Şimdi Ara

Modeminizi kapatıyor musunuz ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
4.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aynen sen anlıyorsun biz hiç bilmiyoruz 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

hangi elektronik cihazda kapatılması sakıncalıdır yazıyor da modemde yazacak?

• Drahmizm kullanıcısına yanıt

Sen zamanla baya terbiyesiz olmuşsun yazık seninle paylaştığımız hp konusundaki şeylere  muhatap olmuyorum hadi sana hayatında başarılılar 

• Kapa Aç yapınca Bozulur diyen çok bilmişlere gelsin 

Emrah Can (Keenetic)

Nov 11, 2024, 10:21 GMT+3

Merhaba xxx Bey,

Cihazlarınızı kapatıp açabilirsiniz, kapatıp açarken dikkat etmenizi önerdiğimiz husus cihazın güç girişindeki adaptör prizden çekilmeyip adaptör anahtarlı uzatma gurup prize takılıp anahtar ile kapatılıp açılması yönünde olacaktır. Güç adaptörünüzün prizden çıkarılıp takarak yapmanızı önermemekteyiz.

Detaylı bilgi ve destek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Kasım 2024; 15:51:38 >

• Cihazlarınızı aç kapa yapmayın, ömrünü kısaltırsınız. Elektronik eğitimi almış ve binlerce modem görmüş biri olarak son kez bunu yazıyorum, kimsenin onayına ihtiyacım yok. Herkes istediği şekilde cihazını kullanabilir bu beni ilgilendirmiyor, isterseniz saniyede 40 defa açıp kapatın keyfiniz nasıl isterse  

• Buzdolabını fişten çekmiyoruz; elektronik kart onda da var. Hemde daha fazla akım çekiyor. Ama elektrik gidip gelmede karttan çok; kompresöre zarar veriyor. Takur takur ses gelip; dengeliyor. Çekmemekte fayda var. 

Yalnız çamaşır makinesinde tam tersi; elektronik kart daha çabuk bozuluyor. Onda da komple kapatın diyorlar.

Nemden dolayı kartta kısa devreye neden oluyormuş; bekleme modunda dahi bırakmayın, komple elektriği kesin diyorlar. Ben demiyorum onlar diyor.  

Şimdi modemi kapatmamazın nedeni; elektriğin kesilip yeniden gelmesi sonucu hat kalitesini mi bozması?

Misal indirme yaparken internetin gidip gelmesi sonucu; kaldığı yerden indirmeye devam edemeyip, tekrar indirmeye çalışması gibi mi?

Yoksa kapatmamızın nedeni; elektriksel bir problem nedeniyle cihazın zarar görmemesi için?

Misal dengesiz elektrik yüzünden cihazın yanması gibi?

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Ben de ekleme yapayım; tüm elektronik cihazlarda, prize takılırken önce adaptör fişe sonra ucu cihaza, elektrik kesilmek istendiğindede önce cihazdan sonra fişten çıkarılmasını tavsiye ederim.

Ben Emrah beyin yorumuna %51 katılmıyorum. Anahtarlı prizler ayrı bir bomba olabiliyor. Viko, Apc, Schnedier gibi akla ilk gelen markaların dışında bir çok tel maşa anahtarlı grup priz var. Keza yıllar evvel elimde bir tanesinin patlayıp anlık alev attığını hatırlarım. Sonra anahtarı iptal etmiştik.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam zaten asla dandik anahtarlı priz kullanmam ki zaten benim kapatma şeklim ups den, yani ups tuşundan kapatırım. Prizin anahtarını mecbur kalmadıkça kullanmam ve zaten priz viko  Aslında Emrah beyin suçu yok tek suçu kaliteli anahtarlı priz kullanın demeyi unutmuş  Artı dediğiniz gibi çıkartılır evet ama ben asla elektronik cihazların fişlerini ne de adaptörleri direkt duvar prizine takmam illa arada kaliteli anahtarlı priz vardır 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Kasım 2024; 1:55:24 >
  • cimbom geldi aklıma.   bu soruya cevabı, o kadar çok deneme, inceleme yapıyorum ki; kapatmış kadar oluyorum diyecektir. bir nevi benim durumum. modem kapatmasam bile modemden sonrası faaliyetlere bakınca, modemi kapatmış kadar oluyorum ben de.  

şaka bir yana, cihazın sürekli açık kalacak olması, isp tarafında tercih sebebi olabilir diyesim geldi. bence de sürekli açık kalmalıdır.

• Benim modem takla atarak kendi kendini kapatıyor gece yarısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağ cihazlarını kapamıyoruz kapattırmıyoruz.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Buzdolaplarında uzun süredir (22 yıl dan fazla) kompresörü koruyan gecikme mevcut, fişi taktığınızda 5...10 dk bekler ondan sonra kompresör çalışır ama her ürünün farklı sınıfı var ne yazık ki.

Modemimizi ne için kapatmıyoruz, içerisindeki tüm enerji boşaldığında ilk enerji verdiğinizde devre olması gerekenden çok enerji çeker ve bu devre elemanlarının ömrünü kısaltır. Pek çok ürünün güç katında daha fazla devre elemanı kullanarak ve gelişmiş standby modları ile ömrünü uzatıyorlar ancak modemlerin güç katları bu kadar gelişmiş şekilde yapılmıyor. Çok şanslıysanız adaptörünüz bozulur, değiştirerek kurtulursunuz :) Modemimin RAM ı çok şişiyor ve yavaşlıyor derseniz, modem menüsüne yeniden başlat seçeneğini kullanabiliniz. Bu seçenek cihazın enerjisini kesmeden yazılımsal olarak yeniden başlattığı için RAM temizlenir, devrelere herhangi bir olumsuz etkisi olamaz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.