bu bahane değil. ups kullansaydın sen de. |
Modeminizi kapatıyor musunuz ? (8. sayfa)
-
-
Aynen hocam :) Bakalım açık kalma rekoru kimde :) Kimin elektriği hiç kesilmiyor?
-
Haklısın
-
Yatarken hep kapatırım dinlensin hayvancık
-
-
7/24 açık kullanırım. Modemi sürekli kapatıp açmak cihazın ömrünü kısaltır. Yıldırım düşmüyorsa, evden bir kaç gün uzak kalmayacaksanız modemi kapatmanızı önermem.
-
Asıl açık kalırsa ömrü kısalır yanlışın var hiç bir modemim bu yüzden ölmedi yıllardır kapatırım
-
açık kalınca hem uykuya dalımım zorlanıyor hemde başı ütülüyor bence ,wifi prize takılı gece 1 de kapar sabah 9 da açar.
-
Aslında elektronik cihazlarında her tetiklemede ömrünün kısaldığı söylenir. Mesela 10 senelik anakartım vardı. TV için pc yaptım. Kapa aç kapa aç derken 2 senenin sonunda küt diye gitti. Hep ilk söylediğim cümle aklıma gelir.
Arabanın marş motoru gibi düşünebilirsin.
-
Valla hocam bana hiç mantıklı gelmiyor cihazları sürekli açık bırakmak o parçaların da sürekli çalışmada yıpranma süresi vardır. Ona bakarsan benim de 12 yıllık anakartıım var hep kapatırım ertesi gün açarım ama hala sağlam 2 adet airties modemim var hatta biri tarihi eser hala sağlam he 1 modemim daha vardı airties 211 rt çalışırken çıt dedi ve koku geldi ve öldü onu da tersine çok kapatmazdım yatarken marş motoru ayrı bir olay hocam onun çalışma şeklini elektronik cihazlara benzetmek yanlış olur hadi ondan da örnek vereyim benim motorun marş motoru 1999 model ve hala sağlam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Kasım 2024; 7:34:53 >
-
Elektronik olan her cihaz standart olarak nasıl kullanılması gerekiyorsa o şekilde kullanılmalı. Modemler buna uygun devre tasarımına sahip değil, siz açıp kapattıkça devre elemanlarının ömrünü kısaltıyorsunuz.
-
Bunun sebebi wifi değil, psikolojik olarak bunu düşünerek yatmanız. Cihazdan farklı bir ses geliyorsa o ayrı bir durum, cihazınızı değiştirebiliniz.
-
Buna göre tasarlanmadıysa özellikle kondansatörler şişerek arızaya sebep oluyor bu yüzden yıldırım falan düşmüyorsa kapatmayın.
-
arkadaşlar zaman ayarlı priz alın , artık teknoloji var , günün belirli saatlerinde kendi kendine açılıp kapansın , hem modem rahatlar hem de uzun vadede elektrik tasarrufu olur, bu konu açıldığında akıllı prizler yoktu , şimdi var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 9 Kasım 2024; 0:14:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha farklı bir örnek vereyim belki başka açıdan bakmanı sağlarım. Evdeki lambayı her gün 1 defa kapatıp açmak yerine 100 defa kapatıp aç bakalım 50.000 saatlik kullanım ömrüne yaklaşıyor mu yoksa daha da uzaklaşıyor mu
-
Asla kapatmam 365 gün açık. Sadece arada reset atarım. Bir ara çok bozuldu servis eve geldi kapatmayın cihazı dedi. Tatile giderken kapatıyorum sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar açıkladım zombi olmuş modemler hala çalışıyor diye sen hala zararlı diyorsun tamam senin dediğin olsun ama şunu da ekleyelim dediğin gibi olsa koskoca modem üreticileri DİKKAT BU MODEMLERİN KAPATILMASI SAKINCALIDIR YAZARDI büyük harflerle Lamba örneği pek uymamış ama senin mantıkla onu da kapatmamak gerek çünkü o da açarken patlayabiliyor en iyisi sen onu da kapatma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Kasım 2024; 2:30:36 > -
Eski modemler zaten daha sağlam, şimdi satılan cihazlar 5 yıl dayanırsa dua et
-
2018 de alınan keenetic extra dsl yeni teknoloji sayılır onda hala sorun yok onu genişletici yaptım titan modelini alıp sıkıntı olmaz yenilerde açarken şişip patlayacak kapasitör benzeri parça yok diye biliyorum seninki patlarsa yazarsın umarım
-
Hocam siz elektronikten hiç anlamıyorsunuz ama neden bunları yazıyorsunuz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X