Şimdi Ara

Modeminizi kapatıyor musunuz ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
4.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu bahane değil. ups kullansaydın sen de.  Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Aynen hocam :) Bakalım açık kalma rekoru kimde :) Kimin elektriği hiç kesilmiyor?  Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Haklısın  Modeminizi kapatıyor musunuz ?  Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• Yatarken hep kapatırım dinlensin hayvancık Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• KEENETIC ile tanıştıktan sonra geriye dönük bulabildiğim bazı uptime süreleri. Yani kapatmıyorum kapatamıyoruz. 😂😊😁

Modeminizi kapatıyor musunuz ?  Modeminizi kapatıyor musunuz ?  Modeminizi kapatıyor musunuz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 7/24 açık kullanırım. Modemi sürekli kapatıp açmak cihazın ömrünü kısaltır. Yıldırım düşmüyorsa, evden bir kaç gün uzak kalmayacaksanız modemi kapatmanızı önermem.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt

Asıl açık kalırsa ömrü kısalır yanlışın var hiç bir modemim bu yüzden ölmedi yıllardır kapatırım Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• açık kalınca hem uykuya dalımım zorlanıyor hemde başı ütülüyor bence ,wifi prize takılı gece 1 de kapar sabah 9 da açar.

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Aslında elektronik cihazlarında her tetiklemede ömrünün kısaldığı söylenir. Mesela 10 senelik anakartım vardı. TV için pc yaptım. Kapa aç kapa aç derken 2 senenin sonunda küt diye gitti. Hep ilk söylediğim cümle aklıma gelir.

Arabanın marş motoru gibi düşünebilirsin.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Valla hocam bana hiç mantıklı gelmiyor cihazları sürekli açık bırakmak o parçaların da sürekli çalışmada yıpranma süresi vardır. Ona bakarsan benim de 12 yıllık anakartıım var hep kapatırım ertesi gün açarım ama hala sağlam 2 adet airties modemim var hatta biri tarihi eser hala sağlam Modeminizi kapatıyor musunuz ?  he 1 modemim daha vardı airties 211 rt çalışırken çıt dedi ve koku geldi ve öldü onu da tersine çok kapatmazdım yatarken Modeminizi kapatıyor musunuz ?  marş motoru ayrı bir olay hocam onun çalışma şeklini elektronik cihazlara benzetmek yanlış olur Modeminizi kapatıyor musunuz ?  hadi ondan da örnek vereyim benim motorun marş motoru 1999 model ve hala sağlam Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Kasım 2024; 7:34:53 >

Elektronik olan her cihaz standart olarak nasıl kullanılması gerekiyorsa o şekilde kullanılmalı. Modemler buna uygun devre tasarımına sahip değil, siz açıp kapattıkça devre elemanlarının ömrünü kısaltıyorsunuz.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bunun sebebi wifi değil, psikolojik olarak bunu düşünerek yatmanız. Cihazdan farklı bir ses geliyorsa o ayrı bir durum, cihazınızı değiştirebiliniz.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Buna göre tasarlanmadıysa özellikle kondansatörler şişerek arızaya sebep oluyor bu yüzden yıldırım falan düşmüyorsa kapatmayın.

• arkadaşlar zaman ayarlı priz alın , artık teknoloji var , günün belirli saatlerinde kendi kendine açılıp kapansın , hem modem rahatlar hem de uzun vadede elektrik tasarrufu olur, bu konu açıldığında akıllı prizler yoktu , şimdi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 9 Kasım 2024; 0:14:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha farklı bir örnek vereyim belki başka açıdan bakmanı sağlarım. Evdeki lambayı her gün 1 defa kapatıp açmak yerine 100 defa kapatıp aç bakalım 50.000 saatlik kullanım ömrüne yaklaşıyor mu yoksa daha da uzaklaşıyor mu  Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• Asla kapatmam 365 gün açık. Sadece arada reset atarım. Bir ara çok bozuldu servis eve geldi kapatmayın cihazı dedi. Tatile giderken kapatıyorum sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O kadar açıkladım zombi olmuş modemler hala çalışıyor diye sen hala zararlı diyorsun tamam senin dediğin olsun Modeminizi kapatıyor musunuz ?  ama şunu da ekleyelim dediğin gibi olsa koskoca modem üreticileri DİKKAT BU MODEMLERİN KAPATILMASI SAKINCALIDIR YAZARDI büyük harflerle Modeminizi kapatıyor musunuz ?  Lamba örneği pek uymamış ama senin mantıkla onu da kapatmamak gerek çünkü o da açarken patlayabiliyor en iyisi sen onu da kapatma Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Kasım 2024; 2:30:36 >

Eski modemler zaten daha sağlam, şimdi satılan cihazlar 5 yıl dayanırsa dua et  Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

2018 de alınan keenetic extra dsl yeni teknoloji sayılır onda hala sorun yok onu genişletici yaptım titan modelini alıp sıkıntı olmaz yenilerde açarken şişip patlayacak kapasitör benzeri parça yok diye biliyorum Modeminizi kapatıyor musunuz ? seninki patlarsa yazarsın umarım Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

Hocam siz elektronikten hiç anlamıyorsunuz ama neden bunları yazıyorsunuz  Modeminizi kapatıyor musunuz ? 

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.