Şimdi Ara

Mondeo 2.0 dizel ile Passat 1.6 FSI arasında kaldım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mondeo yu bilmiyorum ama geçenlerde 2006 passat 1.6 otomatik kullandım. Araç aşirı derecede hantal, kağnı gibi, gaza kokluyorsun ibrede degişme bile olmuyor neredeyse. eskiden doganım vardı o bile daha iyi hızlanıyordu :) , hantallık otomatik oldugundan dolayıydı heralde ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sec

Mondeo yu bilmiyorum ama geçenlerde 2006 passat 1.6 otomatik kullandım. Araç aşirı derecede hantal, kağnı gibi, gaza kokluyorsun ibrede degişme bile olmuyor neredeyse. eskiden doganım vardı o bile daha iyi hızlanıyordu :) , hantallık otomatik oldugundan dolayıydı heralde ...

Hiçbir 1,6 atmosferik motorlu D sınıfı araç manuel bile olsa performans ağırlıklı kullanım sağlayamaz. Sağlaması istenirse ancak kısa vites oranlarıyla yapılabilir ki bu da benzini içmesi demektir. Doğan ben de kullanıyorum, sağladığı hızlanmayadan ziyade hissettirdiği hızlanma fazla. O yüzden kıyaslamayın.
  • mondeo al bencede yani hem performans hemde yakıt konusunda ama biraz daha bekleme imkanın varsa yeni kasayı al ayrıca sen bu aracı satmak için mi alıyosun yoksa uzun süre kullanıcakmısın 5-6sene mesela eğer çok geziyosan 250-300bin deviririm diyosan ztn ikinci el zararınında bikısmını çıkarmış olursun kanımca ayrıca şu anki fiyatlarını bilmiyorum ama passat 2.0tdi ile arasında fazla fark yoksa onuda düşünebilirsin kirala bu araçları bigün çık otobana bass biraz bak bakalım yol tutuşu nasıl ses geliyomu kafana hangisi yatıyosa onu al ama mondeo bir adım önde gibi duruyo
  • bence her türlü mondeo dizel bide stil paket ekliceksin çok güzel olur
  • sırf ıkıncı el degerı bıle passat almak ıcın yeterlı
  • Yenı kasasının çıkacak olmasından dolayı mondeo dizel i uygun fiyatlara veriyolar....uzun süre binecekseniz mondeo dizel keyıflı ve karlı bır araba olacaktır...Passata 1.6 az gelıyor....bence tabi....
  • 2.0tdi alıcaksan passat almaya bak ama öbür türlü passat 1.6 alıcaksan mondeoya bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

quote:

Orjinalden alıntı: 2189

bu arada 2005-2006-2007 passatlar geri çağrılmış servise nedenini bilen varmı acaba ciddi bişeymi?

tr de cagrilma yok...
    ben merakimdan servise telefon actim cagirma olayi tr de yok dendi bana...
    ama icinizde bi sikinti olarak kalacaksa da buraya yolunuz dustugunde cayimizi icerken bi bakariz dediler...
    fakat sonradan gelisen olaylar oldu mu bilmiyorum.
    antalya ya gittigimde ben baktiracam.

Tr'de çağrılma yok diye Tr'deki Passatlarda sorun yok anlamınamı geliyor?
  • aylık yaptığın yol eğer 2000 km nin altındaysa hiç kafanı yorma passat al derim..... en azından bi havası var... ama eğer daha fazla yol yapıyosan mondeo daha iyi bi seçim olacaktır.....
    hem ekonomik açıdan hemde performans açısından mondeo.....
    passat seçeneğini tavsiye eden arkadaşlar da mutlaka kabul edeceklerdirki..... o kocaman cüsse nin altındaki motor yetersiz kalıyor....
    yokuşlarda vites küçültmek rahatsız etmiyecekse passat....
  • eğer ekonomi istiyorsan mondeo mantıklı gelir
    ancak her iki aracı da 3-4 sene sonra satmaya kalktığın zaman ne yazıkki mondeo nun 2. elini gördükten sonra hayal kırıklığına uğrarsın.
    vw 2. elde değerini ford un mondeo suna göre daha iyi korumaktadır.

şahsi fikrim vw passat 1.6 fsi otm. vites. 6 ileri otomatik ve düz şanzıman aracı 1.6 jetta yada focus gibi ivmelendirmese de çok büyük sorun yaratacağını sanmamaktayım.
    tabi ki 2.0 benzinli ya da dizel araç keyfi vermeyeceği gözle görülebilecek bir gerçektir.
  • Mondeo dizel sanılanın aksine oldukça sarfiyatlı bir araç ancak çok sağlam kafan raha eder, Passat ise o ayrı bir efsane işçilik malzeme kalitesi karizma apayrı ben 2. el 2000cc passat derdim...
  • Mondeo her ne kadar motoruyla ağır bassa da,
    - Genel kanının aksine ben yeni Passat' ın tipini çok seviyorum.
    - Oldukça kaliteli ve yenilik.i bir araç
    - Bi zamanlar Opel Vectra' nın tahtında oturduğu D sınıf araçların bence şu an kralı.
    - İkinci elde rahat satılıyor.
    - Herşeyiyle tam bir araç.

Kesinlikle çok güzel ve özel bir araç...

Ancak Mondeo' nun tipine de, hayranım. Çok güzel kasa çıkarttı Ford ve bence Türkiye' de tutulmamasının ve ikinci elde düşük fiyata gitmesinin tek sorumlusu Passat' tır.
    Motorun senin için ne kadar önemli olduğuna karar ver ve ondan sonra tercihini yap. 1.6 motor' la 2.0 dizel'in çekişleri oldukça farklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 4 Ocak 2007; 20:31:05 >

• Hocam kesinlikle MONDEO. Motor farkı çok fazla. Zaten 1,6 motor bir araç alacaksan neden passata o kadar para veresin ki?
  • ARKADAŞIM HERKES Bİ YORUM YAPIYOR BELKİ KENDİLERİNE GÖRE HAKLILAR.AMA SATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN HANGİSİ ÇABUK SATILIR TABİİKİ PASSAT.MONDEO GÜZEL KÖTÜ DEMİYORUM FAKAT TÜRKİYEDE 2.EL PİYASASI İYİ DEĞİL.YA BİZLER ARABADAN ANLAMIYORUZ VEYA BİZİM VATANDAŞIMIZIN BİLDİĞİ Bİ ŞEYLER VAR.
    AMA BENİM BİLDİĞİM BİŞEY VARKİ BENCEDE PASSAT.İSTERSE ÇOK YAKSIN KASASI ÇOK HOŞ.HELE GECE MAVİ KADRANI ADAMI DELİ EDİYOR.ARAÇ TABİKİ KADRANI İÇİN ALINMAZ BU İNCE BİR NÜANSI.ARKADAŞIM SUPERB DÜŞÜNMEZMİSİN.SIFIR FUUL'Ü YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM 57.000.YTL.BİDE ONA BAK İSTERSEN HEM DİZEL HEM İKİ ARAÇTANDA DONANIMLI,HEMDE SIFIR.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serty23

YAW ARKADAŞLAR NASI KIYASLANMAZ BEN BU ÜÇ ARABA İÇİNDE DİREK S 40 I SECERİM, NASI DONANIMI YOK VOLVA YAHU BU CANIN EMNİYETTE Bİ KERE TEK ZAAFI 2. ELİ YOK AMA ARABA OLARAK PASSATTAN DAHA İYİ ARABADIR,, HA DİYOSAN BENİM 8 KİŞİLİK AİLEM WAR O ZAMAN GİTCEN OPEL VECTRA ALCAN YAYLA GİBİ ARABA HEM DAHA UCUZ

tesekkur ederim bir yeni bilgi daha ogrendim
    vectraya 8 kisinin bindigini bilmiyordum.
    vectra ne guzel arabaymis beee.

ewet bende öğrendim ve akşam akşam kırıldım passata sığamayan vectraya nasıl sığsın yahu

• arkadaşlar slm,

bu passat trendline da park sensörleri yok. Comfortline almadan arabaya wv den ekletmenin yolu/maliyeti nedir acaba?

Ayrıca çok fonksiyonlu deri direksiyo simidi flnda yok diyo dandik bişey mi var bu trendline larda?

siz hangisini önerirsiniz comfort or trendline (arada 3.5 milyar fark var - değermi bu parayı vermeye)
  • iyi bir passat 55 ytlden asagıya değildir
    quote:

arkadaşlar slm,

bu passat trendline da park sensörleri yok. Comfortline almadan arabaya wv den ekletmenin yolu/maliyeti nedir acaba?

Ayrıca çok fonksiyonlu deri direksiyo simidi flnda yok diyo dandik bişey mi var bu trendline larda?

siz hangisini önerirsiniz comfort or trendline (arada 3.5 milyar fark var - değermi bu parayı vermeye)
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

quote:

quote:

bu arada 2005-2006-2007 passatlar geri çağrılmış servise nedenini bilen varmı acaba ciddi bişeymi?

tr de cagrilma yok...
    ben merakimdan servise telefon actim cagirma olayi tr de yok dendi bana...
    ama icinizde bi sikinti olarak kalacaksa da buraya yolunuz dustugunde cayimizi icerken bi bakariz dediler...
    fakat sonradan gelisen olaylar oldu mu bilmiyorum.
    antalya ya gittigimde ben baktiracam.

Tr'de çağrılma yok diye Tr'deki Passatlarda sorun yok anlamınamı geliyor?

ben oyle bisey mi dedim...
    passat sorunsuz diye bir yazimi bulursan sevinirim.
    aksine ben biliyorum passatlarin sorunlu oldugunu...

• quote:

arkadaşlar slm,

3.5 milyar ise fark o zaman tabii ki değer, hiç düşünme comfortline al. trendline'da alaşım jant bile yok!
  • alaşım jant ile çelik jantın farkı nedir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.