Şimdi Ara

Mondeo 2.0 tdci, Vectra 1.9 cdti, 407 2.0 Hdi ??? Hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Vectraya surekli giydirmissiniz fakat benim aracim 120bin kmde

1.9cdti 150hp otomatik , ne sanziman sorunu var nede elektiriksel bir ariza soz konusu , ic kalite 407 ile kiyaslanamaz ama mondeodan daha ustun bir arac.

Yakit tuketimi ben izmirde ortalama 29km hizda 6.5lt yakiyorum.

Merak ediyorum sizin aracinizin tuketimi nedir?

3-4lt yakiyorsunuz ki vectraya cok yakiyor demissiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

@albati

Vectraya surekli giydirmissiniz fakat benim aracim 120bin kmde

1.9cdti 150hp otomatik , ne sanziman sorunu var nede elektiriksel bir ariza soz konusu , ic kalite 407 ile kiyaslanamaz ama mondeodan daha ustun bir arac.

Yakit tuketimi ben izmirde ortalama 29km hizda 6.5lt yakiyorum.

Merak ediyorum sizin aracinizin tuketimi nedir?

3-4lt yakiyorsunuz ki vectraya cok yakiyor demissiniz..

Cevap yazmadan diğer mesajları okumak gerekir diye düşünüyorum.
    Acaba bu sayfada vectra ile ilgili bir yorum yazmış mıyım???
    Gerçi şimdi senin araca da bir gözattım, manuel viteslilerin ş.içi/ş.arası ortalaması 7-8lt diyor, sen ş.içi otomatikle 6.5 lt yakıyomuşsun, sanırım senin araba sana özel üretilmiş, çünkü başka bir açıklama gelmiyor aklıma.
    1.9cc 150hp otomatik bir araç ş.içi= 6.5 lt yakıyor???

Senin aracın test verileri
    http://www.buask.net/arabalar/opel-vectra-19-16v-cdti-aracin-genel-ozellikleri.html
    http://www.arabam.com/Test/Vectra-19-CDTi/Detay-221
    http://www.modifiyem.com/forum/f3/mission-unofficial-modifiyem-opel-vectra-cdti-test-34389/index3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 25 Mart 2011; 0:58:20 >

• bu araçların üçününde motoru 2000 motor beygirleri vectra hariç birrbirlerine çok yakın . aynı tip araçların birinin diğerinden çok az yakması gibi bir durum zaten mantık dışı. ancak sürücülerin sürüş stili araçların bakımlı olup olmaması ve yol şartları yakıt durumu değiştirebilir.

------------ -------- ---- -- mondeo ----- vectra ----- -- -- 407
    Motor Gücü(hp):---- - -- 130 hp --- --- 136 hp --- -- -- 150 hp
    ş.içi-ş.dışı : ---- --- -- -- 9.8-5.6 lt. --- 10-5.5 lt . --- -- 9.6-5.5 lt.
    Azami Sürat: ---------- - 200 km/h --- -- 205 km/h ----- 210 km/h
    0-100 Hızlanma:---- - -- 10,9 sn --- --- 10,7 sn --- -- -- 10 sn
    sahibinden.comdan alınmıştır.

tabii bu araçlarıniçinde en hızlısı vectra, en iyi yol tutanı mondeo , en çok sorun çıkaranı ise 407 dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

bu araçların üçününde motoru 2000 motor beygirleri vectra hariç birrbirlerine çok yakın . aynı tip araçların birinin diğerinden çok az yakması gibi bir durum zaten mantık dışı. ancak sürücülerin sürüş stili araçların bakımlı olup olmaması ve yol şartları yakıt durumu değiştirebilir.

------------ -------- ---- -- mondeo ----- vectra ----- -- -- 407
    Motor Gücü(hp):---- - -- 130 hp --- --- 136 hp --- -- -- 150 hp
    ş.içi-ş.dışı : ---- --- -- -- 9.8-5.6 lt. --- 10-5.5 lt . --- -- 9.6-5.5 lt.
    Azami Sürat: ---------- - 200 km/h --- -- 205 km/h ----- 210 km/h
    0-100 Hızlanma:---- - -- 10,9 sn --- --- 10,7 sn --- -- -- 10 sn
    sahibinden.comdan alınmıştır.

tabii bu araçlarıniçinde en hızlısı vectra, en iyi yol tutanı mondeo , en çok sorun çıkaranı ise 407 dir.

peugeot olayına çok güldüm ya

• bunların arasında en iyisi mondeo
  • üçüde birbirlerine eş değer araçlardır şahsım adına sorsanki manuel 2.0 dizel ne alırsın pego derim 6 ileri vitesi çok başarılı.. otomatik de ne dersen mondeo ve vectra arasında gider gelirim ama almanlara ayrı bir düşkünlüğüm var italyan arabalarınada aşığım vectrada alman italyan kırması malum motoru fiatin 1.9jtd motoru alfa 159 larda kullandığı çok başarılı bir motor arabanın kendide alman mamülü bu iki güzellik birleşdimi vectra derim ama otomatikde.. manuelde pego 2.0 derim ben chiplisini sürdüm 165 beygir di araç ses izalasyonuda yapılmış özel olarak sonax da araca böyle bir gidiş yok..ben o kadar performanslı dizeller içinde 5.30 dizel kullanmışdım 2000 model..

bence dizel alınıcaksa kesinlikle 1.9 -2.0 veya üstü alınmalı hem ekonomi hem performansı yaşarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 5 Mayıs 2011; 0:40:28 >
  • dostlar ben de bu tarz bir araç düşünüyorum. 2.0 dizel tarzında... bir tane 2005 model peugeot 407 2.0 hdi manuel vites var ama kilometresi 170 bin. bana oldukça fazla geliyor ama bu araçlarda bu modelde hep böyle daha düşüğünü bulmak zor. siz ne dersiniz böyle bir araç alınır mı????
  • up
  • Araca baktırman lazım. Araç var, 150 binde motoru üflüyor ve hor kullanılmış, araç var 250 binde ve hiçbir sorunu yok. Ama 1.3 Multijetlerin bile 500-600 bin km gittiğini düşünürsen 170 bin hiçbişey değil:)
  • aynen katılıyorum bir pegout servisinde expertize sok aracı.. kafan rahat etsin expertize sokduğunda servis eğerki aracın bir hatası yada sorunu olupda sana söylemesse ve sen sürerken bu sorun ortaya çıkarsa yapmak zorunda o yüzden expertize sok ne servis girer o riske nede sen araba alırken risk al kafan kulağın rahat olsun..

bu arada ben 1.6 sınıda sürdüm 2.0 nıda sürdüm alıyorsan kesinlikle 2.0nı al derim birde chip yaparsan arabayı tutamassın 2.0 2007 ye kadar getirilmiş gerçi ama ben 2008 1.6 407 alıcağıma 2006-2007 2.0 alırdım eğerki performansa önem veriyorsan.. performans o kadar önemlid eğil diyorsan 1.6 hdi da gayet güzel gidiyor onuda chiplersen 135 beygirlere kadar çıkıyor oda hiç fena değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 11 Mayıs 2011; 11:58:57 >
  • chip olayını ben de düşünüyorum. aslında benzinli turbo motor bir volvo s70 t5 düşünmüştüm ama sağlam bulmak çok zor olduğundan ve eski model olduğundan vazgeçttim. bu araçla chip uygulaması yapan birileri ya da bir yer var mı bu konuda da bilgi edinirsen iyi olacak. acaba chip uygulamasını araç kaldırabilri mi yoksa fazla mı gelir . görüşlerinizi bekliyorum.

bu arada benim bulduğum araç 2005 model. 407 lerin 2005 leri sorunlu diye duydum gerçmi bu. yani 2005 lerde kronik arıza çok varmış... (ama 2.0 lar için mi yoksa sadece 1.6 lar için mi geçerlidir bilmiyorum.)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.