Şimdi Ara

Monitor Audio BX6 için Denon PMA720 mi Marantz PM6005 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Monitor Audio BX6 için Denon PMA720 mi Marantz PM6005 mi almalıyım? Odam çok büyük değil, olsun 3,5m x 5m.. Hangi anfi ile daha güzel sonuç alırım? Marantz için daha yumuşak yorumunu aldım, ki BX6'lar metal tiz sürücüleri yüzünden hafif açık/parlak bir hoparlör.

Bu soruyu, standart sorulan sorulardan farklı tarafı ise, ben bu sistemi PC'ye bağlayacağım. Ses kartım kalitelidir ve sistemi daha çok oyun vb. şeyler için kullanacağım. Tabii ki müzik de dinleyeceğim, %30-40 oranlarında.

Fakat oyunlardan kaliteli ses almak hobim oldu, eski 20 senelik oyunları açıp 1kb'lık seslerin 1000 dolarlık hoparlörlerden çıkması hoşuma gidiyor. Çocukluğumda unuttuğum sesleri tekrar duyuyorum, anlatılmaz yaşanır :)

Kaliteli hoparlör ile Sacrifice oynanırsa, tadından yenmez..

• Müzik sizin için ikinci plandaysa stereo amfi yerine AVR almanız daha mantıklı olmaz mı? Hoparlör sayısını arttırıp böylece oyunlardan daha da çok zevk alırsınız.
  • Surround için arkada priz yok wireless çalıştıramam. Kablo da istemiyorum ortalarda. O yüzden sistemim stereo olacak kesin. Hatta surroundlarım bx2 ama satıyorum onları da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten şu an pioneer avr var, amacım stereo bir amfi ile sesin nasıl olacağını biraz tecrübe etmek ve bu bahaneyle müzik de dinlemek

• Öyleyse amfi seçiminde dinlediğiniz müzik türü de önem kazanacak. Marantz vocal ağırlıklı, jazz, blues türü müzikler için daha uygun bir amfi. Ben de Marantz pm6005 kullandım bir dönem, gerçekten müzikal ve yumuşak çalan bir amfi. Denon ise daha çok elektronik, trance, pop türü müzikler için tercih ediliyor. Ses kartınızın kalitesini bilmiyorum ama optik çıkışı varsa Marantz'ın dahili DAC'ına da bağlayabilirsiniz. Denon'da dahili DAC mevcut değil.
  • 1000 lira fark var iki amfi arasında 1000 liraya değecek fark varmı yokmu onu araştır.
  • Ses kartınız essense sxt yada zxr titanium hd gibi modellerse dahili dac gerek kalmaz. İkincel marantz pm6004 alıp işi bitirirsiniz. Ancak creative recon 3d gibi müzikle alakasız kart var ise 6005 alın. İkincelde çok düşüyorlar sıfıra para vermeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus Xonar D1 var, müzikal diyebiliriz, eh. Ama essence kadar değildir tabii ki.
    Marantz ikinci el bulamıyorum ama.. bir tane var o da 6003 mü ne, 1700 tl demiş yanlış hatırlamıyorsam :)

varsa ikinci el tanıdığıklarınızda 6004 veya 6005, süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers

Asus Xonar D1 var, müzikal diyebiliriz, eh. Ama essence kadar değildir tabii ki.
    Marantz ikinci el bulamıyorum ama.. bir tane var o da 6003 mü ne, 1700 tl demiş yanlış hatırlamıyorsam :)

Selamunaleykum

Onur arkadaşımız( turuncu55 ) satıyordu 6005 ve çok daha ucuza . Bir sorun bakalım satmış mı? Güven konusunda da hiç sıkıntın olmasın.

https://forum.donanimhaber.com/satilik-marantz-pm-6005-stereo-amfi-1300-tl--125978057#125978057

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 7 Mayıs 2017; 22:25:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers

Asus Xonar D1 var, müzikal diyebiliriz, eh. Ama essence kadar değildir tabii ki.

Turuncu da vardı görüşün

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    6005'i forumdan kaparsan ses kartınıda satarsın bomba gibi olur. Anakart'ın optiği iş görür eğer düşük model değilse.

• 2. ele vereceğin para ile amazon.de den sıfır olarak amfi al bence.. buna ek olarak kaynak pc olucak ise ses kartı olmalı benim sistemde aynısı ses kartı kulaklık amfisi işlevi de görüyor hemde kulaklık kullanması daha pratik olucaktır.
  • turuncu ile görüştüm, satma durumu var. satılmaz ise pm6005'ine talip olabilirim. görüşeceğiz.
    teşekkürler bu arada arkadaşlar, bilgi verdiğiniz için ve uyarılarınız için.

internette bx2 kullanan çok rastladım, driver'ları aynı olduğunu düşünürsek bx6 aslında floodstander versiyonu, ekstradan 1 crossover'lı... ve marantz6005'in denona göre daha iyi sürdüğünü söylüyorlar.

ama tabii kullanıcısından duymak lazım..

ses kartım bu arada xonar D1. aslında mikrofon çıkışı, coax olarak da kullanılabiliyor sanırım dijital ses için. ama o girişi mikrofon için kulllanıyorum maalesef. skype veya hamachi vs. için.

acaba spdif çıkışından (ses kartının üzerindeki direk pimlerden) dijital çıkış alabilir miyim? o 3 pini örneğin coax'a dönüştüren bir sistem var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.