Şimdi Ara

monitör bazen açılıyor bazen açılmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim bilgisayarın hemen hemen aldığımdan beri süregelen bi problemim var.bilgisayar kapalıyken power tuşuna bastıktan sonra ekran çoğu zaman açılmıyor.normalde monitore elektirkte geliyor çünkü ışığı yanıyor o esnada.power düğmesine en az 10 kere basıp açıp geri power düğmesine basarak kapatmak zorunda kalıyorum ekranın açılması için.bunun sebebini bilen varsa yardım ederse sevinirim.kendim düzeltebilir miyim yoksa servise mi götürmem gerek???acaba sorun bilgisayarın kasasından mı yoksa monitörden mi???

• bende de benzer bir problem vardı bilgisayarı açtığımda monitör önce açılıyor daha sonra sinyal yok yazısı çıkıyordu ve bilgisayar sanki bekleme durumundaymış gibi kapanıyordu. Seninki buna benzer bişey ise ilk olarak vidaladığın mavi kablonun sıkı olduğundan emin ol eğer zaten sıkı ise ekran kartını yanlış takmış olabilirsin bir de ona bak derim
  • herşey yerli yerindeyse gevşeklik yoksa bir ihtimal olarak biosdan init. display first seçeneğini (eğer varsa) agp/pci exp yap....(pci değil pci-exp yada pci-e)
  • aslında çıkarıp dier yere taktığımda arkadaki maviyi ekran geliyor ama ekran dalgalaniyor ekran karti yüklenmemiş gibi :S
  • bende de böyle bir sorun var benimkinde görüntü ekrana hiç gelmiyor ekran kartının yerini değiştirsem ne olur acaba?
  • öncelikle tüm kabloların yerli yerinde ve transfer sağladığından emin olun daha sonra monitör le verilen cd leri ve ekran kartının driver ' ının yüklü olduğundan emin olun ekran kartında da bir problem yoksa( yanlış takılma , kayma vb.) bir de clarion 'un söylediği gibi biostan bakın bakalım ben de bu problemi yaşamıştım bir dönem ve benimki daha sinir bozucuydu .
  • ekranı göremiyoruz ki bilgisayar çalışıyor kablolar doğru yerde neyse artık servise verelim bakalım ne çıkacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende çift monitör var ve bunlardan birisi de aynı hatayı verip duruyor. Çözümü kendi çapımda çözdüm, bozuk değilse, normalde görüntü geliyorsa ama uzun süreli kapalı kaldıktan sonra tekrar açılma aşamasında görüntü gelmiyorsa power tuşuna basma, bilgisayar açılsın, bi 10-15 dk maksimum bekle, bilgisayar bu kadar süre içinde ekranın gelmediğini anlayıp çözünürlüğü düşürecek ve görüntü gelecek. Görüntü geldikten sonra reset atman yeterli, bios işi çözmüyor.

Sinyal yok yazısı hatası alan arkadaşların sorunuyla ilgili olarak da Sinyal yok yazısı büyük ihtimalle bir donanım parçasının düzgün çalışmadığı, yandığı , elektrik alamadığı ve temiz olmadıği zaman olabiliyor, bu donanım parçaları da genellikle ya RAM ya da GPU(ekran kartı) oluyor, bunun için uzman birine başvurman veya teknik servisine götürmen gerekiyor, SAKIN MAHALLENİZDEKİ BİLGİSAYARCILARA (Sadece formatın nasıl atıldığını bilip yeni cihaz öneren, ve bilgisayarı orada bırakıp gittikten sonra içindeki değerli parçaları çalışmayanlarla değiştirip bu bilgisayar artık ömrünü doldurmuş diyip birde ücret almaktan başka birşey yapmayan) paranızı kaptırmayın, servisine(bozuk veya arızalı donanımın) götürün 5 kuruş fazla olsun temiz olsun. Herkeze kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.