Şimdi Ara

Monitör Dalgalanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ASUS VS239 HV 23 IPS Led monitörüm var özellikle bazı oyunlarda çok ciddi dalgalanmalar var. neden olduğu konusunda hiçbir fikrim yok hatta sırf bu sorundan ötürü monitörü asus yetkili servisine gönderdim sorun yok diyip geri göndermişler

normal kullanımda masaüstünde iken bu dalgalanmalar yok. film izlerken yda video klip falan bu dalgalanmalar bazen fark ediliyor.

örnek vermek gerekirse witcher 3 oyununda oyun içinde akşam olduğunda havaya bakınca dalgalanmalar rahat fark ediliyor yatay bir şekilde, gta 5'de de durum böyle sanki koyu renkten açık renge geçişte bu fark ediliyor.

yani böyle ilginç bir sorunla karşı karşıyayım, bu gidişle sırf bu sebepden ötürü farklı bir monitör alacağım çözümde bulamıyorum neden olduğu konusunda fikrimde yok yazılımsal olabilir mi driver'dan neden kaynaklansın ki, ekran kartında kaynaklanabilir mi diyorum eski ekran kartımda bu sorun vardı ama pek o dönemlerde kaale almıyordum

1080p, 74 hz ve Monster 1000EX altın uçlu HDMİ kablo ile kullanıyorum (Kaliteli bir hdmi kablo), DVİ ile denesemde aynı sorun devam ediyor.

60 hz yapsamda sorun devam ediyor.

akşam fırsat bulduğumda ss atacağım

valla şu sorunu çözebilmemde yardımcı olacak biri olursa ödül bile vermeyi düşünüyorum, monitörümden memnunum ama şu sorun artık beni delirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 6 Eylül 2016; 13:15:50 >

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Hertzi aşağı çekmeyi deneyin. 60hz yapıp deneyin. Ekran kartı zorlandığında da dalgalanma yapabiliyor. Masaüstünde dalgalanma olmaması ekran kartının ekranı beslemekte zorlandığını gösteriyor.
    Bu arada unuttum güç kaynağınızı da kontrol edin yeterli güç veriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Eylül 2016; 15:09:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla dostum yukarıda da yazdım 60 hz alıncada bir şey değişmiyor. yani farklı bir şey var ama tam çözemiyorum ya böyle gidecek yada farklı bir monitör alacağım
    güç kaynağının eksiği yok fazlası var rahat yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 6 Eylül 2016; 15:11:19 >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartından da kaynaklanabilir. Mümkünse başka bir PC ye takıp dener misiniz? Veya HDMI çıkışlı uydu alıcı vs. cihaza bağlayıp deneyin.
    Yine sorun çıkarsa faturayı monitöre kesebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Eylül 2016; 15:14:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski ekran kartıyla kullanırken de aynı sorun vardı. yatay dalgalanmalar fark ediliyordu ama kaale almıyordum başka bir pc olsa deneyeceğimde yok işte çevremde
  • hocam son durum nedir sorunu çözdün mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.