monitor dual link dvi ama ekran kartında sadece display port var
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
veya hdmi ile 144 hz alabilir miyim? monitörüm destekliyor mu nasıl öğrenebilirim?
-
Başlıkta monitörde dvı-d var demişsin ancak içerikte display port var demişsin, herhâlde içerikte karıştırmışsın, başlığı baz alalım.
Monitörün eğer hdmi 1.3 - 1.4b veya üzerini ( 2.0-2.0b-2.1 gibi) destekliyorsa hdmi ile 144hz alabilirsin, tabi yine destekli hdmi kablo ile.
Monitörünü üretici sitesinde bulup, özelliklerinden hangi versiyonu desteklediğini öğrenebilirsin belki.
Düzenleme: Sana hangi hdmi versiyon, hangi çözünürlükte, hangi hertz i destekler tablosunu da aşağıya bırakıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Ocak 2022; 17:14:19 >
-
Monitör 144hz ise ve üzerinde dvı-d var ise genelde eskidir ve 1.2 veya 1.2a destekli hdmi kullanıyordur ve haliyle bu durumda 144hz için dvı-d kullanabilir, öyleyse dsp to dvı-d çevirici kablo yada çevirici ile kart üzerindeki dsp portundan dvı-d ye çevirip 144 e erişebilir diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Dediklerinizi ve İnternette baktıklarım ile maalesef dediğim şey olmuyormus. Active dönüştürücü almak gerekiyor içinde çip bulunan o da pahalı bir şey ben o yüzden yeni monitor sipariş ettim. Hdmi ile max 60fps alıyorum benq xl2411 model. Cevaplar için teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X