Şimdi Ara

Monitör'e görüntü gelmiyor. |Power Saving Mode| (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
69.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasanın güç kaynağına giren 220 kablosunu çıkar. kasanın yan kapağını aç ve anakart üstündeki bios pilini(saat pili gibi 2032 yazar üstünde) onu sök ve 20-30 sn bekle. sonra o pili yerine aynı şekilde tak. sonra ver kasana enerjiyi ve tekrar bilgisayarını açmayı dene. büyük bi ihtimalle sorunun çözülecek
  • psu nun enerji kablolarını çek ve biraz bekle. tabi anakartın üzerindeki kablolarından bahsediyorum. daha sonra tekrar tak ve deneme yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bioteknoloji

kasanın güç kaynağına giren 220 kablosunu çıkar. kasanın yan kapağını aç ve anakart üstündeki bios pilini(saat pili gibi 2032 yazar üstünde) onu sök ve 20-30 sn bekle. sonra o pili yerine aynı şekilde tak. sonra ver kasana enerjiyi ve tekrar bilgisayarını açmayı dene. büyük bi ihtimalle sorunun çözülecek

Dediğinizi yaptım ancak aynı sorun devam ediyor. :( Ama şöyle bir şey farkettim BIOS pilini çıkartmaya çalıştım olmadı tornavida ile zor çıkarttım bide tekrar yerine taktım çıt diye ses geldi ama hala oynuyo pil çükmıyo ama oynuyo bastırınca felan bi alakası olabilir mi.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

psu nun enerji kablolarını çek ve biraz bekle. tabi anakartın üzerindeki kablolarından bahsediyorum. daha sonra tekrar tak ve deneme yap.

Sizin dediğinizide yaptım ancak o da işe yaramadı..
  • ekran kartı kullanıyorsan onu sök. onboard üstndeki vga dan bağla bide öyle dene bakalım. bide o pili sökmek için pilin üstten görüntüsüne baktığınızda bi tarafında çentik gibi pili üstünden bastıran tırnak var. o tırnağı hafif açtırarak pili çıkaracaksın. pili oradan tamamen çıkarmazsan sökmüş sayılmazsın. kenarlarındaki metalden iletkenlik alır ve enerji verir. bu kesin bir çözüm değil. sadece deneme yanılma yoludur. bunu yaptırıyorum çünkü biosata değişiklik yapıldıysa sıfırlansın ve eski haline dönsün. nerede oturuyorsunuz eskişehir merkezse yardım edebilirim boş bi zamanımda
  • quote:

ekran kartı kullanıyorsan onu sök. onboard üstndeki vga dan bağla bide öyle dene bakalım. bide o pili sökmek için pilin üstten görüntüsüne baktığınızda bi tarafında çentik gibi pili üstünden bastıran tırnak var. o tırnağı hafif açtırarak pili çıkaracaksın. pili oradan tamamen çıkarmazsan sökmüş sayılmazsın. kenarlarındaki metalden iletkenlik alır ve enerji verir. bu kesin bir çözüm değil. sadece deneme yanılma yoludur. bunu yaptırıyorum çünkü biosata değişiklik yapıldıysa sıfırlansın ve eski haline dönsün. nerede oturuyorsunuz eskişehir merkezse yardım edebilirim boş bi zamanımda

Yok malesef İstanbul'da yaşıyorum, pilin yanında öyle bir yer var ama ben orayı bastırıyodum açmıyordum eve gittiğim zaman deniyeceğim bakalımm olucak mı..
    Onboard üzerinden denemiştim fakat ekran kartım takılıydı bir de çıkartıp denerim sağolun..

• çıkarman gerekir. çünkü bios ayarlarında öncelikle ekran kartı tanınacak şekilde ayar yapılarak gelir. yani ekran kartı takılıyken anakart üstündeki vga da görüntü sinyali olmuyor. bi dene bakalım görüntü gelecekmi
  • quote:

çıkarman gerekir. çünkü bios ayarlarında öncelikle ekran kartı tanınacak şekilde ayar yapılarak gelir. yani ekran kartı takılıyken anakart üstündeki vga da görüntü sinyali olmuyor. bi dene bakalım görüntü gelecekmi

Olmadı sonuç aynı Off düzgün çalışırken neden bozulur ki sanki..

BIOS pilinde olabilir mi sorun.? Çıkarttığım da bozmuş felan olabilir miyim.?

• PEKİ, bilgisayarın power tuşuna bastığında kasanın ışıkları yanıyormu, arkadan baktığında güç kaynağındaki fan dönüyor mu?, dün gece benim pc de tırtladı gibi bişi oldu sanırım :D normal açılıyor windows geliyor masa üstü geliyor herşey tamam, 1 bilemedin 2 dk sonra anakarttan saniyenin 3te biri kadar bi süre bip sesi veriyor ve makina donuyor. benim sorun%90 psu ama senden farklı oldu benim sorunum :) bi ölçüm yapmanı istiyecem, voltmetren varsa psu yu anakarttan ayırıp çalıştır ve voltaj ölç
  • ramleri çıkar bi 10 dakika bekle sonra tak
  • quote:

PEKİ, bilgisayarın power tuşuna bastığında kasanın ışıkları yanıyormu, arkadan baktığında güç kaynağındaki fan dönüyor mu?, dün gece benim pc de tırtladı gibi bişi oldu sanırım :D normal açılıyor windows geliyor masa üstü geliyor herşey tamam, 1 bilemedin 2 dk sonra anakarttan saniyenin 3te biri kadar bi süre bip sesi veriyor ve makina donuyor. benim sorun%90 psu ama senden farklı oldu benim sorunum :) bi ölçüm yapmanı istiyecem, voltmetren varsa psu yu anakarttan ayırıp çalıştır ve voltaj ölç

Malesef voltmetreyle deneme şansım yok :/

Işıklar yanıyor ve fan dönüyor,

Ama diğer mesajı denerken birşey farkettim eskiden bilgisayarı açınca bip sesi gelirdi o da gelmez oldu artık ondan olabilir mi.?

• hmm bak bunu dediğin iyi oldu. anakart problemine benziyor neyse eve gidince yorumları tekrar tekrar okuyayım ona göre tekrar bi yol sunarım. bu arada benim pc sorununda psu arızalı çıktı. tamir ettim kullanıyorum bnm sorun çözüldü. seninkinide çözecez inş :)
  • Bende aynı sorunu yaşıyorum. Yeni işlemci soğutucusu aldım taktım pcye görüntü gelmedi ekran kartını söküp taktım görüntü geldi. Daha sonra kasanın yerini değiştirmek için sadece ekran kartına bağlanan kabloyu çıkarttım kasayı yerine koyduktan sonra tekrar taktım yine aynı sorun başladı. Öncedende böyle sorun oluyodu fakat ekran kartına bağlanan kabloyu 4-5 kere çıkarıp takınca görüntü geliyodu bu sefer gelmiyor. Açılışta tek bip sesini alıyorum. Görüntü geldiğinde kontrol ettim her şey normal görünüyor.
  • PCI-ex slotuna tam oturmuyor gibi geliyor. oynama yaparsa görüntü gelmemesi normal. power pinleri kontrol et. kararma falan yarmı yokmu diye. varsa temizle
  • Diğer slota denedim yine görüntü gelmiyor tam oturuyor slota
  • ekran kartını bi arkadaşına götür. onun bilgisayarına takın ve çalışıp çalışmadığına bakın. görüntü gelmemesi ram takılı olmadığından, işlemci oturmadığından, ekran kartı arızasından yada anakart arızasından yapar. keşke tek tek deneme imkanın olsa 15 dakikanı almayacak denemelerin. kesin sonuca ulaşacaksın ama deneme fırsatın yok galiba. bi arkadaşını bul ve test et diğer bileşenleri. ama birbiriyle uyuşması gerekir parçalarının(ramler işlemci pin sayısı vs.)
  • Elimde benim eski kasam var ekran kartını ona takıyorum sonra yine AYNI monitörü bağlıyorum ikiside sorunsuz çalışıyor... Ayrıca geçmiş olsun dediğiniz gibi inş. benimkinide çözücez.. :/
  • bios pilini cikarip biosu sifirlayin..ayrici onboard ekran karti varsa bide orda deneyin
  • sen o işlemciyi tekrar sök ak bence. onda bi temassızlık yaşanıyor gibi de duruyor. pinleride kontrol et
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.