Şimdi Ara

Monitör'e görüntü gelmiyor. |Power Saving Mode| (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
69.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bioteknoloji

sen o işlemciyi tekrar sök ak bence. onda bi temassızlık yaşanıyor gibi de duruyor. pinleride kontrol et

Soğutucu çıkarttım ardından işlemciyi çıkarttım sarı şeylere üfledim bi kaç kere sonra o sarı şeylerin girdiği yere üfledim taktım olmadı.. :(

Ayrıca elimde bir psu var fakat o psuda 4 pinli güç kablosundan 2 tane var benim anakartta 4 tane felan istiyo sanırım ne yapmam gerek kablo alıp takabilirmiyiz.?
  • o dediğini anlamadım. nası 4 tane var? marka modeli bi yazsana anakartıın bağlantı pinlerine bakayım
  • Bir daha kasayı açma bence. Bilmeden öğrenmeden elleme. Önce neyin ne olduğunu öğren sonra bu işlere kalkış. Çok pahalıya öğrenirsin yoksa.
  • Sorun işlemci pinlerinde birkaçının yamulup yerine tamas etmemesinden kaynaklandığı saptanmış ve düzeltilince sorunun çözüldüğü görülmüştür.
  • quote:

Sorun işlemci pinlerinde birkaçının yamulup yerine tamas etmemesinden kaynaklandığı saptanmış ve düzeltilince sorunun çözüldüğü görülmüştür.

cok guzel ancak bak bu kadar arkadas sana elinden geldigince yardimci olmaya calismis bir tesekkur`u cok gormeyin
  • sorun zaten konuyu açan arkadaşın benim değil ben yardım ediyorum sadece:) arkadaş bana pm attı sorunun işlemci pinlerinin bikaçı yamulduğunu gördüm düzeltip taktığımda görüntü geldi falan yazdı. bende sorun çözüldüğü için buraya yazıyım dedim:)
  • quote:

sorun zaten konuyu açan arkadaşın benim değil ben yardım ediyorum sadece:) arkadaş bana pm attı sorunun işlemci pinlerinin bikaçı yamulduğunu gördüm düzeltip taktığımda görüntü geldi falan yazdı. bende sorun çözüldüğü için buraya yazıyım dedim:)

kizim sana soyledim gelinim sen anla :)))
  • Ben gerekli teşekkürü bioteknoloji arkadaşımıza pm den ilettim. Fakat konuyu açan ben değilim benim sorunum çözüldü konuyu açan arkadaşımızın problemi devam ediyor herhalde .
  • Şimdi öncelikle şöyle söylelyeyim bioteknoloji isimli arkadaştan ALLAH razı olsun ben ona zaten defalarca tşk. ettim mesajları okumadan yorum yapıyosunuz o kadar ettim yinede tekrar teşekkür ediyorum, son mesajınıza cevap veremedim int. sözleşmesi bitmiş kusura bakmayın ve sorunu çözemedik ama sorunu kökten çözdüm kasayı ATTIM. Ama en azından ark. sorunu çözülmüş :) Neden attın dersenizde ailemden yeni güzel bi haber aldım laptop geliyorr :) Şimdilik MSİ GE620DX almayı düşünüyorum yardımınız için emeğiniz için ilginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim.
  • Bu arada konuyu UP'latıyorum ama belki yardımcı olabilir aynı sorunu olan arkadaşlara, Power Saving Mode Hatası'nın nedeni Anakart mış (Hasar) kasayı teknik servise götürdüm. Yardım etmeye çalışan herkese tekradan teşekkürler..
  • ekran kartını sök fanı temizle ekran kartının üzerindeki termal macunu sil tabii fandakinide daha sonra tekrar termal macun sür yoksa direk geri tak(Sahsen ben öyle yaptım) daha sonra kasanın içinde sıcak havayı dışarı atan arka taraftaki fanı söküp ekran kartına alttan hava verecek sekilde sabitle ben böyle yaptım sorun cözüldü araştırın belki yaparsınız(Sorunumun nedeni ekran kartının fazla ısındığından kaynaklanıyormuş)
  • kardeşim ben o monitörü çöpe atalı yıl oldu neyse belki diğer arkadaşlara yardımcı olur
  • Yararlı hort

Çözüm şu;

FUNC tuşuna basın. SMART ENERGY SAVING ayar menüsü gelicek. Alt menüde High - Low - Off düğmeleri var. Auto tuşuna basıp aşağı iniyoruz. Yön tuşlarını READER(sol) VE FUNC(sağ) kullanarak OFF konumuna getirip INPUT(exit) tuşuna basıp çıkıyoruz.

Aslında monitördeki bu özellik yıllar önceki Philips monitörümde de vardı. Sanırım monitör karanlık bir sayfada ise kendini hemen otomatik olarak beklemeye alıyor. Tabi bu ayar Philips de daha basitti. Şimdi LG de bana biraz tuhaf geldi. Ayarı low yapmışım. Ona rağmen sistem açılışında karanlık renk tespit ettiği an devreye giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrensDestan007

Kardesim dediklerimi aynen yap kablolari duzgun takip takmadigini kontrol et eger duzgun bir sekilde takili ve sorun yoksa simdi diyeceklerimi yap once kasanin guc kablosunu cek ve 2 tane ramin varsa yerlerini degistir eger bir tane ramin varsa diger slota tak ve guc kablosunun takili bir durumda biraz bekle sonra pc yi acabilirsin bu durum buyuk bir ihtimalle ramden kaynakli bir durumdur.Soylediklerimi harfi harfine dene...
    Kardeş yıllar sonra teşekkürün geldi.

Aylardır arada bir açılmama sorununa çözümü sayende buldum. Oysa ki teknoloji konusnda GURU'yum diyebilirim.

Ekran kartı ile mücadele verip dururdum.

Meğer ram soketleri tozlanmış.

Her neyse iyi ki varsın donanımhaber ve PrensDestan007
  • Her şeyi deneyip olmayan varsa birde bunu denesin.

PC'Yİ, TV EKRANINA VEYA VARSA BAŞKA BİR MONİTÖRE BAĞLAYIN.

EKRAN KARTI DRIVERINI SİLİP TEKRAR YÜKLEYİN.

MONİTÖRÜNÜZÜ TEKRAR BAĞLAYIN.

Bende anında çalıştı ve hiçbir hata almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CCE9A6B2 -- 22 Mart 2022; 17:6:44 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.