Şimdi Ara

Monitör ile ilgili kafanızı karıştıran konulara açıklık getirebilirim. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
7.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

quote:

Orjinalden alıntı: umutcan15

quote:

quote:

Arkadaşlar yeni bir monitör alacağım. Daha çok yazılım,internet ve pc oyunları üzerine kullanacağım.
    16:9 ekranlar oyunlarda sorun çıkarır mı ? Yani tam ekran çalışırken düzgün bir şekilde gösterebilir mi ?
    Eğer uyumsuzluk problemleri olabiliyorsa 4:3 ekran tercih etmek istiyorum.

16:9 için düşündüğüm model :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49054

4:3 için düşündüğüm model :
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49200

Aralarında epey de fiyat farkı var.

Yalnız bildiğim kadarıyla o ekran 16:9 değil 16:10.

Bilmiyorum hepsiburada.com da 16:9 lar arasındaydı.
    4:3 dediğim Lg modeli ise sanırım birçok kullanıcı tarafından seviliyor. Dvi bağlantısı ve birçok özellik mevcut.

Ben yerinde olsam büyük ekranı tercih ederdim.Gerek filim,gerek oyun olsun daha güzel seyredilir.
    19" leri küçük buluyorum.

tabii bilmem bu konuda rebul üstad ne der.

Büyük ekran iyidir düşüncesi yanlış olabilir belki. Oyunlarda eğer 16:9 ekran desteği alamayacaksam,
    tam ekran yapınca görüntüyü yayacaksa 4:3 daha iyidir gibime geliyor. Destek hakkında kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler.

• 16:9 desteği vermesi gerekir oyunların.Çünkü artık bu format giderek standart haline gelmeye başladı.Gelecek 16:9 da.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Rebul

quote:

evet gerçekten hiç dikkatimi çekmemiş arkaşadım uyardığın için teşekkür ederim...
    bir kaç sorum daha olucak cevaplarsan çok sevinirim;
    dvi bağlantı bana ne kadar artı kazandırır
    ve
    samsung 940bw yerine benq fp94vw alsam verdiğim paraya değer mi?

Sayın Orgeneral_
    Bağlantılar VGA(D-SUB),DVI,HDMI diye sırasıyla gidiyor 4:3 ekranda fazla bir fark olmaz bunu hissedersin ama wide ekran kadar iyi bir verim alamazsın görüntünün dijital olrak sana sunulmasıdır DVI. Bana sorarsan çok iyi bir karar vermiş olursun Benq Modelinde HDMI var bugün bu fiyat aralığında ve dvı olan bir ürün bulman imkansız ve bu monitörü alarak şu en monitörde fiyat ve performans açısından en iyi ürünü almış olcaksın.Ürün SAMSUNG 940bw den özellik bakımından çok yüksek ve fiyatta ise okadar yüksek bir fark yok.

Dostum soruyu cevapladığın için çok teşekkür ederim.

Gerçi soru bana değil OErdem arkadaşa ait ama olsun

evet bana aitti ama önemli olan sorunun cevaplanması
    gerçekten teşekkür ederim...
    bir önerim var burdan yöneticilere, konu üst konu yapılabilirse, arkadaşımız da kabul ederse, monitörler hakkında destek kişisi olabilir diye düşünüyorum en azından monitörler hakkında denk geldiğim en tutarlı açıklamaları okudum... eğer görmediğim ve hakkını yediğim birisi yada birileri varsa şimdiden özür dilerim...

• Üstkonu yapılmasını istiyorsan herhangi bir yazıda şikayet düğmesine basıp bu konunun üst konu yapılmasını istediğini yönetime söylemelisin.
  • arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım war..

çok fazla oyun oynayan biri olarak bir monitöre ihtiyacım var 19'' olursa çok iyi olur ve dediğim gibi oyun için çok iyi kalitesi olmalı.. ve fiyatı 450-500ytl arası olmalı çünkü daha ekran kartı alıcam..
  • quote:

Üstkonu yapılmasını istiyorsan herhangi bir yazıda şikayet düğmesine basıp bu konunun üst konu yapılmasını istediğini yönetime söylemelisin.

nasıl iş ki bu? şikayet ederek mi üst konu yapılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: imPsYcHo

arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım war..

çok fazla oyun oynayan biri olarak bir monitöre ihtiyacım var 19'' olursa çok iyi olur ve dediğim gibi oyun için çok iyi kalitesi olmalı.. ve fiyatı 450-500ytl arası olmalı çünkü daha ekran kartı alıcam..

ben bu monitörü tutmaya başladım, benq fp94vw baya iyi görünüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

quote:

Üstkonu yapılmasını istiyorsan herhangi bir yazıda şikayet düğmesine basıp bu konunun üst konu yapılmasını istediğini yönetime söylemelisin.

nasıl iş ki bu? şikayet ederek mi üst konu yapılıyor

Evet.Şikayet yoluyla yönetime ulaşılıyor.Ama benim mesajı şikayet etme başkasınınkini et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 25 Mayıs 2007; 23:36:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

quote:

ben bu monitörü tutmaya başladım, benq fp94vw baya iyi görünüyor...

evet.. zaten onu almaya karar vermiştim ama bi bakim dedim belki daha iyi bi öneri falan gelir .. o monitörün en çok sevdiğim yanı 2ms si ve oyun modu nun bulunmasıdır bütün oyunculara tavsiye ederim

• arakdaşlar arada isimleri karıştırmış olabilirim kusura bakmayın ve kendimi kaptırmış yazıyordum tam maxrealqnx arkadaşımızın sorularını cevaplıyordumki taki son sorusuna gelmiştim.6 soru ve baya şey yazmıştımki ekranda 2 dakika msj atamıyorsunuz yazısı çıktı maxrealqnx arkadaşımız kusura bakasın ona özel olarak yer ayırcam.
  • quote:

Arkadaşlar yeni bir monitör alacağım. Daha çok yazılım,internet ve pc oyunları üzerine kullanacağım.
    16:9 ekranlar oyunlarda sorun çıkarır mı ? Yani tam ekran çalışırken düzgün bir şekilde gösterebilir mi ?

16:9 için düşündüğüm model :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49054

Selam
    Hocam Senin ekmeğin Yazılım oyun bir zevk sen bu monitörü iş için alıyorsun yazılım girince işin içine benim sana önerim tek seçenek kalıyor oda 22" samsung 226bw iş herzaman önce gelir oynun yamasını bulabilirsin ama işin yamasını bulamazsın.

• quote:

arakdaşlar arada isimleri karıştırmış olabilirim kusura bakmayın ve kendimi kaptırmış yazıyordum tam maxrealqnx arkadaşımızın sorularını cevaplıyordumki taki son sorusuna gelmiştim.6 soru ve baya şey yazmıştımki ekranda 2 dakika msj atamıyorsunuz yazısı çıktı maxrealqnx arkadaşımız kusura bakasın ona özel olarak yer ayırcam.

sağol bende cevab bekliyordum ama uykum geldi şimdi çıkıyom cevabını yarın okuycam bye
  • Benq fp94vw nasıldır, özellikle renkler ve oyun-film sırasında karelenme olmaması önemli benim için. İnternette de hiç review bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxrealqnx

quote:

Arkadaşlar bu konuda baya bir tecrübem var monitör ile ilgili sorularınıza cevap verebilirim.

Merhaba Rebul

Peki bu monitör'ü tavsiye edermisin ?

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd48724

Sen 22" bir monitör alacak olsan hangi modeli ve markayı tercih edersin ?

Lcd monitör alımındaki en önemli kriter senin için nedir (Başkaları değil yalnızca sen) ?

Elinde şu an için 19" Aoc Spectrum 9Glrs Crt monitörün olsa paraya kıyıp lcd almayı benim gibi düşünürmüydün ?

IPS ve PVA terimleri tam olarak neyi ifade ediyor ?

Peki bu monitör hakkında ne düşünürsün ?

http://www.chip.com.tr/urun.asp?id=2066

Ben 22" alacağıma gider bu monitörü alırım dermiydin ? (sadece bunun için)

Ben olsaydım şöle bir kaç zaman daha beklerdim piyasa daha da canlanır asıl ürünler o zaman çıkardı diyebilirmisin, yoksa alın gitsin bunun sonu yokmu derdin ?

Sorularıma vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürü borç bilirim saygılar

1.Bu modelde Ipod onu evde kullanırsın yanında gezdiremiyeceksin zaten pc her işini görüyor sadece gösteriş var üründe ben olsam samsung 226BW tercih ederdim.

2 Ne için kullanıcağım fiyat ve performans ilk başta geliyor zaten şu an türkiyede en çok rastlanan panel PVA ve TN panel bu iki panel arasında da bir fark yok onun için fiyat olarak ve ne amaçlı kullanıcağım önemli eğer internet ve film oyun oynarım diyorsan 226BW sadece internet der isen 17" herhangi DVI girişli bir monitör.

3. Ben öyle bir monitörüm olsa almayı düşünmezdim önümüz yaz paramın cebimde kalmasını isterim herkez tatil parası biliktirirken bir kaç daha beklerdim.:)

4. IPS paneller grafikçiler için tasarlanan panellerdir bu panalleri türkiyede bulmanız çok nadir ver MS yüksek ürünler. Eğer grafik ile uğraşmıyosanız IPS panel fiyat olarak yüksek ve bütçeyi sarsabilir.
    PVA panller ise fiyatı düşük panel tipleridir şu an türkiyede en çok rastladığınız panel tipi ev kullanıcısa ve ofis boy kullanıcıların alıcağı en iyi panel bence.

5. Eğer tamamen oyun ve internet diyorsan bu monitörü tavsiye ederim ama birde şu varki biraz daha fiyat verip 22" almak daha mantıklı veya 20" inç 206BW çözülürlük yüksek fiyatta da fazla bir fark yok.Ben yinede tercihimi 22" veya 20" den yana kullanırdım.

6.Teknolojinin sonu gelmez kim bulmuşki yada kim görmüşki sonunu teknolojinin?.Eğer niyetine girdiysen al kurtul derim. Almaz isen içine dert olur herzaman pc başına geçtiğinde keşke diyeceğin birşey olmasın hayatta böyledir herzaman keşkesiz bir gün yaşamak ister insan.Ürünler belki çıktı ama eldeki stok erimeden hiç bir zaman yeni ürün girmaz stoğa bunun için kesin birşey diyemiyecem belki yarın yeni bir model girer piyasaya Teknolojiyi takip etmek gerçekten zor.

Umarım seni tatmin edici cevaplar vermişimdir.Az önce bundan daha çok açıklama yazdım ama sitede ki bir sorundan dolayı yazdıklarım silindi ve beni sayfa başına attı.

• quote:

quote:

Selam
    Hocam Senin ekmeğin Yazılım oyun bir zevk sen bu monitörü iş için alıyorsun yazılım girince işin içine benim sana önerim tek seçenek kalıyor oda 22" samsung 226bw iş herzaman önce gelir oynun yamasını bulabilirsin ama işin yamasını bulamazsın.

Evde kullandığım pc ye alacağım. Yanlız başka sitelere de baktım oyunlarda problem yaratıyormuş.
    4:3 alırım sanırım. ama fiyatları çok yüksek biraz düşmesini bekleyeceğim. Şimdilik crt idare ediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Benq fp94vw nasıldır, özellikle renkler ve oyun-film sırasında karelenme olmaması önemli benim için. İnternette de hiç review bulamadım.

EN iyi verimi alabilceğinden şüphem yok çünki ürün 2 MS vede HDMI var görüntü kalitesi yüksek bir ürün renklerdeki seçiciliği bu üründen daha iyi bir ürün piyasada yok şu an.
  • quote:

Hocam ozaman sana tek seçim hakı oyun monitörü LG-1960TR fiyatta uygun

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=1825

• @Rebul
    ben büyük ekranlarda yazının boyutunu merak ediyorum.Mesela 24" 1080i çözünürlüğünde bir ekranda yazılar çok mu küçülüyor?Yazıları okumakta zorluk çekiliyor mu?Yani filim izlemek elbette güzel olur ama aynı zamanda internette dolaşmak ve yazıları okumakta bir sorun yaşarmıyız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: keremali69

Bilgisayarda uydu yayınlarını seyrederim,dvd film seyrederim,oyun oynamam,bu şartlara göre üst limit 800 ytl ye göre özellikle sıfır piksel garantili,sorunsuz bir model tavsiye edebilirmisin?Limiti aşan bir model olursa da tavsiyeni beklerim.Limiti artırabilirim.Güzel bir monitör almak istiyorum.En az 19'' olmalı,geniş ekran olmasın.

uydu yayınlarını izlemek istiyorsan eğer üzerinde 25 w (rms) ses çıkışlı olan asusun PG.191 olan modelini tavsşye ederim. Eğer fiyat yüksek diyorsan samsung 931C Lg-1960TR bu modellerde işini görebilir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Benq fp94vw nasıldır, özellikle renkler ve oyun-film sırasında karelenme olmaması önemli benim için. İnternette de hiç review bulamadım.

EN iyi verimi alabilceğinden şüphem yok çünki ürün 2 MS vede HDMI var görüntü kalitesi yüksek bir ürün renklerdeki seçiciliği bu üründen daha iyi bir ürün piyasada yok şu an.

teşekkürler kararımı kesinleştirmedeki katkın için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.