Şimdi Ara

Monitör ile ilgili kafanızı karıştıran konulara açıklık getirebilirim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
7.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

@Rebul
    ben büyük ekranlarda yazının boyutunu merak ediyorum.Mesela 24" 1080i çözünürlüğünde bir ekranda yazılar çok mu küçülüyor?Yazıları okumakta zorluk çekiliyor mu?Yani filim izlemek elbette güzel olur ama aynı zamanda internette dolaşmak ve yazıları okumakta bir sorun yaşarmıyız?

Hiç bir sorun yaşamazsın LCD lerin en büyük özelliği burda ortaya çıkıyor en iyi verimi gerçek çözünürlüğünde alıyorsunuz. CRT bir ekranı kendi çözünürlüğünde kullanamıyorsun yazılar çok ufalıyor gözlere aşırı derecede zarar veriyor ama LCD de bu sorun yok gerçek çözünülükte en iyi verimi alabiliyorsunuz. Bir 55 ekran da maç izlediğinizi düşünün ve hemen yanında 106 ekran bir plazma görüntü kalitesi plazmada daha iyi olduğu kesin internette ise alan olarak size daha çok yer sağlıyor ve sıkıntı yaratmıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rebul

quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

@Rebul
    ben büyük ekranlarda yazının boyutunu merak ediyorum.Mesela 24" 1080i çözünürlüğünde bir ekranda yazılar çok mu küçülüyor?Yazıları okumakta zorluk çekiliyor mu?Yani filim izlemek elbette güzel olur ama aynı zamanda internette dolaşmak ve yazıları okumakta bir sorun yaşarmıyız?

Hiç bir sorun yaşamazsın LCD lerin en büyük özelliği burda ortaya çıkıyor en iyi verimi gerçek çözünürlüğünde alıyorsunuz. CRT bir ekranı kendi çözünürlüğünde kullanamıyorsun yazılar çok ufalıyor gözlere aşırı derecede zarar veriyor ama LCD de bu sorun yok gerçek çözünülükte en iyi verimi alabiliyorsunuz. Bir 55 ekran da maç izlediğinizi düşünün ve hemen yanında 106 ekran bir plazma görüntü kalitesi plazmada daha iyi olduğu kesin internette ise alan olarak size daha çok yer sağlıyor ve sıkıntı yaratmıyor.

Aydınlattın.Teşekkürederim.

• Rica ederim ne demek kafanıza takılan olursa çekinmeden sorun.
  • quote:

Rica ederim ne demek kafanıza takılan olursa çekinmeden sorun.

Bayadır Lcd mönitörleri inceliyorum fiyat perfonmans olarak Samsung 932b yi kendime yakın görüyorum.Pc de yapılacak her şeyi yaparım .Oyun ,internet,dvd ve divx ler sizce 932 b ler nasıldır perfonmansı yeterli olurmu.Widescreen düşünmüyorum kesinlikle..Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackforreal

quote:

Rica ederim ne demek kafanıza takılan olursa çekinmeden sorun.

Bayadır Lcd mönitörleri inceliyorum fiyat perfonmans olarak Samsung 932b yi kendime yakın görüyorum.Pc de yapılacak her şeyi yaparım .Oyun ,internet,dvd ve divx ler sizce 932 b ler nasıldır perfonmansı yeterli olurmu.Widescreen düşünmüyorum kesinlikle..Teşekkürler.

BU fiyat aralığında alıncak en iyi monitör fiyatıda 249$ eğer 50 $ daha veririm diyorsan LG 1960TR almanı tavisye ederim çünki 932B+ da kontras dinamik buda sana bir yanıltma verebilir.Lg de ise gerçek kontras ve 2 MS oyun daki performansı daha yüksek 932b+ 5 MS 50$ daha fark vermeye değer derim.

• Arkadaşım. Bilgisayarla uğraşmayınca ekranım kendi kendine kapanıyor. Bunun olmaması için ne yapmam gerek. Ben hep açık kalmasını istiyorum.

Ayrıca hep açık kalmasının ne gibi zararı vardır. Mesajı PM ile atarsan sevinirim.
  • merhaba.. benim pc de ayrıyetten ekran kartı yok boardtan kullanıyom.. Bunun bana ne gibi eksileri olur ..Ayrıyeten ekran kartı alsam daha mı iiyi olur cvb yazarsanız sevinirm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Compadrex

Arkadaşım. Bilgisayarla uğraşmayınca ekranım kendi kendine kapanıyor. Bunun olmaması için ne yapmam gerek. Ben hep açık kalmasını istiyorum.

Ayrıca hep açık kalmasının ne gibi zararı vardır. Mesajı PM ile atarsan sevinirim.

Denetim masasında güç ayarlarına gir orda mönitörler ilgili ayarı göreceksin.Her zaman açıkı işaretle o kadar.
  • bende packard bell 220w 22" parlak ekran hakkında bilginiz varsa öğrenebilirmiyim. parlak ekran olduğu için almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz. parlak ekranlar gerçekten diğer ekranlara göre oldukça canlı gözüküyor ne dersiniz? teşekkürler iyi çalışmalar.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: keremali69

Bilgisayarda uydu yayınlarını seyrederim,dvd film seyrederim,oyun oynamam,bu şartlara göre üst limit 800 ytl ye göre özellikle sıfır piksel garantili,sorunsuz bir model tavsiye edebilirmisin?Limiti aşan bir model olursa da tavsiyeni beklerim.Limiti artırabilirim.Güzel bir monitör almak istiyorum.En az 19'' olmalı,geniş ekran olmasın.

uydu yayınlarını izlemek istiyorsan eğer üzerinde 25 w (rms) ses çıkışlı olan asusun PG.191 olan modelini tavsşye ederim. Eğer fiyat yüksek diyorsan samsung 931C Lg-1960TR bu modellerde işini görebilir.

Asus PG.191monitörü büyük ihtimalle alacağım.Teşekkürler..

• quote:

quote:

Arkadaşım. Bilgisayarla uğraşmayınca ekranım kendi kendine kapanıyor. Bunun olmaması için ne yapmam gerek. Ben hep açık kalmasını istiyorum.

Denetim masasında güç ayarlarına gir orda mönitörler ilgili ayarı göreceksin.Her zaman açıkı işaretle o kadar.

Peki bu olayın bilgisayara bir zararı olur mu? Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nash-E

merhaba.. benim pc de ayrıyetten ekran kartı yok boardtan kullanıyom.. Bunun bana ne gibi eksileri olur ..Ayrıyeten ekran kartı alsam daha mı iiyi olur cvb yazarsanız sevinirm..

Kullanmış olduğun monitör LCD mi CRT mi?.Monitörde görüntü kaybı olur ama sadece internet için kullanmış olduğun bir pc ise fazla sıkıntı yaratmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebul -- 27 Mayıs 2007; 12:03:39 >
  • quote:

quote:

merhaba.. benim pc de ayrıyetten ekran kartı yok boardtan kullanıyom.. Bunun bana ne gibi eksileri olur ..Ayrıyeten ekran kartı alsam daha mı iiyi olur cvb yazarsanız sevinirm..

Kullanmış olduğun monitör LCD mi CRT mi?.Monitörde görüntü kaybı olur ama sadece internet için kullanmış olduğun bir pc ise fazla sıkıntı yaratmaz.

Benimkide öyleydi. Monitörüm LCD idi ve bana hiç bir zararı dokunmamıştır. Ama şimdi aldım ekran kartımı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tazmana

bende packard bell 220w 22" parlak ekran hakkında bilginiz varsa öğrenebilirmiyim. parlak ekran olduğu için almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz. parlak ekranlar gerçekten diğer ekranlara göre oldukça canlı gözüküyor ne dersiniz? teşekkürler iyi çalışmalar.

Ben LCD monitörde açıkçası parlak ekrana sıcak bakmıyorum bunun en büyük etkeni görüntüdeki parlama bugün notebuklarda nerde ise hepsi parlak ekran bununda sebebi mat ekrandaki görüş açısının düşük olması parlak ekran ile bu sorunu birazda olsa giderildi.Parlak ekrandaki görüntü kalitesi çok güzel insanı cevbediyor ama 22" yani 55 ekran tv karşısında en çok 30 cm uzaklığında oturduğunuzu düşünün burdaki parlama direkt gözlerinize etki yapıcak ve gözlerin yorulmasına neden olcak.
    packard bell ürünleri herzaman kalitelidir parlak ekran olmasını istiyorsanız tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

Benimkide öyleydi. Monitörüm LCD idi ve bana hiç bir zararı dokunmamıştır. Ama şimdi aldım ekran kartımı.

Hocam onun bir zararı dokunmaz sadece görüntü kayı meydana gelir tabiki bunuda anlamak zor ekran kartı olunca daha iyi ve tam performans alırsınız.

• ya ben 32'' lcd televizyon mu alsam ps3 için yoksa benq 24'' full hd mi.. 32'' full hd diil ama... Çok farkeder mi sence önerilerin nedir bu konuda??. şimdided teşekkür ederim.. Muhteşem olmuş bu konu tebrik ediorum seni rebul..

• bende 19" neovo f419 almak istiyorum ama ekran kartım 9550 sadece pes6 oynuyorum oda 800*600 sence bu 19" monitörde görüntüyü çok mu kötü alırım oynanmıycak gibi mi yani.lcd monitör alıcam ama bu olay düşündürüyo ekran kartım da agp olduğu için tekrar bi agp ye para vermek istemiyorum.makineye değiştirmemde şuan için mümkün değil yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

Peki bu olayın bilgisayara bir zararı olur mu? Teşekkürler.

Bu soruya cevap verebilecek bir arkadaş olursa sevinirim.

• rebul, öncelikle teşekkür ederim. sorulara olabildiğince cevaplar veriyorsun. yararlı oluyor.

ben 2-3 hafta içinde sistemi topluyorum. kdv dahil yaklaşık 2000$'a maloluyor. yani üst düzeyde bir sistem. herşeye karar verdim gibi ama monitörde çok kararsızım.
    oyun, film, cad programları, ve internette gezinmek. hepsini bol bol yapacağım özellikle yaz dönemi bolca oyun ve film'e yükleneceğim.
    aklımda samsung 971p var. ama oyunlarda ghosting yaşamaktan çok korkuyorum. diğer fikrim de samsung 931c. ama bunda da filmlerde istediğim verimi alamam diye korkuyorum. başka seçenekler de var. aklım çok karışık. yardımcı olabilirsen sevinirim. fiyat 971p'yi çok geçmediği sürece sorun olmaz.
    bu arada 19" düşünüyorum. 22 wide istemiyorum çünkü oyunlarda sorun olacağını düşünüyorum.
    şimdiden teşekkürler.

• (ÖNCELİKLE Rebul ilgin için teşekkürler)

Arkadaşım ben oyun sistemi toplamayı düşünüyorum lcd'e 280$ kadar ayırdım, sen olsan ağırlıklı oyun amaçlı ama filmde seyrederim bu fiyatlarda 19' lcd ne alırdın?

Birde 19' de 4:3, 16:10 oranlı lcd ler var hangi mntrler oyun sistemi için daha ideal ve oyun için lcd nin hangi özelliklerine bakmam gerek?

özellikle iki mntr arasındayım
    LG L1960TR-BF
    ve
    BENQ - FP94VW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_hasan -- 27 Mayıs 2007; 18:24:50 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.