Şimdi Ara

Monitör ile ilgili kafanızı karıştıran konulara açıklık getirebilirim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
7.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitörlerin performansları işlemciye göre değişir mi yoksa her işlemcide aynı performansı verirler mi?
  • İşlemciden çok ekran kartıyla alakalı diye biliyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: Compadrex

Monitörlerin performansları işlemciye göre değişir mi yoksa her işlemcide aynı performansı verirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 27 Mayıs 2007; 18:57:10 >
  • arkadaslar ben Benq FP94VW alıcam galiba sizce iyi mi kullanışlı mı hem Play Station 3 hemde pc için kullancam iyi diyiyorlar ama size de danaşayım dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackhedgehog

arkadaslar ben Benq FP94VW alıcam galiba sizce iyi mi kullanışlı mı hem Play Station 3 hemde pc için kullancam iyi diyiyorlar ama size de danaşayım dedim

Alabilirsen 19" ten büyük bir model al.
  • quote:

Monitörlerin performansları işlemciye göre değişir mi yoksa her işlemcide aynı performansı verirler mi?

Ama bazı pclerde işlemciden bağlanılıyor ekrana. O yüzden sordum. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLaYeR

ya ben 32'' lcd televizyon mu alsam ps3 için yoksa benq 24'' full hd mi.. 32'' full hd diil ama... Çok farkeder mi sence önerilerin nedir bu konuda??. şimdided teşekkür ederim.. Muhteşem olmuş bu konu tebrik ediorum seni rebul..

Sayın SLaYeR:

DATRON 32" LCD tv de ben kendim bir zat denedim ve görüntü gayet güzel geldi hiç bir sıkıntı yaratmadı şimdi ps3 oynıyacağın için alanın geniş olmasını istiyeceksin ve kafanı karıştıran olay bu aslında büyük ekranmı olsun küçükmü tabiki herzaman büyük bir ekranda oyun oynamak zevk verir sadece tek korkun FULL HD olmaması ama şu an full hd ile gelen bir oyun yokki benim bildiğim kadarı ile benim fikrim 32" ten yana ps3 oynıyacaksan tabiki.

• quote:

Orjinalden alıntı: vantaxxx

bende 19" neovo f419 almak istiyorum ama ekran kartım 9550 sadece pes6 oynuyorum oda 800*600 sence bu 19" monitörde görüntüyü çok mu kötü alırım oynanmıycak gibi mi yani.lcd monitör alıcam ama bu olay düşündürüyo ekran kartım da agp olduğu için tekrar bi agp ye para vermek istemiyorum.makineye değiştirmemde şuan için mümkün değil yardımcı olursan sevinirim

NEOVO F-419 gerçekten fiyat ve özellik bakımından iyi bir monitör ama türkiyede tanınmışlığı yok.ama bana sorarsan önce ekran kartını değiştir monitöre vericeğin 250$ yerine sistemini apcret edebilirsin bu senin için daha yararlı olur.Çünki alıcağın monitörden fazla bir verim alamıyacaksın ekran kartın güçsüz oyunlarda sana devamlı sıkıntı gelicek ve gidip bir ekran kartı almak zorunda kalcaksın ve şu an durumum yok diyorsun benim fikrim sistemini apcret et derim karar senin tabiki.

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: blackforreal

quote:

Arkadaşım. Bilgisayarla uğraşmayınca ekranım kendi kendine kapanıyor. Bunun olmaması için ne yapmam gerek. Ben hep açık kalmasını istiyorum.

Ayrıca hep açık kalmasının ne gibi zararı vardır. Mesajı PM ile atarsan sevinirim.

Denetim masasında güç ayarlarına gir orda mönitörler ilgili ayarı göreceksin.Her zaman açıkı işaretle o kadar.

Peki bu olayın bilgisayara bir zararı olur mu? Teşekkürler.

Bu soruya cevap verebilecek bir arkadaş olursa sevinirim.

Bu soru aradan kaçmış:)
    PC ne bu olayların hiç bir zararı olmaz monitör sadece kendini bekleme moduna alıyor.
    masa üstünde sağ tuş yapıp özelliklere girip ordan üçüncü seçenek olan ekran koruyucuya tıklamak ve altta güç diye bir yazı var ona tıklamak ev/ofis yönetimi yazan yazının altındaki seçenekleri hiç biri yapmak ve tamam deyip çıkmak.bunları yaptığın zaman monitörün bir daha kapanmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mithgor

rebul, öncelikle teşekkür ederim. sorulara olabildiğince cevaplar veriyorsun. yararlı oluyor.

ben 2-3 hafta içinde sistemi topluyorum. kdv dahil yaklaşık 2000$'a maloluyor. yani üst düzeyde bir sistem. herşeye karar verdim gibi ama monitörde çok kararsızım.
    oyun, film, cad programları, ve internette gezinmek. hepsini bol bol yapacağım özellikle yaz dönemi bolca oyun ve film'e yükleneceğim.
    aklımda samsung 971p var. ama oyunlarda ghosting yaşamaktan çok korkuyorum. diğer fikrim de samsung 931c. ama bunda da filmlerde istediğim verimi alamam diye korkuyorum. başka seçenekler de var. aklım çok karışık. yardımcı olabilirsen sevinirim. fiyat 971p'yi çok geçmediği sürece sorun olmaz.
    bu arada 19" düşünüyorum. 22 wide istemiyorum çünkü oyunlarda sorun olacağını düşünüyorum.
    şimdiden teşekkürler.

Sayın Mithgor:

971P modeli samsung un çıkarmış olduğu en iyi modellerden biri gerek tasarımı gerek ise özellikleri ile ama oyun oynıcaksan bu modelde sıkıntı yaşama şansın yüksek bunun sebebide ürün yazılım ile geliyor sadece açma kapama düğmesi var kontras ve parlaklığını oyun içerisinde iken ayarlaman imkansız masa üstüne yeniden dönmen gerekiyor bu biraz sııkıntı yaratabilir benim sana tavsiyem samsung 931C iki ürün arasında özellik bakımından fark var 971P modeli 1:1500 kontras 931C modeli 1:2000 kontras ms farkı var filmlerde daha iyi verim alma şansın yüksek monitörün bir cezbedici olayı tasarımı vede yazılım ile gelmesi oyun oynıyacağın için sıkıntı yaşama şansın yüksek.

• quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

İşlemciden çok ekran kartıyla alakalı diye biliyorum
    quote:

Tamamen ekran kartı işlemcinin fazla bir etkisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackhedgehog

arkadaslar ben Benq FP94VW alıcam galiba sizce iyi mi kullanışlı mı hem Play Station 3 hemde pc için kullancam iyi diyiyorlar ama size de danaşayım dedim

BU fiyat aralığında ve alıcağın en iyi ürün ekran boyutu benim için yeterli diyor isen bu üründen başka bir tavsiye etmek haksızlık olur.:)
  • sorumu cevapladığın için saol peki görüntü olarak hiç mi oynayamam hiç değilse 2-3 ay beni idare etmezmi bu kartla çünkü oynadığım tek oyun bu
    quote:

Orjinalden alıntı: Rebul

quote:

bende 19" neovo f419 almak istiyorum ama ekran kartım 9550 sadece pes6 oynuyorum oda 800*600 sence bu 19" monitörde görüntüyü çok mu kötü alırım oynanmıycak gibi mi yani.lcd monitör alıcam ama bu olay düşündürüyo ekran kartım da agp olduğu için tekrar bi agp ye para vermek istemiyorum.makineye değiştirmemde şuan için mümkün değil yardımcı olursan sevinirim

NEOVO F-419 gerçekten fiyat ve özellik bakımından iyi bir monitör ama türkiyede tanınmışlığı yok.ama bana sorarsan önce ekran kartını değiştir monitöre vericeğin 250$ yerine sistemini apcret edebilirsin bu senin için daha yararlı olur.Çünki alıcağın monitörden fazla bir verim alamıyacaksın ekran kartın güçsüz oyunlarda sana devamlı sıkıntı gelicek ve gidip bir ekran kartı almak zorunda kalcaksın ve şu an durumum yok diyorsun benim fikrim sistemini apcret et derim karar senin tabiki.

• vantaxxx dostum agneovo'yu alma.Bu markayı ithal eden multimedya bilgisayar ürünlerinin teknik desteğini vermekten aciz.Ancak seninle işleri malı satana kadar.Ben yaşadım.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tüketici hakem heyetinin haklı bulup ürünün değişimi yada iadesi kararına bile uymadılar.Eğer başına garantiyle ilgili bir sorun gelirse ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.Ama en iyi gelmemesi.Benden söylemesi.Samsung,philips gibi markalar la arasında fazla fiyat farkları yok.Bu fark satın alma aşamasında çok gibi geliyor ama inan iyi bir garantiye değişmem.
  • quote:

vantaxxx dostum agneovo'yu alma.Bu markayı ithal eden multimedya bilgisayar ürünlerinin teknik desteğini vermekten aciz.Ancak seninle işleri malı satana kadar.Ben yaşadım.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tüketici hakem heyetinin haklı bulup ürünün değişimi yada iadesi kararına bile uymadılar.Eğer başına garantiyle ilgili bir sorun gelirse ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.Ama en iyi gelmemesi.Benden söylemesi.Samsung,philips gibi markalar la arasında fazla fiyat farkları yok.Bu fark satın alma aşamasında çok gibi geliyor ama inan iyi bir garantiye değişmem.

uyardığın için tşk ederim senin önerebilceğin bi model varmı bana fiyat/performans bakımından
  • quote:

quote:

vantaxxx dostum agneovo'yu alma.Bu markayı ithal eden multimedya bilgisayar ürünlerinin teknik desteğini vermekten aciz.Ancak seninle işleri malı satana kadar.Ben yaşadım.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tüketici hakem heyetinin haklı bulup ürünün değişimi yada iadesi kararına bile uymadılar.Eğer başına garantiyle ilgili bir sorun gelirse ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.Ama en iyi gelmemesi.Benden söylemesi.Samsung,philips gibi markalar la arasında fazla fiyat farkları yok.Bu fark satın alma aşamasında çok gibi geliyor ama inan iyi bir garantiye değişmem.

uyardığın için tşk ederim senin önerebilceğin bi model varmı bana fiyat/performans bakımından

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1743

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49182

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49179

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd48778

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd48356

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49294

Şimdilik bunları kısa bir bakışla seçebildim.Seçeneğin oldukça fazla.Daha fazlaları da buluna bilinir aslında.

• quote:

Orjinalden alıntı: as_hasan

(ÖNCELİKLE Rebul ilgin için teşekkürler)

Arkadaşım ben oyun sistemi toplamayı düşünüyorum lcd'e 280$ kadar ayırdım, sen olsan ağırlıklı oyun amaçlı ama filmde seyrederim bu fiyatlarda 19' lcd ne alırdın?

Birde 19' de 4:3, 16:10 oranlı lcd ler var hangi mntrler oyun sistemi için daha ideal ve oyun için lcd nin hangi özelliklerine bakmam gerek?

özellikle iki mntr arasındayım
    LG L1960TR-BF
    ve
    BENQ - FP94VW

sesimi duyan var mı
  • BENQ çok kalitelidir arkadaşım. Ama fiyatı LG'den pahalı olabilir. Oyun sistemi içinde 4:3 ideal eğer adventure oynamıyorsan
  • Negüzel bir konu olmuş böyle. Sitede monitör bölümünde incelediğim en iyi konu. Rebul çok çok teşekkürler. Günlerdir hangi monitörü alacağımı kararlaştıramadım. Bulunduğum şehirde lcd monitörler inceleyip almam mümkün değil. O yüzden bu tarz sitelerde araştırma yapıyorum. Bu sitedeki bu konu hemen hemen aklımdaki bütün sorulara cevap verdi.Rebul'a tekrar teşekkürler.

Bende yarın bir lcd monitör sipariş etmeyi düşünüyorum. Aklımda iki model var.
    1 - Samsung 226 BW 22"
    2 - LG L1960TR-BF 19"

Görüntü olarak hangisi daha iyidir? (nokta aralıkları ve renkleri kıyasladığımızda hangisi daha iyi?)
    Bende 7600GT ekran kartı var. 1024x768 px çözünürlükte oyunları sorunsuz oynuyorum. Aslında 226BW yi almak istiyorum ama oyunları yüksek çözünürlükte oynatacak kadar güçlü ekran kartım yok. Bu yüzden 1680x1050 çözünürlüklü bir monitörde 1024x768px de oynayacağım.Bu görüntü kalitesinde ne kadar bir düşüşe neden olur? Oynanılabilir düzeyde olurmu? Tam çözünürlükte oynayamama durumunda oluşabilecek görüntü kalitesizliği ihtimalinden dolayı daha düşük çözünürlüklü bir monitör almak zorunda kalıyorum. 19" bir monitör tam işimi görür gibi geliyor. Sanırım 1960TR-BF de seçilebilecek bir monitör.

Beni bu konuda aydınlatırsan çok sevinirim. Şimdide teşekkürler.

• merhaba ben 17 lcd istiyorum ama çok fazla anlamıyorum lcd lerden köyde öğretmenlik yaptığım içinde mağazalara gidip bakamıyorum internetten alıcam. aslında ınca IL777A seçmiştim fiyat performns yorumlar iyi gelmişti üstelik piksel garantisi ama kafam karıştı zaten bu nmodelde yokmuş artık stoklarda bunun fiyatlarında ve özelliklerinde ne önerebilirsin. şimdiden çok teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan_00
    merhaba ben 17 lcd istiyorum ama çok fazla anlamıyorum lcd lerden köyde öğretmenlik yaptığım içinde mağazalara gidip bakamıyorum internetten alıcam. aslında ınca IL777A seçmiştim fiyat performns yorumlar iyi gelmişti üstelik piksel garantisi ama kafam karıştı zaten bu nmodelde yokmuş artık stoklarda bunun fiyatlarında ve özelliklerinde ne önerebilirsin. şimdiden çok teşekkür ederim

Soru bana değil ama ben genede bir tane önereyim. 17" için LG 1760TR-BF ideal bir LCD monitör. Ölü pixel olayıda forumda abartıldığı kadar önemli bir şey değil. Çünkü bir çok firma zaten ~5 ölü pixelden sonra değiştiriyor ama sen zaten internetten alacağın için eğer ölü pixel çıkarsa monitörü iade edebilirsin. Çünkü internetten alınan ürünler satılabilirliği bozulmaması koşuluyla sebep göstermeden 1 hafta içinde iade edilebiliyor. Eğer ölü pixel çıkarsa iade edip şansını bidaha denersin. Zaten benim önerdiğim monitörde ölü pixel garantisi veriyor diye biliyorum. Ama tam emin değilim. Alacağın firmadan ölü pixel garantisi hakkında bilgi alabilirsin.

Ayrıca bi konuya dikkatinizi çekmek isterim. Alışveriş sitelerindeki yorumları çok dikkate almamak gerekir. Çünkü yorumlar genelde profesyonel olmayan, karşılaştırma ve test yapmayan kullanıcılardan gelir. Bu kullanıcılar genelde ilk defa o tarz bir ürün kullanmışlardır. Yorumları okurken bence sadece sebep gösterilen iyi ve kötü yönler dikkate alınmalı. Bir çok alışveriş sitesinde yorumların çoğu; "Süper (beş yıldız)" , "Çok ince (beş yıldız)" gibidir.

Ancak forum.donanimhaber.com gibi siteler karşılaştırma yaparak daha objektif sonuçlar ortaya koyar. Ve genelde bu işle uğraşan kişilerin uğrak yeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 28 Mayıs 2007; 0:36:45 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.