Şimdi Ara

Monitör Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, son zamanlarda çevremdeki arkadaşlarımın çoğunun sorduğu bir soruydu bu. Monitör alırken nelere dikkat etmeliyim hangi markayı alayım önerin var mı neye göre karar veriyorsun gibisinden sorular geliyordu. Hatta bir iki tane arkadaşım gereksizce para vererek monitör almışlar üzüldüm gerçekten. Belli başlı kriterler vardır monitör satın alırken, çoğu arkadaşım da biliyordur bunları eminim. Ama sizinle paylaşmak istedim almadan önce mutlaka okursunuz ve size faydam dokunur diye düşündüm.
    Belli başlıklara bakacak olursak ;

Çözünürlük
    MS Değeri (Tepki Süresi)
    IPS Ekran vs LED Ekran
    Hz Değeri (Yenileme Hızı)
    Ekran Boyutu

olarak sıralama yapılabilir. Bunları detaylı olarak inceledim yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
    http://www.teknozom.com/monitor-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

• Benim de monitörler hakkında pek bir bilgim yoktu. Gayet yararlı bir yazı olmuş. Hazır bilen birini bulmuşken sormak isterim. Ben ucuz bir monitör almayı planlıyorum. Çok oyun oynamıyorum. Genelde de strateji tarzında fps gerektirmeyen oyunlar. Ayrıca kesinlikle hdmi, dvi-d gibi girislerden bir tane olmasını istiyorum. Çünkü tek VGA ile dönüştürücü kullanmak istemiyorum. Yardımınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Rockefeller kullanıcısına yanıt
    Tabi ki yardımcı olurum aklınızda bir fiyat aralığı var mı acaba ona göre önerilerde bulunmak isterim.
  • oguzhanmetin O kullanıcısına yanıt
    Aslında benim de aklımda pek fiyat aralığı yok ama monitör için ancak en fazla 400 TL kadar ayırabilirim.

• oguzhanmetin O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Peki monitörde DVI giriş var denmiş. Benim ekran kartımda da DVI-D girişi var. Bu karta uyumlu olur mu? Ayrıca merak ettiğim bir şey daha var? Monitor ile kasa bağlantısında DVI mı yoksa HDMI bağlantısı mı onerirsiniz?

• HDMI bağlantısının tek artısı sesi iletmesidir. Hiç fark etmez bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.