Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fre4k Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.700
Cevap
70
Favori
65.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ips e çöp demek yürek ister. Son 10 seneyi domine etmiş ekran teknolojisine çöp denilemez. Her teknoloji tarihe karışacak, fakat bence oled ips ten daha erken tarih olacak. Miniled/mikroled denen teknolojiler de ips tabanlı teknolojiler neticede. 10 seneyi domine etmiş teknoloji hala geliştirilmeye devam ediyor, oled ise daha 2 senedir hayatlarımıza girdi denilebilir ama şuan bile farklı teknolojilere yelken açılmış durumda. Attığın resimlerde de ips in siyah başarısızlığına odaklanılmış, siyah kalitesinin önemsizliğini söylemiyorum ama bunun dışında ciddi bir sorunu da yok, hiç değilse logo yanmıyor. 15 senedir bu forumdayım, marka fanboyunu çok gördüm de teknoloji fanboyunu ilk kez görüyorum. Saçmalıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 26 Aralık 2024; 14:42:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ips panele para falan verilmez bu saatten sonra.Alınacak 2 panel var mini led ve oled.mini led olayıda tarihe karışacak gibi.Yeni modellere bakıyoruz nerdeyse yok gibi.Micro led i umarım yakın zamanda görürüzde oled e dişli rakip gelmiş olur.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt

İzle gör OLED ve MiniLED seneye satışlarını en az %1000 arttıracak düz standart ıps panellerin (miniled aydınlatması olmayan) satışları %70 azalacak eski panelleri cahil kesime satacaklar

Dünyada MiniLED aydınlatmaya sahip paneller 280 - 300 dolar seviyesinde oled paneller 400 - 550 dolara alınıyor

Sen olsan düz standart ıps panel alırmısın gerçekleri söyleyince FANBOYLUK oluryormuş ... bizde muş yok

Telefonda bile IPS tarihin derinliklerine GÖMÜLDÜ (orta seviyede IPS telefon satsınlar firma %100 BATAR alıcısı olmayan ürün satılmaz)

-------------------------------------------

10 - 15 yıl sonra MiniLED ve MicroLED de tarihin derinliklerine gömülür arka aydınlatma tarihe karışacak 26.12.2024 (10 - 15 yıl sonra hortlatın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Aralık 2024; 16:31:26 >

Düzeltme:

Microled ips tabanlı teknoloji değil.

Lcd panellerde mini led arka aydınlatmayı va panellerde de görüyoruz sadece ipslerde ( tekelinde ) değil.

Kontrast görüntü kalitesinde başı çekiyor en önemli kriterlerden biri, sadece siyahlara değil genel görünüme de direkt etkisi var.

Ben daha da ileriye götüreyim işi o zaman geçmişi geçmiş zamanı işi açıp işin aslı astarı nedir ne değildir, şöyle söyleyeyim şu an edge lit ips çöp oğlu çöp.

2020'ye 2020 senesine samsung g7 ( 2020 ) modeline kadar piyasada satışta tepki süreleri paneli hızlı edge lit va monitör yoktu doğru düzgün, o yüzden domine ettiler edebildiler geçmiş 2015-2020 yıllarını o 5 sene aralığını.

Ne zaman ki hızlı edge lit va ve hızlı mini led va lar çıktı çıka geldi edge lit ips panellerin bir sözü hükümdarlığı kalmadı rekabet edemiyor; görüntü kalitesi beklentisi olan işten anlayan kişiler için geçerliliğini yitirdi.

Hadi bunların hepsini her şeyi geçtim bir kenara bıraktım hepsinden önce ips glow sorunu var sinir bozan; mevcut çoğu ürüne atw polarizer koymuyorlar çoğu mini ledler de dahil buna.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160326254

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160284401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 29 Aralık 2024; 2:59:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 26 Aralık 2024; 19:3:59 >

Bence de, Miniled ler çok daha elverişli ve sağlıklı oyun deneyimi sunacak gibi özellikle Gsync-Pulsar geldiğinde ... Halen hzılı TN paneller üretiyorlar çok iyi oyun deneyimi sunuyor, millet CRT monitörleri hayata geçirip oyun oynuyor 0 ms süresi olduğu için vs. öyle hariçden gazel okuyup o çöp bu çöp diyenlere bakmayın :)

• @bjkyener

Teknik bilgisi fazla olmayanlara laf anlatamazsın yener, he de geç.

Birlikte ikimizin ara sıra yaptığı tartışmalarımızın kalitesini bekleme.

Öncelikle sana katılmadığım yerler var mesela arkadaşlar va mini led lcd seçeneklerinin azlığından dem vuruyorlar ki onlar bunda bu konuda haklılar. Adamlar öner diyor öneremiyoruz kavisli istemem o diyor bu diyor vs vs haklı veya görece sebepler.

Olede alternatif olması için

Ülkemize hala gelmiyor dışarda satışta olan güncel va mini led ürünler. Ekran kaplaması konusunda misal senle ayrışıyoruz-m önceden çoğu kez belirttim senle konuştuk ettik falan fıstık.

Kısacası yani diyeceğim o ki sen bilgilerini paylaş kapan kapar; onun dışında ben düzeltiyorum zaten hâlihazırda yaptığın söylediğin yanlışlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 26 Aralık 2024; 23:21:53 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

ces 2025 de umarım bu teknoloji hakkında dişe dokunur birşeyler görürüz.

• bjkyener kullanıcısına yanıt

-oldukça detaylı yanıt için için teşekkürler..çok aydınlatıcı oldu..

-kolay temizleme derken glossy ekranlarda fiber bezle temizlerken kılcal çizikler oluşuyormuş , mat panellerin ise temizlemesi kolaymış bunu kastettim..glossyler de kolay temizlenir mi acaba yeni ürünlerde demiştim

-diğer pixel temizleme zaten otomatik olduğu için artık firmanın teknolojisine kalmış o iş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 27 Aralık 2024; 0:15:59 >

woled daha iyidir peki arada şöyle bariz bir fark var mı? woledde 6 saatte göz yorgunluğu oluşurken qd oledde ise 3 saatte oluşur şeklinde

• francisco77 F kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Şubat 2025; 12:35:43 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 27 Aralık 2024; 1:17:38 >

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Daha zaman alacak, oled tvlerin senelerdir satışta olmasına rağmen oled monitörlerin sonradan oldukça geç gelmesi geldiği gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 27 Aralık 2024; 1:28:14 >
  • Arkadaşlar Ips'in bir yere kaybolduğu falan yok. Miniled monitörler hala İps - Va tarzı ekran teknolojileri ile geliyorlar .

İlerde Microled gelişirse işte ancak o zaman Ips - VA gibi teknolojilerin ortadan kalktığında bahsedebiliriz ama Microled konusundaki maliyet , üretimin yavaşlağı gibi sorunlar asilamadigi gibi bir microled paneli aynı çözünürlükte daha düşük boyutta üretmeye kalkmak çok daha zor bir iştir.

Yani 4k 98 inç devasa bir Microled TV yapmak 4k 32 inç bir Microled Monitör yapmaktan çok daha kolaydır. Bu nedenle uzak bir gelecekte microled paneller hayatımıza girse bile Monitorlere gelmesi çok ama çok daha uzun sürecektir.

Dolayısıyla IPS olsun, VA olsun daha çok uzun süreler beraber yaşayacağımız teknolojiler . Nitekim miniled panellerin her zaman alıcısı olacaktır ve miniled paneller her be kadar bir oled olmasalar bile geleneksel teknolojiyi kalite olarak birkaç gömlek yukarı çektikleri bir gerçek.

Bugün bir Ips-Va-Tn model monitörün varsa büyük olasılık o evladiyelik yani nasıl kullanırsanız kullanın bozulmayacak bir cihazdır ama Oled monitörler için uzun kullanımda ekran yanığı, görüntü yapışması bunlar kaçınılmaz şeyler. Üstelik Oled klasik monitorlerimizdeki pervasız- dikkatsiz kullanıma hiç gelmiyorlar.

Dolayısıyla Miniled panelleri Dolayısıyla Ips'in her zaman bir alıcısı olacak. Bugün bile TV pazarında bulunan pekcok Oled Tv'ye rağmen TCL gibi markalar Miniled modelleri ile satış rekorları kırmaya ve pazar payı kazanmaya devam ediyorlar.

Dolayısıyla ben Oled'in gelecekte piyasaya domine edeceğine, CRT monitörler olduğu gibi Ips ve Va panelleri piyasadan silebilecegine inanmıyorum.

Oled bu açıdan biraz Plazma ekranlara benziyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Aralık 2024; 2:57:32 >

Laptopların hala %95'inin ips panel olması çok kötü mini led panelli birkaç laptop var ve hepsinin fiyatı 100 binin üstünde

• Oled laptoplarda burn in riskinin yanında pwm flicker sorunu var,miniled laptoplar da bu fiyatlara yok.Normalde oledler miniled ekranlardan daha pahalıyken laptopda bu durum tam tersi.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.