Hocalar yaklaşık 5 senedir sorunsuz bir şekilde kullandığım PHILIPS 105E'de son 3-4 aydır renklerin sık bulunduğu bölümlerde hafif hafif titremeler - dalgalanmalar başladı. Ekran kartımı değiştirmeme rağmen sorun düzelmedi. Dalgalanmalar, renklerin yoğun bulunduğu yerlerde.
yaşlanmış olabilir, bizim şirkette 105S var o da yaşlı herhalde. aynı olayı yapıyor.
monitör yanında devamlı speaker varmıydı kullanım süresi boyunca?
Monitörün tazeleme oranını (refresh rate) düşürmüşsen titreşimler başlamış olabilir.
Philips 107T5 iki gunluk monitor ilk taktigim andan itibaren neredeyse ekranin genelinde titreme var bu titreme 1024x468 85hz ve ustunde yapiyor onun altinda 800x600 85-100Hz de herhangi bir titreme yok. Ekran karti Asus GF4MX-440 en son referans suruculer kurulu dx 8.1 winxp monitorun surucusu olarak internetten 107T4 yukledim yalniz bu titremenin bundan yapacagini sanmiyorum. Sorun sizce monitorden mi kaynaklaniyor? ne yapmaliyim??
+1 arbiter abi eğer monitörünün yanında desktop hoparlörü gibi dandik bir hoparlör varsa o yapıyor olabilir...
RICHY bence monitörü servise götür. Creative, monitörün 1024x768'de 85Hz üstünü kaldırmıyor demekki. Seni uyarmalıyım ki bi daha bunu deneme çünkü her an sarı ekranla karşılabilirsin. (Sarı ekran: monitörün bozulmadan önceki son birkaç saatinde yaptığı tipik harekettir.) Saygılar...
Bence de servise götür, eğer CRT'nin ömrü dolmadıysa tamiri çok masraflı olmaz.Yok tüp de son zamanlarını yaşıyorsa uğraşmaya değmez.
bence de monitör yanındaki hoparlörler bu sorunu oluşturuyordur
Evet 5 senedir sağında ve solunda eşşek kadar iki dane hoparlör durur.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaTaDoR</i> <br />RICHY bence monitörü servise götür. Creative, monitörün 1024x768'de 85Hz üstünü kaldırmıyor demekki. Seni uyarmalıyım ki bi daha bunu deneme çünkü her an sarı ekranla karşılabilirsin. (Sarı ekran: monitörün bozulmadan önceki son birkaç saatinde yaptığı tipik harekettir.) Saygılar... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
merhaba MaTaDoR
Philips 107T5 monitorun 1024x768 85hz cozunurluk verememesi sencede ilginc degil mi? Sabah ilk bir saat filan yapmadi sonra yine titremeye basladi, yaklasik 3-4gundur bu sekilde calisiyor. Bozulacagini sanmiyorum fakat titreme devam ediyor. Bundan sonra Philips 107T5 monitorunu almamda kimseye tavsiyede etmem. Benim ilk aldigimda pencereleri suruklerken yanlarindan beyazimsi bir ısık koselerden surukleniyordu. benim aldigimda titreme sorunu yoktu, iyiki satmisim. zaten bir hafta kullanmistim.[^]
Sevgili Creative, monitörünün 1024x768'de 85Hz verememesi bence de doğal bişey değil fakat aynı çözünürlükte 80 veya 75Hz'de kullanmayı denesen belki de sorunun hallolur, çünkü bazı monitörler limitlerinde kullanıldığında bu tür arızalar oluşabiliyor. Daha fazla bilgi verebilmem için monitörünün yatay yenileme hızını bilmem gerekir. Bana kitapçıkta yazan yatay yenileme hızını(kHz cinsinden olur) verirsen, bütün çözünürlükler için monitörünün desteklediği maksimum dikey yenileme hızlarını(Hz) buraya yazarım. Saygılar...
merhaba MaTaDoR
oncelikle ilgine tesekkur ederim. monitorun kitapcigi yok. internetten degerlerini aldim. Yatay:30-71 kHz tarama - Dikey:50-160 Hz tarama. Bu arada 80hzde nasil calistirabilirim? ayarlarda 60-70-72-75-85hz cozunurlukleri var. Sevgiler..
Creative arkadaşım, monitörün için maximum değerler; 640x480 140Hz, 800x600 110Hz, 1024x768 85Hz, 1280x1024 60Hz şeklinde ve tahmin ettiğim gibi 1024x768 85Hz monitörün için limit bir değer ve sorun çıkartma olasılığı mevcut. Tavsiyem 80 veya 75'i denemen. Bu arada istediğin her refresh hızını ayarlayabilmek için bazı programlar var, gerçi ben farklı biçimde yaptığımdan bu tür programları pek bilmiyorum fakat powerstrip'le yapılabiliyordu galiba. Saygılar...
ya benim 1 haftalık monitörüm(753 dfx) yine titremeye başladı acaba ekran kartının 32 mb onboard olmasından kaynaklanabilirmi?? bazen öyle bir titriyorki korkmaya başkıyorum titriyor 5 dakka sonra düzeliyor 1024x768 85 de kullanıyorum çünkü daha üstünü desteklemiyor 85 in altına inince daha çok titriyor. lüten bana bir çözüm önerin
Creative; diğer makianmda 107T5 kullanıyorum bahsettiğin titreme bende olmuyor ama yanında speaker varken yapıyor fakat bu monitorler çk berbat heryeri oynuyor masa üstüne sağ tık yapınca bile monutorun kenarları oynuyor ayrıca tam kare oturmuyor goruntu
Abi bu titremeleri çözmek için titreşim frekansını düşürün.İlk açışta monitör aşşağı doğru bir santim kayık oluyor monitör çalıştıkça eski durumuna geliyor. bunu nasıl çözerim? kabahat monitörde mi yoksa yoksa windowsta mı?
Monitörü titreyenler; tv kartı kullanıyor musunuz???
titreşim rekansı dediğin herthz mi??herthz ise düşürdükçe daha çok titriyor . ben tv kartı kullanıyorum
eğer 85 hz de titreme yapıyorsa ve sağında solunda hoparlorde yoksa ozaman : şebeke geriliminde dalgalanma war demektir..yukarda arkadaş sabah birkaç saat yapmıyor sonra titremeya başlıyor dedi bu şebeke geriliminden...size tavsiyem şebeke gerilimini filtreleyen UPS lerden almanız...