Şimdi Ara

Monitör Titremesi Geçmiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
20.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17" crt monitor kullanıyorum... dün pc yi açtıgımda bişi farkettim ekran milimetrik titreme yapıyor. yazıları okurken gözlerim bozulacak gibi oluyor nerdeyse... hertz ayarlarını denedim yine değişmedi. format attım herşeyi yaptım yine düzelmedi. uygulanabilecek tüm hertz leri denedim. 100 hertz e kadar.. ancak sonuç alamadım. bir arkadaşım uzun süre 100hz kullanınca kalıcı hasar bırakabilir dedi.. Ne derece dogrudur.. çözüm önerisi olanlar lütfen paylaşabilir mi?...

• Monitör kablosunda sorun olabilir. Birşey daha söyliycem, monitörün yanında manyetik birşey varmı?
  • monitor un yanında hiç birşey yok. en yakın aygıt 5+1 in bufır ı.. o da nerden baksan 30 cm uzaklıkta... kablosunu kontrol ettim. muntazam şekilde takılı...
  • büyük ihtimal monitöründe elektroniksel bir sorun vardır ama ekran kartınıda bi kont et.
  • Voltaj vs. gibi şeylerden de olabiliyor ama akla gelen ilk şey kablonun hafif bir temazsızlık yapması ama kabloda sorun olmadığını söylemişsin. Yine de iyice bir yerine oturtmayı dene kabloyu.
  • kardeşim aynı sorun bendede var hemde 2yıldır monitörü öyle kullanıyom.. çözemedim bi türlü artık ilerde yeni monitör alacam
    denediğim yöntemler
    yandaki magnetigleri kaldırmak
    monitör kablosunu değiştirmek
    hertz ayarlarını değiştirmek
    ekran kartını değiştirmek
    sık sık degasus yapıp titretmek monitörü .... vs hiçbiri bişeye yaramadı yaramadı
  • Monitöre Giden Kabloya Bak Kasadada Aynısı Var Yapman Gereken Birbirlerinin Yerini değiştir oluyosa Kabloda SOrun vardır olmuyosa En Yakın Bilgisayarcıya Götür [Ekran Kartınada Bak]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CRT Monitör ve Titreme ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Prizin topraklı mı? eğer değilse en kısa zamanda toprak hat çektir allah korusun pc yi yakarsın. Ondan kaynaklanıyor sorun elektrik voltajının düzensiz olduğundan
  • aynı sorun bendede vardı, monitörü değiştirdim.. format ta yaramamıştı çözünürlük ayarlarıda kablo değişimide vs vs..

not: priz topraklıydı eski evde..
  • Dikkat Et Kardeşim Aman.. Tehlikeli iş.
  • eğer başka monitör ile deneyebilirsen iyi olur, monitöründe sorun olabilir,
  • mesela ekran görüntüsü alıp başkasına yolladığımda resimlerde fark yoktu.. sende de aynı durum varsa senin monitörde gidici bence.. başka monitör bulamasanda pratik bir çözüm olur hem..
  • Başlangıç-çalıştır-dxdiag-dahafazlayardım-geçersiz kılma değeri-60 veya 50 yaz dene.
  • bide ARkadaşn Dediği Gibi Yap olursa yaz buraya..
  • çok saçma gelicek arkadaşlar ama aynı sorun yüzünden arama yaparken bu başlığa girdim ve kabloyu kontrol ederken farkettiğim bi şeyi yazmak istedim. bi elim kabloda bi elim monitörün üzerinde iyice bastırıodum kabloyu ve farkettim ki titreme azaldı. kabloyu bıraktım monitörün tepesinden bastım ve titreme kayboldu. şuanda birazcık var eski haline oranla süper görünüyo. sağından solundan bastırdığımda da kayboluyor eğdiğim zaman çoğalıyor tekrar doğrulttugumda azalıyor. neyle alakalı olduğunu anlamadım ama umarım yardımcı olur.

en son geçen yıl yazılmış ama aynı sorunun çözümünü çok aradığım için yazmak istedim. belki benim problemimle aynı olan birinin işine yarar.
  • bendede zamanında bu tüplülerden vardı senin gene iyiymiş benim bir titriyorduki sorma bu şekilde uzun süre kullandım sol gözümü bozdu.ben öyle tahmin ediyorum.en iyisi bir lcd almanız göz saglıgı açısından
  • Bilgisayarın herhangi metal bir yerine bakır uçlu bir elektrik kablosu bağlayın diğer ucunu da bir başka metal cisime mesela kalorifer borusuna bağlayın topraklama görevi yapıp ekranda titremeye neden olan statik elektriğin akıp gitmesini sağlayacaktır.Ama eğer bu yöntem işe yaramaz ise monitör yada ekran kartı arızasını araştırmanızı öneririm.
  • crt lerin belli bir zamandan sonra yaşadığı sorundur. manyetik alanda kalınca genelde öyle oluyor cep tel hoparlör vs vs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.