elam arkadaslar ben dijital baskı ile ugrasıyorum musterilerime once yazıcı cıktısı goturuyorum metrajlı baskı işi yapıyorum o yusden aldıgım cıkıs cok onemli monitorde ne gorduysem onu basacak bi yazıcı yokmu cok iş ve zaman kayıbım oluyo bu yusden
lutfen yardım edin musteilerle yok yesil oldu yok mavi oldu renk tonlarında hep tartısma yasıyorum genelde ajanslarla calıstıgımıs icin sorun oluyo
artık burama geldi epson aculaserc900 aldım o kotu idi samsung aldım oda kotuydu murekep puskurtmeli yasıcılardan aldım gerci pahalılarını almadım ama simdi gözümü kararttım paraya kıyıcam almısken bi kere alıcam ve en mukemelini istioyrum
istiyorumki ( ekran kalibrasyonuda yapıyorum tabi buarada ) ama en saglıklı kallibrasyon asıl oluyosa onuda izah edebilrsiniz
ve kısacasaı bana ekranda olusturdugum goruntunun aynısnı basıcak bi yasıcı onerin bekliyorum arkadaslar
bi ellele verelim ve sunu en guselini bulalım
mva panel bi monitör alman gerekiyor öncelikle. tn paneller renk scalasının tamamını gösteremiyorlar. Yada daha ucuz çözüm eski bir crt monitör al, ama yine renk konusunda başarılı bi tüp olacak tabii nec in bazı modelleri diamondtron sony ise trinitron tüp kullanıyordu onlardan alman gerek. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49070 mva panele örnek bir monitördür. Eğer bunlarda olmazsa 1500 dolar civarında pantone ayarı da yapılabilen siperlikli yayıncılara özel monitörler var onalrdan alman gerekebilir.