merhabalar.. arkadaşlar bende compac dizüstü bilgisayar var dı ve epey eskiydi..ben de parçaları dağıttım..ve lcd monitörü kullanmak istiyorum..ancak çalıştıramıyorum..şöyle ki data kablosu sorun değil..sorun güç girişi sağlayamıyorum..yani monitörden çıkan 2 kabloya (kırmızı,siyah) elektrik veriyorum ancak monitörde bi hayat belirtisi yok..monitör bozuk değil..çalışıyordu sökmeden önce..acaba bilmediğim atladığım bişey mi var..12 volt veriyorum yetersiz diyecem ama 24 verdiğimde de çalışmıyor..bi de bişey daha var..inverter denilen bişey var galiba anakarttan çıkan 4 kablo bu devreye giriyor ve burdan 2 kablo olarak çıkıyor monitöre bağlanıyor du..nedir bunun olayı bilen var sa yardımcı olabilir mi..gerçekten çok lazım..bi türlü çalıştıramıyorum..
arkadaşlar lütfen yardımcı olun..gerçekten uzun süredir uğraşıyorum ve yol katedemedim...
lcdlerde ekran aydınlatması için, floresan aydınlatma vardır. floresan beslemesi icin ayrı bir devre bulunur. ayrıca ekranın sinyal girişi doğrudan vga ile çalışmayabilir.
invertere giren gerilimin ne kadar oldugunu bulmaya çalış. lcd ekranı aydınlatmak için inverterin girişine gerilim vermen gerek başka yere değil.
o devreden elimde yok..yani laptopun içinden çıkan ve monitörün güç besleminde ara eleman olan devre galiba sorunlu..yani o olmadan çalışmaz mı diyosunuz..
eğer kontrol kartı sağlam ise florasanları iptal edip extra ışık kaynağı ile kullanabilirsin tabi ki nerede ne amaçlı kullanacağın önemli mesela ben 7 inç ile ilgili hobi tarzında çalışmalarım var lcd yi tamamen soyarak kullanıyorum ve flosaran devresine ihtiyaç duymuyorum arkadan harici ben mesela prijem için 150 w metal halide kullanıyrum . bu tarz bir iş için florasan devresine gerek yok sadece kontrol kartına voltaj vermen yeterli