Merhaba. bir akrabamdan aldığım anakart+işlemci+ram ile yeni bir sistem kurdum. MSI H61M-p20, i3 2120, Hi-Level 8gb tek parça DDR3. 1 ay kadar sorunsuz kullandım ama son 2 gündür ilk açtığımda kasa çalışıyor ama monitöre hiç görüntü gelmiyordu, bios ekranını bile göremiyordum. parçaları defalarca söküp taktıktan sonra 2 gün de açıldı. Bugünse ne yaptıysam açılmadı. Şu an kullandığım ddr2 ramli eski pcdeki bazı parçalarla değiştirerek bazı parçaları sınadım. Ekran kartı sorunsuz, zaten 2 ekran kartı var ikisi de bunda çalışıyor. PSU'ları değştirdim onda da kesinlikle sorun yok. Monitöre hem hdmi hem dvi-vga ile bağladım orda da sorun yok. HDD'leri değiştrdimi sata kablolarnı değitirdim orda da sorun yok. olabilecek her aletrnatifi gerçekleştirdim, bios pillerini bile değiştirdim. Sadece ram, anakart ve işlemciyi deneyemiyorum. Ama işlemci ya da anakartta sorun olsa son 2 gündür sonradan açılmazdı diye düşünüyorum. Sorun ram olabilir mi? Çünkü bu ramlardan 2 tane vardı ama biri çıkartılmıştı, denedim çalışmıyordu. Bu da mı bozuldu.ç Hi level bu kadar kolay bozulan bir ram mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donurhan -- 3 Kasım 2020; 23:40:39 > |
Monitöre görüntü gelmiyor (Sorun çözüldü)
-
-
Biraz önce cpuyu çıkartıp termal macun sürdüm ve pc açıldı. Çok ilginç, internet dışında pek bir şey yapmıyordum ama işlemci sıcaklığı youtube'da hd izlerken 90'ı geçiyordu, Youtube sorunu zaten genel bir sorun bu konuda ama onun dışında da 60-70 civarında dolaşıyordu sıcaklık. Şimdiyse 45.
Güncelleme: Yine tesadüfen açılmış. Bugün de defalarca denedim açılmadı. Şimdi yine açıldı. Bir ara siyah ekranda "detecting hdd" yazısı takılı kaldı, ardından siyah ekranın sağ alt köşesinde 9C, A2, B4 gibi yazılar çıktı, en son A2'de takıldı. reset attığımda açıldı. Ama Hddye dün hd tune ile tarama yapmıştım hiç bir sorun çıkmadı, hddy diğer pcye taktıgımda direkt açıldı. 3 tane sata kablosu denedim bişey değişmedi. her gün saatlerce bununla uğraşıyorum sorun en olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donurhan -- 23 Ekim 2020; 16:35:39 > -
Sorunun kaynağını buldum ama çözemedim. eski sistemde sorunsuz kullandığım usb klavye takılıyken bu sistem açılmıyor. çıkartıp pcyi açıyorum, sonradan anakarta taktıgımda ise ethernet kapandı, driverı kaldırıp yeniden kurunca düzeldi. Tek çözüm, klavyeyi çıkarıp pcyi açmak ve sonra usb çoklayıcıya takmak. Ancak o zaman bir süre sonra donanımı tanıyor ve sorun ortadan kalkıyor. Bu garip sorunun mantığı ne olabilir?
-
quote:
Orijinalden alıntı: donurhanSorunun kaynağını buldum ama çözemedim. eski sistemde sorunsuz kullandığım usb klavye takılıyken bu sistem açılmıyor. çıkartıp pcyi açıyorum, sonradan anakarta taktıgımda ise ethernet kapandı, driverı kaldırıp yeniden kurunca düzeldi. Tek çözüm, klavyeyi çıkarıp pcyi açmak ve sonra usb çoklayıcıya takmak. Ancak o zaman bir süre sonra donanımı tanıyor ve sorun ortadan kalkıyor. Bu garip sorunun mantığı ne olabilir?
usb coklayiciya takiliyken bilgisayar aciliyor mu?
-
evet, ancak öyle açılıyor. ama garip şekilde bu sefer de bios ekranını göstermeden açılıyor. Bir süre siyah ekran, ardından windows açılıyor. Bu arada aklıma geldi, bu açılamdıgında şu an satışta olan eski pcyi yine bu klavyeyi takıp açmak istedim, 3-4 kez pc açıldı ama klavyeyi görmedi, sonra birden kapandı. tüm parçaları söküp taktıktan sonra ise bi kez daha açtım sorun olmadı.. Klavye virüsü diye birşey olabilir mi? Malwerbytes ve kaspersky ile tam tarama yaptırdım bişey çıkmadı. Gerçi virüs olsa windowstan önce takılı kalmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donurhan -- 27 Ekim 2020; 22:40:38 > -
Sorunu çözdüm, çok komik ama tek sorun klavyeymiş. Başkasının kasasıdna denedim onda da aynı sorun oluştu, gittim yeni klavye aldım, bir sorun kalmadı. Garip, 6 aylık microsoft klavyeydi.
Benzer içerikler
- casper nirvana nb 15.6 driver
- laptop şarj ışığı yanıp sönüyor açılmıyor
- the system has posted in safe mode
- bios pili biterse ne olur
- asus laptop güç ışığı yanıyor ama açılmıyor
- komut istemi
- udf dosyası nasıl açılır
- ingilizce dilinden err_connection_reset çevirisi
- biosa nasıl girilir windows 10
- video boyutu küçültme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X