Apu sistem için Vento 350 Watt yeter mi?
Merhaba. Ryzen 3 2200 işlemcili bir apu sistem kurmayı düşünüyorum. İleride ekran kartı almayacağım ama en fazla 5 3400g yüskeltmesi yapabilirim. Asus Vento'nun 350wattık kasaları var ucuza, rahatlıkla yeter mi? Örnek olarak:
https://www.incehesap.com/vento-vs115f-350w-atx-mid-tower-kasa-fiyati-47270//
HDD sorunu: windows ekranında takılma
Merhaba. Uzun süredir 2. disk olarak kullandığım seagate 810AS 250gb hdd şöyle bir sorun çıkartmaya başladı. Disk 2. hdd olarak takılıyken pc açılışta windows ekkranında 3-4dk takılıyor sonra açılıyor, sonradan da arada bir donma olabiliyor. Diski çıkartınca hiç bir sorun kalmıyor. Cyristaldiskinfo ve HD Tune ile health kısmında hiç bir sorun görünmüyor. Sorun mekanik midir?
Vega 11 ne kadar ram kullanır?
Konu hakkında yeterli bilgi bulaamadım. Vega11'li ryzen 5 3400G işlemci alıp ekran kartı olarak bunu kullanmak istesem 8gb ram yetersiz gelir mi? Vega11 ne kadar ram kullanır?
Ucuz sistem önerisi
Bir arkadaşım için sistem topluyorum. Genel günlük kullanım dışında FM 2021'i pek aşmayacak oyunlar oynar en fazla. O yüzden Vega8 dahili ekran çipi olan işlemci seçtim, ayrı bir ekran kartı seçmedim. PSU da fazla oldu ama sitede daha uygununu bulamadım, kasadan emin değilim. Mümkün oldugunca ucuz bir pc toplamak amaç. Bu sistem nasıl?
eski tip hoparlörü pcye bağlamak
Elimde eski müzik setidnen kalan 2x45wattlık sony hoparlörler var ve bunları pcye bağlamak istiyorum. Bunun için amfi gerektiğini biliyorum ama bazı yerlerde amfinin, ob ses girişlerini yakacağını yazmışlar. ilk sorum, bu doğru mu, bunun için ses kartı mı almalıyım? 2. sorum da, 2. ellere baktığımda, amfiden daha ucuza müzik setleri olduğunu gördüm. Onlardan birini alıp setin amfisini kullanabilir miyim?
Monitöre görüntü gelmiyor (Sorun çözüldü)
Merhaba. bir akrabamdan aldığım anakart+işlemci+ram ile yeni bir sistem kurdum. MSI H61M-p20, i3 2120, Hi-Level 8gb tek parça DDR3. 1 ay kadar sorunsuz kullandım ama son 2 gündür ilk açtığımda kasa çalışıyor ama monitöre hiç görüntü gelmiyordu, bios ekranını bile göremiyordum. parçaları defalarca söküp taktıktan sonra 2 gün de açıldı. Bugünse ne yaptıysam açılmadı. Şu an kullandığım ddr2 ramli eski pcdeki bazı parçalarla değiştirerek bazı parçaları sınadım. Ekran kartı sorunsuz, zaten 2 ekran kartı var ikisi de bunda çalışıyor. PSU'ları değştirdim onda da kesinlikle sorun yok. Monitöre hem hdmi hem dvi-vga ile bağladım orda da sorun yok. HDD'leri değiştrdimi sata kablolarnı değitirdim orda da sorun yok. olabilecek her aletrnatifi gerçekleştirdim, bios pillerini bile değiştirdim. Sadece ram, anakart ve işlemciyi deneyemiyorum. Ama işlemci ya da anakartta sorun olsa son 2 gündür sonradan açılmazdı diye düşünüyorum. Sorun ram olabilir mi? Çünkü bu ramlardan 2 tane vardı ama biri çıkartılmıştı, denedim çalışmıyordu. Bu da mı bozuldu.ç Hi level bu kadar kolay bozulan bir ram mi?
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 37
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.358 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware