Şimdi Ara

Monitore hdmi ile bagliyken bios ekrani gelmiyor(genel pnp olmayan monitor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baslikta belirttigim gibi sorunum. Bir donem hem hdmi hem dvi ayni anda bagliydi ve 2 monitor kullaniyordum. Daha sonra dvi baglantisindan kullanmaya devam ettim. 1 ay kadar once ekran karti yeni guncellemesini yaptiktan sonra monitor cozunurlugu 640×480 oldu ve degistiremedim. Genel pnp olmayan monitor tarzinda gozuktu monitorum. Internette buldugum driver cozumu tam anlamiyla yardimci olmadi bana. Dvi-hdmi donusturucu ile kullaniyorum monitorden ses aliyordum artik ses de alamiyorum. Yabanci sitelerde ayni anda birden fazla baglanti varsa iptal edin duzelir diyor ama bende oyle durum yok. Vga kablo ile bios ekranina girebiliyorum ama hdmi ile bagliyken o ekrani gormeden aciliyor sistem ve hala ses alamiyorum acaba ne yapmam gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartı ile ilgili bir sorun var bence. Son yüklediğin driverı kaldır yeniden kur. HDMI dan ses alabilmen için orjinal driverı kurmalısın. Ekran kartı modeli ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 31 Ekim 2016; 18:03:04 >
  • Cevap icin tesekkurler hocam. Bu olaylarin disinda guncellemeden sonra cx000021a hatasi aldim pc acilmadi format attim. 7 8 driver surumu denedim. Ekran kartim hd 7950.

• advacatous A kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemine uygun doğru driverı yüklemelisin. Linki aşağıda veriyorum.
    http://support.amd.com/en-us/download
  • W10 64 bit kullaniyorum hocam. Son cikan driverdan geriye dogru 8 driver denedim maalesef monitorumu tanimiyor. Monitorun surucusunu kuruyorum modeli tutmuyor. Cozunurluk olayini halletim ancak pc acilirken biosa giremiyorum ve monitorun hoparlorunden ses alamiyorum. Driverlari verdiginiz linkten geriye dönük sekilde indirdim maalesef olmadi.

• advacatous A kullanıcısına yanıt
    monitörün vga/DVI girişi yok mu? Eski driverı kaldırırken bir sorun olmuş olabilir. Formatlayıp güncel driverı kurun önce başka bir VGA monitörde deneyin.

Monitörün marka modeli ve mümkünse ekran kartını nasıl bağladığınızı gösteren fotoğraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 31 Ekim 2016; 18:37:39 >
  • [simage][/simage]Dvi, hdmi, displayport girisleri var hocam. Dogrudan hdmi ile baglyorum tv ye sorun yok. dogrudan vga ile bagliyorum yine sorun yok. Dvi-hdmi donusturucu ile bagliyorum 3 yildir bu sekilde kullandigim monitorden ses alamiyorum bunun yaninda bu baglantiyi yaptigimda cozunurluk dusuyor ve monitoru pc tanimiyor. Kabloyu deneyemiyorum ancak sorun oldugunu sanmam. Driver guncellemesinden sonra olan oldu. Dönüstürücü kullaniyorum diye oluyor desem vga kablo takarken de dvi-vga donusturucu kullaniyorum.

Marka ve model: aoc 2352phz resimi de ekliyorum hemen

Monitore hdmi ile bagliyken bios ekrani gelmiyor(genel pnp olmayan monitor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi advacatous -- 31 Ekim 2016; 18:53:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Driver yukledigimde farkli bir model gozukuyor o modelde de speaker yok saniyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.