Şimdi Ara

Monitöre Japon Yapıştırıcısı Sıçramış (LCD) Sorun Çözüldü :))) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
16.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun dostum ucuz kurtardin walla. bundan sonra babanı yaklastirma monitore

• quote:

Orijinalden alıntı: Darbaz34

Elimdeki denemeye korkdugum asetonla artık ne olursa olsun dedim ve silmeye başladım pamukla törpüleyerek sildim sonra tırnagımı sürdüm ve oldugu gibi hepsini çıkardı ve hiçte zarar vermedi tertemiz oldu acayip sevindim birde konuya ugramamamın nedeni yapıştırıcı izlerini görünce moralim bozuluyordu o yüzden sökmüştüm :) neyse hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

senin adına sevindim güle güle kullan
  • Geçmiş olsun
  • valla yeni monitör alacak biri olarak içim sızladı başlığı görünce geçmiş olsun neyse ki geçmiş. Bu gibi durumlarda aseton demek ki işe yarıyor.
  • Aseton saf deildi herhalde dandik bişeydi 2 tl ye almıştım zaten :) neyseki çıktı rahatladım.
  • merhaba benim de laptop ekranına sıçradı. asetonla silicem korkuyorum silmeye. asetonla sildiğin lcd ekranmıydı i ekranın ön yüzeyi yumuşak plastikmi yoksa cammıydı asetonla sildikten sonra leke vb bişey kaldımı teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalc1n

merhaba benim de laptop ekranına sıçradı. asetonla silicem korkuyorum silmeye. asetonla sildiğin lcd ekranmıydı i ekranın ön yüzeyi yumuşak plastikmi yoksa cammıydı asetonla sildikten sonra leke vb bişey kaldımı teşekkürler

aseton ile sildim tertemiz oldu her hangi leke veya iz bırakmadı :))
  • benimde laptopun monitörünün çerçevesine sıçradı kurudu aseton ile denedim kalıbını çıkarttı çizik gibi izleri kaldı sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalc1n

merhaba benim de laptop ekranına sıçradı. asetonla silicem korkuyorum silmeye. asetonla sildiğin lcd ekranmıydı i ekranın ön yüzeyi yumuşak plastikmi yoksa cammıydı asetonla sildikten sonra leke vb bişey kaldımı teşekkürler

Ymuşak plastikti silmeyi becere bilirsen iz felan kalmaz
  • yav arkadaş bnm ekrana sıçradı bu cenabet şey 3 gündür aseton döküyorum yok tınlamıo panelin çerçevesine döküldü rengi mahvetti ama japonu bir türlü çözemedi bnm aseton. sayın kazazede arkadaşım senin asetonun markası tam olarak neydi acaba.
  • Markasını bilmiyorum ne alırsan 1 tl ciden almıştım 2 tl ye pamuga damlatıcaksın ve japonun sıçradıgı noktaların üzerinde yaklaşık 40sn-1dk bekleticeksin sonra sagdan soldan törpüleyerek siliceksin aman plastige bulaştırma kötü olur monitör için.
  • sağolasan kardeş bnm kullandığım aseton adiymiş. ne alırsan bir tl ciye gidip bnde 2 tl ye sağlamını aldım işe yarıo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehlika

Evde babam yanlışlıkla japon sıçratmış nasıl temizlerim zarar vermeden yardımcı olurmusnuz çok sinirlendim kafasına geçirecektim sinirden

nasıl çözdün
  • quote:

Orijinalden alıntı: delisinek

quote:

Evde babam yanlışlıkla japon sıçratmış nasıl temizlerim zarar vermeden yardımcı olurmusnuz çok sinirlendim kafasına geçirecektim sinirden

nasıl çözdün

Yukarıda yazıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delisinek

quote:

nasıl çözdün

Yukarıda yazıyor.

bende tek yorum açılmıştı ilk başta tamamdır sağolasın

• aradan sonra güncellencek ama aynısı benimde başıma geldi. bilgisayarcıya sordum hem bana çok uzaktı hemde 30 lira istedi. forumu araştırdım ve riske girerek asetonla temizlemeyi göze aldım lcd ekranı kaybetmek pahasına. aşağıdaki asetona benzer oje çıkarıcıyı buldum komşumdan :) ve sonuç mükemmel. pamuğa biraz aseton döküp leke olan yere 20 saniye tuttum sonrasında tırnağımla kazıdım ve sonuç mükemmel. hiç mi hiç iz kalmadı

whatsondan alınma aseton

http://i.hizliresim.com/5VBd6l.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcko1 -- 23 Temmuz 2016; 12:58:57 >
  • En yeni güncellemeyi ben yapayım. Bir ay önce monitörüme noktalar halinde 502 sıçrattım. Kimi yerde damla gibi aşağıya süzülmüş. Kurumuş, geç farkettim.
    502 nin ucuna kurumasın diye şırınga iğnesinden sistem yapmıştım, hem de daha kolay dökülsün diye. Bazen kuruyunca çakmakla iğne ucunu ısıtıp açılmasını sağlıyordum.
    Ucunu ısıtıp açarken yapıştırıcının, az da sıkıp dışarı akmasını sağlamak gerekiyor. Monitöre sıçramış bu işlemleri yaparken. Fakat su tabancası ile sıkıldığını düşünün. Kimi yer damla, kimi yer fazla geldiğinden aşağıya süzülmüş. Ekran plastik kenarlarına ve alt tutamağına da gelmiş. Nasıl öyle olmuş çözemedim. O kadar da sıkmadım aslında. Bu arada gözünüze filan dikkat edin. Bu yapıştırıcıyı kendinizden, eşyalarınızdan mümkün olduğunca uzak tutun.
    Kamu spotundan sonra asıl meseleyi anlatayım. Sakın sert cisimlerle çıkarmaya çalışmayın, özellikle falçata, gibi zedeleyici kullanmayın. Alta fotoğraf koyacağım, zorlarken üst katmanın bir kısmını aldı. O hatayı yaptım yani.
    Bu işlemleri mümkün olduğunca yavaş, katman katman ilerleyip yapın. Oje sökücü, yani aseton yazan çözücüyü alın. Yapıştırıcı dökülen yere dökün biraz. Üstüne cam bardak gibi bir kapalı kap kapatın. Bardak boyutunu dökülen yerle orantılı seçin. 3 dakika bekleyin ve gözlük temizleme bezi ya da ekran temizleme bezi ile sürerek kademe kademe çözülmesini sağlayın. Bu işlemi mümkün olduğunca az iz kalana kadar tekrarlayın. Tırnağınızla, ya da tırnağınıza gözlük bezini sararak sökmeye çalışın. Aseton azaldıkça bardakla tekrar edin. Sakın tırnak dışında başka alet kullanmayın. İyice azalınca izler, sihirli sünger diye bir temizlik süngeri var. Deri, pvc gibi yerlerde temizlik yapıyor. Ondan ufak bir parça kopartın, aseton dökün. İz kalan yerlere de az döküp sihirli süngeri sürün. Hiç iz kalmadığını göreceksiniz.
    Ben arkadaşın monitörde kullandım yöntemi ilk günkü gibi temiz oldu. Benim monitörümde aseton kullandım fakat sabırsızlık yapıp bir kaç kez uygulamadım ve kürdan, falçata ile girdim. Kendi malım diye yaptım fakat arkadaşımın monitörde dediğim gibi izledim yöntemi.

Benim monitörde falçata ile girdiğim yer.

Arkadaşımın monitörüne hacemat yaptığım yer.
    Bardak etrafında ve altında yapıştırıcı izini görüyorsunuz. Sabır ile yaptıktan sonra sorunsuz kısımlar ile aynı oluyor.

Bir şey daha ekleyeyim, sakın monitör çeçevesindeki plastiklere aynı işlemleri yapmayın. Beyazlıyor ya da eriyor. Altta da benim monitörün hali. Başka ürün almanıza gerek yok bence. Yöntem çok başarılı oldu.

Süngerin ambalajının fotoğrafını da isteyeceğim arkadaştan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 26 Mayıs 2019; 21:23:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.