Şimdi Ara

Monitorlerde nokta aralığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 0.20, 0.25 gibi şeyler yazılıyor. Bunların az veya çok olması ne işe yarar? 0.20 daha iyiymiş galiba? Tam olarak ne oluyor bu nokta aralığı?

• Ekrandaki fosfor noktacık sayısı çözünürlüktür (800x600, 1024x768 gibi).

Nokta aralığı (dot-pitch), fosfor noktacıkların CRT üzerindeki sıklıgını ve iki nokta arasındaki ortalama uzaklığı verir.

Monitör alacaksan dikkat etmen gereken bunların dışında ve bence daha da önemli olan yatay tazelenme hızıdır...
  • Peki 0.20 olması mı daha iyi olur 0.25 mi? Yani ne gibi bir farkı vardır bakıldığı zaman?(teknik olarak değil yani)
  • noktalar arasındaki aralık ne kadar küçük olursa o kadar çok nokta olur ne kadar çok nokta olursa o kadar çok net bir görüntü olur yani nokta ağırlığı değeri ne keder küçükse görüntü o kadar net olur
  • nokta arlığının az olması kısaca renkleri oluşturan noktaların yakın olması ve renklerin daha belirgin olması yani resim kalitesinin daha iyi olmsaı demek. Gerçek 0.20 Samsunglarda var.
  • Ya şu SAMSUNG da iyi tutturdu bu teknikle adam kandırmayı .Çok iyi pazarlama politikası yapmış herifler.
    Samsung daki Bu 0.20 değeri Standart Değer değil arkadaşlar sadece Horizontal (yatay) nokta aralığı bide bunun Vertical (dikey) nokta aralığı var.Yani Standart nokta aralığı Yatay ve Dikey aralıkların ortası ile verilir.Ama SAMSUNG bunu gidip en düşük değer olan Nokta aralığı 0.20 (H) olarak yazıp milleti kekliyo.Dikkatli incelediğiniz zaman Diğer monitörlerin açıklamasında Nokta Aralığı 0.25 gibi ortalama bir değer göreceksiniz 0.20 Nokta aralıklı monitör yapmayı onlar bilmiyomu????
    Tamam SAMSUNG güzel görüntü verebilir iyi monitör olabilir ama çokda iyi pazarlamacı kendisi.Bak millet nasıl kanıyo bir kelimeye.....
    Bak DFX(Dyna Flat) serisinin Gerçek flat olmamasından dolayı şimdi NF(Natural Flat) serisi çıkarttı neden millet Gerçek düz diye alıyo ama sadece ön cam düz içi yine bombeli buda tabi yerini sarstı ama bu olay anlaşılana kadar baya bi sattılar Helal olsun.

• +1 Bocekzzz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD'de kontrast oranı farkı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakın Girin mavidonanımın sitesine orada monitörleri inceleyin Samsung un 17" leri arasında en pahalı olan modeli 757NF dir onun nokta aralığına bakın ve gerçeği görün 0.25 eeee Nasıl oluyoda daha düşük modeller de 0.20 olabilir?? olur çünkü 0.20(H)yani Horizontal yani sadece yatay...Yani sadece aldatmaca.Şimdi bu monitörlerin Gerçek standart nokta aralığı değeri ne??? bide böyle bir soru çıkıyo karşımıza En pahalısı 0.25 ise diğer ucuz modellerinki kaç acaba?????Kanmayın arkadaşlar böyle taktiklere.
  • nokta aralığ aslında monitorün flat olması kadar önemli, ancak nokta aralığı bazılarında yanıltıcı, sanıyorum hyundai 19'' .20 nokta aralığına sahip olduğunu söylüyor ancak bazı testlerde bunun bu ortalama .22 ye denk geldiği yazıyor. ekran büyüdükçe nokta aralığı artıyor bundan dolayı renkler "blur"larşıyor, yani birz bulanık oluyor. bunun için çok önemli sanırım 19'' de hyundai'ninki en iyi ama oda gerçek flat değil.
  • +1 böcekzzz
  • yav hocam ben bir arkadaştan monitör aldım, nokta aralığı 0.25, tazeleme oranı 1024x768@75, 1280x1024@65 böyle olunca da 135 milyon verdim.
    Bunları da dikkate alın fiyatlara bakarkene :) Bunlar benim kafamdaki minimum değerlerdir. Aslında monitör 1600e kadar çıkabilmeli...
  • bu değer RGB fosfor hücrelerinin aralığının milimetre cinsinden değeridir..
    Bu aralık ne kadar sık olursa görüntü o kadar pürüzsüz,monitör yüksek çözünürlüğe meyilli ve tabancalar ve fosfor düşme tabakası o kadar yüksek tarama değerine(=yüksek frekanslı tarama osilatörleri)hazır olur..
    0.20 ler özellkleri tam kullanıldığında(daha keskin tabanca,daha hızlı osilatör ve daha çok resim satırını çeviren modülatör)çok güçlü oluyorlar..1600*1200 de sorunsuz 85 Hz yapan 17 in. kim istemez ki??
  • benimki 1600*1200@75 Hz yapabiliyor tabi sağlam bir ekran kartıyla hyundai q790 çok iyi modeldir.
  • Anlaşılan Samsung'u hiç kimse tavsiye etmiyor.Ya harbiden bu monitörler o kadar kötümü?
  • Hayır çok kötü değil Gerçekten güzel monitör Ama Bazı Pazarlama taktikleriyle milleti kendine çekmek istemesini sadece dile getirdim.Bu biraz sahtekarlığa kaçıyo bence.Aslında böyle şeyler yapmasına hiç gerek yok Çünkü Zaten güzel ve kaliteli monitör ama nedense bu huyuna devam edip milleti aldatıyo.Dünya standartı neyse öyle yazsalar bence daha iyi olacak bizde daha doğru karşılaştırma yaparız.
    Mesela Ben Şirkete daha dün 753s aldım .Görüntü Süper Renkler , Parlaklık , Dizayn hepsi Bir Numara ama 753DFX (Dyna Flat)alacağıma 753S alırım oda ayrı konu.Sebebini üstte anlattım ama yine anlatim Dyna Flat Teknolojisi bana göre kandırmaca ve Gereksiz şekilden başka bişey Değil Hatta Normal tüpe göre bi dez avantajı var oda ön camın düz arkasının bombe olmasından dolayı Köşelerde gölgelenme olması.Kendi Fikrim Dyna flat alana kadar gider normal bi monitör alırım.Belki biraz abartıyorum ama ben böyle düşünüyorum
    İşte FLATRON hakkında bilgi buradan fikir edinebilirsiniz.
    http://www.lge.com/c_product/pc/monitor/flatron/index.jsp
    Aslında bu konudaki takıntım daha önceden beri devam ediyor Şu link e bi göz atın bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.