Şimdi Ara

MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ? (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
16
Favori
33.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu sahibi tatile çıkmış gibi gözüküyor ama ben yine de sorayım. :) Belki başka cevap veren de çıkar

Freesync ayarlarında extend , basic ve off olmak üzere 3 seçenek var monitörümde. Özellikle fps oynarken hangisini seçmeliyim ve neden ve de bu seçenekler ne anlama geliyor ?Buarada monitörü konsolda (ps4) oynadığımı da belirteyim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 1070ti’lı bir sistem var oyun için nasıl bir şey almalıyım.

• Merhaba. Pro için monitör bakıyorum. Düşündüğüm 2 monitör var. Biri Samsung LC27HG70 hdr monitör diğeri ise LG27UD58-B

Samsung alacaktım ama şuan ne samsung un sitesinde ne de vatanda stoklarda kalmamış. 3.300 tl civarı idi ama çok beğenmiştim. VA panel olması ve HDR desteklemesi güzel.

LG de 4K ve fiyatı çok uygun 1.700 tl civarı. LG de düşündüren parlaklığın 250 cd/m2 olması. Alırsam pişman edermi bilmiyorum.

Çok kararsızım.

• cobalt_evan kullanıcısına yanıt
    Önce soruya gelelim.Monitörü kullanım amacınız nedir ? ve bütçeniz ne kadar ?
  • kabune kullanıcısına yanıt
    Çok uzun süre konuya hakim olamadım.Nedeni çok yoğun çalışıyorum.Dışarıya çıkacak bile zaman olmuyor.Kusura bakmayın bu yüzden sorunun cevabına geleyim freesync 2 ise ,fresync desteklediği monitör hz-fps aralığını gösteriyor.ilk fresync monitörde 30 90 fps arasıydı yanılmıyorsam 2 çıkan fresync lerde bu değer 144 hz e kadar çıkmış araştırmalarıma göre.
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Amacım ps4 pro da kullanmak. Bütçe 3.200

4k için ps4 pro için tn monitörleri direk kafadan ele ıps en iyi seçenek veya va panel de tercih edilir.Bu arada 4k tv düşündünüz mü almayı ?
    Örnekhttps://www.samsung.com/tr/monitors/uhd-u28h750/ bu monitör Tn panel olmasına karşı 1 milyar renk ile 300 cdm parlaklık oranı ile bu değeri ıps e göre kapatır.Tercih edebilirsin.PS4 için en iyi seçenek ıps 4k 300-400 cdm parlaklık hdr lı monitör seçmek en iyi seçimlerden biri ama fiyat tuzlu olabilir.Deneyimlediğim için biliyorum.Veya 4k hdr lı ıps panelli bir Tv almak da en mantıklı seçeneklerden biri konsol için. 27-28 inçten kesinlikle aşağı düşme derim.örnek ıps monitör ama hdr yok ps4 pro da hdr olduğu için sizin için daha avantajlı olur 4k ya gerek yok diyorsanız bu ve bu tarzda özellikte monitörü de düşünebilirsin
    www.viewsonic.com
    ViewSonic VX3211-2K-mhd 32" (31.5" Görüntülenebilir) WQHD SuperClear® IPS Panel ile Geniş Renk Kapsama Oranı
    https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3211-2K-mhd.php

• Merhabalar..f/p olarak tavsiye edeceğiniz 2k 27 inç monitör veya monitörler var mıdır ?. Genel kullanım oyun olacak..fps multi oyunları çok nadir oynuyorum o yüzden 144 hz gerekli değil galiba şimdiye kadar ki okuduklarımdan?...monitörü RX 580 8Gb ekran kartıyla kullanıcam...4k lara hem fiyat olarak yaklaşılmıyor hem de oynatacak ekran kartları çok pahalı..ayrıca sormak istediğim; 2k ile full hd arasında farkı ne kadar hissedebilirim oyunlarda görsel olarak ?..bütçe soracak olursanız yılbaşı indirimlerini bekliyorum ama yinede şu an ki fiyat ortalaması için max 2600-2700 TL

Çok soru oldu kusura bakmayın ;)
  • EndOfTheNight kullanıcısına yanıt
    birinci alacağınız monitör 2k full hd nin iki katı çözünürlükte daha net keskin görüntü demek ( kısa örnek vereyim puslu görüntüyü netleştirdiğinizi düşünün ) full hd ye göre ikinci alacağınız monitör ise
    www.google.com.tr
    Google
    https://www.google.com.tr/search?
    fiyat ve özelliklerine göre başarılı monitör.q=Asus+27%22+VG278QR&oq=Asus+27%22+VG278QR&aqs=chrome..69i57j0j69i60.393j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 diğer fiyat performans oranı yüksek olan monitör de bu yüksek performans akışkan oyun e-sports türü turnuva monitörleri düşünürseniz de 240 hz 24 inç monitörleri de kesinlikle öneririm.https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-asus-rog-strix-xg258q-24-5-full-hd-freesync-pivot-oyuncu-u-fiyati,107686646.html

• Hocam color banding donanımsal bir sorun mudur yoksa yazılımsal halledilen bir durum mudur? Panelle alakalı bir durum mudur? Birkaç arkadaş msi monitöründe sıkıntı yaşıyoruz beni bilgilendirebilir misiniz? Teşekkür ederim.

• Merhaba, AOC C24G1 144hz FreeSync monitörümde FreeSync açınca flicker/brightness flicker (titreme/ışık titremesi) sorunu yaşıyorum. FreeSync kapatınca herhangi bir sorun yok. Fakat tabii ben FreeSync kullanmak istiyorum RX 580 ekran kartım ile birlikte. Bir bilginiz var mıdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • - -Monitör alırken Freesync olması şart mı? oyunla aram çok yok 60 fps bana yetiyor. önceliğim renk ve canlılık.

Diğer sorum da ışık sızması şans işi mi? Bu yüzden yerinde gidip almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_hornet -- 8 Aralık 2018; 11:16:58 >
  • Hocam Merhaba,

Mümkünse cevaplarsanız sevinirim.

Şu Sync olayı bende tam oturmadı. Rica etsem kısa da olsa madde madde açıklayabilirmisiniz

1.Ekran kartı güçlü monitör vasat olursa mı freesync veya g-sync işe yarıyor?
    2.Ekran kartı vasat monitör iyi olursa mı freesync veya g-sync işe yarıyor?

Soruyu biraz özelleştirerek açıklayayım
    Amacım yüksek FPS (illa 144hz değil) ile oynamak zira çok fark olduğu belirtiliyor. Ben hiç yüksek fps de oynamadım.
    monitör olarak 27" 144hz 2K bir ekran hayalim
    Ekran kartıda gtx1070 aklımdan geçiyor. (Ama monitör freesync olursa işe yaramaz vs vs)

Umarım meramımı analatbilmişimdir.

Şimdiden teşekkrüler.
  • Laptopumu bağlayacağım 2.ekran arıyorum.IPS panel tercih etmeyi düşünüyorum.Genel olarak yazılım ve dizi film için kullanılacak.Oyun kullanımı 0 denebilir.ViewSonic VX2476 veya VX2776 nasıldır size ?
  • 24" max 27" arası, ips yada varsa aynı ips gibi renk kalitesi yüksek, en az 120hz, tepki süresi 5ms altında ghosting vs olmayan 1080p en fazla 2k g-sync olmasada olur tavsiye ederseniz o ayrı profesyonel oyun ve sinema tadında film izleyebileceğim fiyat olarakta normal vatandaşın alabileceği cinste monitör varmı ?

şöyle bişi gördüm ama fiyat bilgisi bulamadım hiçbiryerde
    https://www.asus.com/Monitors/VG279Q/overview/
  • crazy_memocih kullanıcısına yanıt
    Color Banding yani renk bantlaması denilen panel ile ilgili bir durum olduğundan müdahale edilmesi zor hocam yazılımsal bir çaresi olabilir mi bilmiyorum açıkcası bu yüzden şunu da belirteyim monitör test ve denemelerimde düşük çözünürlüklü filmlerde montirde sorun olmadığı halde renk bantlaması olarak çıkabiliyor b uda videonun kalitesinden alakalı bir durum saygılar.
  • kaanozcavdar K kullanıcısına yanıt
    Monitör veya ekran kartı ile ilgili bir durumn olabilir hocam benim test ettiğim fresync li monitörlerde hiçbirinde bu durumla karşılaşmadım.Örnek bir video yükleyip link atarsanız size daha detaylı yardımcı olurum.
  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    Dostum sana naçizane fikrim ve yıllardırki deneyimlerimden kesinlikle monitör alacaksan 144 hz den aşağısını alma oyun oynuyorsan da kesinlikle fresync ve gsync şart bana sorarsan sistemin ne kadar iyiyse daha akıcı keyifli bir oyun deneyimi yaşarsın.Işık sızması şans işidir.ama şunu belirteyim ışık sızması panel ile ilgili panel üretimi ile ilgili bir durum ışık sızmasını en çok ıps panellerde görürsün en az va sonra tn panellerde sana örnek kendi videom zamanında almış olduğum en iyi ıps 165 hz gsync oyuncu monitördünden linkini atayım.İlk aldığım monitörde ışık sızması çıkmıştı bu monitörü de Bir mağazadan teşhir olarak aldım.Teşhir almamın nedeni sıfır ışık sızması vardı.Linkini paylaşıyorum.
    EXTREME BİLGİSAYARyoutube
    Asus pg279q no :) backlight bleed
    https://www.youtube.com/watch?v=eNYE-fgsc4o
    özellikle ışık sızmasını anlaman için karanlık ortamda siyahta ( siyah tema da olabilir ) test etmen gerekir.Ben mağazadan deneyerek test ederek almıştım.Daha sonra monitörü satmıştım ama şuan bile gerçekten bu motiöre sattığıma pişmanım ama hayırlısı olsun diyelim.Gerçi onun yerinde dell 2k 144 hz gsync li monitörüm var tek eksiği tn panel olması ama en iyi tercih kesinlikle ıps sonra va panel ıps e en yakın olan sonra tn panel gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 3 Ocak 2019; 9:25:15 >

• Mr. Hopeless kullanıcısına yanıt
    Dostum şunu açıklayayım öncelikle sistem bileşenlerinin denk olması gerekir.2k 144 hz bir monitöre kesinlikle rx 580 590 8gb gtx 1070 170 ti 1080 den aşağısını alma akıcı ve fresync ve gsync de işin içindeyse akıcı bir oyun deneyimi yaşarsın.Fresync 1 de 30 ve 90 fps arası destekliyor ekranda yırtılma takılma olmadan ekran kartında bu fps değerlerini karşılarsa keyifli akıcı bir oyun deneyimi yaşarsın.Fresync 2 de bu durum genişletildi.Özelle destekleyen monitörde daha da geliştirildi Gsync de fps aralığı yok şu üç şeye önem ver bu konuda özellikle ekran kartı sonra işlemci ve ram bu üçü birbirine denk olsun.Ram en kötü 16 gb tan düşük olmasın.işlemci ve ekran kartı uyumu da denk olsun.Ve darboğaz sorunu olmasın darboğaz olursa düşük fps alırsın o da oyunlardaki akıcılığı yitirir.hangi ekran kartı full hd de hangi ekran kartı 2k da yüksek fps veriyor ona göre araştırarak almanı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.