Şimdi Ara

Monitörüme görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar film izlerken monitörümün arkasındaki analog kablo tam bağlı değilmiş çıktı taktığımdaysa artık görüntü gelmedi monitöre.monitörü başka bir bilgisayarda denedim gayet normal çalışıyor. kendi bilgisayarıma taktığımda ise bios ekranından windows yükleme ekranına kadar sorunsuz görüntü geliyor ama windows açıldığında görüntü gelmiyor. analog çıkışıyla denedim olmadı , dvı la denedim gene kar etmedi. ramleri çıkartıp taktım teker teker onlarda da değişmedi. bilgisayar normal çalışıyor, hatta çalışıyorken monitörü bağladığımda yada çıkardığımda yeni donanım bulma sesi de geliyor bilgisayardan. bu arada kasadan hiç bir hata biplemesi de gelmedi. ne yapabilirim? bu sorunu nasıl çözebilirim? yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...

• up ^^
  • Ramleri denemen ilk evre olarak doğru. Hala düzelmediyse ekran kartını kontrol etmeni önerebilirim. O da olmazsa CMOS sıfırlamayı deneyebilirsin. Anakartına göre değişiklik gösterebilir sıfırlama. Pili çıkartıp bekleyebilirsin yada CMOS pinlerinin yerini değiştirip bekledikten sonra eski haline getirirsin yada anakartının üzerinde CMOS sıfırlama butonu varsa oradan da yapabilirsin. Benim söyleyebileceklerim bu kadar ;) Umarım halledebilirsin.
  • Teşekkürler ettal,dediklerini yaptım,anakart pili çıkartıp bi 10 dk bekledim sonrasında bios resetlendi sanırım ve default olarak ayarları yükledim ama herşey yine aynı... anlamadım gitti, windows devreye girince ekran gidiyor,sanki windows benim monitörü tanımıyor gibi saçma birşey var.acaba format atsam geçer mi?
  • up^^
  • Senin için biraz araştırdım ve bulduğum ingilizce açıklamalara göre (tabi kesin çözüm olup olmadığını deneyince anlayacaksındır) şöyle bir yöntem tavsiye edenler var :

Ekranına görüntü gelmiyorsa bile muhtemelen açılışta güvenli modda açmak istersen görüntü alabileceksin. Yani güvenli modda başlatman gerekiyor. Daha sonra masaüstünü gördüğün zaman ekranı sağ tıklayıp özelliklere girip daha sonra ayarlar sekmesinden çözünürlük ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirmişsin. Daha sonra bilgisayarı resetleyip düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsin. Eğer düzelmezse yine güvenli modda başlatıp aynı yerlere girdikten sonra bu sefer gelişmiş seçeneklere girip monitorün ekran yineleme frekansında değişiklik yaptıktan sonra tekrar başlatıp sonucu görebilirsin. Ayrıca güvenli modda masaüstünü görebileceğinden dolayı aygıt yöneticisine girip görüntü aygıtlarını kontrol edebilir ve bir problem olup olmadığına da bakabilirsin.

Bunların dışında bir de şöyle bir durum var ki onboard ekran kartı olan bir anakartın var ise ve sen harici bir ekran kartı kullanıyorsan bios ayarların değişmiş olabileceğinden açılışta kullanmak istediğin ekran kartını seçemiyor olabilir sistem. Eğer böyleyse ekran kablosunu onboard ekran kartı çıkışına takıp o şekilde açılıp açılmadığına bakabilirsin bilgisayarın.

İlk söylediğim yöntemleri deneyip sonuç almanı umuyorum aslında. Gerçi bilgisayar önünde olmayınca insan bir sürü ihtimal sayabiliyor. Ancak aklındaki ihtimalleri kontrol edebilmek için hepsini denemen gerekiyor ki buna sahipsin ;) Güvenli modda açılacağını düşündüğüm için gerisini halledebileceğini sanıyorum.
    Tekrar kolay gelsin, umarım yardımcı olabiliyorumdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    Monitöre görüntü gelmiyor
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.