Şimdi Ara

Monster Abra A5 V13 Aniden Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese iyi günler dilerim benim pc den anlayanlara sormam gereken bir sorum var daha doğrusu bir problemim var. Bundan 2 gün önce Valoranta girdim yaklaşık 1 saat gibi bir süre oynadım daha sonra ise durduk yere aniden 1 senedir hiç bir şekilde karşılaşmadığım bir şeyle karşılaştım pc kendi kendine kapandı dedim heralde çok aşırı ısındı her neyse pc açmaya çalıştım güç tuşuna bastım açılmadı pil işareti gözüküyor pcden ses geliyor fakat pc açılmıyor her neyse internetten baktım Fn+B+Power tuşuna basarak bios sıfırlamayı önermişler denedim pc açıldı fakat bugün saat 10.20 gibi aynısı oldu yani yine valoranta girdim aniden kapandı onun dışında pc hiç bir şekilde kapanmadı tekrar fn+b+powertuşuna basacaktım fakat biraz bekledim 5 dakika gibi pc kendi kendine açılmaya başladı sizce bundaki sorun ne olabilir batarya mı bozuk elektiriksel bir problem mi fandan mı kaynaklı veyahut pc aldığımdan beri (10.10.2019 ) servise hiç göndermediğim ve genel bakımı geldiği için mi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdulkadir_1998 -- 25 Mart 2021; 12:54:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monster Abra A5 V13 Aniden Kapanma Sorunu

Monster Abra A5 V13 dizüstü bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın sorunlardan biri, bilgisayarın aniden kapanmasıdır. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Donanım Sorunları:

• Aşırı Isınma: Bilgisayar aşırı ısındığında, kendini korumak için kapanabilir.
    • Güç Kaynağı Arızası: Güç kaynağı arızalıysa, bilgisayar aniden kapanabilir.
    • Bellek Arızası: Arızalı bellek modülleri de aniden kapanmalara neden olabilir.

Yazılım Sorunları:

• Bozuk Sürücüler: Bozuk sürücüler, özellikle ekran kartı veya yonga seti sürücüleri, bilgisayarın aniden kapanmasına neden olabilir.
    • Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarın kararlılığını bozabilir ve aniden kapanmalara neden olabilir.
    • İşletim Sistemi Hataları: İşletim sisteminde hatalar veya güncellemeler, aniden kapanmalara yol açabilir.

Diğer Nedenler:

• Pil Sorunları: Pil zayıf veya arızalıysa, bilgisayar aniden kapanabilir.
    • Şarj Cihazı Sorunları: Arızalı bir şarj cihazı, bilgisayarın düzgün şekilde şarj olmasını engelleyebilir ve aniden kapanmalara neden olabilir.
    • Statik Elektrik: Statik elektrik birikimi, bilgisayarın aniden kapanmasına neden olabilir.

Sorunu Giderme:

• Bilgisayarı soğutmak için soğutma pedi kullanın.
    • Güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Bellek modüllerini çıkarın ve yeniden takın veya değiştirin.
    • Bilgisayarını güncel sürücülerle güncelleyin.
    • Bilgisayarı virüs taraması yapın.
    • İşletim sistemini yeniden yükleyin.
    • Pili kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Şarj cihazını kontrol edin ve değiştirin.
    • Statik elektriği gidermek için bilgisayar kasasına dokunun.

Sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, yetkili bir servis merkezine başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • abdulkadir_1998 A kullanıcısına yanıt
    Masaüstü bilgisayarlarda genelde bu sorun termal macun kaynaklı olabiliyor işlemci veya ekran kartı çok ısınınca bilgisayar ya reset atıyor ya da direk kendini kapatabiliyor Muhtemelen yüksek ısıdan kaynaklı bir problem BIOS otomatikman bilgisayarı kapatıyor bunun için monster ücretsiz bakım Servisi var onlara teslim edip macunlarını yenilerlerse sorunun düzeleceğini kanısındayım veya Monsterlarda nasıl yapılıyor bilmiyorum ama iOS tan sıcaklık ayarlarını yapabilirsin biraz dereceyi arttırabilirsin bu tip durumlar için veya paket programlarla dereceyi takip edip ne kadar ısındığını görüp kapandığının sebebini oradan çöze bilirsin genelde 70 80 üzerine çıktığı zaman bilgisayarlar direk kapatıyor bu eşiği BIOS’tan arttırarak kısa süreli bir çözüm elde edebilirsin
  • Cevabınız için teşekkür ederim servisi aradığımda da aynı cümleler kuruldu macundan kaynaklı diye bende servise yolladım en azından onlar sorunu çözebilir tekrardan teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdulkadir_1998 A kullanıcısına yanıt

sorununuz çözüldü mü teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ABRA A5 V17.3 Kamera Problemi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.