Şimdi Ara

Monster abra a5 vs Victor g701

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baya araştırdıktan sonra Monster ya da Victor seçmeye karar verdim. En başta aradığım pc özellikleri;
    -Işıklı Klavye
    -Full HD 15.6" mat ekran
    -GTX 850m veya üstü ekran kartı
    -i7 işlemci (Bu konuda emin değilim, i5 daha az ısınıyorsa tercih edebilirim. Bilen hangisinin daha az ısındığını ve performans farkını söyleyebilir mi?)
    -7200 rpm HDD (Boyut önemli değil, arşiv değil hız için istiyorum)
    -Ses istemi çok önemli değil, çoğunlukla kulaklık kullanırım.

Bu özelliklere göre baktığımda bu markalar yaklaşık aynı şeyleri sunmuşlar ama ses sistemi, kasa kalitesi, fan ve ısınma farklıdır sanırım. Yukarıda da yazdığım gibi ses kalitesi umurumda değil. Monster abra a5 v2.1 oldukça güzeldi ve düşünüyordum ama çoğu kişi v1.1'e göre fazla ısınıyor demiş. Şimdi gelmiş olan v2.1.1 modelinde bu ısınma sorunu çözüldü mü? Ayrıca sıcaklık klavyeye fazla vuruyormuş. v1.1 alabilirim ama onda da soyulma falan var diyorlar. Victor'un bu modelinde ısınma ve kasa kalitesi hakkında Monster'a oranla bilgim yok. Ekran/Kasa kalitesi ve ısınma konusunda Victor G451'in iyi olduğunu duydum ama 701 modeli bu konuda nasıl?

Ayrıca yetkililere çok önemli bir sorum var, bu yıl bitmeden gtx 9.. seri bilgisayarları getireceklerini yazmışlardı. Bunlar geldiğinde yukarıdaki alt modellerde indirim olma ihtimali var mı? Böyle bir ihtimal varsa bekleyelim

• Monster Al veya msi ge60 2pc 496xtr bulmaya bak msi monster asus lenovo toshiba bu 5 markadan alacaksan al laptop başka da kaliteli yok Türkiyede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tysagman -- 10 Kasım 2014; 16:31:40 >
  • hocam 900 serisinin 950m ve 960m in türkiyeye gelmesine daha var bildiğim kadarıyla.önce daha üst seviye olan 980m ve 970m gelecek.büyük ihtimalle firmalar bundan bahsetmiştir.

sorunuza gelirsek i5 i7den daha az ısınır.m serilerini baz alarak söylüyorum.amaç oyun ise i5 alıp sonradan i7 takviyesi yapmak iyi bir seçim olabilir.

hız için hdd almak yerine ssd almak 4-5 katı performans verecektir.imkanınız varsa ssd ile alın.zaten depolama ihtiyacı istemiyorsunuz. windowsun 8-9 saniyede açılmasını sağlayan bir teknoloji olduğunu düşünürsek performans ssd dedir :)

monster kullanan arkadaşlar onun hakkında bilgi verir.ben biraz victordan bahsedeyim.bende g451 var.birkaç hafta önce de arkadaşım g701 aldı.bence kasa kalitesi olarak ortalama.ısınma konusunda da şikayetçi olan yok sanırım.arkadaşım da bana birşey demedi.sorun olmasa gerek..

bu arada bütçeniz yetiyorsa gtx860m almanız daha iyi olur.çünkü işlemci hdd gibi şeyler değiştirilebilmesine rağmen ekran kartı değişimi olmuyor bu modellerde.uzun ömürlü olması amacıyla gtx860m tercih etmek mantıklı olur.

iki marka da iyidir.şahsen istediğiniz donanım hangisinde ucuzsa ondan almanızı öneririm.

• Teşekkürler cevaplar için. Aslında G701 dikkatimi baya çekiyor zaten ama en çok korktuğum konu ısınması. İnceleme konularından birinde sıcaklık sürekli yüksek falan yazdığında korktum yani. i5 almayı düşünüyorum o zaman, ssd ve 7200rpm hdd arasında ne kadar hız farkı vardır? 701'in 451'den daha fazla ısınmasını anlıyorum zaten ekran kartı farkı var. Peki çok yeni oyun değilse CPU ve GPU değerlerini manuel olarak sınırlayarak ısınmayı önleyebilir miyiz? Bir de arkadaşım 701 aldı dediğiniz için soruyorum ekranlarda mat/ips farkı çok fazla mı? IPS daha kaliteli görüntü verir ama çok fark var mı?

@make me happy
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galen_Marek

Teşekkürler cevaplar için. Aslında G701 dikkatimi baya çekiyor zaten ama en çok korktuğum konu ısınması. İnceleme konularından birinde sıcaklık sürekli yüksek falan yazdığında korktum yani. i5 almayı düşünüyorum o zaman, ssd ve 7200rpm hdd arasında ne kadar hız farkı vardır? 701'in 451'den daha fazla ısınmasını anlıyorum zaten ekran kartı farkı var. Peki çok yeni oyun değilse CPU ve GPU değerlerini manuel olarak sınırlayarak ısınmayı önleyebilir miyiz? Bir de arkadaşım 701 aldı dediğiniz için soruyorum ekranlarda mat/ips farkı çok fazla mı? IPS daha kaliteli görüntü verir ama çok fark var mı?

@make me happy

yazdığınız sıraya göre cevaplayacağım.biraz uzun ve karışık olabilir kusura bakmayın :)

ısınma konusunda sıcaklık yüksek çıkan arkadaş kim?ben hatırlayamadım şuan.link verebilirseniz sevinirim. g701 in orjinal incelemesi şurda var:http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W355SS-Schenker-XMG-A504-Barebones-Notebook.113909.0.html
    aşağılara indiğinizde temparature kısmında detaylı bilgi var.max. yük altındaki ve normal sıcaklıklar o başlık altında incelenmiş.
    hatta aynen şöyle ifade geçiyor:
    The temperatures do not give much reason for complaint. Although the chassis heats up to 47 °C (upper side) and 46 °C (underside) in 3D operation, the wrist rest remains surprisingly cool.

i5 almanız şu sıcaklıkları da bir miktar azaltır diye düşünüyorum.zaten makine yeterince serin

gelelim ssd hdd olayına.yaklaşık 4-5 kat daha hızlı olduğu söyleniyor. windows 9 snde açılıyor mesela.daha ayrıntılı bilgi ve örnekler için googleda ufak bir araştırma yapabilirsin. hdd vs ssd speed tests falan yazsan onlarca sayfa çıkar.

701 aslında 451 den çok da fazla ısınmıyor.701in soğutma sistemi 451den daha iyi.gtx860m i soğutabilecek kapasitede.aslına bakarsan kasanın üzerindeki sıcaklıklar 1-2 dereceden fazla oynamıyor.yukarda verdiğim 701 incelemesi ile vereceğim 451 sıcaklıklarını karşılaştırıp görebilirsin:http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W650SJ-Schenker-M504-Barebones-Notebook.114329.0.html

cpu veya gpu yu kısıtlamayı gereksiz buluyorum.ama yapan arkadaş vardı. fm de 8-10 derece kadar fark olduğunu söylüyordu cpu için.fan sesi de azalıyor tabi.bence gücü kısıtlamaya gerek yok.salın gitsin

IPS ekranla mat ekran arasındaki farkı linkle açıklıyım.zaten uzun oldu mesaj.okursunuz siz:http://blog.lgturkiye.com/2013/06/12/ips-ekran-nedir/
    kısaca her açıdan görmek dışında pek farkı yok.bu arada 451 parlak ekran olduğu için linkteki parlama kısmıyla uyuşmuyor.

döktürdüm yine

• quote:

Orijinalden alıntı: make me happy

quote:

Orijinalden alıntı: Galen_Marek

Teşekkürler cevaplar için. Aslında G701 dikkatimi baya çekiyor zaten ama en çok korktuğum konu ısınması. İnceleme konularından birinde sıcaklık sürekli yüksek falan yazdığında korktum yani. i5 almayı düşünüyorum o zaman, ssd ve 7200rpm hdd arasında ne kadar hız farkı vardır? 701'in 451'den daha fazla ısınmasını anlıyorum zaten ekran kartı farkı var. Peki çok yeni oyun değilse CPU ve GPU değerlerini manuel olarak sınırlayarak ısınmayı önleyebilir miyiz? Bir de arkadaşım 701 aldı dediğiniz için soruyorum ekranlarda mat/ips farkı çok fazla mı? IPS daha kaliteli görüntü verir ama çok fark var mı?

@make me happy

yazdığınız sıraya göre cevaplayacağım.biraz uzun ve karışık olabilir kusura bakmayın :)

ısınma konusunda sıcaklık yüksek çıkan arkadaş kim?ben hatırlayamadım şuan.link verebilirseniz sevinirim. g701 in orjinal incelemesi şurda var:http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W355SS-Schenker-XMG-A504-Barebones-Notebook.113909.0.html
    aşağılara indiğinizde temparature kısmında detaylı bilgi var.max. yük altındaki ve normal sıcaklıklar o başlık altında incelenmiş.
    hatta aynen şöyle ifade geçiyor:
    The temperatures do not give much reason for complaint. Although the chassis heats up to 47 °C (upper side) and 46 °C (underside) in 3D operation, the wrist rest remains surprisingly cool.

i5 almanız şu sıcaklıkları da bir miktar azaltır diye düşünüyorum.zaten makine yeterince serin

gelelim ssd hdd olayına.yaklaşık 4-5 kat daha hızlı olduğu söyleniyor. windows 9 snde açılıyor mesela.daha ayrıntılı bilgi ve örnekler için googleda ufak bir araştırma yapabilirsin. hdd vs ssd speed tests falan yazsan onlarca sayfa çıkar.

701 aslında 451 den çok da fazla ısınmıyor.701in soğutma sistemi 451den daha iyi.gtx860m i soğutabilecek kapasitede.aslına bakarsan kasanın üzerindeki sıcaklıklar 1-2 dereceden fazla oynamıyor.yukarda verdiğim 701 incelemesi ile vereceğim 451 sıcaklıklarını karşılaştırıp görebilirsin:http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W650SJ-Schenker-M504-Barebones-Notebook.114329.0.html

cpu veya gpu yu kısıtlamayı gereksiz buluyorum.ama yapan arkadaş vardı. fm de 8-10 derece kadar fark olduğunu söylüyordu cpu için.fan sesi de azalıyor tabi.bence gücü kısıtlamaya gerek yok.salın gitsin

IPS ekranla mat ekran arasındaki farkı linkle açıklıyım.zaten uzun oldu mesaj.okursunuz siz:http://blog.lgturkiye.com/2013/06/12/ips-ekran-nedir/
    kısaca her açıdan görmek dışında pek farkı yok.bu arada 451 parlak ekran olduğu için linkteki parlama kısmıyla uyuşmuyor.

döktürdüm yine

Hocam teşekkürler yine o zaman G451 düşünmem için pek neden kalmadı
    Isınma konusuna gelirsek Le Citoyen'in yaptığıhttp://forum.donanimhaber.com/m_95951667/tm.htm bu incelemede oyunlarda sıcaklıklar baya artıyor yazmıştı. Ondan biraz şüphelendim. SSD tercih ederim o zaman. Ekranda görüntü kalitesi farkı yoksa 701 istediğim her şeye sahip demektir . Tek şüphem Le Citoyen'in incelemesi

@make me happy

• Galen_Marek G kullanıcısına yanıt
    adam 89 derece yazmış. 89un neresi çok benzer ürünlerin testlerine bakın isterseniz. msi ge60 larla 95-100leri görenler vardı.tam olarak nasıl veya hangi oyunda olduğunu bilmiyorum ancak konuyu hatırlıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_80119462/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_88924513/tm.htm
    örneklemek amacıyla attım belki ürünler sorunlu da olabilir.bahsettiğim bu konular değildi.

böyle makinalar için 90 ve altı sıcaklıklar iyi sayılır.zaten sadece çok ekstrem oyunlarda 90+ olabilir.örneğin battlefield4 vs.
    önemli olan elinize gelen sıcaklık miktarı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.