Şimdi Ara

Monster Abra v15 İlk Bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu laptop alacaklar için yazıyorum. Daha önce lenovo asus laptop kullanmış biri olarak, kücük bir ilk deneyimlerimi yazacağım, oyun performansı için resim koymayacağım ama oynadığım oyunlarda kaç fps aldım bahsedeceğim.

Önce sipariş dönemi ilgili başlamak istiyorum. Siparişi verdikten sonra laptop yaklaşık 1 hafta içinde elime geçti.Kutulama bence kaliteli darbeye dayanıklı köpüklü bir kutusu var zaten. Benimkinin içinden çanta ve flash cıktı driverlar için.Laptop alacaksanız freedos almanızı öneririm w10 kurulumu basit ve ucuz keyler calışıyor yani bu dolar kurunda w10 almak yerine sistemi upgrade etmenizi öneririm

Parçaları tayvan menşei bir şirket üretiyor ve monster bunları burada birleştirip kendi markası adı altında satıyor. Parçalar çinde üretiliyor. Neredeyse bütün laptop markalarında olduğu gibi.Üretim maaliyeti ucuz. Tabii bundan daha önemlisi teknik servis önceden ben asus laptopu almadan önce monster teknik servis övülüyordu. Ama artık iyi yorumlar okumuyorum hakklarında bakalım teknik bir sorun cıkarsa ne olucak göreceğim

Oyun Performansı ise genel olarak 1650 ve i5-9300h gerçekten birlikte iyi çalışan bilgisayar bileşenleri tabii oyun performansı etkileyen en önemli olaylardan biri ısınma.Başlarda 2010-15 arası bitirmediğim oyunları oynadım ısınmada bir sıkıntı yoktu. Ancak metro exodus ve shadow of tomb raiderı 2-3 saat aralıksız oynayınca tabii alet ısınıyor.Bu oyunlar çok yük bindiriyor işlemciye normaldir. Oynadığım yakında zamanda cıkmış ikisiydi. Performans olarak metroda 40-65 fps ultra 1080 ayarda hairwork kapalı. Tomb raiderda ise 45-60 high ayarlarda aldım.Maalesef sıcaklık değerleri ile ilgili bilgi veremeyeceğim. Onun için kusura bakmayın. Ama soğutma sistemi bence diğer rakiplerine göre yeterli ve iyi diyebilirim. Okuduğum kadarı ile sıcak havayı sağdan veriyor ve eli ısıtıyor şikayetini okumuştum ben öyle bir problem ile karşılaşmadım.Fan sesi ise oyunlarda oyun içi ses tarafından bastırılıyor ve genel olarak duyulmuyor.

Şarjda iken 2-3 saat arası kullanımıza göre değişiyor. Şahsen pil performansını beğenmedim daha iyi olabilirdi gibi geliyor. Bazı kısıtlamaları yaparsanız kullanım süresi artabilir.

Malzeme kalitesi plastik kasa tabii aliminyum alabilerseniz daha iyi olur laptop alacaksanız çünkü daha çabuk soğuyor.Laptop tasarım olarak bence güzel yani eski kasalarına baktım çok kaba duruyordu cidden ama bu v15 de sade ve şık olduğunu söyleyebilirim. Klavye aydınlatmasında bölgesel değişim imkanı sunuyor çok önemli bir detay değil bence.

Sevmediğim bir diğer özellik ses oldu. Bilmiyorum daha önce kullandığım lenovoda çayır çayır ses geliyordu ama bunu laptopun ses kalitesi bence yeterli değil. Diğer özellik usb girişleri falan inanılmaz sert neden böyle bir tasarım yapılmış anlam veremedim.

Oyun laptopu alacaklar tavsiyem tabii ki piyasada her zaman marka sattırır ve sağlam bir marka arıyorsunuz msi gibi dünya çapı bir marka almanızı öneririm ama emsallerine göre 1-2k daha pahalılar ve tabii 1050 den de uzak durun 1650 ile %30-40 arası performans farkı var ki cidden çok fazla.
    İmkanınız var ise laptopu almadan önce bir dokunun görün öyle alın.

Umarım bazı arkadaşlara yararlı olur biraz karman çorman oldu gibi ama olsun :D

Sorusu olan arkadaşlarda elimden geldiği kadarı ile cevap veremeye çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feitan26 -- 4 Şubat 2020; 14:59:18 >

• Paylaşım için teşekkürler. Ben hiç oyun oynamam fakat cad/cam için laptop alacağım. Monster abra serisi bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekkanik

Paylaşım için teşekkürler. Ben hiç oyun oynamam fakat cad/cam için laptop alacağım. Monster abra serisi bakıyorum.
    cad cam gibi uygulamalar için alacaksanız yüksek işlemci gücüne sahip laptoplara bakmanızı iyi olur
  • Feitan26 F kullanıcısına yanıt
    Bugün cam yaparken bakımda cpu zorlanıyor, gpu kullanımı çok cok az idi. Hp laptoplar i5 10. Nesil işlemcili, ekran kartı basit. Onlara mı yönelsem yoksa monster mi alsam bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten çizim programları gpu kullanmıyorlar yüksek hz ve yeni nesil bir işlemci almanız sizin işinize daha çok yarar. Bence hp ve monster fark etmez yukarıda yazdım marka ne isterseniz ben global markaları aldım özellikle lenovoyu cok uzun süre kullandım. ama asus pertledi direk gerçi oyun bol oynuyordum. İyi soğutucu sistemi ve yüksek cpu hzi işinizi görür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MONSTER ABRA A7 V13.2 17,3
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.