|
Bildirim
|
Bu urun o kadar guzel ve portatif ki, kesinlikle hicbir urun ile karsilastirmayiniz. Evet bu markanin kulakliklari piyasadaki bircok kulakliktan basarili degil. Ama AKG'nin de son kullanici urunlerinde cok cok basarili oldugunu soyleyemem kulaklik konusunda. AKG profesyonel referans kulakliklarda kesinlikle en onde fakat, dinleme kulakliklarinda Koss Portapro'dan daha basarili degil ve portapro sadece 120 lira.
Monster Clarity HD Model One birakin ayni kategorideki urunleri, diger muziksetlerini dahi ezip geciyor. Amfi, subbass, haporlor derken ortalik cok karisiyor. Ama bu iki haporlor o kadar dinamikler ve portatifler ki, herhangi bir urunun bu fiyata bunlarla yarisabilecegini sanmiyorum. Kesinlikle cok temiz cok basarili cihaz. Herkese tavsiye ederim. Bu kalitede baska cihazlara cok para vermek gerekir. Monster beni de cok sasirtti. Referans monitor olarak kullanmayiniz, kandirir insani. Muzik dinlemek icin ve ev amfisi olarak kullaniniz :) |
@J.Maharaja : Tabiki sistemi istedigin zaman gelip video'ya cekebilirsin :) Soyle bir durum var ki; bu urunu logitech, creative, vs... tarzda urunlerle karsilastirmak pek dogru degil. Olay sizin ne istediginizle ilgili. DTS benim aradigim bir ozellik degil, cok film izlerim ama zaten filmlerimin tamami stereo. Film izlerken sesin 5 veya 7 kanal surround olmasinda hic secici degilim. Bu monitorleri almamdaki amac, salonda muzik dinlemek ve muzik videolari izlemek. Bir barda bir konseri, programi izlerken ses tam olarak karsinizdan gelir, tum enstrumanlari net, onunuzde duyarsiniz (cogunlukla), kafanizin arkasindan tepeden bir zil sesi gelmeyecektir. Muzik albumleri de hala stereo olarak kaydedilmekte, saniyorum 5 kanal, 7 kanal kaydedilen pek bir sanat urunu yoktur piyasada. Bas boost konusuna gelince, gunumuzde basit bir 2+1 creative sistem alip bunun bas hoparloruyle de bu monitorlerden daha boost edilmis bir bas alabilirsiniz. Herhangi bir sub-bass barindiran sistem de alt frekanslari bu aletlerden fazla verebilir. Fakat "ugultu" noktasini gecmekten "kesinlikle" kurtulamazsiniz. Piyasada bulabildiginiz bir sarkiyi indirip ipod'unuza koyup saturn'e gidin ve bu sisteme bir takin, sesi de acabildiginiz kadar acin. Hicbir frekansta "buzz" duymayacaksiniz. Hoparlorler sasirtici dinamiklikte olacak. Bunu unutmayin ki bunlar bu tarz marketlerden alabileceginiz ses sistemleri degil, bunlar normal sartlarda tunelden, compel'den, extreme audio'dan alabileceginiz kalitede aletler. Size dinlediginiz muzigi "aslinda olmadigi gibi" sunmayacaklar, o muzikte olmayan bas frekanslarini size vermeye calisip ugultu sinirini gecmeyecekler, size oraya yerlestirdiginiz muzigi oldugu gibi verecekler. Fiyat konusuna gelince, extreme audio'ya veya tuneldeki herhangi bir magazaya gidip bu tarz sistemlere/monitorlere bir bakmanizi oneririm. Bu alet icin 1200 liranin fazla oldugunu dusunuyorsaniz, extreme audioya adim attiginiz gibi disari cikacaksiniz. Orada bildigim kadariyla bu fiyata bir urun yok. Bu fiyata baska ne sistem kurulabilir? Bir yamaha ya da pioneer amfi alirsiniz (en ucuzundan), iki de pasif hoparlor, denox falan, bir de en ucuzundan yamaha bass, etti size 1200 lira. Bas'in yeri odada cok onemli olmaz, bir koseye yerlestirebilirsiniz ama, hoparloru 20 santim saga kaydirdiniz, ses sekil degistirdi, asagiya indirdiniz, hersey bozuldu... Amfinin uzerine ipod/iphone da takamazsiniz. Ugras dur, kablo kalabaligi... Bir turlu de istediginiz sound'u yakalayamadiniz... Bunlari alacagima iki tane aktif monitor alirim deseniz. Iki tane yamaha hs80m 1500 lira, tek elinizle bi tanesini kaldiramazsiniz, koyacak yer bulamazsiniz. Giris secenegi ise sadece 1/4" trs, sadece profesyonellere uretilmis... Geriye ne kaldi? Teknosa, saturn, electro world'teki 2+1, 4+1, 5+1, 7+1, karmasikligi sonsuza kadar giden urunler. Kocaman bir sub-bass dahil. Apartmanin zemin katindan sesi acsaniz sizin duydugunuz ve ne guclu bas dediginiz ugultunun 2 kati ugultuyu 5. kat duyacaktir. Amacinizi iyi belirleyin. 7 kanal sesi olan film izleyecegim diyorsaniz buna uygun bir sistem alip odaniza yerlestirin. Muzik dinleyecegim diyorsaniz, bu paradan azina boyle bir sistem bulabileceginizi dusunmuyorum. Tum dunyada hala muzik setleri sizce neden uretilip satiliyor? Neden iyi bir muzik seti 1500-2000 lira civarlarinda? Daha iyi bir sistem kurmak isteseniz focal marka iki monitor alsaniz 3000$'dan daha ucuza iyi bir monitor bulamazsiniz. Muzik degerli bisey. Iyi muzik duymak, dinlemek cok degerli. Bunun nasil bir sey olduguna, ne kadar para ettigine karar vermeniz gerek. |
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|