Şimdi Ara

Monster Clarity HD Model one (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
12.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    treble agırlıklı sarkılarda kırmızı ışık yanıp sonuyo
    neden böyle oluyo
    tabi bu durum pcye baglayıp treble ı sona çekince oluyo
  • Kullanıyorum ben çok memnunum ihtiyaçlarımı tamamıyla karşılıyor; milyonlarca ayar ile uğraşmadan basit temiz ses, kablosuz müzik çalma, kablo kargaşası yok, iphone dock vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giove

quote:

Orijinalden alıntı: funkyroads

Aldim sistemi, tv'min yanina koydum. Tv'den direk bu sisteme ses verdim. Ipod, iphone taktiginizda direk calisiyor. Ayni zamanda kablosuz olarak ta tum cihazlardan kullanabiliyorsunuz. Sistemin ses kalitesi gercekten "inanilmaz" demek istiyorum. Tv'de surekli konser izleriz, her gelen "odada biryerlerde sub-bass var degil mi?" diye de soruyor. Aslinda sitem o kadar bas yogun bir sistem degil. Ama dusuk frekanslari muthis verdigi icin herkes etkileniyor. Her ses duzeyinde her frekansin birbirine orani ayni, hicbir degisme yok. Cok dusuk bir seste dahi basci amcanin tanelerini sayabilir, kickleri icinizde hissedebilirsiniz. Ipodunuzu kaynak olarak kullanirken emin olun %40 ses levelini gecemezsiniz, cok yuksek oluyor cunku. Ama sesi ne kadar yukari cekerseniz cekin hicbir distortion yasamiyorsunuz, ve basslar hep ayni gucte oluyor.

bu monitorleri almak isteyen adamin amaci oyle karmasik bi olaya girmek istemedigi acik. Ki girmeye kalksaniz bile bu kadar net ve kesin, dinamik bir sound elde etmek imkansiz. Extreme audio ve can hi-fi gibi yerlerde ise fiyatlar ucuyor, inanamiyorsunuz urunlerin fiyatlarina. Ve gercekten soyluyorum bu urun kadar net calan bir hoparlor de gormedim :) Oralarda da aktif sistemler pek bulunmuyor, ille de amfiye mecbur kaliyorsunuz. 1000 lira alti 2+1, 5+1 gibi sistemleri ise bu urunlerle yanyana anmayin bile derim. Hic o kafayla alakasi yok.

Monitorler 40W olmalarina ragmen, 80W olan KRK monitorlerimden ses duzeyleri cok daha yuksege cikabiliyor, neredeyse 2 kat diyebilirim. Gercekten parti bile verebilirsiniz. Ve KRK'lar oldukca agir iken bunlar cok hafifler. Ses kalitesi olarak ise referans monitorlere oranla biraz daha parlaklar. Ama baslari da onlardan daha dengeli. Ugultu olayina hic gelmiyorlar. Sesi ne kadar acarsaniz acin kickleri ve basslari hep ayni temizlikte duyabiliyorsunuz ve yuksek seste o kickler gercekten cok etkiliyor insani. Cok dinamik bir sesi var, bu monitorleri en guzel anlatabilecegim kelime "dinamik" olmalari. Arkasinda tizleri +2, -2 oraninda cut veya boost yapabileceginiz bir ayari var o kadar. Degisik bir muhendislik urunu olduklari cok belli. Kasalarinda hava cikisinin nerede oldugunu goremedim, yok diye tahmin ediyorum ama aklim da pek almiyor.

Bu fiyata gercekten degdigini, hatta bu kaliteye gore fiyatinin uygun bile oldugunu dusunuyorum.

.

bu mesajınız ve önceki mesajlarınıza aynen katılıyorum, yorumlarınız sayesinden bu üründen temin ettim, söylenecek bir şey yok üzerine. gerçekten nefis performans ve şaşırtıcı.

hakaten aklım almıyor yıllardır birçok cihaz kombinasyonu yapmış biriyim şundaki rahatlığı ve keyfi pahalı olarak gözükse de bu fiyata bulmak hoşuma gitti.

Almayı düşünen arkadaşlarıma cidden d&r a gidip bir dinlemelerini öneriyorum malum ses oldukça göreceli bir şey, house party-pool party :) tek başına ortamı alıp görürecek bir kaynağınız oluyor, e süper, yorumlarınız ve beni durduk yere etkileyip masrafa soktuğunuz içinde teşekkürler.

Bu ürünün detaylı bir incelemesini pek TR'de bulamıyoruz videolu falan

• Yıllardır 5+1 kullanıyordum, harman kordonun ev sinema sistemlerine baktım, onlardan alacaktım ancak 5+1 ler evde çok yer kaplıyor, heryerde kablo, birde speakerları çok iyi konumlandırmak lazım derken stero bir sistem almaya karar verdim. Seçenek çok fazla, ses sistemi diyince fiyatların sonu yok. 1000 tl civarında alınabilecek en iyi sistemin bu olduğunu düşünüyorum. Müzik dinlerken ses harika, dinlediğim şarkılar bir başka geliyor. Bazen baslar yetersiz gibi geliyor bazende çok güzel bas var diyorsun. Monster bu ürünün studuo monitör ile ev kullanıcı arasında ayarlamış sanırım. Herşey olaması gerektiği gibi önceden ayarlanmış. Ayarlarla uğraşmadan çok yer kaplamayan bir ses sistemi istiyorum diyorsanız tavsiye ederim. Bu arada şunu da belirtmek isterimki boyutlarından beklenmeyecek kadar yüksek bir sesi var. Evde, yazlıkta parti yapmak isterseniz bütün siteyi toplayabilirsiniz. Ben kampanyadan bluetooth adaptörü ile birlikte 910 TL ye aldım.

Sonuç olarak memnunum, tasarımları çok şık, az yer kaplıyorlar, ses çok güzel. Film izlerken de memnun edici deneyim yaşatıyor. Çok şart olmasada en azından bir adet optik giriş olmasını isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trgysdc -- 5 Şubat 2014; 21:42:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: danch

Kullanıyorum ben çok memnunum ihtiyaçlarımı tamamıyla karşılıyor; milyonlarca ayar ile uğraşmadan basit temiz ses, kablosuz müzik çalma, kablo kargaşası yok, iphone dock vs.

bu yoruma katılıyorum
    ses kartıyla falan ugrasmadan
    alın takın kafanız rahat rahat dinleyin
  • bu hoparlör ikinci el satan varmıdır?
  • Ah be hocam, benim mesajima 'cevapla' deseydin konuyu daha da açıklığa kavustururduk. Şimdi ben z5500u sattim, m-audio bx5a deluxe aldim. Ama müzik dinlemekten öte katagorisi olan referans hoparlör yani müzik yapmak için guzel. Çok temiz sesi var, fakat muzik dinlemek için olmadigindan alt frekanslara çok inemiyor.

Birde bu focal xs book baya hoşuma gitti Youtube'da izleyince. Tabii gerçek sesini o şekilde alamayiz ama bayaa iyidi.

Senin yorumu okuduktan sonra monster ve focal xs book arasinda kaldim şuanda gerçekten. Eğer teklifin hala geçerliyse sana misafir olup sistemi incelemek isterdim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçine şahin motoru takılmış herhangi bir Lamborghini markası arabası gibi bu Monster Clartiy.Estetik olarak çok güzel fakat dış güzelliği içine yansımamış.Şıkır şıkır çalan orta halli bir hoparlörden farkı yok, basları zayıf tizleri ise çok parlak ve yapay çalıyor.Ederi en fazla 400 olur oda dış görüntüsü hatrına, Focal Xs Book'la aşık atabilcek bir cihaz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doutzen -- 8 Haziran 2014; 9:46:41 >
  • cihazı forumdan bi arkadaştan 800 tl ye satın aldım.tizler gerçekten çok parlak.ziller kullağında çınlıyor.genel olarak benim şu ana kadar dinlediğim tüm sistemlerden üstün.odaya uygun şekilde konumlandırdığımızda kusursuza yakın bir müzik performansı sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mj_pelit

cihazı forumdan bi arkadaştan 800 tl ye satın aldım.tizler gerçekten çok parlak.ziller kullağında çınlıyor.genel olarak benim şu ana kadar dinlediğim tüm sistemlerden üstün.odaya uygun şekilde konumlandırdığımızda kusursuza yakın bir müzik performansı sağlıyor.

Olursa sizde satmak isterseniz birgün ben buradayım :)

• 1100 -1200 TL para veriliyor bırakalım 100-200$ lık ürünlerden iyi ses versin. Merak edenler için yorumum: Parasını kesinlikle hak etmeyen bir üründür. Monster ürünlerinin neredeyse hepsi parası olanlara hitap edip, ama aynı ölçüde kalite kavramını sunmayan ürünler sunmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19tumen

1100 -1200 TL para veriliyor bırakalım 100-200$ lık ürünlerden iyi ses versin. Merak edenler için yorumum: Parasını kesinlikle hak etmeyen bir üründür. Monster ürünlerinin neredeyse hepsi parası olanlara hitap edip, ama aynı ölçüde kalite kavramını sunmayan ürünler sunmaktadır.

bu söylediğin bu ürün için geçerli değil dostum.
  • Ürünü 3. Gün önce Vatan Copmputerden bluetooth aparatı ile birlikte 1130 TL ye aldım. Eve getirip kutuyu açtım ve bende hayal kırıklığı yaratan birşeyle karşılaştım :D 3,5mm jack lı kablo yokmuş meğerse içinde gerçi bluetooth var ama insanın gözü yinede aramıyor değil.Ürünü öncelikle Ipod4 ile test ettim. Bir önceki yorumlarda tiz seslerin oldukça kulak tımarlayıcı olduğu bahsedilmiş ilk çalıştırdığım zaman biraz tizlerin yüksek olduğunun bende farkına vardım ama ekolayzır ayarlamasıyla çok güzel bir seviyeye getirebiliyorsun. Dinlediğim müzikler MP3 formatında sıkıştırılmış müzikler olduğu için ses kaybının olacağından gerçek müzik deneyimi yaşamak adına Flac uzantılı kayıpsız müzikler ile denedim. Sonuç Ben önceden müzik dinlediğimi sanıyormuşum meğerse insanın aldığı nefesten tutun yutkuurken çıkan sesi bile neredeyse duyabiliyorsunuz. Gitarın her teline basışındaki o muazzam sesler bass gitardaki tonlamalar önceden bunları duymak olanaksızdı diyebilirim.

Olayı birazdaha abartıp gerçek ses kalitesine sahip olan plak denemek istedim ve elmas iğneli bir plak çalara bağlayıp play ledim kendimi sanki zeki mürenin yanında hissetim o an bana özel konser veriyormuşcasına bir duygu ne bu güzellik ve bu berrak net ses hayran kaldım.

Denemek istediğim birkaç şey daha vardı cihazı projeksiyon cihazına bağlayıp filmlerde nasıl bir performans sergiliyor onu görmek istedim müziğin aksine bir 5+1 deki gibi bir ses alamıyorsunuz malesef zaten 3 yada 4. kademede izleyebiliyorsunuz bass lar ve tizler güzel geliyor ama insanı sanki yoruyor izlerken.

Monster biz kullanıcılara hitaben portatif taşınabilecek bir ebatda olan multimedya özelikli ıpod - ıphone bağlanabilen ayrıca bluetooth ile kablosuz bağlantı sunabilen en son ses seviyesinde bile hiç bozulma yapmadan bir konser havasında size müzik sunabilen bir cihaz geliştirmiş.

Tabiki bu cihazdan üst seviyelerde cihazlar elbetteki vardır. Lakin bu bir Monitör hoparlörü değil bizde stüdyoda kayıt yapan kullanıcılar değiliz bir çoğumuz onlar kadar iyi olmayacağını elbetteki biliyoruz ama onlardan da eksik bir tarafı yok ha kullanılamazmı monitör olarak tabiki kullanılır doğru açı doğru yükseklik ve gerçekten iyi izolasyon yapılmış bir ortamda çokda iyi iş görür.

Ben aldım kullandım herşeyde test etme fırsatınıda buldum alınabilirmi ? Bu fiyat çoğu kullanıcı için yüksek bir fiyat olabilir 2 adet hoparlör için ama bütçesi maddi yönden endişesi olmayan biri için evinde olması gereken bir alet diye düşünebilirim. Ben aldım verdiğim parayada asla acımadım sonuna kadar hak etti.

Artıları :

- performans olarak oldukça iyi son sesde bile bozulma yapmıyor
    - sesleri en ince ayrıntısına kadar duyabiliyorsunuz
    - portatif ve rahat taşınabiliyor
    - multimedya özellik sunması güzel
    - uzakdan kumandasıyla ıpodu yada telefonu yönlendirebilmesi güzel
    - kullanılan malzeme ve işçilik gayet başarılı
    - şekli modern ve güzel aksusar olarak da kullanılabilir.

Eksileri:

- Tizler aşırı ama ayarlama ile düzeltilebilyor.
    - 3,5mm jack kablo çıkmıyor

Fiyat : performansa göre birazdaha ucuz olabilirdi.

Değerlendirme : 5 üzerinden 4 yıldız

• dostum tizler için eko. ayarı yapmana gerek yok.arkada 3 kademeli bi anahtar var.o nu en sola götürürsen tizler normal bir hoparlör seviyesine iniyo zaten.ben aksine tiz seven biri olduğum için anahtarı en sağa getiriyorum.ziller kulağımda patlıyo resmen
  • Merhaba arkadaşlar bugun itirabi ile kırmızı rengini almış bulunmaktayım. Beklentimin çok çok çok ötesinde bir sistem. Bu hoparlörden bu kadar güçlü bir sesin cıkması gerçekten inanılmaz. Fazla yer kaplamasın ufak olsun ama net temiz ses ve bass versin diyorsanız bu cihazı kesinlikle düşünün derim. Gerçekten dışarıdan görüldüğü gibi değil.
  • Bu ürünü alacaklara yada memnun olmayanlara sesleniyorum. bu ürünün ses olarak artısı sadece bas kısmıdır. Bookshelf ve parasına boytuna göre bas ları sağlam diyebiliriz. Ama aynı bütçedeki audioengine a5+'a göre mid ve tiz sesleri daha kötüdür ve audioengine a5+'ın sesi daha temiz ve müzikalite(sahne ensturman-vokal seslerinin doğruluğu) olarak clarityden daha iyidir. clarity sadece pop müziklerin daha derin ve sağlam bas verir a5+'a göre. Eğer müzikalite arıyorsanız a5+ alın ama bluetooh iphone-ipod bağlama ve daha çok bass ağırlıklı parçalar dinliyorsanız clarity size daha çok hitap eder. bu bütçelere sahip olan arkadaşar(1000-1500) eğer 2.el piyasasına yönelirlerse entegre amfi + bookshelf hoparlörle hifi'ye daha yakın daha kaliteli ses alırsınız. Bunun için size yardımci olucak forumda bir çok kişi mevcut. Ama ben sıfır alırım sadece ve amfi vs istemiyorum diyorsanız yukarıda belirttiğim gibi müzik zevkinizne göre seçim yapmanız en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

1200 tl verdikten sonra sesi bir zahmet temiz olsun :) Bu arada bu iş kişiden kişiye değişir herkesin müzik algısı ve kulağı farklıdır..Bana göre bu model ortalama performansın üstüne çıkamıyor piyasada neler neler var üç bilemedin beş ay önce kullandığım 2.0 formatındaki "Focal Xs Book" bu modele her anlamda fark atar.. Ama bu monster alt frekans performansına aldanıp bass ağırlıklı parçalar dinlenip alınıyorsa zaten o kulvarda ben yokum böyle bir üründen o performans bekleniyorsa ki beklenebilir o zaman belki alıcısını memnun eder ama yine söylüyorum müzikalitede ve diğer bütün anlamlarda Focal Xs Book bu monster'ı sirkülase eder.. Demo yapmak isteyenlerin Extreme Audio'ya gitmelerini tavsiye ederim..

Beats dedikleri bile aşırı sert bas ve tırmalayıcı bir tizden ibaret.

Adları var sadece.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Muzik zevkinin kalitesine bağlı hocam... ama sana katılmıyorum.... @umut_baris

• quote:

Orijinalden alıntı: HpNoZyY

Muzik zevkinin kalitesine bağlı hocam... ama sana katılmıyorum.... @umut_baris

Daha iyi firmalar var onların istediği fiyata.

Müzik zevkinin kalitesi ne demekse.

Ne kadar bilginiz olduğu belli.

Bence bilgi sahibi olun.
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Bana hem flim icin hemde müzik icin kaliteli birşey önere bilirmisin 1 aya almayı düşünüyorum 1000 1500 arası sesi güzel versin flimleri izlerken rahatsız etmesin a5+ ve bu ürün hariç a5+ kullandım monsterde kullanmaktayım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.