Şimdi Ara

Monster için can alıcı bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir topik de daha yazmıştım ama daha çok okunsun diye ana başlık açmaya gerek duydum.

CIHAZ TURKIYEYE GELINCE MONSTER ISMINI ALIYOR (üzerinde monster yazan hersey etiketten ibaret)
    ASIL ISMI QUANTA KN1
    biraz google ladıktan sonra cok detaylı review lar buldun sizde deneyin

ilgilenen monster canavarlarına duyurulur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onours -- 29 Ocak 2006 20:47:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Can Alıcı Bilgi: Monster Ne Malı ve Hangi Marka?

Monster, bir enerji içeceği markasıdır. Coca-Cola Company'nin bir yan kuruluşu olan Monster Beverage Corporation tarafından üretilmektedir.

Monster Malzemesi

Monster enerji içecekleri, kafein, taurin, B vitamini ve şeker gibi maddeler içerir. Ayrıca Guarana özü içerirler.

Monster Markası

Monster enerji içecekleri, dünya çapında satılmaktadır. Gençler ve genç yetişkinler arasında popülerdirler. Marka, adrenalin sporlarıyla ve aşırı sporlarla ilişkilendirilir.

Monster Çeşitleri

Monster enerji içecekleri, çeşitli tatlar ve boyutlarda mevcuttur. En popüler çeşitler Original Green, Mango Loco ve Assault'tur.

Monster Faydaları ve Zararları

Monster enerji içeceklerinin kafein ve şeker içeriği nedeniyle hem faydaları hem de zararları olabilir. Kafein enerji seviyelerini artırabilir, ancak çok fazla tüketmek anksiyete, uykusuzluk ve kalp çarpıntısına neden olabilir. Şeker de hızlı enerji sağlar, ancak fazla tüketmek kilo alımı ve diş çürümesine yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İyi de bunu zaten biliyoruz. Bunu yapan sadece Monster değil ki! Datron, Pro2000, Vestel, Arçelik, Fujistu Siemens, CBox falan da aynı şekilde..

Yeni bir bilgi değil ki bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iasonion

İyi de bunu zaten biliyoruz. Bunu yapan sadece Monster değil ki! Datron, Pro2000, Vestel, Arçelik, Fujistu Siemens, CBox falan da aynı şekilde..

• quote:

Orijinalden alıntı: freestyle_

Alıntıları Göster
    biz buna kısaca fason diyoruz
    aslında fason mallar adi olur diye bir kural yok. mesela adidas, nike gibi büyük firmalar da mallarını türkiye veya çin gibi ülkelerdeki fabrikalarda fason olarak ürettiriyor ama önemli olan malın arkasında büyük bir firmanın garantisinin olması.

mesela toshiba da bilgisayarlarını çin de ürettiyor ama tabi tasarımdan paketlenmeye kadar her aşamada işler kendi uzamanlarının kontrolünde yürütülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahahakan

aslında fason mallar adi olur diye bir kural yok. mesela adidas, nike gibi büyük firmalar da mallarını türkiye veya çin gibi ülkelerdeki fabrikalarda fason olarak ürettiriyor ama önemli olan malın arkasında büyük bir firmanın garantisinin olması.

mesela toshiba da bilgisayarlarını çin de ürettiyor ama tabi tasarımdan paketlenmeye kadar her aşamada işler kendi uzamanlarının kontrolünde yürütülüyor.

Alıntıları Göster
    Sn. bahahakan;

Türkiye' de satışını yaptığımız MONSTER marka ürünlerin arkasında ARENA ve İNSELBERG firmaları var. Arena 270.000.000 $ ciro ile Türkiye' nin en büyük tedarik ve dağıtım firmalarından biridir. Aynı zamanda borsada yer alan birkaç bilişim firmasından biridir. Monster markamız için üretici ve ithalatçı firma olan İNSELBERG ise 1976 yılında kurulmuş ve geçen sene yaklaşık 30.000 PC + 5000'in üzerinde Notebook ithalatı ve üretimi yapmış bir firmadır.

İNSELBERG ve ARENA' nın kendi kanallarında dağıtımını yaptığı PRO2000 markası TEKNOSA, VATAN, MİGROS gibi Türkiye' nin önemli satış noktalarında satılmaktadır. Türkiye' nin 81 ilinde 86 noktada servisleri bulunan bu organizasyon ile ARENA ve İNSELBERG firmaları KOÇ Grubu' na ait MİGROS' larda sadece içerisinden bir form çıkan küçük bir kutunun satışını yaparak müşteri yerinde kurulum ve servis hizmetleri üretmektedir. KOÇ Grubu' nun MİGROS satış organizasyonu içinde böyle bir kararı onaylamasının ne kadar titizlikle alınmış kararlar olacağını siz düşünün artık. Bu organizasyon gerçekten Türkiye' deki uluslararası bir çok markaya ait servis organizasyonlarından çok daha başarılı işleyen bir yapıdadır.

MONSTER markası için ARENA ve İNSELBERG ile yaptığımız bir antlaşma ile aynı servis organizasyonunu kullanıyoruz. Ayrıca MONSTER ürünleri ile zenginleştirilmiş garanti hizmetleride birlikte geliyor. İlk satın alımda 15 gün içinde çıkan sorunlarda ürünü birebir değiştiriyoruz, müşterimiz herhangi bir nedenle üründen memnun değilse iade alıyor ve para iadesi yapıyoruz. SIFIR PİXEL HATASI garantisi ve Tyrannosaurus serisi için oynayamadığınız oyun yada Çalıştıramadığınız tasarım programı olursa anında ürün iade garantisi veriyoruz. Bizim açımızdan satın alınan üründen kesin memnuniyet oldukça önemli bir kriter. Bunu sağlamak içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Herhangi bir MONSTER notebook satın aldığınızda ürün aşağıdaki firmaların hepsinin ayrı ayrı ve birlikte garantisi altında olmaktadır.

* Satın aldığınız bayi yada yetkili satıcı; ( Örn;www.hepsiburada.com yani Doğan Grubu )
    * FOKUS Bilgisayar : ( 216 ) 449 49 30 ( MONSTER markasının sahibi ve Türkiye Tek Distrübitörü )
    * ARENA : ( 212 ) 360 07 07 ( PRO2000 ve MONSTER markaları için İNSELBERG' in dağıtım iş ortağı )
    * İNSELBERG : ( 212 ) 222 19 26 ( PRO2000 ve MONSTER markasının üreticisi ve ithalatçısı. )

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

quote:

Orjinalden alıntı: bahahakan

• quote:

Orijinalden alıntı: fokusshop.com

Sn. bahahakan;

Türkiye' de satışını yaptığımız MONSTER marka ürünlerin arkasında ARENA ve İNSELBERG firmaları var. Arena 270.000.000 $ ciro ile Türkiye' nin en büyük tedarik ve dağıtım firmalarından biridir. Aynı zamanda borsada yer alan birkaç bilişim firmasından biridir. Monster markamız için üretici ve ithalatçı firma olan İNSELBERG ise 1976 yılında kurulmuş ve geçen sene yaklaşık 30.000 PC + 5000'in üzerinde Notebook ithalatı ve üretimi yapmış bir firmadır.

İNSELBERG ve ARENA' nın kendi kanallarında dağıtımını yaptığı PRO2000 markası TEKNOSA, VATAN, MİGROS gibi Türkiye' nin önemli satış noktalarında satılmaktadır. Türkiye' nin 81 ilinde 86 noktada servisleri bulunan bu organizasyon ile ARENA ve İNSELBERG firmaları KOÇ Grubu' na ait MİGROS' larda sadece içerisinden bir form çıkan küçük bir kutunun satışını yaparak müşteri yerinde kurulum ve servis hizmetleri üretmektedir. KOÇ Grubu' nun MİGROS satış organizasyonu içinde böyle bir kararı onaylamasının ne kadar titizlikle alınmış kararlar olacağını siz düşünün artık. Bu organizasyon gerçekten Türkiye' deki uluslararası bir çok markaya ait servis organizasyonlarından çok daha başarılı işleyen bir yapıdadır.

MONSTER markası için ARENA ve İNSELBERG ile yaptığımız bir antlaşma ile aynı servis organizasyonunu kullanıyoruz. Ayrıca MONSTER ürünleri ile zenginleştirilmiş garanti hizmetleride birlikte geliyor. İlk satın alımda 15 gün içinde çıkan sorunlarda ürünü birebir değiştiriyoruz, müşterimiz herhangi bir nedenle üründen memnun değilse iade alıyor ve para iadesi yapıyoruz. SIFIR PİXEL HATASI garantisi ve Tyrannosaurus serisi için oynayamadığınız oyun yada Çalıştıramadığınız tasarım programı olursa anında ürün iade garantisi veriyoruz. Bizim açımızdan satın alınan üründen kesin memnuniyet oldukça önemli bir kriter. Bunu sağlamak içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Herhangi bir MONSTER notebook satın aldığınızda ürün aşağıdaki firmaların hepsinin ayrı ayrı ve birlikte garantisi altında olmaktadır.

* Satın aldığınız bayi yada yetkili satıcı; ( Örn;www.hepsiburada.com yani Doğan Grubu )
    * FOKUS Bilgisayar : ( 216 ) 449 49 30 ( MONSTER markasının sahibi ve Türkiye Tek Distrübitörü )
    * ARENA : ( 212 ) 360 07 07 ( PRO2000 ve MONSTER markaları için İNSELBERG' in dağıtım iş ortağı )
    * İNSELBERG : ( 212 ) 222 19 26 ( PRO2000 ve MONSTER markasının üreticisi ve ithalatçısı. )

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

quote:

Alıntıları Göster
    Bence artık yeni gördüğünüz markalara karşı ön yargınız bitsin..

Toshiba laptopu olup TOSPA diye okuyan biriyle konuştum ve sinir krizi geçirecektim herif o kadar cahilki " Bunların ucuzu var 3 günde bozuluyo" diyo

bana bende bilmiyomuş ayaklarına yattım tabi..

Bu bi önyargı hakkında örnek biraz daha mantıklı düşünelim araştırmacı olalım... 6 aylık datron kullanıcısı olarak ve hiç bir sorunla

karşılaşmayan biri olarak böyle düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: fokusshop.com

Sn. bahahakan;

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. bahahakan;

ilhan bey,

firmanızın monster marka ürünler konusunda müşteri memnuniyetine ne kadar çok önem verdiğini ve en ufak hatada hemen bilgisayarı değiştirdiğinizi biliyorum. ama şu var ki; tabi ki değiştireceksiniz ve tabi ki müşteri memnuniyetine önem vereceksiniz. çünkü piyasada çok yeni bir firmasınız ve toshiba, dell veya hp gibi devlerin yanında tutunmanızın yegane şartı da bu.
    firmanızın çalışmalarını takdir ediyoruz ama özellikle o migroslarda içinden hediye çeki çıkan küçük kutunun üretimi açıkçası bana pek önemli bir şey gibi gelmiyor. koç grubu da büyük bir ihtimalle o kutunun üretimi için açılan ihalede en düşük teklif sizin firmanızdan geldiği için o kutuları size yaptırmıştır. her neyse zaten o kutular bizim konumuzun dışında.

burada önemkli olan şu: monster marka bilgisayar fason bir ürün ve monster dünyanın bir çok ülkesinde (bildiğimiz kadarı ile en az iki ülkesinde) başka markalar adı altında pazarlanan fason bir ürünü kullanıyor.
    tabi bu çok kötü bir durum da değil. söylediğim gibi dünyada bir çok büyük firma da bu yöntemi kullanıyor zaten.
    firmanızın türkiyede kendi fabrikalarında kendi türk mühendis ve işçilerine ürettirdiği daha sağlam laptoplar üretmesi ve türkiyeye bir dünya markası kazandırması dileğiyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahahakan

quote:

Orjinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. bahahakan;

ilhan bey,

firmanızın monster marka ürünler konusunda müşteri memnuniyetine ne kadar çok önem verdiğini ve en ufak hatada hemen bilgisayarı değiştirdiğinizi biliyorum. ama şu var ki; tabi ki değiştireceksiniz ve tabi ki müşteri memnuniyetine önem vereceksiniz. çünkü piyasada çok yeni bir firmasınız ve toshiba, dell veya hp gibi devlerin yanında tutunmanızın yegane şartı da bu.
    firmanızın çalışmalarını takdir ediyoruz ama özellikle o migroslarda içinden hediye çeki çıkan küçük kutunun üretimi açıkçası bana pek önemli bir şey gibi gelmiyor. koç grubu da büyük bir ihtimalle o kutunun üretimi için açılan ihalede en düşük teklif sizin firmanızdan geldiği için o kutuları size yaptırmıştır. her neyse zaten o kutular bizim konumuzun dışında.

burada önemkli olan şu: monster marka bilgisayar fason bir ürün ve monster dünyanın bir çok ülkesinde (bildiğimiz kadarı ile en az iki ülkesinde) başka markalar adı altında pazarlanan fason bir ürünü kullanıyor.
    tabi bu çok kötü bir durum da değil. söylediğim gibi dünyada bir çok büyük firma da bu yöntemi kullanıyor zaten.
    firmanızın türkiyede kendi fabrikalarında kendi türk mühendis ve işçilerine ürettirdiği daha sağlam laptoplar üretmesi ve türkiyeye bir dünya markası kazandırması dileğiyle.

Alıntıları Göster
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

quote:

Alıntıları Göster
    Monster'ın kasasının çok da kaliteli olmaması, üstüne marka basılması zart zurt bunlar ayrı şeyler..

Ama İlhan Bey'in de kalkıp bu forumda -ister kendi ürününü övme ister bilgilendirme deyin- konu ile ilgili bir yazı asması ve kullanıcılarını ne kadar önemsediklerini göstermesi gerçekten takdire şayan.

Bu yazı Focus Bilgisayar adına İlhan Bey'in yazdığı ilk yazı değil. Eğer ilk yazısı olsaydı bunu yazmazdım. Ancak biz bu forumda Monster'ı ne kadar yersek de, tavsiye etmesek de bazen, İlhan bey sürekli olarak forumu takip etmeye, isteklerimizi ve düşüncelerimizi incelemeye devam ediyor; bunu görüyorum.

Yurtdışından gelen markaların üstüne kendi markalarını basan firmalara karşı çok da olumlu şeyler düşünmediğimi herkes bilir. Ancak bu noktada ürününe güvenen ve en azından kullanıcıları memnun ve tatmin etme amacıyla bizlerle interaktif bir iletişime giren Fokus bilgisayarı ve İlhan Bey'i kutluyorum..

• arkadaşlar ne diyosunuz şu 2gb ramli olan çok güçlü bir notebook var.alınmalımı sizce ya???
  • Ya bu monsterin kasası gerçekten bu kadar kötü mü? Yandaki reklamda görünen resim diğer bir çok sitede boy gösteriyor. Ben beğendim şahsen ve uzun uzun araştırdıktan sonra monster almaya karar vermiştim. Bu resim temsili mi? Bütün modeller bu kasaya sahip değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgk

Ya bu monsterin kasası gerçekten bu kadar kötü mü? Yandaki reklamda görünen resim diğer bir çok sitede boy gösteriyor. Ben beğendim şahsen ve uzun uzun araştırdıktan sonra monster almaya karar vermiştim. Bu resim temsili mi? Bütün modeller bu kasaya sahip değil mi?
    Hepsi o kasaya sahip de.. Kasanın kendisi biraz kötü.. Plastik kalitesi, tuşları vs.. Ha, tabi bu da göreceli bir kavramdır; gidip bakmanı öneririm bizzat.. Beğeniler ve beklentiler farklı olabilir zira.
  • quote:

Hepsi o kasaya sahip de.. Kasanın kendisi biraz kötü.. Plastik kalitesi, tuşları vs.. Ha, tabi bu da göreceli bir kavramdır; gidip bakmanı öneririm bizzat.. Beğeniler ve beklentiler farklı olabilir zira.

Alıntıları Göster
    ND511N20S2 (2gb ram) kullanicisim

kasa ve genel özellikler hakkında "kendi" yorumlarımı iletiim..

* boyası ve dış malzemesi sağlam gokuzuyor
    * kimi marka/modellerde yazı yazarken bilek koymaktan dolayı oluşan boya aşınması sorunu bu notebook da olmayacak şekilde dizayn edilmiş
    * keşke bir kaç tane daha hardware button olsaydı, yine de 3 tane olması bile bişey
    * keşke üzerine türkiyede yapıştırılan monster etiketleri, plastik sticker olarak değilde fabrikayla anlaşıp sabit mürekkeple uygulansaydı
    * çou makra/model notebookda bulunun pil durumu, caps/num lock işaretlerini gösteren lcd yerine bunlar için ledler var
    *yanında gelen cd de sadece win xpğ driverları mevcut, yarın öbürgün win vista yada win vienna (blakcomb) farklı driver isterse fokusun bunları sunacaından şüphe duymaktayım
    * webden baktığım kadarıyla Sabio (Monster gibi rename edilmiş başka bir Quanta satıcısı) bios update sunuyor ama fokus un sitesinde böyle bir hizmet göremedim

bunların dışında oyun performansı iyi, pil ömrü yazanla aynı, teknik servis desteinden çok memnunum, İlhan beyin müsteri ilişkileri yeteneği sorgulanamayacak kadar iyi Toshiba HP vs Türkiye Distribütörlerinin Genel Müdürlerinin İlhan beyle aynı alakayı gösterip bu foruma yazarken görebiliceğimizden şüpheliyim.

bilgilerinize,

• quote:

Orijinalden alıntı: onours

ND511N20S2 (2gb ram) kullanicisim

kasa ve genel özellikler hakkında "kendi" yorumlarımı iletiim..

* boyası ve dış malzemesi sağlam gokuzuyor
    * kimi marka/modellerde yazı yazarken bilek koymaktan dolayı oluşan boya aşınması sorunu bu notebook da olmayacak şekilde dizayn edilmiş
    * keşke bir kaç tane daha hardware button olsaydı, yine de 3 tane olması bile bişey
    * keşke üzerine türkiyede yapıştırılan monster etiketleri, plastik sticker olarak değilde fabrikayla anlaşıp sabit mürekkeple uygulansaydı
    * çou makra/model notebookda bulunun pil durumu, caps/num lock işaretlerini gösteren lcd yerine bunlar için ledler var
    *yanında gelen cd de sadece win xpğ driverları mevcut, yarın öbürgün win vista yada win vienna (blakcomb) farklı driver isterse fokusun bunları sunacaından şüphe duymaktayım
    * webden baktığım kadarıyla Sabio (Monster gibi rename edilmiş başka bir Quanta satıcısı) bios update sunuyor ama fokus un sitesinde böyle bir hizmet göremedim

bunların dışında oyun performansı iyi, pil ömrü yazanla aynı, teknik servis desteinden çok memnunum, İlhan beyin müsteri ilişkileri yeteneği sorgulanamayacak kadar iyi Toshiba HP vs Türkiye Distribütörlerinin Genel Müdürlerinin İlhan beyle aynı alakayı gösterip bu foruma yazarken görebiliceğimizden şüpheliyim.

bilgilerinize,

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar monster notebook ların kasası bence söylendiği gibi kötü değil. Kasa datron ve pro 2000 lerdeki ile aynı isterseniz o bilgisayarlara bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox -- 31 Ocak 2006 16:41:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fox

Arkadaşlar monster notebook ların kasası bence söylendiği gibi kötü değil. Kasa datron ve pro 2000 lerdeki ile aynı isterseniz o bilgisayarlara bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    @fox,

Dediğin markaların kasalarının kalitesi de ahım şahım değil ki!
  • quote:

İyi de bunu zaten biliyoruz. Bunu yapan sadece Monster değil ki! Datron, Pro2000, Vestel, Arçelik, Fujistu Siemens, CBox falan da aynı şekilde..

quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

fujitsu-siemensi yanlış biliyorsun.

fujitsu-siemens fason üretim değildir.aksine ürünlerini kendi üretir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

fujitsu-siemensi yanlış biliyorsun.

fujitsu-siemens fason üretim değildir.aksine ürünlerini kendi üretir.

Alıntıları Göster
    Var mısın iddiasına?

Fujitsu Siemens, Japon elektronik üreticisi Fujitsu'nun (ki kliması da vardır ) Avrupa pazarına girmek için yaptıkları ortak girişimin ismidir; yani bir nevi pazarlama stratejisidir.

İsteyen gidip bakabilir, ABD'de bu isimde bir notebook var mı? Yoktur, zira ABD'de ve Uzak Doğu Asya'da FS diye bir marka yoktur, Fujitsu bu bölgelerde kendi ismiyle satar bilgisayarlarını (zaten kasa da modeller de değişiklik gösterir)

Ha, dediklerime inanmayan gidip herhangi bir CBOX dizüstüne bakabilir, kasanın nasıl birebir, tıpatıp aynı olduğunu görebilir. Daha önce gene bu forumda o kasanın üreticisinin ismi geçmişti.

Bunun yanında fason (ki bu kelimenin gavurcası outsource*'tur) demek kötü demek değildir, bu da ayrı bir mevzu. Fasonun ne anlama geldiğini bilmeden "o fason değil " falan gibi çıkışlar yapmasanız iyi olur.

Evinizdeki japon Sony'ler Japonya'da, Amerikan Dell'ler California'daki Silikon vadisinde mi üretiliyor sanıyorsunuz siz?

*outsource: Yeterli olmayan kaynakların, o konuda yeterli bilgi, beceri ve birikime sahip başka firmalara yaptırılmak üzere devredilmesi.

• quote:

Var mısın iddiasına?

Fujitsu Siemens, Japon elektronik üreticisi Fujitsu'nun (ki kliması da vardır ) Avrupa pazarına girmek için yaptıkları ortak girişimin ismidir; yani bir nevi pazarlama stratejisidir.

İsteyen gidip bakabilir, ABD'de bu isimde bir notebook var mı? Yoktur, zira ABD'de ve Uzak Doğu Asya'da FS diye bir marka yoktur, Fujitsu bu bölgelerde kendi ismiyle satar bilgisayarlarını (zaten kasa da modeller de değişiklik gösterir)

Ha, dediklerime inanmayan gidip herhangi bir CBOX dizüstüne bakabilir, kasanın nasıl birebir, tıpatıp aynı olduğunu görebilir. Daha önce gene bu forumda o kasanın üreticisinin ismi geçmişti.

Bunun yanında fason (ki bu kelimenin gavurcası outsource*'tur) demek kötü demek değildir, bu da ayrı bir mevzu. Fasonun ne anlama geldiğini bilmeden "o fason değil " falan gibi çıkışlar yapmasanız iyi olur.

Evinizdeki japon Sony'ler Japonya'da, Amerikan Dell'ler California'daki Silikon vadisinde mi üretiliyor sanıyorsunuz siz?

*outsource: Yeterli olmayan kaynakların, o konuda yeterli bilgi, beceri ve birikime sahip başka firmalara yaptırılmak üzere devredilmesi.

Alıntıları Göster
    sonylerin japonyada, dellerin california da üretilmediğini ben de biliyorum.

fason üretimden kastettiğim markasız olarak üretilen ve sonradan üstüne marka basılan ürünlerdir.

tamam fujitsu-siemens doğuda üretilir (ki benimki almanya da üretilmiş!) ama kendi fabrikasında üretilir. yani ürünü kendi üretir ancak markasız olarak değil sadece maliyeti ucuza getirmek için.)

fason üretimlerde benchmark tipi programlarla bakıldığında üzerindeki markanın hiç görülmediği görülür.

fujitsu da her parça bilgisinde imzası var nerdeyse.

ama ilk mesajda belirtildiği gibi monster ın bir modelinde asıl kod adı " QUANTA KN1 " denilmiş.

ama benim kullandığım fs de her program da bilgisayar amilo m1425 olarak tanıyor.

şimdi diyeceksin "amma da övdün makineni..." diye. bunları övmek için söylemiyorum.

sadece desteksiz atmıyorum, kendi makinemden bildiğim kadarını söylüyorum olması için.

• bu mesaj hubab arkadaşımı rahatsız ettigi editlenip sadece anafikri kalıcak şekilde deiştirilmişdir :D

Evet Monster FASON ise de aynı fiyat aralığındaki Fujitsuları Toshibalari Delleri ÖTTÜRÜCEK kapasiteye sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onours -- 1 Şubat 2006 0:22:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

sonylerin japonyada, dellerin california da üretilmediğini ben de biliyorum.

fason üretimden kastettiğim markasız olarak üretilen ve sonradan üstüne marka basılan ürünlerdir.

tamam fujitsu-siemens doğuda üretilir (ki benimki almanya da üretilmiş!) ama kendi fabrikasında üretilir. yani ürünü kendi üretir ancak markasız olarak değil sadece maliyeti ucuza getirmek için.)

fason üretimlerde benchmark tipi programlarla bakıldığında üzerindeki markanın hiç görülmediği görülür.

fujitsu da her parça bilgisinde imzası var nerdeyse.

ama ilk mesajda belirtildiği gibi monster ın bir modelinde asıl kod adı " QUANTA KN1 " denilmiş.

ama benim kullandığım fs de her program da bilgisayar amilo m1425 olarak tanıyor.

şimdi diyeceksin "amma da övdün makineni..." diye. bunları övmek için söylemiyorum.

sadece desteksiz atmıyorum, kendi makinemden bildiğim kadarını söylüyorum olması için.

Alıntıları Göster
    Fikir sahibi olmadan zikir sahibi olunmamalı..

Kardeşim.. Gidersin Pc****'a, orda CBOX notebookları inceler, nasıl Amilio 1425 ile aynı olduğunu görürsün. (hatta bu forumda 1425 alan bir arkadaş bahsetmişti "Dizüstümün aynısını başka markayla gördüm" diye.. Ararsan bulabilirsin.. Herhalde CBOX, Fujitsu Siemens'in fabrikasında gizli gizli üretiyor bu modeli. Bu işin teknik olmayan testi..

Bahsettiklerine gelirsek. Fujitsu Siemens'in üzerinden Made in Germany yazması, Datron'ların üzerine Made in Turkey yazması gibi birşey.

Fason üretim notebook'larda üretici firma görülür demişsin. Bir kere şuna fason demekten vazgeç, çünkü kavram karmaşası yaratıyorsun. İkinci olarak, benchmark'larda gördüğün şey makinenin içinde koşan programla ilgili birşey.

Monster da (ve Datron da) yazan Quanta KN-1 modelin adıdır. Quanta, dünyanın en büyük dizüstü üreticisidir, daha bir çok firmaya dizüstü üretir. Datronla Monster'ın şöyle bir farkı var, onlar içindeki Bios yazılımları dahil tamamen getirtiyorlar. Örneğin FS ise kendi bios ve oem yazılımlarını yüklüyor..

Sanki bir markanın başka bir markayla aynı kasayı taşıması suç! Bunda gocunacak ne var ki? Tekrar söylüyorum; Fujitsu Siemens, Japon elektronik firmasının Avrupa pazarındaki stratejik pazarlama ismidir. Gelgelelim, örneğin CBOX ile aynı kasayı kullanırlar. (çünkü bu bir OEM kasadır, yani executive bir kasa değildir, parayı bastıran her firma bu kasadan oluşan bir bilgisayar getirtip üstüne kendi markasını basabilir, ki CBOX böyle yapmıştır) Tüm bunların yanında, bu forumdaki yorumlara dayanarak söylüyorum, Fujitsu Siemens en çok arıza çıkartan ve dert yaratan notebook markalarından da birisidir.

Ama fason olarak üretilmesi onu tamamiyle kötü bir marka yapmaz. Ezcümle, Fujitsu Siemens, Fujitsu'nun Siemens ile yaptığı stratejik ortaklığı neticesinde ismi konan ve Uzak Doğu'da bir firmaya ürettirilen bilgisayar markasıdır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.