Şimdi Ara

MONSTER® MS-16F11 & MS-16F12 SERİSİ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.694
Cevap
6
Favori
233.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun için hangisi daha hızlıdır??: 3*2gb mı daha hızlı yoksa 2*4gb mi daha iyidir.Aradaki fiyat farkı 100dolar.işlemci olarak i7-840 alıcağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariachi321

Oyun için hangisi daha hızlıdır??: 3*2gb mı daha hızlı yoksa 2*4gb mi daha iyidir.Aradaki fiyat farkı 100dolar.işlemci olarak i7-840 alıcağım.

Oyun için ikisi de aynı kapıya çıkar. 4 GB bellek yeterlidir. Boşuna 6-8-10-12 GB belleğe para verme derim. Hiçbir oyunun 4 GB belleğe dahi ihtiyacı yok. Bellekle oyunlarda performans artışı olmaz yani.
  • merhabalar özgür bey bende 1 gün önce siparişimi verdim standart donanımı aldım adresinizden. benide ekleyebilirsiniz listeye artık.:)
    bonus karta 6 taksit aldım ama kimi yerlerde artı 3 taksit imkanı olduğu söyleniyor bu konuda bi bilginiz var mı en azından şirketinizin böyle bi anlaşması var mı garanti bankası ile?
    son olarak sipariş detayları diye bi mail geldi bana taksitli aldığıma dair bi bilgi yok tek çekim falan yapılmış olamaz dimi yanlışlıkla eğer öyleyse arabamı satmak zorunda kalırım ödemek içinn:)))
    bu arada tüm forum üyelerinin bayramını kutlarım...
  • Özgürbey ben size bir soru yöneltmek istiyorum yanılmıyorsam ücretsiz linux dagıtımı olarak aşagıdakini kullanıyorsunuz

http://www.linuxmint.com/

Fakat ben neden bir türkçe dagıtım türklerin yaptıgı bir linux dagıtımı kullanmadıgınızı merak ediyorum bir türk şirketi olarak

http://www.ozgurlukicin.com

yani Pardus 2011 (32bit ve 64 bit versiyonu ve laptoplar için özel tasarımıda mevcut)

Kullanmanız gerekmezmiydi

sizden bir laptop alıp üretsiz dagıtım olarak Pardus 2011 kurulmasını istedigimde ya win7 yada linuxmint kurabileceginizi ikisinide istemedigim takdirde boş bir bilgisayar yollanacagını belirtmişti sizin şirketten görüştügüm bir yetkili açıkcası bunun sebebini anlayamadım türk şirketi olarak yabanci bir yazılımı destekleme amacınızı yani .?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal.24 -- 18 Kasım 2010; 10:43:42 >

• ben birşey sormak istiyorum bu makineyi almak istioyorum fakat kampanya pazar günü son bulacak benimde kredi kartım olmadığından nakit ödemek durumundayım bayram tatili dolayısıyla ve ardından gelen haftasonu tatili dolayısıyla buda mümkün görünmemektedir bunun herhangi bi özümü varmıdır kampanyayı kaçırdım mı yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal.24

Özgürbey ben size bir soru yöneltmek istiyorum yanılmıyorsam ücretsiz linux dagıtımı olarak aşagıdakini kullanıyorsunuz

http://www.linuxmint.com/

Fakat ben neden bir türkçe dagıtım türklerin yaptıgı bir linux dagıtımı kullanmadıgınızı merak ediyorum bir türk şirketi olarak

http://www.ozgurlukicin.com

yani Pardus 2011 (32bit ve 64 bit versiyonu ve laptoplar için özel tasarımıda mevcut)

Kullanmanız gerekmezmiydi

sizden bir laptop alıp üretsiz dagıtım olarak Pardus 2011 kurulmasını istedigimde ya win7 yada linuxmint kurabileceginizi ikisinide istemedigim takdirde boş bir bilgisayar yollanacagını belirtmişti sizin şirketten görüştügüm bir yetkili açıkcası bunun sebebini anlayamadım türk şirketi olarak yabanci bir yazılımı destekleme amacınızı yani .?

Çok talihsiz bir yazı olmuş. GNU/GPL dünyasında hiçbir şeyi, hiçkimseye mal edemezsiniz. Açık kaynak kodunun bahsi geçiyorsa, millî işletim sistemi gibi bir saçmalık hiç düşünülemez. Açık kaynak kodlu yazılımın mantığını kavraman gerekiyor her şeyden önce. Hiçbir marka, firma; Pardus kullanmak zorunda değildir. Olmayacaktır da.

Kaldı ki hiçbir şey için ücret talep edilmiyor. İstediğiniz Linux dağıtımını, istediğiniz bilgisayara, donanımınızın elverdiği ölçüde kurma özgürlüğüne sahipsiniz. Ubuntu gibi Debian temelli bir işletim sisteminin sağladığı avantajları, Pardus'ta bulamayabilirsiniz. Kaldı ki Ubuntu'nun yanında Pardus çok küçük bir projedir. İhtiyaçlar farklıdır, Linux da size ihtiyaçlarınıza göre seçim yapma özgürlüğünü sunmuştur. Windows'taki gibi "önünüze sürülen ya da mokoko" durumu yoktur. Pardus mu Mint mi diye vakit öldürmektense, zincirlerden kurtulmaya çalışalım. Bir faydamız dokunsun.

• An itibari ile bende site üzerinden 12 taksit bonus kartla standart konfigürasyon siparişimi vermiş bulunmaktayım. Sabırsızlıkla gelmesini bekleyeceğim. Benide eklerseniz sevinirim ön siparis verenlere.
  • Özgür Bey Bonuc ve card Finansın kredi kartı yok. diger kartlarla taksit uygulamadan tek cekimle odeme yapabilmem mumkunmudur acaba.
  • Özelleştirme seçeneğini kullanarak limitin 2500TL olduğunu düşünürsek sizce en mantıklı değişiklikler hangileri olur? Ram arttırımının ilerde kendim de yapabilirim diye şimdi listeye eklemedim, ama işlemci ve HDD konusunda en verimli tercih hangisi olur bilemedim. Bilgisayarı oyun, film, tv, müzik gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılamak üzere alıyorum Limit 2500'ü geçmiyor çünkü bulduğum kartın limiti 2500TL

Özgür Bey bu arada bir kısmını havale edip kalanı taksitle ödeme gibi bir seçenek var mı? Mesela benim siparişim 2560 tuttu ancak kart limiti 2500, 2500 karttan taksitle çekip kalanı havale etme şansım var mı?

• Öncelikle ödemeyi havaleye, elden peşin vermeye ve ya taksitle ödemeye parçalıyabiliyorsunuz. Bu arada eğer hepsini peşin vermiyorsanız %3'lük peşin/eft/havale indiriminden yararlanamıyorsunuz.

Ben 1. Önerimi sipariş verdim. İleride SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum ve gerekiğinde RAM. Çünkü bu işlemci ve ekran kartı bence olcukça idare edecek bizi.

Not: Bunlar benim önerilerim, saçma bulana saygı duyarım.

Önerdiğim sistemler şunlar;(Belirtilen fiyatlar %5 indirimli halleridir.)

1-->Standart konf. +
    Intel® Core™ i7-820QM İşlemci
    [2436TL]

2-->Standart konf. +
    (I. Harddisk)128 GB A-DATA Sata-II SSD Disk
    (II. Harddisk)500 GB Seagate® 7200 RPM 16 MB ST9500420AS
    RAID 0
    [2922TL]

3-->Standart konf. +
    (I. Harddisk)500 GB Seagate® 7200 RPM 16 MB ST9500420AS
    (II. Harddisk)500 GB Momentus® XT Katı Hal Hibrit Disk 7200 RPM 32 MB ST95005620AS
    RAID 0
    [2517TL]

4-->Standart konf. +
    (II. Harddisk)500 GB Momentus® XT Katı Hal Hibrit Disk 7200 RPM 32 MB ST95005620AS
    RAID 0
    [2761TL]

quote:

Orijinalden alıntı: Emre

Özelleştirme seçeneğini kullanarak limitin 2500TL olduğunu düşünürsek sizce en mantıklı değişiklikler hangileri olur? Ram arttırımının ilerde kendim de yapabilirim diye şimdi listeye eklemedim, ama işlemci ve HDD konusunda en verimli tercih hangisi olur bilemedim. Bilgisayarı oyun, film, tv, müzik gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılamak üzere alıyorum Limit 2500'ü geçmiyor çünkü bulduğum kartın limiti 2500TL

Özgür Bey bu arada bir kısmını havale edip kalanı taksitle ödeme gibi bir seçenek var mı? Mesela benim siparişim 2560 tuttu ancak kart limiti 2500, 2500 karttan taksitle çekip kalanı havale etme şansım var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tokay

Öncelikle ödemeyi havaleye, elden peşin vermeye ve ya taksitle ödemeye parçalıyabiliyorsunuz. Bu arada eğer hepsini peşin vermiyorsanız %3'lük peşin/eft/havale indiriminden yararlanamıyorsunuz.

Ben 1. Önerimi sipariş verdim. İleride SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum ve gerekiğinde RAM. Çünkü bu işlemci ve ekran kartı bence olcukça idare edecek bizi.

1-->Standart konf. +
    [2436TL]

2-->Standart konf. +
    RAID 0
    [2922TL]

3-->Standart konf. +
    RAID 0
    [2517TL]

4-->Standart konf. +
    RAID 0
    [2761TL]

quote:

Orijinalden alıntı: Emre

Özelleştirme seçeneğini kullanarak limitin 2500TL olduğunu düşünürsek sizce en mantıklı değişiklikler hangileri olur? Ram arttırımının ilerde kendim de yapabilirim diye şimdi listeye eklemedim, ama işlemci ve HDD konusunda en verimli tercih hangisi olur bilemedim. Bilgisayarı oyun, film, tv, müzik gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılamak üzere alıyorum Limit 2500'ü geçmiyor çünkü bulduğum kartın limiti 2500TL

1. seçenek şu an için mantıklı gözüküyor, sanırım ben de bu şekilde alacağım, HDD işine sonradan el atarım gerekirse. Diğer merak ettiğim konu da ram işi, 3 kanal veya 2 kanal olması ram performansını ciddi ölçüde etkiler mi acaba?

• Aynı Sorunun Cevabını Bende Meral Ediyorum + 4 Gb larda 1 Sodım Yazıyor Yani Tek Ram Girişi mi Var ? Yoksa iLerde Yanına Bir Tane Daha 4 Gb iLave EdebiLiyormuyuz ?

Ayrıca Windows 7 100 $ Satın aLdığımızda Yanında Kutusu Ve Cd si iLe Beraber GeLiyor mu ?

1 AksiLik oLmazsa İşLemci Ve Windows DeğişikLiği iLe Yarın Sipariş VerebiLirim Bende
  • @wasiyetBüyük bir ihtimalle işletim sistemi oem halde gelir. CD ve Lisans koduyla.

Bu arada üründe 3 tane ram slotu mevcuttur. 4gb olan bir tane 8gb olan 2 tane 12gb olan 3 tane 4'ük ramlerden oluşur.
    6gb ise 3 tane 2lik ramden oluşuyor. Yani yanında yazan sodim değeri o halinin kaç slotu doldurduğunu, takıldığını gösteren bir birimdir.

Özgür Bey'in de dediği gibi uzun vadeli düşünüyorsanız 6gb(3x2) değil 8gb(2x4) ve ya 4gb(1x4) alın bilgisayarınızı.

Ben şimdi 4gb haliyle sipariş verdim. İleride istersem yine 12ye kadar yükseltebilirim.
    Harddisk slotu da iki tane aynı şekilde onu da bir RAID 0 ve ikinci bir harddisk ile geliştirebilirim. Ama işlemciyi yükseltmek için bir önceki işlemcini restmen yok pahasına satman ya da çıkartıp atman gerekiyor :)
    O yüzden ilk alırken işlemciyi yüksek tutmak en iyisi bence de ;)

Yani sana katılıyorum @Emre

quote:

Orijinalden alıntı: wasiyet

Aynı Sorunun Cevabını Bende Meral Ediyorum + 4 Gb larda 1 Sodım Yazıyor Yani Tek Ram Girişi mi Var ? Yoksa iLerde Yanına Bir Tane Daha 4 Gb iLave EdebiLiyormuyuz ?

Ayrıca Windows 7 100 $ Satın aLdığımızda Yanında Kutusu Ve Cd si iLe Beraber GeLiyor mu ?

1 AksiLik oLmazsa İşLemci Ve Windows DeğişikLiği iLe Yarın Sipariş VerebiLirim Bende

• quote:

@wasiyetBüyük bir ihtimalle işletim sistemi oem halde gelir. CD ve Lisans koduyla.

Bu arada üründe 3 tane ram slotu mevcuttur. 4gb olan bir tane 8gb olan 2 tane 12gb olan 3 tane 4'ük ramlerden oluşur.
    6gb ise 3 tane 2lik ramden oluşuyor. Yani yanında yazan sodim değeri o halinin kaç slotu doldurduğunu, takıldığını gösteren bir birimdir.

Özgür Bey'in de dediği gibi uzun vadeli düşünüyorsanız 6gb(3x2) değil 8gb(2x4) ve ya 4gb(1x4) alın bilgisayarınızı.

Ben şimdi 4gb haliyle sipariş verdim. İleride istersem yine 12ye kadar yükseltebilirim.
    Harddisk slotu da iki tane aynı şekilde onu da bir RAID 0 ve ikinci bir harddisk ile geliştirebilirim. Ama işlemciyi yükseltmek için bir önceki işlemcini restmen yok pahasına satman ya da çıkartıp atman gerekiyor :)

quote:

Aynı Sorunun Cevabını Bende Meral Ediyorum + 4 Gb larda 1 Sodım Yazıyor Yani Tek Ram Girişi mi Var ? Yoksa iLerde Yanına Bir Tane Daha 4 Gb iLave EdebiLiyormuyuz ?

AçıkLama İçin SaoL Dostum RahatLadım..

Evet İşLemciyi 820Q Düşünüyorum Bende.. SSD oLayına GeLincede BuLgaristandan Daha Ucuza BuLabiLceğime İnanıyorum NasıLsa Sonradan iLave EdiLebiLiyormuş 1 Anda Kasmaya Gerek Yok o Kadar :)

• Ben varsayılan şekilde alacağım sadece +100$ win7 home premium ekleteceğim. Bütçem bu kadar. Bu makine varsayılan hali ile beni çok uzun süre götürür. Tabi imkanı olan varsa işlemciyi yüksek tutsun ve ek olarak SSD ya dahiç olmazsa hybrid hdd eklesin. Ayrıca bütçesi yüksek olan arkadaşlar blueray writer da eklese geleceğe yönelik olur diye düşünüyorum. Sıkıça vurguladığım gibi bu imkan meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muraq

Maximum karta vade farksız n fazla 6 mı yoksa 8 taksitmi yapılıyor?

Özgür bey ile telefonda görüşmemizde maximum karta vade farksız 6 ay dedi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 19 Kasım 2010; 13:22:28 >
  • quote:

@wasiyetBüyük bir ihtimalle işletim sistemi oem halde gelir. CD ve Lisans koduyla.

quote:

O zaman 820 işlemci ve 8gb ram ile sipariş vermeye resmen karar vermiş bulunmaktayım, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Bu arada işletim sistemini nasıl hallediyorsunuz? Ben şirket pc'si kullandığım için uzun süredir uğraşmadım bu işlerle, pc gelmeden hazırlığımı yapmak istiyorum

• quote:

Öncelikle ödemeyi havaleye, elden peşin vermeye ve ya taksitle ödemeye parçalıyabiliyorsunuz. Bu arada eğer hepsini peşin vermiyorsanız %3'lük peşin/eft/havale indiriminden yararlanamıyorsunuz.

1-->Standart konf. +
    [2436TL]

2-->Standart konf. +
    RAID 0
    [2922TL]

3-->Standart konf. +
    RAID 0
    [2517TL]

4-->Standart konf. +
    RAID 0
    [2761TL]

SSD + HDD şeklindeki bir RAID hiç mantıklı gelmiyor. Kapasite olarak birbirine yakın cihazların kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde, küçük olanın kapasitesiyle sınırlanacaktır RAID 0. Ayrıca sonucun ne olacağı konusunda da şüpheliyim. Çok farklı özelliklere sahip iki depolama ürününden bahsediyoruz.

Fakat diğer iki seçenek için sorun olmaz sanırım.

• Konuyu açan arkadaşa bir şey sormak istiyorum biz araba aldığımızdan ötürü kredi ile fazla açılamıyoruz bu aralar annem ise yılbaşında ikramiyeler falan dağıtılacak o zaman alırız sana laptop dedi.

Bu kampanya ne kadar uzar veya şuan ki fiyata aynı bilgisayarı alma şansımız olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mourners

Konuyu açan arkadaşa bir şey sormak istiyorum biz araba aldığımızdan ötürü kredi ile fazla açılamıyoruz bu aralar annem ise yılbaşında ikramiyeler falan dağıtılacak o zaman alırız sana laptop dedi.

Bu kampanya ne kadar uzar veya şuan ki fiyata aynı bilgisayarı alma şansımız olur mu?

Ben Cevap Vereyim Soruna.. Dostum Bu Zaten Bayram Hediyesi Gibi 1 Şey oLdu. İlhan Bey Bu Kadar TaLebi Görünce Kıramadı Sanırım Bizi SaoLsun.. 1 Daha Kampanyanın Uzayacağını Düşünmüyorum Ki Zaten UzatmazLar Prestij Söz Konusu oLabiLir Bu Noktadan Sonra.. Bu Uzayan Kampanyaya Laf Eden BiLe oLdu Yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasiyet -- 19 Kasım 2010; 17:47:24 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.