Şimdi Ara

MONSTER NEDEN NASIL UCUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunun cevabını bilmediğimden soruyorum çünkü:

Msi gt70'in yeni modellerinden MSI GT70 2PE-1426TR Dominator Pro indirimsiz fiyat: 6399 TL
    Tamamen aynı konfigurasyonda ve aynı kasada monster tulpar (gt70 modeline uydurmak için eklemeler yapıldı): 7136 TL

aynı özellikte olunca monster nedakar ucuz olacak diye merak ettim hesaplattım. ama hesap ters döndü monster yaklaşık 1000 tl pahalı çıktı.
    NE AYAK..
    yok konfigirasyon bize kalmış, özellik ekleyip çıkarabiliyoruz gibi bir cevap haricinde mantıklı bir cevap var ise bekliyorum arkadaşlar..

karşılaştırılan konfigurasyonlar şunlar:
    Intel® Core™ i7-4800MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.70GHz > 3.70GHz; 47W; 22nm
    Intel® HM87 Express Chipset
    8GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX880M 256-Bit DX11
    17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
    16GB (2x8GB) DDR3L 1600MHz SODIMM
    128GB Samsung PM851 mSATA SSD Disk SATA-III 6GB/sn (Okuma : 530 MB/s - Yazma : 140 MB/s)
    128GB Samsung PM851 mSATA SSD Disk SATA-III 6GB/sn (Okuma : 530 MB/s - Yazma : 140 MB/s)
    1TB Hitachi Travelstar 7K1000 32MB 7200RPM
    8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü
    Mavi Renk Işıklı Özel Oyuncu Klavyesi (Türkçe Q)
    Windows 8.1 Standart Lisans 64-Bit (Türkçe)

• eryigit.serkan kullanıcısına yanıt
    bu fiyat aralığında pahalıya geliyor dediğiniz gibi ancak fiyatı aşağı çektiğinizde rakipleri pahalı olmaya başlıyor. Hatta şöyle ayırayım Monster'ın 860m-870m ekran kartlı modelleri (rakiplerinden denk özellikteki modeller daha gelmedi ama) gelen 850m ekran kartlı modellerinin fiyatları ile karşılaştırınca çok daha ucuz kalıyor. Sadece 880m'li Monster modeli daha pahalıya mal oluyor.
  • buda benden olsun bende anlamadım bu sorunun cevabını
    http://forum.donanimhaber.com/m_91529687/tm.htm
  • ben rakip firma ile özellik kıyaslaması yapmadım zaten :) aynı kasa aynı özellikte iki bilgisayarı kıyasladım. yoksa rakipleri ile msi ında ucuz ürünleri var yok değil. üstelik fark 1000 tl ye çıkıyor. üzücü bir durum. ben açıkcası vazgeçtim monsterden. zaten 800 serisi ile 700 serisinin mimari yapısı şu an aynı. nvidia yeni maxwell ürünlerini 880 ve 870 de kullanmadı. dolayısıyla 780 li bir indirimli gt serisi msi çok daha mantıklı.
  • Fazla olmasının bir nedeni msata ssd ( 120 gb 330 tl) , dışarıdan 2.sabit disk kutusuna 240 gb ssd 350 tl ye alıp takabilirsin 660 tl verene kadar. Ayrıca windows 8 i sen ücretsiz edinebilirsin .
  • Aldıkdan sonra elbette daha ucuza SSD veya başka donanımlar ekleye bilirsin mesele o değil ki msı 2 SSD eklemiş blu-ray eklemiş bi fiyat çıkarmış monster o parçaları opsiyonel olarak sunmuş öyle bi fiyat çıkarmış o zaman ucuz görünüyor ama o parçaları eklersen aslında ucuz olmadığını görüyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kakà

Fazla olmasının bir nedeni msata ssd ( 120 gb 330 tl) , dışarıdan 2.sabit disk kutusuna 240 gb ssd 350 tl ye alıp takabilirsin 660 tl verene kadar. Ayrıca windows 8 i sen ücretsiz edinebilirsin .

tekrar ediyorum. özellikler tamamen aynı iken 1000 lira fark pahalıdır. ssd taktırmadan windows almadan ucuz gibi görünüyor ama aldatmaca. msida da windows olmayan modeller var tabiki. açık söyliyeyim bikaç özellik çıkarıp sanki ucuzmuş gibi fiyat gösterip aslında pahalıya satıyor.

arkadaşın dediği özellikler MSI danda çıkarılırsa o yine monsterden ucuz olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Focus neden bu kadar pahalı !
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca neden birebir aynı tipteki ürünlerin kıyaslaması önemli söyleyeyim. kasa önemlidir, kasanın kalitesi dizaynı ısınma ile yani performansla doğrudan ilgilidir. tulpar'ın kullandığı kasa ile Abra'nı kullandığı kasa kaliteleri aynı değil. MSI 'ın GT modellerindeki aynı kasayı kullanan tulpar aynı özelliklerde pahalı üstelik MSI yanında hediye ürünlerde veriyor. Monster'ın sloganına uymayan bir durum. hemen gözede batmıyor, windowsu ve bikaç parçayı çıkarıp ucuz imajı veriyor.

ben kararımı MSI ın kendisinden verdim arkadaşlar...
  • HAYIR ! HAYIR ! HAYIR ! Mevzu tamamen şudur.! Monster giriş seviyesindeki bilgisayarları zaten uygun satmaya çalışıyor . Ama performans biraz arttırınca parçaların fiyatını uçuruyor . Örnek olarak ;

120GB Kingston® SMS200S3/120G mSATA SSD Disk SATA-III 6GB/sn (Okuma : 550 MB/s - Yazma : 520 MB/s) için 330 TL diyor. Ancak bunu çeşitli donanım sitelerinde 230 TL ye bulmak mümkün.
  • ilk olarak 1000 lira fazlalık makul bir fazlalık değil..üstelik kendi iddiaları ile çelişmekte..

ikincisi bu konu mantık çerçevesinde incelenmesi geremektedir. yani monster üreticileri acaba bu konuda ne demektedirler.

http://www.monsternotebook.com.tr/Neden-MONSTER.html

bu sayfaya bakılırsa monster öyle giriş bilgisayarında ucuzluk değil yüksek performanslı bilgisayarlarda ucuzluk garantisi vermektedir.
    yani arkadaşın iddia ettiği gibi giriş modellerinde ucuzluk getirme iddiasında değildir sadece. yüksek performanslı bilgisayarlarda ekonomik fiyatlar getirdiğini iddia etmektedir.
    peki firma bunu nasıl başardığını iddia etmektedir. firmaya göre uluslar arası marka firmalar hem yüksek kar marjı ile ürünlerini satmaktalar hemde fiyatlarına marka değeri koymaktalar. yani monster bu değerlerden kısarak ve konfigurasyon eksikliğine giderek muadillerinden ucuza satmaktadır.
    gel gelelim forum başında bahsettiğim msi modelinin (MSI GT70 2PE-1426TR Dominator Pro) aynı kasasının bazı özelliklerini eksilterek ve marka değerini az ekleyerek ve kar marjını düşük tutarak ekonomik fiyata getirdiğini iddia etmektedir. ilk bakışta fiyat iyi gibi. Fakat eksilmesi gereken tutar kadar eksilme yok. ama eksiltilen parçaları tekrar ekleyince fiyat 1000 lira fazlalaşıyor.
    birde üzerine marka değeri ve yüksek kar marjı ekleseymiş nekadar uçacakmış fiyat.

• Şöyle bir durum olabilir ki MSI cihazında kullandığı CPU, GPU, PCH vs. parçaları daha fazla satış yapabildiği için daha ucuza alabilmekte ve daha ucuza ürün satabilmektedir. Ancak aynı satış hacmi Monster'da olmadığı için biraz daha pahalı kalabilmektedir. Bir fikir sadece.

Şu da var ki Monster anakartlarını vs. kendi üretmiyordur. Merak ettim şimdi Monster firmasının anakart üreticisi hangi firma?
    Victor diye bir marka da var, Clevo'nun donanımlarını kullanıyormuş ki dört yıllık eski bilgisayarım da Clevo yapımı idi ve hala çalışıyor. Çok üstün cihazları yok sanırım.

Monster da uzakdoğulu üreticilerin barebone ürünlerini kullanıyorsa MSI'dan yüksek fiyata satmaya çalıştığına göre bunların da esas marka ve modellerini öğrenmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 10 Mayıs 2014; 21:43:20 >
  • dediğim gibi dışardan alıp eklersen uygun ama ben onunla uğraşmak istemem dersen msi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son cevaba katılıyorum sadece, ben ordan burdan arkadaşımdan vesaireden windows, ssd harddisk ve kullanabileceğim diğer malzemeleri bulurum diyorsan monster bir çözüm olabilir. fakat kendi iddiaları biraz göz yanıltmaca..
  • Sadece bilgilendirme amacli olarak;

Victor, Pro2000 ve ProBook markalarının üreticisi Inselberg Bilisim Teknolojileri ve Ticaret Sanayi A.Ş.'nin üst seviye olarak konumlandırdığı markasıdır. Tüm dünyada "Custom Gaming PC" olarak bilinen alırken sizin konfgürasyonunuzu yapabileceğiniz ve sonradan Victor'dan yada başka kaynaklardan edineceğiniz bileşenleri takabileceğiniz yeni nesil teknolojiye sahip yüksek performanslı taşınabilir bilgisayarları (şu an için) piyasaya sunmaktadır. Ekip olarak İnselberg içerisinde tamamen farklı bir organizasyondur yani kullanılan bileşenler ve bu ürünleri hazırlayan kişiler firmanın diğer markalarından farklıdır.

Bellek ve SSD olarak Crucial ağırlıklı üretim yapmaktayız, diskler ise HGST (Hitachi / WD). Bileşenler kendi ithalatımızdır.

Clevo notebook ürünlerini direk olarak her segmentte kendimiz ithal etmekteyiz. Victor tarafında Clevo platform kullanma sebebimiz bu tip notebookları yani gerçek performanslı grafik işlemciye sahip üst seviye donanımlı (1920x1080 mat yada IPS ekran, mSATA, 2xHDD, 3xBellek gibi) tam bir ürün gamı olarak üretebilen maalesef çok sınırlı üretici var. Hatta sadece 2 tane diyebiliriz. (Bir diğeri ise MSI) Bize göre Clevo'nun teknik ve termal yapısı daha iyi olduğu için şu an için sadece bu firmadan ithalat yapıyoruz.

Bilgileriniz, iyi forumlar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.