Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun süre direttikten sonra win7 den uefi destekli win8.1 e geçmeye karar verdim. MS-16F34 monster laptopum var.
    BIOS versiyonum : E16F3IG6-30U
    EC versiyonum : 16F3TFAN Ver4.00

UEFI için bios update etmem gerekiyor sanırım ancak monster sitesindeki driver bölümü kafamı karıştırıyor. Hangisini yüklemem gerekyor

Sistem Bios & EC Firmware
    IF8.30M Sistem Bios (Non UEFI)
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - EFI BOOT UPDATE
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE
    EFI BOOT FILE
    EG61.502 EC Firmware (Win 8)
    EG61.410 EC Firmware (Win 7)
    16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8)
    16F3.400 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win7)

Sitede olanlar bunlar. Nedir nasıl yükleyeceğim bir yardımcı olabilir misiniz ?
  • açılıştaki sadece boot menüyü nasıl yükleyebilirim ? abra a5 v1.1.2 windows 7 var.
  • arkadaslar daha önce asırı fan sesi sıkıntım vardı bı basladı mı susmak bılmıyordu. win8.1 i yükledım sımdı duzene gırdı alta sogutucu koyuncada oyun oynamayınca hıc devreye gırmıyor. bir de makine artık daha bir hızlı daha sağlıklı calısıyor sanki. bu sorunu olanlar direk 8.1 yuklesın ben cok ugrastım tek cozum bu bosa ugrasmayın.
  • Uefi çok basit bir işlem bios dan uefi enable yapın direk kurun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Tulpar T5 v4.1 için bios güncellemesi yapmak istedim 45 dk oldu hal tepki yok pc de. Ne yapmalıyım beklesem mi? Kapatam mi pc yi

Saygilar

• burcink kullanıcısına yanıt
    Sn. burcink;

0 216 449 49 30 numaralı teknik servis müşteri hizmetlerimiz ile görüşmenizi rica ediyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda size daha doğru bilgi verebileceklerdir.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Monster abra A5 V1 Son bios update'i nereden temin edebiliriz sitenizde yok.
  • immortalizmm kullanıcısına yanıt
    Sn. immortalizmm;

Bu konuda linkindeki iletişim numaramızdan teknik servis müşteri hizmetlerimiz ile görüşüp notebookunuz için elimizde olan son sistem bios sürümünü talep edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

• Bios falan update etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum ben freedos Alıp direk biosdaki uefi settings kısmında enable yapıp w8.1 i yükledim

• Bir önceki sürümlerde fan sıkıntısı varmış, dönüş konusunda ama 1.03.03- 1.03.06 sürümlerinde bunu çözmüşler. Sürüm bu ise gerek yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Bios falan update etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum ben freedos Alıp direk biosdaki uefi settings kısmında enable yapıp w8.1 i yükledim

Cihazınız Abra a5 mi? Boot bölümüne nasıl girdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: philosopher's stonee

quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Bios falan update etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum ben freedos Alıp direk biosdaki uefi settings kısmında enable yapıp w8.1 i yükledim

Cihazınız Abra a5 mi? Boot bölümüne nasıl girdiniz?

Evet A5 V5.1 freedos iken delete tuşuna basıp girmiştim bios a sistemi yükledikten sonra F2 olması gerekiyor sanırım

• merhaba arkadaşlar,
    abra a7 kullanıcısıyım. microsoft'tan indirdiğim win 10 pro iso'sunu hem dvdye hem de rufus ile usb'ye yazdırdım. Usb'ye yazdırırken uefi gbt ve fat32 olarak belirttim. daha sonra biosa girip uefi'yi enable yaptım fakat ne dvd'yi ne de usb'yi f7 ile denememe rağmen bir türlü görmedi. security boot'u kapatıp da denedim yine olmadı. sürekli "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device" hatası alıyorum. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
  • Killer wifi 1202 ile bağlantı sorunu yaşıyorumda bios update ile düzelme ihtimali var mı? Birde güncel update i nerden bulabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: u mad?

Arkadaşlar merhaba. Uzun süre direttikten sonra win7 den uefi destekli win8.1 e geçmeye karar verdim. MS-16F34 monster laptopum var.
    BIOS versiyonum : E16F3IG6-30U
    EC versiyonum : 16F3TFAN Ver4.00

UEFI için bios update etmem gerekiyor sanırım ancak monster sitesindeki driver bölümü kafamı karıştırıyor. Hangisini yüklemem gerekyor

Sistem Bios & EC Firmware
    IF8.30M Sistem Bios (Non UEFI)
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - EFI BOOT UPDATE
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE
    EFI BOOT FILE
    EG61.502 EC Firmware (Win 8)
    EG61.410 EC Firmware (Win 7)
    16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8)
    16F3.400 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win7)

Sitede olanlar bunlar. Nedir nasıl yükleyeceğim bir yardımcı olabilir misiniz ?

Konuyu hortlatmis olabilirim ama uzun uğraşlar sonucu Q61MS-16F3 cihazın biosunu uefi destekli son sürüme güncelledim.
    Servis telefon üzerinden yardımcı olmaya çalıştı ancak sorunu çözemediler ve servise gönderin dediler, bende uzun araştırmadan sonra monsterin kendi sitesindeki birkaç bios dosyası ile güncellemeyi başardım. Bu modeli kullanan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirim.
    Ayrıca bu modelin sitede win 10 driverleri yok ancak ben tüm win 10 driverleri orijinal sitelerden indirdim ve sorunsuz olarak uefi modda kullanıyorum. Üstelik en son çıkan win 10 anniversay güncellemesi dahil. İlgili arkadaşlara yardımcı olurum çünkü cihaz çok stabil çalışıyor bu sekilde.

• çok makbule geçti teşekkürler
  • Ömür Bey merhaba,

W150ERQ model pc im var,bios güncellemesini bootable usb ile deniyorum fakat açılışta usb diski çıkarın,devam etmek için bir tuşa basın yazısını görüyorum.
    Nedeni nedir ?
  • yen_gec21 Y kullanıcısına yanıt
    Pc nin kodu tam olarak şöyle: Q63W150ERQ765
  • ABRA A5 V8.1 UEFI destekli mi arkadaşlar?Biz biosta boot modunu değiştiremedik Legacy OS ve Uefi OS var ve Uefi OS yapıyoruz ama herhangi bir diski [UEFI] olarak görmüyor f7 ile boot menüsünü açtığımızda.Hepsini normal olarak kuruyoruz ve ne yaptıysak flash belleğide hard diskide uefi olarak gösteremedik bilgisayara kafayı yemek üzereyiz yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teiekkürler
  • bu uefi kafamı karıştırdı benim.Normal usb ye windows iso atsak kurulmuyormu?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.