Şimdi Ara

Monster notebook Linux dağıtımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Monster Abra A5 V15.2 ürününü almak istiyorum ama windows işletim sisteminin yanı sıra linux dağıtımlarını da kullanmak istiyorum fakat linux dağıtımları hakkında çok kötü yorumlar var monster için. bu gün monster a mail attım ve açıklama istedim bana sadece windows 10 için stabil çalışmaktadır diye bir cevap geldi. şimdi ben monster notebook aldığım zaman linux işletim sistemini o bilgisayarı alırsam hiç mi kullanamayacağım yoksa ayarı felan var mı ? yoksa tamamen donanımsal bir durum mu ? beni bir aydınlatırsanız sevinirim.

• Büyük ihtimalle bir sorun yaşamazsın.
  • Müşteri hizmetlerini aradım ve bana linux tabanlı işletim sistemleri ile uyumlu olmadığını aygıtları okumakta sorun yaşayacağını donmalar vs hatalar yaşanabileceğini söyledi. Sebebini sordum net bir cevap veremedi.
  • srdcam S kullanıcısına yanıt
    o da bilmiyo çünkü.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    intel in 9.nesil coffe lake ile linux işletim sistemleri normal bir şekilde çalışabiliyor mu ? bi yerde okumuştum galiba işlemci ile uyumlu olması gerekiyormuş yanlış hatırlıyor da olabilirim
    Çalışıyor tabiki
  • ben 1 yıldır ubuntu ile kullanıyorum
    ilk başta donma vb her laptopta olur onunla ilgili biraz uğraşman lazım
    sürücülerle ilgili bir konu
    sadece klavye renk ayarlama çalışmıyor bende
    gerisi çok iyi çalışıyor

kernel 4.15 abra a5 v13
  • baser kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Umarım yetişmişimdir. SAKIN MONSTER ALMA!!!
    Monster’ın anakart üreticisi Cleveo’dur ve Linux dağıtımları ile kesinlikle uyumsuzdur. Sık sık takılma, çökme, aşırı ısıma ve performans sorunları yaşarsın. Linux için en iyisi Lenovo Thinkpad ve Dell XPS serileridir. Gaming olarak Alianware - MSİ - Acer sıralaması yapabiliriz.
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yetiştin daha almadım hâla düşünüyorum
  • Sanal makine üzerinde mint çalıştırıyorum en garantisi 0 sıkıntı.
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Virtual box yerine ikinci bir işletim sistemi kurmayı denesene bir, eğer monsterın varsa bir sorun yaşarsan, yazarsan sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdcam -- 15 Ağustos 2019; 18:45:39 >
    Hocam niyetleniyorum Bayadır yakın zamanda kurcam galiba.

Edit: benim monster 4 senelik 8 GB Ram var 8mdaha takıp sanaldan devam edebilirim belki ne driver problemi oluyor ne işi böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 15 Ağustos 2019; 19:3:50 >
  • i7 4. Nesil, 5 senelik monster laptopum var. Yaklaşık 3 senedir dual boot(linux ve windows) olarak kullanıyorum.

Şu ana kadar Linux mint, ubuntu ve fedora dağıtımlarını denedim.

Windows kurulu iken debian tabanlı sistem kurarken, grub ekranı hiç bir zaman ilk kurulumda kurulmuyordu. Tekrardan linux usb sini takarak grub ekranını onarmak zorunda kalıyordum.

Fedora da ise hiç sıkıntı yaşamadım. Direkt kendi grub ekranını kuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goygoy06

Hocam niyetleniyorum Bayadır yakın zamanda kurcam galiba.

Edit: benim monster 4 senelik 8 GB Ram var 8mdaha takıp sanaldan devam edebilirim belki ne driver problemi oluyor ne işi böyle.
    sanalın performansı düşük olur
    Evet bende machine learning ile uğraşacağım için yetersiz geldi ve kurdum min 19.2 yi şimdilik bir sıkıntı yok.

Sanal için iş istasyonu lazım normal notebook yetersi geliyor.
    bende ubuntu kullaniyorum. logo isigini kapatmak istiyorum malum bunu windowsta control center araciligi ile yapabiliyoruz aradatim taradim bulamadim var mi sizin bir cozumunuz >?
  • quote:

Orijinalden alıntı: its not an S

bende ubuntu kullaniyorum. logo isigini kapatmak istiyorum malum bunu windowsta control center araciligi ile yapabiliyoruz aradatim taradim bulamadim var mi sizin bir cozumunuz >?
    Hep açık bende.Sanırım çözümü yok. Biosa bakın ama orada yoktu galiba.
  • Monster notebooklarda uzun süredir sanal makina ile linux kullanan var mi bir sorun oluşturdu mu bende sanal makina ile linux kullanmayi planliyorumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.