Şimdi Ara

Monster Sıfır Bilgisayar Ekranda Yatay Çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır aldığım Monster bilgisayarda oyunlarda grafik ayarlarını değiştirirken veya yükleme ekranlarında yatay çizgiler oluşuyor. Bu sorun çözünürlük 1080p ve ekran tazeleme hızı 60 iken oluyor. Ekran tazeleme hızını 40 yapınca hiç oynanmayacak şekilde görüntü bozuluyor. Ekran titriyor, gidip gidip geliyor, yatay çizgiler oluyor. Ekran çözünürlüğünü bir kademe düşürdüğümde ise bu sorun oluşmuyor. Bu sorun yazılımsal bir sorun mudur yoksa donanımsal bir sorun mudur? Bu sorunu çözebileceğim bir yöntem var mı? Bilgisayarı geldiği gibi tamire yollamak istemiyorum bu yüzden bir sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 14 Ekim 2017; 23:39:39 >

• oyunun icinde ve normal kullanimda bir sorun varmi ?

ekran tazeleme hizinindan degilde screen tearing diye bir olay var bende 4 gun once gaming laptop aldim ayni sorunlarla karsilastim kafayi yiyecektim . baya bir ayar gerekiyor .

oyun icinden video atarsan bakip donerim geri sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oynarken değil ayarları değiştirirken oluyor. mesela lowdan memdium yaparken veya highdan low yaparken. bu ayarları değiştirirken oluyor. ya da oyuna giriş ekranı gelirken. yani ekrana görüntü ilk gelirken oluyor. ekrana görüntü geldikten sonra problem yok oyunu oynarken bi sıkıntı yok ama yükleme ekranında ve ayarları değiştirirken bu sorun oluyor. ama 1080p 40 hertz yaparsam komple görüntü sapıtıyor ekran kayıyor görüntü gidip geliyor. ekran titriyor. çizgiler geliyor. çözünürlüğü 1080p den bir tık düşük yaparsam mesela 1680x1080 bu sorun ortadan kalkıyor.
    benim öğrenmek istediğim donanımsal bir problem mi yoksa yazılımsal bir problem mi çünkü bilgisayarı yeni aldım direk yollayıp değiştiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unut93

oynarken değil ayarları değiştirirken oluyor. mesela lowdan memdium yaparken veya highdan low yaparken. bu ayarları değiştirirken oluyor. ya da oyuna giriş ekranı gelirken. yani ekrana görüntü ilk gelirken oluyor. ekrana görüntü geldikten sonra problem yok oyunu oynarken bi sıkıntı yok ama yükleme ekranında ve ayarları değiştirirken bu sorun oluyor. ama 1080p 40 hertz yaparsam komple görüntü sapıtıyor ekran kayıyor görüntü gidip geliyor. ekran titriyor. çizgiler geliyor. çözünürlüğü 1080p den bir tık düşük yaparsam mesela 1680x1080 bu sorun ortadan kalkıyor.
    benim öğrenmek istediğim donanımsal bir problem mi yoksa yazılımsal bir problem mi çünkü bilgisayarı yeni aldım direk yollayıp değiştiririm.

her oyunda goruntu ayari degistiginde oyun adapte etmesi icin bir kasiyor bi gidip geliyor belki oyle birseydir seninki ama emin olamadim oyunlarda sorun yoksa goruntude yirtilma vb yada lag bence gonderme biraz daha arastir emin ol

• Mümkünse başka oyunlarda da deneyin hocam(Oynadığınız oyunun ismi ne?). Bana sadece oyuna özgü gibi geldi. Ve mümkün olduğu kadar ekranı doğal çözünürlüğünde ve tazeleme hızında kullanın. Eğer her oyunda yapıyorsa sürücü kaynaklı da olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Her oyunda böyle ve zaten sorun kendi çözünürlüğünde oynarken oluyor.

• unut93 U kullanıcısına yanıt
    Bir önceki sürücüye dönmeyi deneyebilirsiniz. Geforce experience kuruluysa onu da kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Ya da ilk başta hdmi ile monitör veya tv ye bağlayıp sorun monitör veya tv de de oluyor mu diye de bakabilirsiniz. Eğer monitör veya tv de de oluyorsa muhtemelen yazılımsaldır ama sadece laptop un ekranında oluyorsa muhtemelen ekran ile ilgili bir şeydir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tablet PC ekranda çizgi var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok saçma gelecek ama windows görüntü ayarlarından ekran oranını %125 (önerilen) seçip bir daha dener misin?

• Aynı sorun bende de vardı. Çözüm : Battlefield 1 originden repair yapmanız gerekiyor.
  • MadeByM M kullanıcısına yanıt
    Bütün oyunlarda var ve ilginç bir şekilde bf de düzeldi Fifada sorun yoktu bı tek FIFA da aynısı oldu. Bf düzeldi FIFA bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 16 Ekim 2017; 11:55:16 >
  • cevap veren herkese teşekkürler konudaki bütün cevapları denememe rağmen işe yaramadı bi tek monitör olmadığı için harici monitörde deneyememiştim.
    monster servisi aradım team viewer ile bağlandılar windows 10 eski sürüm dediler. en son sürümü baştan kurdum şu an denedim oyunlarda bir sıkıntı gözükmüyor. inşAllah düzelmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.