Şimdi Ara

MONSTER T7 SSD TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monster t7 V2.6 notebook sahibiyim Adobe Photoshop CS6, After Effects, Sony Vegas Pro 13 gibi grafik programları kullanıyorum ve son dönem oyunlarını oynuyorum.SSD almayı planlıyorum.Şuanlık 250 gb ssd işimi görecektir.Samsung evo 850 almayı planlıyorum fakat cihazımda 3 adet msata takabileceğim giriş var ya da burayı iptal edip sadece 2,5 inç lik ssd takabilirim.Msata hızlarının iyi olmadığını duydum.İleride raid yapma imkanımda var ama şuanlık düşünmüyorum.Şimdi 3 adet msata bölümünden yararlansam mı yoksa direk 2,5 inçlik samsung 850 evo ssd mi taksam görüşleriniz nelerdir.

• Ben de yeni monster aldım ssd için ek sata yuvası yoktu 2 tane msata girişi vardı ama samsung 850 Evo aldım cidden muhteşem. Ama msata alırsan da o farkı anlamazsın yine hızlı olur. Bana kalırsa CD rom u iptal edip adaptörle samsung evo alman eğer hız konusunda takıntın varsa. Zira şu an bu SSD den daha hızlı bir mSata yok.
  • Bence msata yuvasını değerlendirin. Ssd olduktan sonra msata olmasi farkettirmiyor.
    Ben ilk monster bilgisayarimda normal 2.5" ssd taktirmistim 200mb/s hiz almıştım. (Mushkin)

Simdi m2sata kingston ssd taktırdım 500 mb/s direkt hiz alıyorum. Test yaptım.

Eger bir defa bile olsa cd rom kullanmadim derseniz cd rom yerine 850 pro ssd yi tavsiye ederim. Bunun için portable cd rom aparatina ssd kutu aparatina ihtiyacınız olacak ki o da 100 tl demek.

Ama direkt msata alirsaniz kafaniz rahat olur. Ana hdd yuvasına ssd takarsaniz muhakkak depolama ihtiyacı duyacaksınız sonra bi de harici harddisk kutusu alip çıkardığınız harddiski taşınabilir harddisk olarak kullanmaya baslayacaksiniz.

Ben olsam alırdım bi msata koyardim rahatima bakardim.. en az 120 gb olmalı. 250 260 tl civarında.
  • Muhtemelen 250 gb msata alacağım
  • hasanckr28 H kullanıcısına yanıt
    mSata ile daha fazla verim alırsınız ama sakın kingston almayin bulabilirseniz 840 EVO msata lar çok iyi 240 lık olanları özellikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso60 kullanıcısına yanıt
    Evet bende öyle düşünüyorum.
  • hasanckr28 H kullanıcısına yanıt
    Bende T7 kullanıcısıyım msata almadım. Direk 2. HDD slotuna Sandisk Ultra II 240 GB SSD taktım. Hız dehşet :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Laptop Önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben msatayı değerlendirmeyi düşünüyorum.İleride raidde yapabilirim.Sizin bir foto atma imkanınız varmı nasıl duruyor cd rom yeri dışardan bakıldığında boşmu görünüyor kapağı felan varmı ? bir önizleme yapayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanckr28

Hocam ben msatayı değerlendirmeyi düşünüyorum.İleride raidde yapabilirim.Sizin bir foto atma imkanınız varmı nasıl duruyor cd rom yeri dışardan bakıldığında boşmu görünüyor kapağı felan varmı ? bir önizleme yapayım

Cdrom kısmı aynen orjinali gibi görünüyor . Cdrom'un siyah plastik kısmını çıkarıp adaptöre takıyorsunuz. Bence 2 msata alıp raid yapmanıza pek gerek yok zaten yeterince hızlı.
  • Sana göre hızlı :) başkasına göre alınan hız yetmiyor olabilir.
  • djdigy5 kullanıcısına yanıt
    siz modeli bilmeden yazıyorsunuz galiba. pc nin üzerinde 2 adet 2.5 inch yuva var zaten. birinde hdd takılı diğerinde 3 adet msata ssd takılabilen aparat var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tns1

siz modeli bilmeden yazıyorsunuz galiba. pc nin üzerinde 2 adet 2.5 inch yuva var zaten. birinde hdd takılı diğerinde 3 adet msata ssd takılabilen aparat var.

yok modeli biliyorum tabiki. Sadece bana göre çok gerek yok 2 tane takmaya demek istedim tabi tercih sizindir.
  • Arkadaşlar 2 adet 120 gb samsung 850 evo msata ssd aldım.Raid 0 yaptım şuan okuma hızı gayet iyi 970 mgbyte ile 930 mgbyte arasında değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.