Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazılarınızın bildiği üzere daha öncesinde monster'ın tulpar t7 v4.1 laptopunu almıştım. Fakat bir sorundan sonra değişim istemiştim. O sorunu çözdüler fakat yinede ben 2.7 istedim. Şimdide bunun incelemesine geçelim.

Laptopumu yeni aldım. Şuan ön inceleme yapacağım.

İlk izlenimlerim;

Ürünün kutusu bile çok daha kaliteli. Çok iyi kutulanmış. En azından kutusunda monsterın adam akıllı bir resmi var.
    Cihaz gerçekten çok daha güzel ve sağlam duruyor. Hiç öyle çok büyük ağır gibi durmuyor. V4.1 den çok daha iyi hissiyat verdiği kesin. Kasa malzemesi, dış görünüşü, klavyesi hepsi çok ama çok daha iyi. Ayrıca inanılmaz sessiz.
    Ses kalitesi 4.1 den her halde 10 kat falan daha iyidir. Çok güzel ses veriyor gerçekten beğendim yeterli çok güzel çok.
    Klavye hissiyatını çok beğendim. Çok güzel. Geri tepmesi çok iyi. Mavi renk beyazdan daha güzel duruyor ayrıca :)
    Kasa plastik fakat yazı yazarken ellerimizi koyduğumuz yer alüminyum sanırım buz gibi ve metal görünümü var emin olamadım :)
    Ekran kartı çok daha iyi bence. 8gb dışında farklı özelliklerde ekledi. Mesela diğerinde 3d vision özelliği yoktu. nvdia denetim masasındada bir çok özellik var. Diğerinde yoktu. 3D tv me takıp daha iyi performans alacağım demektir bu. Birde mini display port ile bağlasam sanırım baya iyi olacak ekran tazeleme oranı :)

eklentiler;

Oyun olarak şuan The Forest denedim. Herhangi bir anlık fps düşüşü yaşamadım. Gerçi bir yandan adobe master collection yüklediğim için ara ara takıma oldu fakat o eski sıkıntı gibi değildi. Ultra+ ayarlarda 35-40fps oynanıyor. Far Cry 4 deneyeceğim az sonra.

FarCRY4 Denedim arkadaşlar. Herşey ultrada en yüksek ayarlarda v-sycn kapalı 35-60fps arası oynadım. Hiç bir takılma yaşamadım. Oynarken laptopu game moduna almayı unutmuşum. Buna ramen güzel performans verdi. Isınma bir gram dahi hissetmedim. Çok ferahtı. Fan sesi var evet fakat o rahatsız eden sanki uçak uçuyormuş gibicesine bir ses yok. Çok kısık ses ve çok yumuşak bir fan sesi var. Oyunlar indikçe deneyip tecrübelerimi yazacağım.

Bunun dışında ayarlara baktığımda bilgisayarda ram 8gb gördüm. Hemen ersin beyi aradım. Çok yardımcı oldu bana ram tam takılmamış onu düzelttim. Müşteri hizmetleri gerçekten güzel.

Ses sistemine de hayran kaldım çok hoşuma gitti tekrar tekrar söylüyorum :):):) Klavyeside keza öyle.

Ekleme2;

Chivalry: Medieval Warfare oyununu ultra ayarlarda 3-4 saat oynadım. 60Fps altına düşmedi. Cihazın ısınmasını geç fanlar çalışmaya tenezzül etmedi bile. :)

Yalnız pc fena elektrik çekiyor sanırım. Şarteller attı sanırım laptop attırdı.

Ekleme3;

Yaklaşık 2 saat Dying Light oynadıktan sonraki sıcaklık değerleri aşağıdadır. Oyun ultra ayarlarda v-sync kapalı nadiren 35, genelde 45, dışarıda maximum 120fps yi gördü. Sıcaklık hissedilmedi asla. Hatta el koyduğum yer buz gibi. ( gamepad ile oynadım arada yokladım klavyeyi )

Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme

Ekleme4;

Metal Gear Solid ultra+ ayarlarda v-sync açık şekilde sabit 60fps de oynanıyor. Mükemmel. Çok soğuk ayrıca. Parmaklara hiç sıcaklık gelmiyor bile.

Photoshop da digital illustrasyon performansı gayet iyi. İlerki zamanlarda render vs testi de yapacağım.

Cihaza SSD şart. HDD sesli çalışıyor bazen. Örneğin gece açık bırakırsanız sabaha kadar sesi gıcık edebiliyor.

Ekleme 5;

Ürünü alırken orjinal windows'unuz yoksa almanızı tavsiye ederim. Korsan işletim sistemi adamı deli ediyor açıkcası. Bir çok sorun çıkıyor sürekli.
    Tekrar söylüyorum HDD iyi değil. SSD kesinlikle şart.

AC: Unity deneme fırsatım oldu. Ultra ayarlarda ( herşey en yüksek ) v-sync açık şekilde 28-35 fps arası oynattı. 30'un aşağısına çok nadir düşüyor. Hakikaten çok güzel oynatıyor. Ayarlarda ultradan çok yüksek ayarlara düşürdüğümde 40-50fps arası oynatıyor gayet de akıcı oynanıyor. Öyle optimizasyon sorunuymuş şuymuş buymuş sizi ilgilendirmiyor :)

Ekleme 5;
    Dragon age Inquisition oynadım. Ultra ayarlarda ( herşey en sonda ) v-sync açık. 28-50 fps gördüm. Fakat oynadığım sürenin %90'ı 35-40 arası geçti. Ayarları low yaparsanız 120fps - high yaparsanız en az 60fps de oynuyorsunuz

bu arada windows 7 yükledim. Çok daha hızlı çalışıyor açıkcası.

Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R a v e N -- 23 Mart 2015; 13:16:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asruh03

Merhabalar arkadaşlar,

Bazılarınızın bildiği üzere daha öncesinde monster'ın tulpar t7 v4.1 laptopunu almıştım. Fakat bir sorundan sonra değişim istemiştim. O sorunu çözdüler fakat yinede ben 2.7 istedim. Şimdide bunun incelemesine geçelim.

İlk izlenimlerim;

Ürünün kutusu bile çok daha kaliteli. Çok iyi kutulanmış. En azından kutusunda monsterın adam akıllı bir resmi var. Cihaz gerçekten çok daha güzel ve sağlam duruyor. Hiç öyle çok büyük ağır gibi durmuyor. V4.1 den çok daha iyi hissiyat verdiği kesin. Kasa malzemesi, dış görünüşü, klavyesi hepsi çok ama çok daha iyi. Ayrıca inanılmaz sessiz.

Şimdilik bunları söyleyebiliyorum. 2-3 saate incelemeyi genişleteceğim.

Hayırlı olsun :) beklemedeyiz.

• quote:

Merhabalar arkadaşlar,

İlk izlenimlerim;

Ürünün kutusu bile çok daha kaliteli. Çok iyi kutulanmış. En azından kutusunda monsterın adam akıllı bir resmi var.
    Cihaz gerçekten çok daha güzel ve sağlam duruyor. Hiç öyle çok büyük ağır gibi durmuyor. V4.1 den çok daha iyi hissiyat verdiği kesin. Kasa malzemesi, dış görünüşü, klavyesi hepsi çok ama çok daha iyi. Ayrıca inanılmaz sessiz.
    Ses kalitesi 4.1 den her halde 10 kat falan daha iyidir. Çok güzel ses veriyor gerçekten beğendim yeterli çok güzel çok.
    Klavye hissiyatını çok beğendim. Çok güzel. Geri tepmesi çok iyi. Mavi renk beyazdan daha güzel duruyor ayrıca :)
    Kasa plastik fakat yazı yazarken ellerimizi koyduğumuz yer aliminyum sanırım buz gibi ve metal görünümü var emin olamadım :)

Metal kasa değil ama sert plastik. Soğutma olayı muhteşem. 3.9 KG kendi ağırlı adaptör ile 4.5-5 Kg arası oluyor. Ses sistemi daha önceki konuda belirtmiştim muhteşem.
    Harici bir ses sistemine gerek duymuyorsun. Görünüş olarakta diğer bilgisayarlardan ayrılıyor. İsmine yakışır bir tasarımı var. Gerçekten ''canavar''. Hayırlı uğurlu olsun.
    Kazasın belasız günlerde kullanman dileğimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: blade1239

quote:

Merhabalar arkadaşlar,

İlk izlenimlerim;

Kasa plastik fakat yazı yazarken ellerimizi koyduğumuz yer aliminyum sanırım buz gibi ve metal görünümü var emin olamadım :)

Metal kasa değil ama sert plastik. Soğutma olayı muhteşem. 3.9 KG kendi ağırlı adaptör ile 4.5-5 Kg arası oluyor. Ses sistemi daha önceki konuda belirtmiştim muhteşem.
    Harici bir ses sistemine gerek duymuyorsun. Görünüş olarakta diğer bilgisayarlardan ayrılıyor. İsmine yakışır bir tasarımı var. Gerçekten ''canavar''. Hayırlı uğurlu olsun.

Aynen öyle :) çok beğendim gerçekten. 4.1 de bu kadar içime sinmemişti. Hakikaten mükemmel. Sizin sürümle aynı kasaya mı sahip acaba? :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blade1239

quote:

Merhabalar arkadaşlar,

İlk izlenimlerim;

Aynen öyle :) çok beğendim gerçekten. 4.1 de bu kadar içime sinmemişti. Hakikaten mükemmel. Sizin sürümle aynı kasaya mı sahip acaba? :)

Evet aynı kasa MSI GT70 kasası.

• Arkadaş, konu v4.1 kötüleme konusu olmuş

• Ya aslında kötüleme değil ama ben önce onu alıp sonra bununla değiştirdiğim için hem onunla olan kıyaslamasını hemde cihazdaki izlenimlerimi belirttim. Çünkü 4.1 ile 2.7 arasında kalan bir çok insan var. Bunu okuyanlar hem 2.7 hakkında hemde 4.1 hakkında bilgiye sahip olacaklar. Bu yüzden böyle şekilde yazdım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Tulpar T7 v20.6.2
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ya aslında kötüleme değil ama ben önce onu alıp sonra bununla değiştirdiğim için hem onunla olan kıyaslamasını hemde cihazdaki izlenimlerimi belirttim. Çünkü 4.1 ile 2.7 arasında kalan bir çok insan var. Bunu okuyanlar hem 2.7 hakkında hemde 4.1 hakkında bilgiye sahip olacaklar. Bu yüzden böyle şekilde yazdım :)

durum nedir :)
  • Bilek koyma yerleri fırçalanmış aliminyumdur sert plastik klavyenin çevresi bilgi kirliliği var niyeyse bu konuda anlaşılamayacak gibi de değil yani buz gibi oluyor arkadaşın dediği gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerGece06

quote:

Ya aslında kötüleme değil ama ben önce onu alıp sonra bununla değiştirdiğim için hem onunla olan kıyaslamasını hemde cihazdaki izlenimlerimi belirttim. Çünkü 4.1 ile 2.7 arasında kalan bir çok insan var. Bunu okuyanlar hem 2.7 hakkında hemde 4.1 hakkında bilgiye sahip olacaklar. Bu yüzden böyle şekilde yazdım :)

durum nedir :)

Yeni eklemeler yaptım bakabilirsiniz. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Oyunlarda fps oranı gayet iyi. Fanlar çok iyi ve sessiz çalışıyor. Tabiki ses var fakat rahatsız edecek şekilde değil. Sıcaklığı hissetmedim bile. 70 dereceyi görmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Semruk

Bilek koyma yerleri fırçalanmış aliminyumdur sert plastik klavyenin çevresi bilgi kirliliği var niyeyse bu konuda anlaşılamayacak gibi de değil yani buz gibi oluyor arkadaşın dediği gibi

Bence de alüminyum. Çünkü buz gibi. Plastik bu kadar soğuk olamaz.
  • quote:

Merhabalar arkadaşlar,

İlk izlenimlerim;

Kasa plastik fakat yazı yazarken ellerimizi koyduğumuz yer alüminyum sanırım buz gibi ve metal görünümü var emin olamadım :)
    Ekran kartı çok daha iyi bence. 8gb dışında farklı özelliklerde ekledi. Mesela diğerinde 3d vision özelliği yoktu. nvdia denetim masasındada bir çok özellik var. Diğerinde yoktu. 3D tv me takıp daha iyi performans alacağım demektir bu. Birde mini display port ile bağlasam sanırım baya iyi olacak ekran tazeleme oranı :)

eklentiler;

Oyun olarak şuan The Forest denedim. Herhangi bir anlık fps düşüşü yaşamadım. Gerçi bir yandan adobe master collection yüklediğim için ara ara takıma oldu fakat o eski sıkıntı gibi değildi. Ultra+ ayarlarda 35-40fps oynanıyor. Far Cry 4 deneyeceğim az sonra.

FarCRY4 Denedim arkadaşlar. Herşey ultrada en yüksek ayarlarda v-sycn kapalı 35-60fps arası oynadım. Hiç bir takılma yaşamadım. Oynarken laptopu game moduna almayı unutmuşum. Buna ramen güzel performans verdi. Isınma bir gram dahi hissetmedim. Çok ferahtı. Fan sesi var evet fakat o rahatsız eden sanki uçak uçuyormuş gibicesine bir ses yok. Çok kısık ses ve çok yumuşak bir fan sesi var. Oyunlar indikçe deneyip tecrübelerimi yazacağım.

Bunun dışında ayarlara baktığımda bilgisayarda ram 8gb gördüm. Hemen ersin beyi aradım. Çok yardımcı oldu bana ram tam takılmamış onu düzelttim. Müşteri hizmetleri gerçekten güzel.

Ses sistemine de hayran kaldım çok hoşuma gitti tekrar tekrar söylüyorum :):):) Klavyeside keza öyle.

RAM'ı zaten 8GB değilmiydi ? cihazlar sanırım testten geçmeden satışa sunuluyor. cihazı oyun oynarken tam olarak kaç saat açık vaziyette oyun oynamayı sürdürdünüz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerGece06 -- 6 Mart 2015; 20:07:47 >

• HerGece06 kullanıcısına yanıt
    Cihazları test ettiklerini fakat bazen kargoda sallantıdan dolayı çıkabildiğini söyledi Ersin bey. Nasıl çıkıyor anlamadım fakat sorun değil çözüldü sorun.

Çok saatlerce oynamadım 30dk falan denemek için oynadım açıkçası. Cihaz gerçekten çok iyi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Zaten bu fiyata bu parçaların bulunduğu bir laptop alamazsınız.

Ram 16gb bu arada.

Ekran kartı 8gb gtx980m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R a v e N -- 6 Mart 2015; 21:01:16 >
  • quote:

Cihazları test ettiklerini fakat bazen kargoda sallantıdan dolayı çıkabildiğini söyledi Ersin bey. Nasıl çıkıyor anlamadım fakat sorun değil çözüldü sorun.

Çok saatlerce oynamadım 30dk falan denemek için oynadım açıkçası. Cihaz gerçekten çok iyi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Zaten bu fiyata bu parçaların bulunduğu bir laptop alamazsınız.

Ram 16gb bu arada.

Ekran kartı 8gb gtx980m

evet bir daha kontrol ettim RAM 16GB imiş. alıcağım cihazdan inşallah ısınma sorunu yapmaz. ilgin için teşekkür ederim cihazını güle güle kullan tekrar hayırlı olsun.
  • HerGece06 kullanıcısına yanıt
    ısınma sorunu yaşamyacağına adım gibi eminim. Yükte çok iyi çalışıyor ve hiç ısınmıyor. Laptop gerçekten aşırı hoşuma gitti. 4.1 kutudan çıkarttığım andan beri ısınamamıştım ama buna fena ısındım çok iyi cihaz. Pişman olmazsın emin ol. Hemen geç siparişini dolar arttı fiyatlar artabilir.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Sıcaklık testi bekliyoruz. Oyuna girdikten hemen sonra hardware monitor isimli programi açın ve oyun boyunca program açık kalsın 1-1,5 saat boyunca aralıksız oynadığınızdaki maksimum değerleri paylaşırmısınız? (Turbo fan kapali degerler olursa makbule gecer) Birde wireless çekim gucunu test etme imkaniniz oldu mu? Bende 970 li modelini dusunuyorum Msi gt72 cok pahali hele dolardan sonra aldi basini gitti. Asus rog serisi desen o da oyle. En iyi alternatif monster suanda:)

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık tahminimce 70 i geçmedi ısı belirtisi hiç hissetmedim. Tamam Dying Light kuruluyor onda deneyim dediğinizi. Wireless gerçekten çok iyi. Şöyle söyleyim online bir oyunu aynı zamanda oyun indirerek 80ping de oynadım. Daha önce bu rakam oyun indirmeden bile 100 ün altına düşmezdi. İnternetimin akk geçtiğim için 3mbps' ye düştü ayrıca. MSI güzel fakat Monster'ın 2 katı fiyatı var :)
  • quote:

Sıcaklık tahminimce 70 i geçmedi ısı belirtisi hiç hissetmedim. Tamam Dying Light kuruluyor onda deneyim dediğinizi. Wireless gerçekten çok iyi. Şöyle söyleyim online bir oyunu aynı zamanda oyun indirerek 80ping de oynadım. Daha önce bu rakam oyun indirmeden bile 100 ün altına düşmezdi. İnternetimin akk geçtiğim için 3mbps' ye düştü ayrıca. MSI güzel fakat Monster'ın 2 katı fiyatı var :)

Msi afterburnerla oyundayken bir bak sıcaklıklara. Aynı kasa msi'lar 80'leri geçiyor. Youtube'da izledim videoları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Msi afterburnerla oyundayken bir bak sıcaklıklara. Aynı kasa msi'lar 80'leri geçiyor. Youtube'da izledim videoları.

MSI ile anlık görüyor maksimum sıcaklıkları en iyi hardware monitor ile görüyorsunuz. Oyuna girdikten sonra programı açmak önemli optimus teknoloji nedeniyle oyundan önce programı açarsanız harici gpu sıcaklıklarını görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

MSI ile anlık görüyor maksimum sıcaklıkları en iyi hardware monitor ile görüyorsunuz. Oyuna girdikten sonra programı açmak önemli optimus teknoloji nedeniyle oyundan önce programı açarsanız harici gpu sıcaklıklarını görmüyor

Msi afterburneri yüksek performanslı nvidia çalıştırmak yeterli. Max sıcaklik ve anlık sıcaklikta program ile göruluyor. Yada gpu-z görecektir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.