hocam konuyu hort ettim fakat laptop almayı düşündüğüm için aklımda bazı sorular var, msi gt72 2qe dominator pro ile tulpar t7 v2.7 arasında kaldım, tulpar 10-12 saatlik oyuna dayanabilir mi? çünkü xbox ta oyun oynarken oturdum mu kalkmıyorum bazen 14 saate kadar çıkıyor oyun sürem. ikinci bir sorum ise sence browser açısından 16gb lık ramlari kullanma şekli iyi mi, ben bazen chrome da 100 bazen daha fazla sekme açıyorum, eski laptopta 8gb ram olmasına rağmen bir süre sonra kasma yapıyordu ya da youtube gibi video sitelerinden 50 üzerinde sekme açınca adobe shockwave hatası verip tüm sekmelerdeki videolar kapanıyordu, sence tulpar yoğun sekme kullanımını kaldırabilir mi? yok sa her şey bir yana msi gt72 2qe dominator pro mu almalıyım, msi ın bu laptopu çok sağlam durmakta, 32 gb ram 512 ssd 8gb nvidia 980m gpu ve 4 çekirdek+8 thread cpu su bulunmakta.
Merhaba,
öncelikle haddime değil tabi ama o kadar uzun süre oyun oynamak sağlığın ve oyunlara olan hevesini erken tüketir demedi deme. Çünkü eskiden bende baya oynardım şimdi günde 2 saatimi ayıramıyorum hemen sıkılıyorum.
Neyse soruna gelelim. Paran yetiyorsa tabiki de MSI almalısın. Fakat o kadar fiyat farkını vermek istemezsen Monster Tulpar T7 v2.7 de işini gayet rahat görür. Ram olarak tek 16gb değilde 2x 8gb her zaman daha iyidir. 32gb da da 4x8. Açıkcası browser da o kadar çok sekme açmadığım için bilemeyeceğim. Fakat kaldırır diye düşünüyorum. İstanbulda monster mağazasına gidip bunu deneyebilirsin.
Benim sana tavsiyem o kadar paran varsa git bir Monster Tulpar T7 v2.7 AL geriya kalan parayla ise güzel bir oyuncu monitörü, oyuncu mouse ve klavyesi hatta güzel bir oyuncu koltuğu al kendine. Sonra keyfine bak. Ha hepsini her türlü alırım yada var diyorsan git MSI al kardeşim :)
yorumun için sağol, malesef 2 saat gibi bir oyun süresi benim tabirim ile bilgisayarı açma süresi :) ben normal şartlarda da laptopu uzanarak kullandığım için oyunsuz, saat 12 de kalkıp pc yi açıp(genelde pc hep uyku modundadır benim, çok sekme açık olduğundan kapamam ertesi gün işime devam ederim) gece saat 3 gibi pc den kalkarım yani 15 saat falan pc kullanırım günlük, dediğim gibi xbox olduğundan onuda günde bir 10-12 saat oynarım, oyunlardan sıkılacağımı pek sanmıyorum, sıkılsam bile bir dizi ya da film açarım ardından oyuna devam :) benim mausum bulunmakta, biri 12000 dpi oyun mausu bir diğeri normal gündelik kullanım için olan 1000 dpi lık logitec maus, aslına bakarsan oyunda bile logitech kullanıyorum, ellerim küçük olduğundan logitech kin m100 mausu elime çok güzel oturuyo ve çok rahat kullanıyorum herkese öneririm açıkçası, ayrıca msi laptopun yanında msi markalı mausuda hediye ediyor :) ayrıca logitech k810 klavyem de mevcut, o klavyede küçük ve çok rahat, gerçi oyun klavyesi değil ama ben bu tarz klavyeler kullanıyorum. monitör olarak ise 2 adet 5ms lik monitörüm bulunmakta zaten :) eğer oyuncu monitörü alırsam şu 3bin tl lik ASUS ROG SWIFT PG278Q alırım fakat fiyat çok uçuk :) ama dediğin gibi bir monster mağazasına uğrayayım, monsterın mağazasının olduğunu bilmiyordum, sadece depo satışı yaptığını sanıyordum. olmadı msi alacağım, gerçi ben alana kadar 5th gen. intel işlemcilileri türkiyeye 3-4 aya gelecek o kötü olacak :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme