Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıcaklık testini ekledim arkadaşlar. Oyundan oyuna değişir tabi. Dying Light oyununda extrada bu sıcaklıkları aldı. Yukarıdan bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asruh03

Sıcaklık testini ekledim arkadaşlar. Oyundan oyuna değişir tabi. Dying Light oyununda extrada bu sıcaklıkları aldı. Yukarıdan bakabilirsiniz.

Hocam bir de turbo fan açık yaparmısınız testi? Oyuna girmeden turbo açın ki max sıcaklık yüksek gözükmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Sıcaklık testini ekledim arkadaşlar. Oyundan oyuna değişir tabi. Dying Light oyununda extrada bu sıcaklıkları aldı. Yukarıdan bakabilirsiniz.

Hocam bir de turbo fan açık yaparmısınız testi? Oyuna girmeden turbo açın ki max sıcaklık yüksek gözükmesin.

Turbo fan 7-8 derece düşürüyor ama çok ses çıkıyor. Tamam deneyince koyarım.

• 2-3 saat oynadıktan sonra ortalama sıcaklık bu. Daha sonra turboyu açtım oyundan çıktım 30 saniye sonra sıcaklığın resmini çektim. Turbo ile oynarken sıcaklık 65 di.
     Monster Tulpar T7 v2.7 - İnceleme
  • 2.7 de hangi panel kullanılmış? ıps mi ?
  • cagatayozkan C kullanıcısına yanıt
    Hayır maalesef ips yok fakat diğerinden güzel paneli. Yada bana öyle geliyor. Belki de aynıdır :)
  • anladım ben kararımı verdim 4.1 alıyorum n11 den satın aldım şuanda 1000 tl üzerinde alışverişe 100 tl indirim yapıyorlar yani monsterin sitesinden 100 tl daha ucuza aldım ürünümü :)

bütün karşılaştırmaların videolarını seyrettim eğri oturup doğru konuşalım kalın kasaya göre ince kasa daha iyi bir soğutma sistemine sahip sonuçta ikisindede turbo fan özelliği var fakat birisinde tek fan var diğerinde 2+1 fan var her iki kasadanda iyi verim alınıyor yani birini alan diğerini neden almadım diye pişman olmayacaktır .

iki kasa kalitesinin tatminkarlığı kişiden kişiye değişir onu tartışamayız
    Çok büyük hata yaptın emin ol. Bende 4.1 aldım geri iade ettim. Sen denedin de mi eğri oturup doğru konuşacaksın kardeşim :D ben denedim ikisini de. 4.1 de 10dk sonra ellerin ısınıyor ama bunda buz gibi. Laptop ısınmıyor bile. Kalınlık olarak da kağıt üzerinde fark var ama görünüş olarak hiç fark yok. Ben sana söyliyeyim 4.1 aldığına bin pişman olacaksın :)

ayrıca soğutma sistemi olarak tek fan her zaman daha iyidir. Tek fan ama hepsinden büyük bir fan. Diğerleri minik minik 3 tane fan yeterli ısıtma sağlamıyor. LAPTOP soğutucularında bu yüzden tek fanlı olanlar tercih edilir genelde

ikisini de kullanmış biri olarak kesinlikle 2.7 diyorum.

4.1'in kutusu bile dandik. kutusundan çıkarttığım andan beri içime sinmemişti. 2.7 Beni ilk açtığımdan itibaren büyüledi. Sen bilirsin artık n'apalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R a v e N -- 8 Mart 2015; 15:12:58 >
  • quote:

Çok büyük hata yaptın emin ol. Bende 4.1 aldım geri iade ettim. Sen denedin de mi eğri oturup doğru konuşacaksın kardeşim :D ben denedim ikisini de. 4.1 de 10dk sonra ellerin ısınıyor ama bunda buz gibi. Laptop ısınmıyor bile. Kalınlık olarak da kağıt üzerinde fark var ama görünüş olarak hiç fark yok. Ben sana söyliyeyim 4.1 aldığına bin pişman olacaksın :)

ayrıca soğutma sistemi olarak tek fan her zaman daha iyidir. Tek fan ama hepsinden büyük bir fan. Diğerleri minik minik 3 tane fan yeterli ısıtma sağlamıyor. LAPTOP soğutucularında bu yüzden tek fanlı olanlar tercih edilir genelde

4.1'in kutusu bile dandik. kutusundan çıkarttığım andan beri içime sinmemişti. 2.7 Beni ilk açtığımdan itibaren büyüledi. Sen bilirsin artık n'apalım :)

Bağımsız ısı borularıyla çift fan herzaman daha iyidir. Taşınabilirlik önemli bir problemse 4.1 alacak mecburen.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Açıkcası ben teorik olarak konuşmuyorum. Deneyimlerimi söylüyorum. 1 hafta 4.1 kullandım. Oyuna girdiğimde parmaklara wasd tuşlarına ısı geliyordu çok fena. Deli gibi pervanesi çalışıyordu. İki kasa da kalın olsa belki dediğiniz doğru fakat 2.7'nin içi daha geniş olduğu için çok daha kolay soğuyor. 4.1in içi çok dar 3 tane fan yetmiyor bence. Çok da sesli çalışıyor. Yukarıda bir çok farklarını yazdım. Her şeye rağmen 4.1 almak sadece kumar oynamaktır. Sırf aliminyum ve daha ince diye tercih edenler ben gibi pişman olacaktır. Ayrıca estetik olarak 2.7 daha güzel. 4.1 öyle sandığınız gibi mac gibi falan görünmeyecek gözünüze :) Ondan aldığım haz 10 ise 2.7 den aldığım haz 1000'dir. Burada 2.7 yi aldırtarak benim elime bir şey geçmeyecek fakat insanlara yardımcı olmak istiyorum. Taşıma konusuna gelince aralarında fark yok diyebilirim. 700gr ağırlığı hissetmezsiniz bile. Ayrıca kağıt üzerinde yazan o kalınlık laptop elinize geldiğinde hiçte öyle görünmüyor. En az 4.1 kadar küçük. 4.1 de en az 2.7 kadar büyük.

Artık kişisel tercih isteyen istediğini seçer :)

• quote:

Fazla fan ve bağımsız heatpipeler her zaman daha iyidir. Msi bile hatasının farkına vardı ve asus ve diğer firmalar gibi çift fana geçti yeni kasalarda. Sıcaklık değerlerin ise bana yüksek geldi. 83 derece az bir sıcaklık mı? Ben de t5 v4.1 kullanıyorum. Gerçi gtx970m var ama gtx980m'den ısınma fazla bir fark olacağını düşünmüyorum. Tam yükte gpu'yü en fazla 68 derece gördüm dying light'da. İşlemci ise 83 derece en fazla ve cihaz performans modundaydı. Turbo fan açınca gpu 58 derece en yüksek. İşlemci 75 derece oldu en yüksek. Senin cihazın kalın kasa olmasına rağmen (55cm (!)) sıcaklıklar çok yüksek. Bunun sebebi tek fan. Kalınlık falan da etki etmiyor fanın demek ki. Kalın kasanın ses, batarya killer portunun dışında hiçbir avantajı yok bana göre.

• Ultra1080p U kullanıcısına yanıt
    arkadaşın söylediği gibi klavyeye sıcaklık fazla yansıyormu ?
  • Ultra1080p U kullanıcısına yanıt
    O foto çok fazla yük altında ve dengeli moddayken çekmişim. Gaming moduna getirerek tekrar çektim. 2 saat oyun oynadım. 2 saat sonunda soldaki normal gaming mod. Sağdaki ise turbo fan ile olan sıcaklık. Gayet güzel :)

Şimdi tartışma çok saçma çünkü ben teorik konuşmuyorum deneyimlerimi söylüyorum. 4.1 5 para etmez bir cihaz. 2.7 kesinlikle her parçasıyla çok daha iyi bir cihaz. İsteyen alsın isteyen almasın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayozkan

Hayır hocam. Sıcaklık hissetmiyorum ve elim rahatsız olmuyor. Yalan borcum yok kimseye. Hatta başka ince kasa kullananlar var onlara da soralım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultra1080p

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayozkan

Hayır hocam. Sıcaklık hissetmiyorum ve elim rahatsız olmuyor. Yalan borcum yok kimseye. Hatta başka ince kasa kullananlar var onlara da soralım.

anlaşıldı . daha fazla söze gerek yok arkadasında yorumları içinde teşekkürler.
  • quote:

O foto çok fazla yük altında ve dengeli moddayken çekmişim. Gaming moduna getirerek tekrar çektim. 2 saat oyun oynadım. 2 saat sonunda soldaki normal gaming mod. Sağdaki ise turbo fan ile olan sıcaklık. Gayet güzel :)

Şimdi tartışma çok saçma çünkü ben teorik konuşmuyorum deneyimlerimi söylüyorum. 4.1 5 para etmez bir cihaz. 2.7 kesinlikle her parçasıyla çok daha iyi bir cihaz. İsteyen alsın isteyen almasın :)

Gaming modu değil yüksek performansa alırsan (işlemci kullanımı %100) sıcaklık değerlerinin daha fazla artacağını biliyorsun umarım. Turbo fan ile o değerler düşük olacaktır elbette. Cihazı değiştirmiş olabilirsiniz ama burada kimseye cihazı kötüleme hakkını vermez bu size. Kimine göre de v2.7 hantal ve pazar plastiği bir cihaz olabilir. Herkesin kendi düşüncesi ama boş yere slim kasalardan soğutmaya hakkınız yok kimseyi.

• Arkadaşlar ben burada ticaret falan yapmıyorum yada herhangi bir faydası yok bana. İsteyen istediğini alsın. Kimseye yalan söyleyecek değilim. Herkes teorik olarak konuşur. Fakat ben deneyimlerimi söylüyorum. İsteyen alsın 4.1 beğenmezse 2.7 ile değişimini yaptırır yaparlarsa tabi bilmiyorum. Yani insanları 2.7 almaya ikna etmeye uğraşmıyorum. Bir çok laptop kullandım ve 4.1 gerçekten beğenmedim.

4.1 aldığınızda karşınıza ne çıkacak biliyor musunuz?

Önce dandik bir kutu göreceksiniz. Kahverengi bir kutu. Üzerinde maviyle saçma sapan yazılar yazıyor. İçini açtığınızda ucuz malzemelerle korunmuş bir laptop çıkacak. CD romsuz olduğu için ya flashdan kurulum yapacaksınız ya harici cd rom alacaksınız yada alırken windows kurulu alacaksınız. Daha sonra laptopu açtıktan sonra önce bi sesini deneyim diyeceksiniz. Driverlerı kurup hemen bir müzik açacaksınız. Bu ne ya? driverlar mı eksik yoksa? hayır değil. gerçek sesi bu. Kendiniz zor duyacaksınız. Oyunlarda ayak sesini duyamayacaksınız bile. o derece vasat bir sesi var. Aldıktan 2 sene sonrada satmaya uğraşacaksınız eskiyecek diye. Fakat 2.7 de işlemci ve ekran kartı değiştirilebiliyor. Monster'a yollayıp taktırabilirsiniz.

Ayrıca killer ethernet ve wifi inanılmaz fark ettiriyor kesinlikle denedim ve gördüm. Dokunmatik panel işlerinizi kolaylaştırıyor. Tuş dizilimi ve klavyesi çok daha iyi. Mavi ışıkda daha havalı. Hoperlorler çok iyi bangır bangır ses veriyor. 4.1 deki 3 tane usb 3.0 size yetmeyecek ayrıca. 2 tane daha olsa keşke diyeceksiniz. Ekran kartı 8gb çok fark yok belki fakat bir çok ayar ile geliyor. Daha ince ayrıntılarla ayarlar yapılıyor. Paneli de daha iyi gibi geldi bana renkleri daha doğru veriyor.

4.1 in sizi çeken tek yanı aliminyum ve ince oluşu. Benide o çekti zaten. Daha güzel ya hem ince hem hafif diyordum. Fakat 2.7 ile değiştirince kesinlikle 4.1 i hiç sevmemişim ben dedim.

Tercih sizin arkadaşlar.

• Gaming modda oynadığım için yüksek performansa ki sıcaklık beni ilgilendirmiyor :) Soğutmaya uğraşmıyorum ayrıca arkadaşım ikiside aynı markanın ürünü. Kasası asla pazar plastiği değil. Çok sağlam. Ben sony vaio kullandım oda plastikti fakat bu çok daha kaliteli bir plastik. Macbook pro kullandım 7 bin liralık cihaz. Ondan daha sağlam hissettirdi bu cihaz.

Neyse yukarıda yazdım isteyen istediğini alsın. Arkadaş zaten kararını 4.1 den yana vermiş. Ben ne desem vaz geçmeyecek. Hiç bir mesajıma inanmayıp sizin tek cümlenizle ikna olması bunun kanıtı :) kendisi alıp görecek. Fakat 2.7 ile canlı canlı karşılaştırmadan anlayamaz hiç bir zaman farkı. :)

aynı fiyata 2.7 çok daha üstün bir cihaz isteyen kabul etsin işine gelmeyen 4.1 ini övmeye devam etsin :)
    adam üye olur olmaz gelmiş bu konuya mesaj atıyor. Sırf size yardımcı olmak için üye olmuştur kesin. Yada 4.1 i sattırmak için :) iki cihazı kullanmış biri olarak tecrübelerimi söylüyorum daha gidip bu adama inanıyorsunuz sizde :D
  • quote:

Gaming modda oynadığım için yüksek performansa ki sıcaklık beni ilgilendirmiyor :) Soğutmaya uğraşmıyorum ayrıca arkadaşım ikiside aynı markanın ürünü. Kasası asla pazar plastiği değil. Çok sağlam. Ben sony vaio kullandım oda plastikti fakat bu çok daha kaliteli bir plastik. Macbook pro kullandım 7 bin liralık cihaz. Ondan daha sağlam hissettirdi bu cihaz.

Neyse yukarıda yazdım isteyen istediğini alsın. Arkadaş zaten kararını 4.1 den yana vermiş. Ben ne desem vaz geçmeyecek. Hiç bir mesajıma inanmayıp sizin tek cümlenizle ikna olması bunun kanıtı :) kendisi alıp görecek. Fakat 2.7 ile canlı canlı karşılaştırmadan anlayamaz hiç bir zaman farkı. :)

aynı fiyata 2.7 çok daha üstün bir cihaz isteyen kabul etsin işine gelmeyen 4.1 ini övmeye devam etsin :)

Anlatamadık ki. Gaming mod değil zaten o. Eğlence modu. İşlemciyi %100 kullanmak istiyorsan yüksek performans moduna alacaksın. Burada ince kasa tercih edenlerin avantajları zaten açık. Kaliteli bir ips panel, şık, hafif ve kaliteli alüminyum kasa, daha iyi soğutma. Kalın kasanın avanyajları zaten belli. Ses kalitesi, daha uzun bayarya ömrü, killer internet ve dvd rw. Şimdi kalın daha iyi yada ince daha iyi demek fanboyluktan öteye geçemez. Dileyen istediğini alsın ama ben t5 v4.1'den çok memnunum ve tavsiye ederim alacaklara.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.