Şimdi Ara

Monster T7 v5.3 i7 6700K İşlemcide İGPU Olmaması (Kapalı olması) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1- Alinti yapip kaynak gostermemissin. Bence buradan alinti yaptin:

"A GPU's lifespan is at least 3-5 years. Hell, if you take care of your components it will last as long as you need it to in most cases."

Yani 5'i silmissin, bir sonraki cumleyi de ucurmussun.

2- Ben CPU demedim, "islemci" dedim. CPU ile GPU farkli isimlere sahip, farkli isler yapan cihazlar fakat kullanim omru acisindan bakilinca ikisi de yari-iletken teknolojisiyle uretilen yonga'lar, aralarinda fark yok.

3- Sikayetci oldugun konu normalde Intel GPU'nun kullanilmasi gereken durumlarda (Windows, video vb. dusuk guc isteyen uygulamalar) NVidia'nin kullaniliyor olmasi. Bu tip durumlarda NVidia GPU, omrunden kaybedecek kadar yuksek sicakliklara cikmaz. GPU'nun cok yuksek sicakliklara cikacagi durumlarda (oyunlar, benchmarklar vb.) zaten Intel GPU kullanilmiyor.
  • 6ncı nesil işlemcilerde gpu hepsindeki kapalı sadece monsterdemi kapalı ? Acaba ileride güncelleme ile bunu aktif ederlermi ?

Cihazı iade edip etmeme konusunda hala tereddütlerim var. Bu konuda ne yapmalıyım ?
  • Simdi uzun uzun anlatacagim ama umarim bosa gitmez.

NVidia Optimus teknolojisi olan - yani NVidia kapanip sadece Intel GPU'nun calistirilabildigi bir - sistemde ekrani Intel GPU surer. Grafik olarak guc gerektiren uygulamalarda Intel GPU NVidia'yi hesaplamalar icin kullanir. Yani, goruntu diyelim, su sekilde akar:

NVidia --> Intel GPU --> Ekran

Yeni dizustu bilgisayalarda gordugum kadariyla G-Sync destegi var. G-Sync icin maalesef yukaridaki sistem calismaz, NVidia'nin ekrani dogrudan surmesi lazim, yani su sekilde:

NVidia --> Ekran

Bunun alternatifi yok mu? Var. MUX denen bir donanim eklenebilir. Bu donanim NVidia - Intel GPU ile ekran arasinda durup duruma gore birinden digerine gecmeyi saglayabilir. Su sekilde:

NVidia -------------\
    ............................MUX --> Ekran
    Intel GPU ----------/

Anladigim kadariyla Monster yeni donanimlarinda MUX kullanmiyor. Daha dogrusu Clevo'dan mi aliyorlarsa nedir artik, Clevo desteklemiyor ya da Monster Clevo'dan MUX'li konfigurasyonda almamis (tabi bunu Monster Musteri Hizmetleri dogrulasa iyi olur).

Ozet olarak:
    1- Monster donanimlarinda MUX olsaydi sorun kalmayacakti. Guc gerekmiyorsa Intel GPU, gerekiyorsa (ve G-Sync desteklemek icin) NVidia kullanilabilecekti.
    2- MUX olmadigina gore:
    Bu konfigurasyonun avantajlari:
    a- Ekrani G-Sync destekli bir model aldiysan; G-Sync destegi
    b- NVidia ekrani dogrudan surdugu icin az da olsa gecikmede (delay, lag) iyilesme (ne kadar bilmiyorum ama VR uygulamalari icin onemli)
    Dezavantajlari:
    a- NVidia GPU'nun Intel GPU'dan daha fazla guc harciyor olmasi.

Daha da ozet:
    Su anki durumun tek dezavantaji pil omru, ama ne kadar dusuyordur bilmiyorum, eger bilgisayarin pil omru senin icin yeterliyse en iyi durum bu, hic dert etme, hatta G-Sync destekli ekran da aldiysan pil omrunu de bosver, gayet guzel sistem.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simurggggg -- 12 Ocak 2016; 16:20:05 >

• benim fikrim ise desktop işlemci kullanıldığı için dahili gpu yu kullanmayarak güç tüketimini düşürmek haliyle daha kompakt bir yapı ve taşınabilir bir güç kaynağına sahip olmak diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: simurggggg

1- Alinti yapip kaynak gostermemissin. Bence buradan alinti yaptin:

"A GPU's lifespan is at least 3-5 years. Hell, if you take care of your components it will last as long as you need it to in most cases."

Yani 5'i silmissin, bir sonraki cumleyi de ucurmussun.

2- Ben CPU demedim, "islemci" dedim. CPU ile GPU farkli isimlere sahip, farkli isler yapan cihazlar fakat kullanim omru acisindan bakilinca ikisi de yari-iletken teknolojisiyle uretilen yonga'lar, aralarinda fark yok.

3- Sikayetci oldugun konu normalde Intel GPU'nun kullanilmasi gereken durumlarda (Windows, video vb. dusuk guc isteyen uygulamalar) NVidia'nin kullaniliyor olmasi. Bu tip durumlarda NVidia GPU, omrunden kaybedecek kadar yuksek sicakliklara cikmaz. GPU'nun cok yuksek sicakliklara cikacagi durumlarda (oyunlar, benchmarklar vb.) zaten Intel GPU kullanilmiyor.

biyerden bişey uçurmadı 5 yıl değil 3 yıl nvidianın sitesinde sorulmuş ordan alıntı yaptım saol cpu gpu yu bilmiyordum anlatmışsın ... Neyi tartışıyoruz anlamıyorum çok bilen alsın benim bilgim bu ben müşteriyim biosu filan kendim açıp kapatayım 7000 lira veriyorum bırakında ben düşeneyim.
    He onuda geçtim lise çağındayken hocamız sag olsun bunların hepsini çalışma saatlerini anlatmıştı siz kullaktan duyma şeyleri bırakın gerçeklere bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 12 Ocak 2016; 20:06:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maiden31

benim fikrim ise desktop işlemci kullanıldığı için dahili gpu yu kullanmayarak güç tüketimini düşürmek haliyle daha kompakt bir yapı ve taşınabilir bir güç kaynağına sahip olmak diye düşünüyorum

nvidia yı kullandığında çok enerji yer düz igpuyu kullansa az enerji bizim derdimiz enerji değil anlamıyorsunuz galiba boştayken grafik program çalışmazken igpu çalışsın nvidiayı zaten yoruyoruz gereksiz işlemelerde kullanmasın...
  • simurggggg S kullanıcısına yanıt
    yav sen ne konuşuyon arkadaş cpu demek işlemci demek sen beni (ilk yorumda cpu fan işlemci filan yazmışsın kendi yazdığını unutup hocalık yapma) çocukmu zannettin git başkalarına anlat derdini biz insanlara yanlışlığı gösteriyo5ruz sen kalkmışsın şunu silmişsin bunu yapmışım git başka yerde yaz hoşuna gitmediyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 12 Ocak 2016; 20:10:36 >
  • Teşekkür ederim. Uzunca bir süre düşündüm monster notebook danda tatminkar bir cevap gelmedi. Bu gün monster notebook teknik servisi aradığımda optimus eski bir teknoloji yeni teknoloji ye geçtik o yüzden işlemci gpusu kapalı dediler.

Bende notebook u iade etmeye karar verdim. Bu ips panelde ips glow ve bleed sorunu çözülmüyor. Film izlerken oyun oynarken iyice çıldırtıyordu xaten.

Ben monster dan 3ncu laptop umu almıştım. Daha öncekiler Msi kasa ooanlar 670mx ekran kartı 16 ram 3630qm mat led ekran 2 tane var çok memnunum 3ncüyü aldım bu iki sorundan dolayı içime sinmedi.

Tulpar t5 de ekstra olarak ben, 16 gb ram 2400mhz 120+120 ssd raid 0 kullanıyorum. 6ncı nesil işlemci gpusu ve ips ekranı beni soğuttu açıkcası.

Yardımcı olan herkeze teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realbyx R kullanıcısına yanıt
    optimus eskimiymiş nvidia geliştirdi eski geçiş problemleri düzeltti iki kraldan bahsediyoruz intel ve nvidia monster clevonun teknolojisi uyguluyor kendiler hiç bir geliştirme yapmıyor fason imalatçı bari kasayı kendiniz çinde ürettirin clevo dan alıp burda monte ediyorsunuz .fiyatlar uçuk aynı ürünü eurocomda nasıl parça takırılıp çıkarıldığına bir bakın işlemciden ekran kartı istediğin gibi oynaya biliyosun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 13 Ocak 2016; 10:38:45 >
  • Konuyla ilgili çok fazla bilgim olmasa da 6. Nesil işlemcilerde işlemcinin kendi ekran kartının kapalı olması bu kadar kötü bişe olmasa gerek bence.Yani neden yeni nesil bi işlemcisinde eskiden daha kötü bi duruma soksun ki kendini intel.Bende yeni bi laptop alacağım yeni teknoloji diye 6. Nesil işlemcili bakıyorum ama bu konu da kafamı karıştırdı iyice

• İşin garibi monsterdan hala bir açıklama yok.

• hamza53 kullanıcısına yanıt
    İntel kendi kapatmıyor arkadaşlar fason monster üretici firma clevo kendi kendine kapatıyor biostan biostanda ayar yapılmıyor.intel 6700k da hd 530 igpu var.Fakat firma ne hikmetse anakarta büyük ihtimal bi sıkıntı olduğu için kapatmışlar.Hd 530 kullanmak istememizin nedeni ise hem nvidiayı boşuna yormamak hemde çalışma süresini arttırmak boştayken hd 530 u kullanalım diyoruz .530 u kullanırsak pil süreside uzar .optimus kullanmak bize göre çok faydalı anlamayan arkadaşlar çok fazla inanmayın.
    http://ark.intel.com/tr/products/88195/Intel-Core-i7-6700K-Processor-8M-Cache-up-to-4_20-GHz
    -
    Grafik Özellikleri
    İşlemci Grafikleri ‡ Intel® HD Graphics 530
    Grafik Taban Frekansı 350 MHz
    Grafik Maksimum Dinamik Frekansı 1.15 GHz
    Grafik Video Maksimum Belleği 1.7 GB
    Grafik Çıkışı eDP/DP/HDMI/DVI
    4K Desteği Yes, at 60Hz
    Maks. Çözünürlük (Intel® WiDi)‡ 1080p
    Maks. Çözünürlük (HDMI 1.4)‡ 4096x2304@24Hz
    Maks. Çözünürlük (DP)‡ 4096x2304@60Hz
    Maks. Çözünürlük (eDP - Entegre Düz Panel)‡ 4096x2304@60Hz
    Maks. Çözünürlük (VGA)‡ N/A
    DirectX* Desteği 12
    OpenGL* Desteği 4.4
    Intel® Quick Sync Video

Yes
    Intel® InTru™ 3D Teknolojisi Yes
    Intel® Insider™ Yes
    Intel® Wireless Display

Yes
    Intel® Net Video HD Teknolojisi Yes
    Intel® Net Video Teknolojisi Yes
    Desteklenen Ekran Sayısı ‡ 3
    Cihaz Kimliği 0x1912

• realbyx R kullanıcısına yanıt
    Açıklanacak bir durum yok clevo açıklarsa onlarda açıklar eurocomlada mailleştim onlarda bir çözümü yok üst geliştiricilerine yani bana göre clevoya bilgi vereceklerini söylediler
    Eurocomda monster gibi konuşuyor hız makinesiymiş te bilmem neymişte zorladığın zaman onlarda susuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 13 Ocak 2016; 12:39:28 >
  • 7 nci nesil işlemcileri bekeleyelim olmazsa. Msi almak istemiyorum. Monsterin servisi çok iyi. @fix_faces yada şöyle birşey olabilirmi. İntel igpu kullanmassan 100 dolar indirim yaparım işlemci başı gibi?

• quote:

Orijinalden alıntı: realbyx

7 nci nesil işlemcileri bekeleyelim olmazsa. Msi almak istemiyorum. Monsterin servisi çok iyi. @fix_faces yada şöyle birşey olabilirmi. İntel igpu kullanmassan 100 dolar indirim yaparım işlemci başı gibi?

Bak olayı yanlış anlamışsın işlemcinin içinde igpu var monsterdan çıkar işlemciyi masaütünde tak igpu çalışır bunu monster kapalı satıyor sebebini kendilerde bilmiyor.İntel kesinlike böyle bişey yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fix_faces

İntel kendi kapatmıyor arkadaşlar fason monster üretici firma clevo kendi kendine kapatıyor biostan biostanda ayar yapılmıyor.intel 6700k da hd 530 igpu var.Fakat firma ne hikmetse anakarta büyük ihtimal bi sıkıntı olduğu için kapatmışlar.Hd 530 kullanmak istememizin nedeni ise hem nvidiayı boşuna yormamak hemde çalışma süresini arttırmak boştayken hd 530 u kullanalım diyoruz .530 u kullanırsak pil süreside uzar .optimus kullanmak bize göre çok faydalı anlamayan arkadaşlar çok fazla inanmayın.
    http://ark.intel.com/tr/products/88195/Intel-Core-i7-6700K-Processor-8M-Cache-up-to-4_20-GHz
    -
    Grafik Özellikleri
    İşlemci Grafikleri ‡ Intel® HD Graphics 530
    Grafik Taban Frekansı 350 MHz
    Grafik Maksimum Dinamik Frekansı 1.15 GHz
    Grafik Video Maksimum Belleği 1.7 GB
    Grafik Çıkışı eDP/DP/HDMI/DVI
    4K Desteği Yes, at 60Hz
    Maks. Çözünürlük (Intel® WiDi)‡ 1080p
    Maks. Çözünürlük (HDMI 1.4)‡ 4096x2304@24Hz
    Maks. Çözünürlük (DP)‡ 4096x2304@60Hz
    Maks. Çözünürlük (eDP - Entegre Düz Panel)‡ 4096x2304@60Hz
    Maks. Çözünürlük (VGA)‡ N/A
    DirectX* Desteği 12
    OpenGL* Desteği 4.4
    Intel® Quick Sync Video

Yes
    Intel® InTru™ 3D Teknolojisi Yes
    Intel® Insider™ Yes
    Intel® Wireless Display

Yes
    Intel® Net Video HD Teknolojisi Yes
    Intel® Net Video Teknolojisi Yes
    Desteklenen Ekran Sayısı ‡ 3
    Cihaz Kimliği 0x1912

Hocam o zaman aynı işlemci ekran kartı msı da açık anladığım kadarıyla.Durum buysa kesinlikle haklısınız şimdi laptop alma arefesinde monster almamam için bi sebep daha.

• fix_faces kullanıcısına yanıt
    Olayı anladım hocam ben. 5nci nesil işlemcili modelinde bu sıkıntı yok. Belki 7 dede bu sıkıntı olmaz diye söyledim. İşin garip olanı monster bu konuda hala açıklama yapmadı. Sizin dediğiniz gibi onlarda bilmiyor tam olarak belkide. Yada sizin sayenizde öğrendiler bu sıkıntıyı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbyx

Olayı anladım hocam ben. 5nci nesil işlemcili modelinde bu sıkıntı yok. Belki 7 dede bu sıkıntı olmaz diye söyledim. İşin garip olanı monster bu konuda hala açıklama yapmadı. Sizin dediğiniz gibi onlarda bilmiyor tam olarak belkide. Yada sizin sayenizde öğrendiler bu sıkıntıyı :)

İlk söylediğimde teamviewer bilgisayara bağlandılar çözüm bulamadılar siz düşünün :) Bir kaçı biliyordu sonradan söylediler .
  • Muhtemelen clevo ana üreticinin suçu, adamlara satıyorsun toplu pc. Söylemiyorsun söyleseydi belkide almayacaktı monster yada tam tersi bi çok çelişki var. Ama teknik servisin konuda yeterli bilgisi yok.
  • söylenmiştir özellik bilgileri.fason monster sitesinde yazmalıydı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.