Şimdi Ara

Monster T7 v5.3 i7 6700K İşlemcide İGPU Olmaması (Kapalı olması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım monster notebookta i7 6700k işlemci var fakat aklıma takılan işlemcide ekran kartı yok. İ7 6700k'yı araştırdığımda Intel® HD Graphics 530 gözükmekte fakat bana gelen üründe yok. Sıkıntı mı var yoksa normal mi? Şimdiden sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 13 Ocak 2016; 10:33:28 >

• fix_faces kullanıcısına yanıt
    Sn. fix_faces;

Satın aldığınız modelde bulunan i7-6700K işlemcinin dahili Intel® HD Graphics 530 ekran kartı cihazda fabrika çıkışlı olarak kapalı gelmektedir. Bu modelde saf ekran kartı performansı ön planda tutulduğu için işlemci içindeki dahili grafik özelliği kapalıdır.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • Arkadaşlarla konuştuğumuzda devamlı nvidia ekran kartını kullanımda ekran kartı bozulma şansı olacaktır İşlemci Grafigi ile çalışsa nvidia ya yüklenilmediğinden iş dışı kullanımda nvidia bozulma şansı azalacaktır.Anakartta kapatılması çok saçma bize göre .Bioslada çölümüyor sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 8 Ocak 2016; 20:30:02 >
  • Uzun zamandir takipteyim bu islemcili monster lari Bende almayi dusunuyordum ama islemci uzerindeki dahili grafik kapali olmasi beni soguttu.bencede cok sacma kapali olmasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı olma nedeni şöyle açıklanıyor cpu vga dan nvidiaya geçişte donma deniyor ben okadar bilgisayar kullandım donma veya kasma görmedim optimusta .Oluyorsada bazı sıkıntılar intel ve nvidia düzeltmeye devam ediyordur.Aslında bizlere bırakılmalıydı biosdan masaüstündeki gibi kapatıp açmalı olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 8 Ocak 2016; 20:52:58 >
  • hocam -grafik kartı geçişleri- sürekli nvidia gpuyu kullanmaktan daha fazla zarar verir bilgisayarınıza.
    Ekran kartının sürekli çalışması kesinlikle bir sorun değildir. Sorun olan durum ekran kartınızın sürekli yük altında uygun olmayan koşullarda çalışmasıdır.
    Misal yatakta hava giriş çıkışları kapalı bir vaziyette oyun oynamaya çalışmanız gibi.
    Eski ekran kartları sürekli boost halinde olduğu için sürekli dahili yonga setini kullandığınızda bilgisayarınız çok ısınıyordu ama yeni nesillerde öyle bir sorun yok nvidia 8xx serisiyle özellikle aştı sorunu.

Onun dışında grafik geçişinin kapatılması kesinlikle bir eksikliktir en azından kullanıcı tercihine bırakılmalı durum.
    Lakin bir sorun ya da büyük bir eksiklik olarak görmeyin.

Makineniz hayırlı olsun.
  • babacan52 kullanıcısına yanıt
    hocam bu olayı biliyorum doğru eski intel 2000 5000 vb grafiklerde vardı fakat bildiğim kadarıyla 500 serisinde intel düzeltti ortak çalışılmış şikayetler üstüne bazı yabancı kaynaklı sitelerde okumuştm araştırma yaptım arkadaşlara da danıştım yanlışım varsa diye herkez aynı tepkiyi verdi biosdan bari son kullanıcıya bıraklmalı diye.
    Çalışma saati diye bir olay araştırsan sevinirim.Saolun buarada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 8 Ocak 2016; 21:23:16 >
  • bende i5 3210m ve ati 7670m var iki ekran kartı sorundan başka birşey getirmiyor emin olabilirsiniz.Oyunların buna uyum sağlayamaması/desteklememesi.Çıkan yeni driverlarda iki driverin birbiriyle anlaşmaması,yanıt vermeyi kesmesi vs.Hatta ömür olayına da şöyle bir ekran alıntısı ile gösteriyim.Çift ekran kartı ve geçişli olmasın rağmen amd 7670m çipsetim arızalı ve şuan hiçbir şekilde driver yüklenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4rkston3 -- 9 Ocak 2016; 1:36:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

bende i5 3210m ve ati 7670m var iki ekran kartı sorundan başka birşey getirmiyor emin olabilirsiniz.Oyunların buna uyum sağlayamaması/desteklememesi.Çıkan yeni driverlarda iki driverin birbiriyle anlaşmaması,yanıt vermeyi kesmesi vs.Hatta ömür olayına da şöyle bir ekran alıntısı ile gösteriyim.Çift ekran kartı ve geçişli olmasın rağmen amd 7670m çipsetim arızalı ve şuan hiçbir şekilde driver yüklenmiyor.

Sizin büyük ihtimal kuzey köprüsü gitmiş değişimi yapılır eski sürümlerde bagzılarında oldu fakat şuanda biz hiç karşılaşmadık intel 5xx hd nvidia 8xx geforce üst modellerde iyileştirildi.Zaten bu olay daha çok amd ürünlerinde çıktı geçiş sorunlarında programla sıkıntılar düzeltildi.Bu proframlama işi düzeltilir.Fakat benim elimdeki ürün 7000TL bırakında iptal etmeyi ben yapayım neden devamlı nvidiayı yorayım kimse cevabını veremiyor Türkiyede yabancı sitelerde aynı olay yaşanmış bios istenmiş bizde istersen bizim öyle bir uygulamamız yok deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 9 Ocak 2016; 10:09:56 >

• o zaman modlu bir bios çıkmasını bekleyeceksiniz.Biosta bir proglama işidir bununda üstesinden gelinebilir.Hatta amd işlemcilerde benzeri bir olay vardı.3 çekirdek olmasına rağmen bazı bioslarda 4.çekirdeği açabiliyordun.(orjinalinde 4 çekirdek olan işlemci bir çekirdeği kapıtılarak x3 olarak satışa çıkmış idi).Benim fikrimce sizin takıldığınız nokta
    bir sorun teşkil etmiyor hatta benim açımdan gayet iyi olan birşey.Zaten nvidia masaüstünde komik hızlarda ve voltajda çalışıyordur.Fakat sizinde aldığınız üründen farklı istekleriniz var saygı duyuyorum.Sorununuzun çözülmesi dileğiyle...
  • darkstone hocam sizin bir şeyiniz gitmemiş. :) Sizin sorununuz sade amd mobil gpu kullanmanız.
    zira bende de 6770m var her formattan sonra 4-5 saat sade ekran kartını ayarlamaya vakit harcıyorum... ne yazıkki.
    Amd crimsn driver yüklü şu an ısınmanın önüne geçemesem de en azında hata vermiyor artık.
    1237129064879215734125841975618975 yıldır amd driverları düzellti ha düzeltecek düzeliyo bu sefer vs vs vs anladım ki yok öle bi aşk :)
    Düzelmiyo amd grafik yazılımları..

Onun dışında fix_faces hocam vaktim olursa bir göz atarım ama zannetmiyorum bulabiliceğinizi. En azından monster gibi yerel bir marka için hazırlanmış bios zor...
    6700k işlemcinin mobil sürücüsü de benim 6770m den gazla performans verir ısınmadan hemde ama bakalım
  • hd 530 a baktım da hocam performansı leş bunun ya :S
    bizim 100 yıllık crysis 3 te low 1024x76830 34 fps veriyor :S
  • Keşke hocam bios çıksa ama çıkmayacağı istenmeyeceği o yüzden iade ettim.Bios program işi ama isteyecek firma lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

o zaman modlu bir bios çıkmasını bekleyeceksiniz.Biosta bir proglama işidir bununda üstesinden gelinebilir.Hatta amd işlemcilerde benzeri bir olay vardı.3 çekirdek olmasına rağmen bazı bioslarda 4.çekirdeği açabiliyordun.(orjinalinde 4 çekirdek olan işlemci bir çekirdeği kapıtılarak x3 olarak satışa çıkmış idi).Benim fikrimce sizin takıldığınız nokta
    bir sorun teşkil etmiyor hatta benim açımdan gayet iyi olan birşey.Zaten nvidia masaüstünde komik hızlarda ve voltajda çalışıyordur.Fakat sizinde aldığınız üründen farklı istekleriniz var saygı duyuyorum.Sorununuzun çözülmesi dileğiyle...

Keşke hocam bios çıksa ama çıkmayacağı istenmeyeceği söylendi o yüzden iade ettim.Bios program işi ama isteyecek firma lazım.Modlu makine alıyorsam 7000 veriyosam herşeyini ben kurcalamam lazım altı üstü işlemci igpu sunu açıp kapama bu zor bi olay değil masaüstlerinde var bu ayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 9 Ocak 2016; 20:13:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: babacan52

hd 530 a baktım da hocam performansı leş bunun ya :S
    bizim 100 yıllık crysis 3 te low 1024x76830 34 fps veriyor :S

saol bulursan haberim olsun. Hocam zaten boştayken nvidiayı kullanmasın fpsyle filan işimiz yok oyunla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 9 Ocak 2016; 20:14:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

Sn. fix_faces;

Satın aldığınız modelde bulunan i7-6700K işlemcinin dahili Intel® HD Graphics 530 ekran kartı cihazda fabrika çıkışlı olarak kapalı gelmektedir. Bu modelde saf ekran kartı performansı ön planda tutulduğu için işlemci içindeki dahili grafik özelliği kapalıdır.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

Fokus Bilgisayar' a, çalışanlarına ve müşterisi ile olan ilgi ve alaka için firmaya çok teşekkür ederim. Özellik bu kişilere Reşat, Barış, Ersin ve Kemal beye teşekkür ederim .Bugün ürünü iade ettim saolsunlar halletcekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 9 Ocak 2016; 21:03:24 >

• hocam gta 5 çıktığında nvidia amd farketmezsizin oyun intel grafik kartıyla çalışıyordu bir türlü 2 ekran kartı arası geçiş sağlanmıyordu.İntelin grafik sürücüsü yeni gelen driverı desteklemez beklersin intelin yeni sürücüsü çıksında ya da nvidia/ati yeni intel sürücüsünü kendi driverının içine gömsün.Yeni serilerde belki bu kadar sorun yoktur ama yine de tam olarak oturmamış bir sistem bana göre.
  • Bu sorun yüzünden bende iade edebilirm 7000 tl veriyoruz işlemci gpusu kapalı. Bu konuda kimisi masa üstünü örnek veriyor sürekli ekran kartı çalışıyor diye. Açıkcası optimusmu iyi bumu iyi karar veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realbyx R kullanıcısına yanıt
    Sorun buysa insanlarin ici rahat etsin diye yazayim: Ortalama bir islemcinin calisma omru 20-30 sene olarak veriliyor. Fan derseniz CPU fanlarinin omru (calistigi sicakliga bagli olarak) 30000 saat (ball bearing'se 60000 saat). Yani devamli calisiyor olmasini dert etmeyin, anakarttaki guc devreleri, pil ve ozellikle HDD daha once sorun cikaracaktir. Intel GPU'nun calismiyor olmasinin tek dezavantaji pilde calisma suresinedir.

Kaynak:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_fan
    http://serverfault.com/questions/64956/what-is-the-average-lifespan-of-a-cpu

• quote:

Orijinalden alıntı: realbyx

Bu sorun yüzünden bende iade edebilirm 7000 tl veriyoruz işlemci gpusu kapalı. Bu konuda kimisi masa üstünü örnek veriyor sürekli ekran kartı çalışıyor diye. Açıkcası optimusmu iyi bumu iyi karar veremedim.

Şöyle anlatayım durumu nvidia 970 ekran kartı 2500TL bulursan oda işlemci fiyatı 1 sene sonra 500 e rahat bulursun nvidia çok yorulmaya gelecek bi ürün değil bunu öğrenin kimsenin gazına gelmeye gerek yok benim bilgisayar işindeki 1. senem optimus olması büyük avantaj bilgisayarlarda adamlar salakmı optimusu çıkardı nvidia çok agır hasar alıyor uzun çalışmada ve ısınmada.
    sahibinden comda 970m leri 2. elini 2000 e satıyorlar .
    Bari gpuları biz yönetelim bios düzeltilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 12 Ocak 2016; 11:14:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simurggggg

Sorun buysa insanlarin ici rahat etsin diye yazayim: Ortalama bir islemcinin calisma omru 20-30 sene olarak veriliyor. Fan derseniz CPU fanlarinin omru (calistigi sicakliga bagli olarak) 30000 saat (ball bearing'se 60000 saat). Yani devamli calisiyor olmasini dert etmeyin, anakarttaki guc devreleri, pil ve ozellikle HDD daha once sorun cikaracaktir. Intel GPU'nun calismiyor olmasinin tek dezavantaji pilde calisma suresinedir.

Kaynak:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_fan
    http://serverfault.com/questions/64956/what-is-the-average-lifespan-of-a-cpu

Bu arada biz cpudan bahsetmiyoruz gpuları bahsediyoruz.
    The GPU runs @ 40 C - @ 41 C

A GPU's lifespan is at least 3 years ısı derece altında çalışırsa bu seneler doğru ama sen devamlı yükseltten değerli gör bakalım nvidia kaç sene gidiyor .7000 verip 2 yıl gitmesini kimse istemez.Hele de overclock yapan arkadaşlar alıyor bu makineleri .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fix_faces -- 12 Ocak 2016; 11:25:58 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.