Merhaba arkadaşlar baktığım kadarıyla benim sorunumla eşleşen bir problem bulamadım bu yüzden yeni bir konu açma ihtiyacı duydum. Başlıktan da biraz anlayacağınız üzere ses ile ilgili bir problem yaşıyorum. Bilgisayarı aldığım günden beri hep oyuncu kulaklıkları ile kullandığım için bu sorunun daha önceden var olup olmadığını bilmiyorum ancak artık hoparlörünüde kullanmaya başlayınca keşfettim. Sorun şu ki müzik dinlerken veyahut oyun oynarken hoparlörüm başta düzgün çalışıyor ancak 2 3 dk sonra yavaş yavaş ses bozulmaya ertesinde de tamamen yok oluyor. Bazen sol önce cızırtı sesi verip giderken bazen ilk sağ taraf gidiyor. Bazen de hep beraber gidiyorlar bir süre sessiz kaldıktan sonra tekrar cızırtı ve biraz ses vererek geri gelip yavaş yavaş normale dönüyor sonradan tekrar gidiyor. İlginç bir durum daha var ki turbo fanı açtığımda bu sesin gitme durumu birazcık daha az oluyor ancak usb ile bağladığım cihazlarda ses problemi yaşanmıyor. Pcnin kendi hoparlörü ya da harici bir hoparlörü jak ile bağladığımda bu durum oluşuyor. Driverlarımı silmeyi ve tekrar yüklemeyi denedim. Sound Blaster Cinema 2 yi temiz bir şekilde kurmayı da denedim. Temiz bir format kurulumunu da denedim. Jak bölümüne herhangi bir sıvı ya da tamir amaçlı müdahalede de bulunmadı ilk alındığı gibi duruyorlar. Benim tarafımdan müdahale ile bozulma durumu da yok. Sound Blaster Cinema 2 yi yüklediğimde klasik device ı görmeme hatasını bende alıyorum. Sound Blaster Cinema 1 i yüklediğimde de yine klasik problem olan açılmama problemini de yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çünkü beni yavaştan delirtmeye başladı
İlginç bir soruna sahipsiniz.
Başlat-ara kısmına " ses aygıtlarını yönet " yazın
Çıkan menüden "iletişim" sekmesine gelin.
Oradaki menuden "hiçbirşey yapma" onayını seçip tamamlayın. Sorun devam ediyorsa büyük ihtimal kullanılan 3.parti yazılımı yani Soundblaster yazılımında bir problem var. Windows 10'la uyumsuz olduğu söyleniyor forumlarda..