Bildirim
Monster TULPAR T5 V4.1 Inceleme, Sorunlar, Fan Modifikasyonu, Parça Değişimleri (10. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Bir kaç mesaj geriye bakarsanız yeni bloğun çok iyi şekilde soğutma sağladığını belirttiğim bir bilgi mesajını görebilirsiniz. Çubuklara ihtiyaç yok. -
en güncel bios nedir acaba nerden bulabilirim -
Windows 10 kullanıyorsanız EC V 1.05.01 & BIOS V 1.05.01 gerekli.
http://blacky.bestmail.ws/CLEVO%20BIOS/P6xxSE/P6xxSE_B501EC501.zip
Windows 8 için EC V 1.03.10 & BIOS V 1.03.09
http://blacky.bestmail.ws/CLEVO%20BIOS/P6xxSE/P6xxSE_B501EC501.zip
Sadece bios update tek başına yeterli değil, EC firmware update de yapılması gerekiyor. Bu dosyalar public olarak yayınlanmış Clevo dosyaları. Monster'dan isterseniz mail olarak da gönderirler.
Yanlış bir hamle ile bilgisayarı kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Tüm sorumluluk size ait.
Yada gönderirsiniz onlar hallederler.
-
Takviye amacı ile sormuştum. Blok değiştirme gibi bir durum söz konusu değil bende.quote:
Orijinalden alıntı: mcgoktug
Bir kaç mesaj geriye bakarsanız yeni bloğun çok iyi şekilde soğutma sağladığını belirttiğim bir bilgi mesajını görebilirsiniz. Çubuklara ihtiyaç yok. -
Ben bu kaynaklara sahipti ama şimdi denedim önce uefi kapatıp secure yi de kapattık flashı açıyorum meset yapıyorum ardından da tekrar açtığımda flashme yapıyorum ama sürün hala 1.03 olarak gösteriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yönergeleri açıp bakarsanız önce EC firmare update yapılması gerektiğini görebilirsiniz. Yönergelerde neleri kapatıp hangi sırayla ne yapmanız gerektiği yazıyor.
Tekrar yazıyorum, biliçsizce yapacağınız müdahale ile bilgisayarı geri dönülmez bir duruma sokabilirsiniz. Adımları dikkatlice okuyup öyle devam edin. -
EC yi güncelledim talimatlarla ama boot güncellen miyor oluyor yani ama yine eski sürümü gösteriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsun 860evo 250 gb ss ekledim bilgisayarıma sorunsuz gördü ve yükledim. Değerleri de iyi. Tavsiye ederim düşünenlere. -
bu modelde undervolting deneyen oldu mu? -
Bu konuda monster yetkilisi yok. Monster'a telefon açarsanız hemen cevap alabilirsiniz. -
hocam siz bilgili bir arkadaşa benziyorsunuz intel extreme tuning ile undervolt yaptınız mı hiç?quote:
Orijinalden alıntı: mcgoktug
Bu konuda monster yetkilisi yok. Monster'a telefon açarsanız hemen cevap alabilirsiniz. -
Evet yaptım, bir süre faydalı gibi görünse de bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatınca ayarlar kendiliğinden sıfırlanıyor. Bir çok kez uzun kullanım sonrası mavi ekran hataları da aldım. En son olarak ısınma sorunlarını yazılımsal olarak çözemeyince fan bloğu sistemini komple üst modelle değiştirdim. Bir kaç sayfa önceye bakarsanız görebilirsiniz. -
hocam laptopu ikinci el yeni aldim ozellikleri hosuma gittifakat bir iki sorum olacak.islemciye macun cektim onda sorun yok.ekran kartina cekemedim uzerindeki bakir sogutucuyu ayramadim.fazla zorlamak istemedim oyle biraktim ancak sanki arasinda bakir sogutu ve silemci arasinda bisey var gibi geldi. -
CPU ve GPU arasında herhangi bir bağlantı yok. GPU üzerinde 4 tane ve fanların etrafında 3 yada 4 tane vida var. Vidalar sökülünce kolayca ayrılıyor. Soğutma bloğu ekran kartı RAM'leri üzerine termal pad'ler ile oturuyor ve bu pad'ler biraz yapışkan olduğu için yukarı kaldırırken direnç hissetmiş olabilirsiniz. -
İşlemci macununu sık sık yenileseniz bile aşırı ısınmasının önüne geçemiyorsunuz ve bu sıcaklık W tuşunu bozuyor. Tam W tuşu altında fan için bir boşluk bırakılmış muhtemelen oradan gelen ısı yukarıya direk etki ediyor. Ben sert plastik dondurma kabından bir parça keserek klavyenin altına koyarak açıklığı kapattım. Bu benim 3. klavyem.quote:
Orijinalden alıntı: Kairi06
hocam laptopu ikinci el yeni aldim ozellikleri hosuma gittifakat bir iki sorum olacak.islemciye macun cektim onda sorun yok.ekran kartina cekemedim uzerindeki bakir sogutucuyu ayramadim.fazla zorlamak istemedim oyle biraktim ancak sanki arasinda bakir sogutu ve silemci arasinda bisey var gibi geldi.
Önceki sayfalara bakarsanız işlemci fanını ve soğutma bloğunu Çin'den aldığım üst model notebook soğutma bloğu ile değiştirdim. Artık ısınma ve throttling sorunum kalmadı. Buna bağlı olarak Çin'den alıp taktığım yeni klavyemin de arızalanmayacağını düşünüyorum.
-
ekran karti olayina ne diyorsunuz oraya macun cekemedim.ya bir birine iyice yapismis ya da baska bisey var zorlamadim fazla.siz ekran kartina macun cektiniz mi peki
bu arada benim w tusu calisiyor sadece esc tusu caslimiyor -
2. mesaj üstte cevap yazdım sanırım görmediniz. -
tamam tsk yeni gordum hocam.
gtx 980 ile gtx 970 arasinda pek fark yok demissiniz.diger modellere baktim 980 li modeli de bulamadim. -
klavyenin altina hangi boyutlarda parca kestiniz ben de yapabilmem acisindan net belirmem gerkiyor olcuyu ve yerini
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X