Şimdi Ara

Monster TULPAR T5 V4.1 Inceleme, Sorunlar, Fan Modifikasyonu, Parça Değişimleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
8
Favori
20.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: drspawn

beni yanıltmadınız hızlı donusunuz icin tesekkur ederim.:) Su cihaza Monster dan daha fazla destek gösterdiniz, gercekten saka gibi. Ustune yanlıs hatırlamıyorsam yarısmayı da siz kazanmamıstınız.

Bu ve benzeri bir kac kaynak bende de mevcut. Monster in son guncellemesi sizde de yok sanırım. Bunlardan guncelledigimiz zaman acılıs resmimiz degisecek baska bir farklılık yoksa bende buradan güncelleyeyim.

Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? Bir diger ricam da elinizde guncellemeyle ilgili yönergeleri iceren bir dokuman veya bir site mevcut mu? Kontrol ederek gideyim atladıgım bir husus olmasın.

Alıntıları Göster

Evet yarışmayı kazanamadım.

Verdiğim linkte bulunan dosyaların içinde yönergeler de mevcut. Readme dosyalarını ve gerekli çalışır dosyalar zip dosyasının içinde bulunuyor. Benim USB port arızaları nedeniyle bios'u en son sürümde olan anakart ile değişim yapılmıştı. Haliyle eski yada yeni bios dosyalarına hiç ihtiyacım olmadı. Bu dosyaları hiç kullanmadığım için de ne kadar riskli bilmiyorum. 1.05 windows 10 ile tam uyumlu. 1.03 Windows8 ile iyi çalışıyordu.

Sadece windows 8 ile çalışan Prema bios mod dosyalarını indirmiştim ancak hiç kullanmadım.

Gördüğüm bir kaç yönergede önce EC sonra Bios yazıyordu. Muhtemelen doğrudur.

How to flash BIOS ROM:

1. Plug in AC adaptor.

2. Enter CMOS setup to disable "Intel Anti-Theft Technology" if the item is available.

3. Run Meset.exe under pure DOS environment, system will restart automatically.

4. Run flashme.bat under pure DOS, system will shut down automatically.

5. Plug off AC adapter for 5 seconds then plug in AC adapter.

6. Power on system, the system will restart automatically.

7. Enter CMOS setup to check BIOS version and load system default, save changes and reboot.

8. If the original BIOS settings are different from system default, please enter CMOS setup to change BIOS settings before system loads Windows.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 27 Kasım 2020; 15:42:23 >

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Dosyayı hic indirip acmadigim icin yonerge var mi diye bakmamistim haliyle tesekkur ederim.:)

o zaman sizde ki bios surumu orjinal monsterin son sürümü. Yani acilis ekrani hala monster logosuysa kendileri icin duzenledikleri surumdur diye dusunuyorum. Bios ve ec surumunuz nedir? 1.05.01 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drspawn -- 27 Kasım 2020; 15:46:12 >
  • drspawn D kullanıcısına yanıt

Evet son sürüm o, sonrasında yenisi çıkmadı zaten.

ilk mesajınızda P650SE-a yazmışsınız ama öyle bir cihaz yok, P650SA var. Size gönderilen Bios için P6xxSE yazıyorsa sorun yok

Monster TULPAR T5 V4.1 Inceleme, Sorunlar, Fan Modifikasyonu, Parça Değişimleri

bana gönderilen dosyanın ekran görüntüsünü paylastım. Ayrıca "öyle bir cihaz yok" dediginiz cihazla ilgili bir kaç link bırakıyorum size. Monster ı karalayarak elime bir sey gecmez, sizi temin ederim yalan konusmuyorum. Bu arada ekran goruntusunden gorebilceginiz gibi model numarası da P650SE-A icin. P650SE modelinin en ust versiyonu 1.05.01 dir. Yani anlayacaginiz böyle bir cihaz var. Bizim cihaz tam ara zamanda cıktı. Birebir aynı cihaz farklı 2 mimari ile cikti. Diger hersey aynı. Bizim cihazdan sonra cikan Broadwell mimarililere "-A" dediler.

http://downloads.eurocom.com/support/drivers/models/P650SEA/eurobios//

http://forum.notebookreview.com/threads/review-sager-np8651-clevo-p650se-with-gtx-970m-htwingnuts-review.765376/page-97

Ayrıca cevrenizde SPI flash lamayı bilen birileri varsa sizdeki bios u kopyalayabilirsiniz. Hem sonradan bir sıkıntı olması durumunda kullanabilirsiniz hemde bizlerle paylasabilirsiniz. Tabi bu konuda sizi ugrastiracak degilim ben global bir bios yukler gecerim sorun etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drspawn -- 27 Kasım 2020; 17:9:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drspawn

bana gönderilen dosyanın ekran görüntüsünü paylastım. Ayrıca "öyle bir cihaz yok" dediginiz cihazla ilgili bir kaç link bırakıyorum size. Monster ı karalayarak elime bir sey gecmez, sizi temin ederim yalan konusmuyorum. Bu arada ekran goruntusunden gorebilceginiz gibi model numarası da P650SE-A icin. P650SE modelinin en ust versiyonu 1.05.01 dir. Yani anlayacaginiz böyle bir cihaz var. Bizim cihaz tam ara zamanda cıktı. Birebir aynı cihaz farklı 2 mimari ile cikti. Diger hersey aynı. Bizim cihazdan sonra cikan Broadwell mimarililere "-A" dediler.

http://downloads.eurocom.com/support/drivers/models/P650SEA/eurobios//

http://forum.notebookreview.com/threads/review-sager-np8651-clevo-p650se-with-gtx-970m-htwingnuts-review.765376/page-97

Ayrıca cevrenizde SPI flash lamayı bilen birileri varsa sizdeki bios u kopyalayabilirsiniz. Hem sonradan bir sıkıntı olması durumunda kullanabilirsiniz hemde bizlerle paylasabilirsiniz. Tabi bu konuda sizi ugrastiracak degilim ben global bir bios yukler gecerim sorun etmem.

Sanırım kafanız karışmış. Orada SE-A ifadesi SE ve SA modellerini işaret ediyor. Öyle bir model yok yazdım çünkü resmi olarak clevo'nun sitesinde de mevcut değil. verdiğiniz link eurocom'a ait. Sager yada xmg gibi Monster ile aynı şekilde çalışan bir firmaya ait.

https://www.clevo.com.tw/clevo_down.asp?lang=en

Buradan tüm modellere ulaşabilirsiniz.

Bios'u kendim de çıkartabilirim ama bunu yapacak vaktim ve isteğim yok. Arıza durumunda ben de sizim gibi internet üzerinde bulduğum bir bios ile kurtarmaya çalışırım.

"eurocom" un nasıl bir firma oldugunu bana niye acıklıyorsunuz anlayamadım? Nasıl bir firma oldugunu bildigim icin size zaten ornek olarak o firmanın cihazlarının bios guncellemelerinden ornek attım. Diger atmis oldugum linke de bakarsanız bu sefer ornegimiz "Sager" kullanıcıları ile ilgili bir forum.

Gondermis oldugunuzu Clevonun sitesi "Driver" yani sürücü sitesidir. Clevo "bios" u musterilere ozel oldugu icin bu sayfadan bios paylasmaz. Bu sebeptende bu iki modeli ayırmak icin bir sebep yok. Niye diyecek olursanız dedigim gibi iki cihaz arasında sadece mimari farkı var geri kalan butun bilesenler aynı oldugu icin aynı sürücüleri kullanabilirler. Emin olun clevo bu gonderdiginiz sayfada bios guncellemelerini paylasaydı model adı olarak iki cihazı ayıracaktı.

"P650SE-A" isim verilmis model olarak EUROCOM, SAGER ve hatta MONSTER(dosya isminden yola cıkarak) da "öyle bir model" var.

Bana atılan dosyada boyle farklı bir model adı olunca arastirdim ve boyle bir cihaz oldugunu ogrendim. TULPAR T5 V4.2 yani bizden sonra sattıkları cihaz Broadwell mimarili. Yani bana atılan guncelleme buyuk olasılık bu cihaza ait olup Dunya uzerinde clevo ile calisan bazi firmalar bu cihaza P650SE-A demisler.

• quote:

Orijinalden alıntı: OuterHeaven

Arkadaşlar merhaba, bende de T5 v4.2 model monster laptop var. Son zamanlarda gpu fanı ses yapmaya başladı. İçini açıp baya temizledim ama ses azalmıyor. Makine yağı damlatayım dedim ama fanın üstündeki etiketi kaldırdığım zaman alttaki kısım sert plastikten ve çıkmıyor gibi, çok zorlamadım. Normalde lastik tıpa gibi birşey olurdu onu çıkarınca altta fanı döndüren mil görünürdü. Acaba benzer bir sorun yaşayan oldu mu, ne yapabilirim öneriniz var mı?

İhtiyacı olan olursa diye yazayım. Aliexpress'ten clevo marka için aratınca uyumlu fan bulup aldım. Taktım herhangi bir sorunu yok sessiz bir şekilde çalışıyor. Türkiyede satılan fiyatlara göre yarı fiyatına aldım ama malum pandemi nedeniyle biraz geç geldi.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.