Şimdi Ara

MONSTER TULPAR T7 2.4.1 SORUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MONSTER TULPAR T7 2.4.1 notebook aldım 1 hafta kadar oldu sorunum şu ki laptop şarjı varken pilde iken 130 -140 fps ile oynadığım oyun.şarj uyarısıyla birlikte prize taktığım zaman 160 fps ye çıkıyor ama 1-2 dakika da bir fps 27-30 civarı olup bariz bi kasma gösteriyor ve hangi oyun olursa olsun şarj olurken kasmalar meydana geliyor pildeyken sıkıntı olmuyor.Şarj uyarısı verince şarja taktığımda prize takılı ama şarj olmuyor yazıyor pil durumuna bakınca aradan 5-6 dk geçtikten sonra şarj oluyor diyor ve çok fazla ısınıyor şarj cihazı.Bu sorunlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.Şunu da belirteyim oyunun belirli yerlerinde olmuyor o fps düşüşü aynı yerlerde aynı şartlarda deniyorum ve pildeyken sıkıntı yok ama şarj olurken bu sıkıntı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackernova -- 18 Ekim 2014; 19:02:36 >

• hiçkimsenin bilgisi yokmu çok tuhaf.
  • hackernova kullanıcısına yanıt
    şarja taktığın zaman güç planı değişiyor olabilir. mesela sen pilde yüksek performans kullanıyorsundur, şarjı taktığın zaman dengeliye dönüyordur. bunu bi kontrol eder misin?

edit: sorun ya şarj adaptöründe, ya da bataryada.
    bataryayı çıkarıp masaüstü modunda oyun oynamayı deneyin bakalım, yine kasma ve fps sorunu olursa şarj adaptörü stabil çalışmıyor demektir, ki batarya olmadan stabil çalışmayan bir şarj adaptörü zaten cihazın kapanmasına da sebep olur.

edit2: alalı 1 hafta olmuş, cihazı değiştirmek de mantıklı bir seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pihor -- 19 Ekim 2014; 14:27:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

şarja taktığın zaman güç planı değişiyor olabilir. mesela sen pilde yüksek performans kullanıyorsundur, şarjı taktığın zaman dengeliye dönüyordur. bunu bi kontrol eder misin?

edit: sorun ya şarj adaptöründe, ya da bataryada.
    bataryayı çıkarıp masaüstü modunda oyun oynamayı deneyin bakalım, yine kasma ve fps sorunu olursa şarj adaptörü stabil çalışmıyor demektir, ki batarya olmadan stabil çalışmayan bir şarj adaptörü zaten cihazın kapanmasına da sebep olur.

edit2: alalı 1 hafta olmuş, cihazı değiştirmek de mantıklı bir seçenek.

şarja taktığımda ve pilde kullandığım güç seçenekleri aynı ikisi de yüksek performans. Dediğinizi de denedim pilsiz de kasmalar ve ciddi fps düşüşü gözlemledim.Şarj cihazı o kadar çok ısınıyor ki üstünde yumurta pişirebilirim. :)

• Bataryada oyun oynamayın zira cihaz performansı düşer.Oyun oynayacaksanız muhakkak prize takılı ve yüksek performans modunda olsun.Eğer bu durumda sorun devam ederse buraya yazın yardımcı olmaya çalışayım...
    o zaman sorunun adaptör kaynaklı olduğu kesin.
    ama eğer 1 haftayı geçmediyse direk değişim yapılıyor sanırım. 1 haftayı geçmişse servise göndermeniz gerekecek, orda test edip öyle değiştirirler muhtemelen adaptörü.
    umarım 1 haftayı geçmemiştir de uğraşmazsınız..
  • quote:

o zaman sorunun adaptör kaynaklı olduğu kesin.
    ama eğer 1 haftayı geçmediyse direk değişim yapılıyor sanırım. 1 haftayı geçmişse servise göndermeniz gerekecek, orda test edip öyle değiştirirler muhtemelen adaptörü.
    umarım 1 haftayı geçmemiştir de uğraşmazsınız..

farkettiğim birşey daha var çift ekran kartı var ve performans gerektiren uygulamalarda otomatik olarak ekran kartı geçiş yapıyor.iyi olan karta geçtiğinde iyi oluyor pildeyken ama şarj olurken kaıslmalar oluyor ve pc üzerindeki şarj ışığının ekran kartı geçişi olduktan sonra ara ara yandığını gördüm yani şarj olmuyor bazen benim tahminimce.Ekran kartı driverında şarj ile ilgili birşey varmı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackernova -- 24 Ekim 2014; 17:51:22 >
    bu durum tamamen adaptörün stabil çalışmamasından kaynaklı gibi görünüyor. performans gpu'su daha fazla akım çekiyor ve zaten sorunlu olan adaptörü zorluyor. ekran kartı driverı bu tür fiziksel sorunlar yaratmaz.
  • quote:

bu durum tamamen adaptörün stabil çalışmamasından kaynaklı gibi görünüyor. performans gpu'su daha fazla akım çekiyor ve zaten sorunlu olan adaptörü zorluyor. ekran kartı driverı bu tür fiziksel sorunlar yaratmaz.

Çok teşekür ediyorum ilginiz için garantiye yollasam en iyisi olacak sanırım .
  • 10 gun icerisinde kosulsuz iade hakkinizin olmasi gerekiyor, aldiginiz yere goturup canli olarak gosterin. Tabi magazadan direkt satin alim yaptiysaniz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.