Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 20.2.1 mi MSI GL75 Leopard mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sdenimo

Hocam cihazlar iyi hoşta fiyatlar da baya hoş. Kampanya kollamak lazım :)
    Tasarım + malzeme kalitesi + soğutma + teknik servis + yazılım bazında Msi her zaman bir gömlek daha iyidir hocam. Biraz fazla ödersin ama karşılığını fazlasıyla alırsın.
  • sdenimo S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben olsam lenovoyu alırdım ama daha fazla performans istiyorsanız msi gl65 gl75 2060 modelleri 2060 plus gibi birşey olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir uyarı arkadaşlar: İntel'in mobil i7 10750h modelinde kronik ısınma sorunu var. Binlerce şikayetten sonra yerine 10875h modelini apar topar üretip piyasaya sürdüler. Alacaksanız 10750h işlemciden uzak durun marka fark etmeksizin.

Ayrıca monster teknik servislerinde kapıda kuyruk oluştuğu da kulağıma gelen haberler arasında :)
  • Empyrium kullanıcısına yanıt
    Haklısın valla fakat monster dışında 10875h işlemcili bilgisayarlar 18-19k bandında. Beklemek mi lazım bilmiyorum malum okullar da açılıyor halledeyim bir an önce diyordum ve 1075h dan başka seçeneğim yok :( Lenovo'nın Amd li modelleri yakında piyasaya çıkar diye düşünüyorum beklenmeli mi sizce

www.lenovo.com
    Lenovo Legion 5 15 | Gücünü AMD'den alan 15.6 inçlik oyun dizüstü bilgisayarı | Lenovo Türkiye
    https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Lenovo-Legion-5-15ARH05/p/88GMY501444

i7 10. işlemcide nerede kronik ısınma sorunu var? 10.nesil işlemciler özellikle ısınma sorunu olmamasıyla gündemde. açın tulpar 20.2 nin incelemelerini izleyin performans modunda bile cpu 80 dereceyi geçmiyor neredeyse. laptopta tek/çift fan çıkışı varsa elbette ısınma olur 10875'te de olur o fanlarla. msi'ın 18k lık laptoplarını inceleyin bakalım cpu sıcaklığı 50'lerde geziyor mu sanıyorsunuz? o fiyat bandında 90 dereceyi gören msi bile var.

arkadaşlar bakın genel bir uyarı yapayım kötü yorumlar elbette olur hiçbir laptop kusursuz değil. ama böyle teknolojiyi aşırı sorgularsanız yarın evin yolunu bulamazsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok haklısın valla cok ayrıntılı anladığımı soyleyemiyecegim o yüzden elimden geldiği kadar araştırmaya çalışıyorum ve araştırdıkça beni kara delik gibi bir girdaba çekiyor :) gözümü kapali siparişi verip kurtulacağım

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145287915#145287915

al kardeşim 18k lık msi kullanıcısı yorumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontthinkso -- 30 Ağustos 2020; 16:15:37 >
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    Malesef kalite fiyatla da %100 orantılı gibi bir algıya sahibiz ama görüldüğü üzere değilmiş. :/ En iyisi bütçeyi yormayan ortalama bir cihaz alıp geçmek çok da kurcalamamak lazım bu işi.
  • Zamanında Monster aldım. Her seferinde ayrı pişmanlık yaşadım.
    Yazılımları beş para etmez. Donanım ucuz olabilir ama onu yönetecek yazılımı da tutup lise stajyerine yaptırmazsın.
    Bataryası beş para etmez. İki sene oldu ve şu anda normal kullanımda 1.5 saat anca dayanıyor.
    Hoparlör ve kasa kalitesi yerlerde. Gidin mağazada bakın. Sonra aynı fiyat diğer firmalara bakın anlarsınız.

• idontthinkso kullanıcısına yanıt
    sana tavsiyem youtube teknoloji kanallarına özellikle de yerli olanlarına pek güvenmemen. genelde o cihazları tanıtmak için para aldıklarından milleti aldattıkları çok olur. msi'i da savunmuyorum şu haberi okumanı tavsiye ederim:

10.nesil ısınma sorununa karşı olarak piyasaya çıktı ancak 10750h hariç, bu konuda pek çok yabancı kaynaktan araştırma yapabilirsin. mobilden bahsediyorum sadece, desktop işlemciler çok sağlam 10. nesilde. mobili pek kimse takmadığı ve kullanıcı kitlesi belli küçük bir kitle olduğu için sükse yaratmadı. 10750h aynı fan altyapısıyla 90 dereceleri görürken 10875h ile 80e düşürdüler. hatta birçok marka msi'ın başı yandıktan sonra bekleyip direkt 10875 işlemcili modelleri üretip piyasaya sürdüler. bu yüzden şu an msi ve monster dışında hign end cihaz bulunamıyor. asus yeni getirtmeye başladı 10875h ve 10980hk olarak.

bu arada msi stealth modeli soğutma sistemi zayıf olduğu için sessiz ve ince. oyun için alınmayacak bir model. hele ki o kadar para vermek, akıl alır gibi değil.

• bu da bahsettiğim iki işlemci arasındaki uçurum farkı görmeniz için:

• Monster kötü marka demedim. Demek istediğim kağıt üstünde özellik olarak iyi gözükebilir. Fakat, iş kullanışlılık ve ömür konusuna gelince diğer markalara nazaran sınıfta kalıyor. Bir daha PC alacak olsam şahsen HP tercih ederdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E6F359956

Bu mesaj silindi.
    Haklısınız bir kaç kötü tecrübe yüzünden markaya yüklenmek doğru değil ama bir çoğunluk mevcut ise biraz dikkat etmek lazım.

Lenovo da Hepsiburada da yeni satışa çıkmaya başladı galiba o yüzden fazla inceleme vs mevcut degil fakat yabancı kaynaklardan arastiriyorum her ne kadar model birebir uymasada ;)

Lenovo instagram sayfası + Şikayetvar teknik servisten yakınıyor . Şans işi işte hiç teknik servisle işin de olmayabilir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdenimo -- 30 Ağustos 2020; 21:59:51 >
    Hepimiz msi ı öve öve bitiremeyiz (ben de dahil )fakat Msı kullandığınızda vs değil basıyorlar parayı reklama hepimizde bir marka algısı oluşuyor ister istemez. Tabiki kaliteli güzel yanları da vardır ama bariz kötü yanlarını da etiğe aykırı bir şekilde ört bas etmeleri hiç hoş olmamış :(

• Tulparı bilemem ama Abra modelini aldım pişman oldum. Yarı yolda bırakmasın diyorsaniz msi lenovo asus alın o fiyatlara çok güzel pcler bulabilirsiniz

Cihazı gönderdim, 10750h için sıcak çalışıyor denilmiş ama 2 günlük tecrübeme göre laptop için normal gibi geldi bana. Sadece fanlar ses yapıyor oyundayken o rahatsız edici. Cihaz geldiğinde cinebench ile aldığım sıcaklıklarıda paylaşırım.

Hocam 10850'yi sunmuş olmasınlar. Neden i7 10750 6 çekirdekli versiyonun şikayetleri sonrası 8 çekirdekli model çıkarsınlar ki. Sanki Ryzen ile rekabet edelim diye çıkarmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTX 1650Ti

144hz wva panel, hocam ben lenovonun wva panelli modellerinden birini incelemiştim bir fark yoktu sanki ips ile
    Hocam WVA ibaresi ile VA paneli karıştırmamak gerekiyor, ben araştırmıştım. WVA=Wide Viewing Angle yani geniş görüş açılarına sahip bir panel olduğunu ifade ediyor. Genel bir ifade yani. WVA yazan üründe geniş görüş açısını garanti eden kaliteli bir VA panel de kullanılmış olabilir IPS de.
  • _lightning_ _ kullanıcısına yanıt
    Bilginiz için sağolun hocam

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.