Şimdi Ara

█ MONT VE CEKET FIRSATLARI 2015 █ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
251
Cevap
41
Favori
16.853
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takip
  • Desa ındırım sezonuna ne zaman gırer acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • frenze kullanıcısına yanıt
    hala bekliyoruz
  • http://www.decathlon.com.tr/bionnassay-900-x-warm-erkek-ku-tuyu-erkek-mont-id_8286606.html 2-3 gündür mont bakıyorum bir türlü kara veremedim almışken kaliteli almak istiyorum her neyse gezinirken deacahtlona da bakınmıştım bu mont dün 359 idi bugün 404 yapmışlar alacakların bilgisine.

Edit:Arkadaşlar hala arayış içersindeyim bu Jack wolskin 3 in1 montlar kış soğunda ne kadar sıcak tutar bilen ve ya kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagari Hasan Çelebi -- 16 Ekim 2015; 22:44:18 >
  • kişisel olarak quechua markasına 400 lira vermektense Jack Wolfskin , TNF montlarına 500-600 vermeyi tercih ederim.Ben de onların indirimini bekliyorum.1 ay daha beklerim.
    Eğer düşmezse Zara mağazalarına yeni montlar gelmiş fena değil ama ilk fiyatları pahalı onlar da olmadı Levi's dan 299 lira olan montu alır geçerim.Bir de Colombia ,TNF ,Jack Wolfskin yağmurluk aldık mı tamam zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

kişisel olarak quechua markasına 400 lira vermektense Jack Wolfskin , TNF montlarına 500-600 vermeyi tercih ederim.Ben de onların indirimini bekliyorum.1 ay daha beklerim.
    Eğer düşmezse Zara mağazalarına yeni montlar gelmiş fena değil ama ilk fiyatları pahalı onlar da olmadı Levi's dan 299 lira olan montu alır geçerim.Bir de Colombia ,TNF ,Jack Wolfskin yağmurluk aldık mı tamam zaten.

Hocam merhaba bu jack wolskin columbiadaki 3 in 1 montlar kış soğunda yeteri kadar sıcak tutar mı?

http://www.jack-wolfskin.com/iceland-jacket-men/1105741-2056002.html

• Valla tutması lazım
    Zaten bu urunler outdoor ıse sehır yasamında da fazlasıyla yeterlı llacaktır dıye dusunuyorum

İstanbul havası ıcın yeterlı olabaılır bence

Şöyle cıkartılabılen hem yağmurluk hem soguk havalarda da kullanılabılcek bır urun sanırım gosterdıgınız yanı yağmurlu havalarda yolda bırakmıyor olsa gerek

Ama fiyatı fazla 600 olsaydı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 17 Ekim 2015; 16:58:09 >
  • Columbia Sleeker Jacket almaya karar verdım.inşallah yağmurda rezil olmayız d pişman olmam.

• quote:

Columbia Sleeker Jacket almaya karar verdım.inşallah yağmurda rezil olmayız d pişman olmam.

amazonada bakabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam bu tür columbialar 25 dolar gibi bi fiyatı vardı
  • 600 700 tl yi sadece bir mont yada cekete verip te 40 50 tl indirim peşine düşünce bi tuhaf oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freddy.Krueger

quote:

Columbia Sleeker Jacket almaya karar verdım.inşallah yağmurda rezil olmayız d pişman olmam.

amazonada bakabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam bu tür columbialar 25 dolar gibi bi fiyatı vardı

Bakmıstım 25 dolar degıl 75 dolar covarı

• arkadaşlar bende bi mont almıştım ama 1-2 kez giydim maximum başka bi mont alınca bu fazlaya çıktı dolapta öylece duruyor sıfırdan hiçbir farkı yok.satmayı düşünüyorum almak isteyen olursa pm den ulaşsın.ürün resmine linkten bakabilirsiniz jack&jones m beden

http://www.morhipo.com/jack-jones-mont/5881521/detay
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    quote:

Valla tutması lazım
    Zaten bu urunler outdoor ıse sehır yasamında da fazlasıyla yeterlı llacaktır dıye dusunuyorum

İstanbul havası ıcın yeterlı olabaılır bence

Şöyle cıkartılabılen hem yağmurluk hem soguk havalarda da kullanılabılcek bır urun sanırım gosterdıgınız yanı yağmurlu havalarda yolda bırakmıyor olsa gerek

Ama fiyatı fazla 600 olsaydı ..

Size (daha doğrusu soğuk bölgelerde yaşayan veya doğa sporları için giysi arayışında olan arkadaşlara ) ufak bir uyarı : Columbia ve jack wolfskin gerçek outdoor firmaları değillerdir. Outdoor görünümlü normal giyim markalarıdır. Performans giysisi üretmezler daha doğrusu üretemezler. Eğer markaya karşı özel bir sempatiniz yok ise (sonuçta keyfinizin kahyası değilim ) bunlardan uzak durun .Şehir içinde idare ederler. Bu arada mesajınızda ismi geçen Quecha (ki marka değil decathlon'un kendi ürettiği outdoor giyim grubuna verdiği isimdir, marka ve üretici firma olarak aslen Fransız decathlondur) genelde bu iki markadan daha ucuz fakat aynı veya daha yüksek kalitede üretim yapar. Garanti konusunda yukarıda bahsi geçen iki firmadan da çok daha iyidir.. Konu ile yazdığım bir yazıyı tekrar aşagıya kopyalıyorum. (Bu arada outdoor giyim , ayakkabı vs ile özel ve konu altından mesaj gönderen arkadaşlar foruma çok nadir giriyorum . )

quote:

Orijinalden alıntı: bachibouzouk

quote:

Orijinalden alıntı: anzubesti

Bu fiyata o markayı alanın aklına şaşarım.Gidin Columbia,northface gibi markalar alın arkadaşlar.

Columbia ise defalarca yazdığım gibi gerçek bir outdoor markası değildir. Hedef kitlesi bu işten anlamayan sadece fiyat etiketine bakıp aldanacak , outdoor , ekstrem sporlar ile ilgisi olamayan kitledir . Casual outdoor dediğimiz şehirde iş görecek kıyafetler üretir. Konu ile ilgili daha önce başka bir Columbia indirim başlığında belirttiğim görüşlerimi , alakalı başka bir yazımla beraber buraya yapıştırıyorum.

Orijinalden alıntı:

endi mesajıma flood yapmak gibi olacak ama hazır zamanım varken Columbia ve jack wolfskin 'in niye doğa sporu markaları olmadığını, niye yabancı dağcılık sitelerinin incelemelerine bile dahil edilmediklerini (edilseler bile 5 üzerinden genelde tek yıldız aldıklarını), doğa sporları ile ciddi olarak ilgilenen hiç kimsenin bedava bulmadıkça bu iki firmayı tercih etmediğini, sponsor olarak bile iyi dağcıların bu firmalar ile anlaşma yapmadığını (zaten ana hedefleri dağcılık, ekstrem koşul giysileri talep eden kitle değil, şehir kullanıcıları, ) bu işten anlayan herkesin "beş para etmez"," trekkingci forması" , "offroad cı giysisi " tabirleri ile yerdiğini bir iki örnek ile çok detaya girmeden mümkün olduğu kadar basitçe anlatmaya çalışayım. Daha sonra zamanım olmayabilir.

Eğer siz kötü bir dağcı, sporcu atlet vs .. iseniz iyi malzeme sizi daha iyi bir sporcu yapmaz fakat kötü malzeme iyi bir sporcunun performansını olumsuz yönde etkiliyebilir , daha önemlisi özellikle yüksek irtifa kış dağcılığı gibi koşullarda işler daha ekstrem olmaya doğru gittikçe hayatını ve uzuvlarını kaybetmesine neden olabilir.

Bunun farkında olan bu sektördeki en iyi markalara bakarsınız (arcteryx, mammut, haglöfs, norrona, black diamond, millet vs) araştırma ve geliştirmeye oldukça para ve zaman ayırdıklarını, yapmakla yükümlü oldukları testler dışında ekipmanlarını devamlı dünyanın en iyi dağcıları ile en zorlu koşullarda test ettiklerini, mutlaka belli standartları tutturmak zorunda olduklarını, ana kitlelerinin gerçekten ekstrem işler yapan ve bu işlerin şartlarını kaldırabilecek ekipmanlar talep eden bir kitle olduğunu görebilirsiniz. Önceki mesajımda verdiğim linki okuduysanız olağandışı koşullar olağandışı malzeme ister bilinci ile malzeme üreten bu firmaların standartları o kadar yüksek ki ana hedefleri olmayan askeri özel kuvvetler gibi kullanıcılar bile kendileri için yapılan taktik malzemeyi değil bu firmaların ürünlerini kullanmakta. (örneğin en iyi malzeme üreticisi Arc'teryx Amerika spec ops cuları , özel askeri birlikleri, kuzey avrupa ülkeleri özel askeri harekatcıları tarafından tercih edilmekte, (hepsinin linkini daha önceki mesajımda verdiğim bağlantıda bulabilirsiniz. )

Wolfskin ve columbia'yı kötü yapan bir kaç neden

- Kullanılan malzeme, dayanıklılık, kesim, işlevsellik.
    İyi olarak saydığım markalar bu sektörde standart hale gelmiş, işe yararlığı testlerle kanıtlanmış, yıllardır dünya üzerinde en zor durum, hava koşulları, koşullarda kullanılıp geçer not almış gore gibi firmalarla ( goretex windstopper gibi membranları üreten firma) anlaşmalıdır ve onların ürünlerini kullanır ve ayrıca testlerinden geçmek zorunda kalırlar. Bu arada her goretex li ürün (detaya girmiyorum, xcr, classic, pro gibi etmenlerden bağımsız) aynı kalitede değildir. Yani a firmasının goretex montu ile bu sektörün en iyileri Arc'teryx, norrona vs .. aynı goretex membranı kullansalarda Arcteryx norrona , mammut, haglöfs kullandıkları dış kumaş, dwr kaplama, dikiş (bu membranlarda dikiş müthiş önemlidir) , bantlama (dikişlerin nasıl bantlandığı dikişten de önemlidir) gibi etmenlere verdikleri önem, kalite kontrölü, sağlamlık, hafiflik, katlanabilme ile daha öndedir. Bu firmaların yaptıkları bütün teknik giysilerin kanıtlanmış teknik verileri bellidir ve bu değerleri verebilirler. Mesela iyi bir firmadan goretex alıp teknik verilerine baktığınızda özelliklerinde 2 adet birim görürsünüz : Biri cm2 'ye kaç milimetre su sutunu basıncına dayanıklı olduğu, diğeri 1 m2 kumaşın 24 saatte kaç cm3 soluduğudur. Zaten goretex event vs ye tonla para vermenizin tek nedeni bu iki veridir.

Columbia ve jack ' e gelince ürünlerini doğa sporları için verimsiz, ucuz ve kötü malzeme ile ürettiklerinden,( gore gibi firmalara lisans parası vermemek ve maliyeti düşürmek için ) hiç bir zaman bu değerleri ürünlerine koymazlar. Bunun yerine suya dayanıklı, nefes alır gibi yuvarlak ifadeler kullanırlar. yaptıkları testleri , ne kadar suya dayanıklı oldukları yada 24 saatte ne kadar soluduğu gibi bilgiler yoktur. Çünkü vaad ettikleri işi yapabilecek teknolojik membranlardan ve teknik giysi üretebilecek ar ge den yoksundurlar. zor doğa koşullarında kullanılan malzemeler belli standartları karşılamalıdır ve bunu başardığına dair testlere ait verileri paylaşmalıdır. Jw ve columbia saydığım mjarkaların aksine bunu başaramadıkları için teknik özelliklerini net olarak ürünlerine koymazlar. Zaten dediğim gibi hedefleri bilinçsiz şehir kullanıcısıdır. Örneğin su geçirmez ceketler için yaptıkları, kötü polyester malzemeyi su apnesi ile kaplatmaktır. Ebay den alacağınız çin yapımı 10 usd lik ceketlerle benzer teknolojiyi kullanırlar.

İşin kötüsü bu uyduruk malzemeyi , iyi, kaliteli ve artık sektör standartı haline gelmiş membranları kullanan markalara yakın fiyata satarlar. Örnek doğa sporlarının gelişmediği ülkemizde jack wolfskinin bilinçsiz tüketiciye eski ağır , kötü cordura kumaştan yapılma komik sırt sistemli çantasını 600 ytl ye kakalamaya çalışması gibi... Burada amaç reklamcılıkta bilinen bilgisiz tüketici üzerinde chivas regal etkisini yakalamaktır. (Bir ürün kalitesiz bile olsa pahalı ise bilinçsiz tüketici tarafından daha çekici bulunmakta ve fiyatı yüzünden kaliteliymiş gibi algılanmakta. ) Yukarıda saydığım markalar ürünlerine ömür boyu garanti verirken ( bu garantiden yaralanmak için ürünün asıl sahibinin siz olması gerekmez, 2, 3 üncü sahibi olabilirsiniz , garantiye vermek istediğiniz ebay den alınma 20 senelik bir ceket olabilir, faturası olmayabilir vs..)jw , columbia da böyle bir durum yoktur. Bu garanti sözde garantide değildir, forumlarda bir çok örneği vardır.

İki marka da diğer iyi markaların ar-ge lerinin geliştirdiği fakat işe yaramadığını testlerde ve saha kullanımında anlayıp üretmeme kararı aldıkları teknolojilerini kopyalamakta ve ya satın almakta . Örnek columbianın omni heat teknolojisi ve pilli ısıtma sistemi. Bu iki teknoloji farklı adlar ile north face tarafından bulunmuş olup hiç bir işe yaramadıkları için bir sezon üretilip , bir daha kullanılmamıştır. dağcılıkta ısı kaybı 3 şekilde olur: Radyasyon; konveksiyon ve kondüksiyon ile. Omni heat radyasyonla ısı kaybını azaltırken (ışıma yolu ile ısı kaybını) , en önemli etmen olan konveksiyonla ısı kaybını arttırmaktadır.
    jack wolfskin ise bir ara taklitçilikte çığır açmış zamanın en ikonik polarlarından north face'in denalisini taklit ettiği gibi logosunuda aynı north face gibi göğüs ve sırta yerleştirmeye başlamıştır.

Yurtdışında alp rehberlerinde , büyük ekspedisyonlarda , kutup ekspedisyonlarında , yüksek irtifa tırmanışlarında bu iki markayı kullanan göremezsiniz. bağımsız ve güvenilir testler de ilk 5 e giren ürünleri yoktur. , tavsiye edildiğini hatta doğa sporları markası olarak anıldığını göremezsiniz.

İsterseniz tasarım gibi konulara da girebilirim(ki oldukça hayatidir, mesela - 30 da eldiveninizi çıkarmadan fırtına başlığınızın kaskınızıla beraber dönmesini engelleyen kopçaya rahatça erişmek gibi) fakat yazı çok uzar ve fazla teknikleşmeye başlar.

Kısaca eğer bu işlerden gerçekten anlayan birilerine bu iki markanın doğa sporlarına yönelik olduğunu söylerseniz işte o zaman lafınıza gülebiirler, tam tersini iddia birine rastlarsanız net olarak söylüyorum, ya bu işler hakkında oldukça cahildir ya da elindeki malı size satmaya çalışan bir satıcıdır.

Bu iki marka ülkemizde spor kültürünün olmayışını, piyasaya erken girmelerini , avmlerde göz önünde olmalarını ve daha bir kaç nedeni iyi değerlendirip ülkemizde (yurtdışının aksine) hak etmedikleri iyi bir imaja sahip olmuşlardır. Hatta o kadar ki mammut gibi bu alanda en zirvedekilerden bir marka Türkiye de tutunamazken bu iki marka her büyük alışveriş merkezinde bulunabilir. Kalite açısından karşılaştırmak gerekirse (divx ile ilgili bir forumda görüntü formatları üzerinden örneklemek daha iyi olacak); mammut bir filmin bluray kopyası ise Jw ve columbia' ya sinema çekimi vcd diyebiliriz.

ayrıca benim dediklerim ile yetinmek durumunda değilsiniz, yurtdışındaki dağcıların forumlarını bloglarını okuyup sorular sorarak bir sonuca varabilirsiniz.

@holapsp columbia' dan ve jack wolfskinden uzak durun. İkisi de outdoor sektöründeki en kalitesiz (ve kalitesizlikleri ile ters orantılı fiyatlara sahip ) markalardır. Hatta gerçek outdoor markası değillerdir, casual dediğimiz sınıfa girerler, anca şehirde iş görürler . Outdoor ayakkabı için bot üreten dünyaca tanınmış iyi dağcılık markalarına (sizin bakacaklarınız dağcılık amaçlı üretilenler olmayacak tabi ki) yani La sportiva (en iyisi), Asolo, Scarpa, Boreal, Salomon, The North face , Koflach gibi markalara bakın (salomon ve north face'in trail running ayakkabılarını veya casual modellerini ülkemizde yürüyüş botu olarak satıyorlar bunlar bot değildir, her araziye gelmez, amacı dışında kullanılırsa kolay yıpranır , zorlu arazi koşulları için olan modellerine bakın, salomon ve North face'in gerçekten arazi için üretilen serileri çok çok iyidir, ayakların yorulması vs çok farklı ve uzun bir konu.. herkesin anatomisi özellikle ayaklar birbirinden oldukça değişik olduğu için 1000 kişinin rahat ettiği ayakkabı sizi rahatsız edebilir vs.....) ayakkabı ve markalar ile ilgili daha önce başka yerde yazdığım ufak bir anektod ;http://forum.divxplanet...4&st=150&p=1063832944&#

Öncelikle Türkiye' de spor kültürünün olamayışından mütevvelit spor ekipmanları hakkında bilgi , özellikle doğa sporları ile ilgili olanlar çok kısıtlı ve hepsi de yalan yanlış bilgiler içermekte . Bu konuda güvenilir tek Türkçe kaynak T. Fındık'ın incelemeleridir. Kendisi 1990lar dan beri Tnf kullanmakta ve yüksek irtifa tırmanışlarını Tnf sponsorluğunda yapmakta. Tnf eski tnf olmamakla birlikte (eski tahtını Arcteryx'e kaptırmıştır, hiç tartışmasız Arcteryx şu an Norrona, Mammut gibi markalar ile beraber en iyi extrem koşul outdoor kıyafetleri üreten firmalardandır fakat fiyatı özellikle kanada yapımı olanlar diğer markaların 2-3 katına varabilmektedir) Tnf Summit series hala iyidir ve columbia gibi kalitesiz bir marka ile karşılaştırmak çok da doğru değildir. (Tnf nin alt ve üst sınıf üretimleri vardır. Ülkemizde boyner vs mağazalarında bulabileceğiniz çoğu ekipmanı columbia , jack wolfskin gibi fiyatına oranla kalitesiz markalara yakın olan alt sınıf serilerdendir. Örnek 3 in 1 jacketler. ) Kullanılan tüy oranları vs ye gelince bu ayrı bir yazı konusu, mesela bazı modeller özellikle bu gramajda üretilir, ve koltuk altı yan taraf gibi bölümlerde tüy bulunmaz. Bunun yerine polartec flashdry gibi malzemeler kullanılır. Mesela down sweater ceketler veya hybrid down ceketler. hybrid down ceketler flash on - off dediğimiz extrem koşullarda yapılan yüksek yoğunluklu fakat dur kalklı faliyetler için özel olarak dış katman olarak değil, polar yerine orta katman olarak üretilir, eğer şehir içinde otobüs beklerken donmamak için bu ceketleri alırsanız (ki teknik ceket oldukları için fiyatları yüksektir) üreten firmaya küfredersiniz. Bu ceketlerin kullanım amacı farklıdır ve işlerini oldukça iyi görürler. ( bu konu çok uzun alacağımız ekipmanın ne için üretildiği, hangi faliyetlerde kullanılacağını bilmek ayrı bir başlık , daha sonra değinirim)

Eğer konu outdoor firmalar ise "Kaliteli montlarda ve kabanlarda yalıtım kaz tüyüyle yapılıyor." cümlesi yanlıştır. Önemli olan ceketin nerede ve nasıl kullanılacağıdır. (Yanlış anlaşılma olmasın, en iyi ısı yalıtımı sağlayan malzeme kazların göğüs bölgesinden elde edilen kaz tüyüdür.)
    Ceketi nerede kullanacaksınız ; ıslanacak mı ? Soluyabilirlik önemli mi ? Yapacağınız aktivite ne ? gibi sorular oldukça önemlidir Örnek olarak sadece 60 gr corloft sentetik dolgu kullanılan bir arcteryx ceketle ekstrem koşullarda yapılan bir alpin tırmanış yazısının linki veriyorum
    http://coldthistle.blogspot.com.tr/2011/02/arcteryx-atom-lt-hoodyjust-how-good-is.html
     █ MONT VE CEKET FIRSATLARI 2015 █

arcteryx ki daha önce dediğim gibi en kaliteli malzeme üreticisidir, ( o kadar ki dağcılık için ürettiği malzemeleri dünyanın en iyi özel kuvvetleri kullanmaya başlayınca onlar için özel arcteryx leaf adı altında bir seri koleksiyon hazırlamışt ve en elit birliklerin ilk olarak tercih ettiği malzeme üreticisi haline gelmiştir. ) 2013 e kadar etik nedenler ile kaztüyü kullanmamıştır.
    Centurion Arms 12.5" SBR by stickgunner, on Flickr

"Türkiye'de satılan bir marka yok :D " bu ifade de tam olarak doğru sayılmaz tnf ye dönücek olursak yurdumuzda da satılan himalayan jacketi örnek verebilirim. senelerdir kutup ekspedisyonlarında ve everest gibi yüksek irtifa tırmanışlarında (ki yüksek irtifa tırmanışları kutuplardan daha soğuk, bu gezegen üzerinde görebileceğiniz en ekstrem koşulları sunar) sporcuların hayatlarını emanet ettikleri ceketlerin başında gelir. tabi bu ceketi alıp şehirde giymek oldukça komik görülecektir. Bunun dışında millet marmot gibi markaların kaztüyü ceketlerini bulabilirsiniz.
    http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/men-8217-s-himalayan-parka.html

"Yapay yalıtım maddesi kullanılırsa sıcaklık performansı ve tabi fiyat düşüyor." hem yanlış hem doğru. Kaz tüyünde kaliteyi beliryen durumlardan biri tüyün nereden alındığı , hangi ırka bağlı olduğu (macar kazı vs) ve geçtiği işlemler , örneğin 60 gr macar kazı göğüs kısmı kaztüyü kullanılan 700 fill az pelteli bir ceket 100 gr adi tüylü 70/30 pelte oranlı 500 fil bir ceketten daha sıcak tutacaktır. Ya da 100 gr Arcteryx coreloft atom sv sentetik ceket x marka kalitesiz 450 fill bir kaztüyü ceketden daha iyidir vs..Ayrıca hem sentetik hem kaztüyünün beraber kullanıldığı ceketler de vardır, önemli olan fill power kullanılan kaztüyü ve pelte dolgu oranı , dikişler, kaz tüyü dağılımı , kalitesi yastıklar, dikişlerin rüzgar geçirmezliği , kullanılan kumaş vs dir bu konu çok uzun ve çok dallanıp budaklanmaya açık, asıl meseleye geçiyorum.)
    Marka ve işlevsellikleri hakkında daha önce yazdığım iki yazıyı buraya kopyalıyorum , columbia gibi sektörün en kötüleri arasında bulunan (ki gerçek bir outdoor firması değildir , casual outdoor dediğimiz , çakma outdoor sınıfına girer. Ne teknolojik membralara ne hafifliğe , ne katlanabilirliğe, ne de dayanıklılığa sahip ürünleri bu ve daha bir çok özelliğe sahip markalara yakın fiyata satılır.) yerine decathlon gibi mağazalardan alacağınız ürünler fiyat / performans olarak daha iyidir. Şu an daha fazla zamanım olmadığı için konu ile ilgii daha önce yazdıklarımı "kopyala-yapıştır" yapıyorum . Bu yazdıklarıma cevap vereceklerin önce o satırları okumasını ve verdiğim linkleri araştırmasını öneririm.
    Bu arada özel mesaj ile ve konu içinde gelen sorulara foruma çok sık girmediğimden oldukça geçikmeli cevap veriyorum. Mesaj gönderen arkadaşlar kusura bakmasın. Son alıntıdaki tnf ile ilgili görüşler bundan 3 sene öncesine ait ve tnf summit serisinde eski , sektörün en iyi markası olduğu döneme (1980-2000) dönmeye başladı.

Özel mesaj ve konu üzerinden soru soran arkadaşlar , foruma çok sık girmiyorum cevaplarım çok geç gelebilir, kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bachibouzouk -- 25 Ekim 2015; 3:57:25 >

• Gercek outdoor firması olmadıklarını en azkndan daha ıyılerının daha sağlamlarının oldugunu bılıyorum
    Tek ıstegım sehır kullanımına uygun olması
    Yeterlı olması

Tesekkurler bılgı ıcın
    Queacha ıcın de bakındım ama cok begendıgım bır model rastlamadım hanı bıraz da yakıssın sık dursun ıster ınsan
    Polar olarak quecha polar tercıh ettım 2 tane gayet ıyıler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 25 Ekim 2015; 11:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bachibouzouk B kullanıcısına yanıt
    Eksileyecektim ama chivas regal benzetmesi hoşuma gitti hocam tebrik ederim.

Durumum oraya kadar kurtardı kalanını okuyamadım :)

Ağrıya nemruta çıkmayacak insana columbia jack wolfskin timberland yeter. En az %40 indirimle alma koşuluyla tavsiye ederim. Şehir kullanımına uygun, sporcu iy uygun değil. Piknikte gideri var.

Dün oneill softshell aldım 137tl'ye geldi bonus ile ama tükendi. Fikir vermesi için:
    http://www.1v1y.com/urun/oneill-5406-pmss-exile-softshell-haute-red-1085674

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 25 Ekim 2015; 14:48:11 >
  • mangoda mont beğendim ama 559tl fiyatı var. bu marka ne zmaan indirim giriyor?
    aslında dechatlonda sert kış şartlarına uygun çok güzel montlar var. avcılık montu (solognac sibir 300) vardı beğenip aldım ama kumaşı çok sert ve ses çıkartıyordu, bu yüzden iade ettim.

• bu mevsimde kaliteli mont kabanı ucuza bulmak çok zor. geçen mart-nisan ayında timberlandten linkteki kaz tüyü kabanı 250tl ye almıştım. Geçen mağazada 1100 tl'ydi. sitesinde biraz daha ucuz.
    http://www.deriden.com.tr/5500j-timberland-goose-eye-mtn-jacket-p7155
    Diyeceğim mart-nisan aylarında çok kaliteli birşeyler alabilirsiniz ucuza.
    -

@cemsch

Hocam mango'nun erkek kısmı kolay kolay indirime girmez. Tasarımları çok güzel mango'nun ancak sadece görünüş. Mango'dan alacağınıza daha sıcak tutacak birşeyler alabilirsiniz o fiyata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 30 Ekim 2015; 1:11:13 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.