Şimdi Ara

montaj hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. montaj hakkında yardımınıza ihtiyacım var. öncelikle elimdeki malzemeleri söyleyeyim.

pioneer 8850 ana ünite.

sansui 5 kanal ampli
    Maksimum Çıkış Gücü 2800 W 1 Ohm ``da
    Sürekli Çıkış Gücü 80 W * 4 + 300 W 4 Ohm `` da
    Sürekli Çıkış Gücü 160 W * 4 + 600 W 2 Ohm
    Köprülenmiş 320 W * 2 + 300 4ohm yada 600W 2 ohm
    Frekans Yanıtı (- 1 dB ) Alçak Geçiren Filtre 50 Hz ~ 250 Hz
    Yüksek Geçiren Filtre (Değişken) 80 Hz - 1.2 kHz
    Kanal Ayrımı 80 dB Sönümleme Faktörü - Damping Factor 200 Sinyal / Gürültü Oranı ( ``A`` Ağırlıklı) > 100 dB Hoparlör Empedansı ( Stereo Kullanımda ) 4 Ohm Sigorta Değeri 25 A * 3 Boyutları ( G * Y * D ) 290 * 60 * 420

infiity kappa 42.7 10 cm coax

* 10cm (4") 2 way speakers
    * Peak power: 150 W
    * RMS power:50W
    * Frequency Response (±3dB): 75Hz - 21kHz
    * Voice coil: 4Ω
    * Sensitivity: 90dB
    * Impedance: 4 Ohms
    * Mounting Depth: 1-3/16"

infinity kappa 50.7 13 cm comp.

Power Handling, RMS 85 watts
    Power Handling, Peak 225 watts
    Sensitivity (2.83V @ 1m) 92dB
    Frequency Response 67Hz - 21kHz
    Impedance 2 ohms
    Mounting Depth 2-1/4"

infinity referans 6020 16 cm comp

# 2-90 watts RMS / 270 watts Peak power
    # Plus One+ polypropylene woofer
    # Hi-roll rubber surround
    # 1" Textile dome tweeter
    # Starfish mounting brackets
    # Adjustable tweeter circuits
    # Can also fit 6-3/4" openings
    # Component system includes: 2 Woofers, 2 Crossovers and 2 tweeters
    # Speakers grills are included
    # Top mounting depth: 2"
    # Impedance: 2-ohm
    # Frequency Response 53-21,000 Hz
    # Sensitivity: 93 dB

infinity referans subwofer

* 12" 4-ohm subwoofer
    * Polypropylene woofer cone with large-roll rubber surround and innovative basket design
    * Frequency response: 23-400 Hz
    * Power range: 60-300 watts RMS (1,000 watts peak power)
    * Sensitivity: 93 dB

evet arkadaşlar elimdeki malzemeler bunlar.

araç renaul 19 sedan. pandizot ta 16 cm yuvalar var 16 cm referansları oraya baglayacagım. ancak tiwiter lerini yanına mı baglasam yoksa ön ve arka kapının ortasında bulunan direge mi baglasam crossverden kablo çekerek.

13 cm compları ön kapılardaki yuvalara takacagım. onn tizlerinide ön camın her iki kenarındaki direklere baglamayı düşünüyorum.

10 cm coax ları da aracın gögsünde yuvalar var yukarıbakar vaziyette oraya yerleştirecegim.

montaj için 1.5 mm kalınlıgında ipekli kablo aldım. tüm hoparlorlere yetecek kadar. subwofer için 2.5 mm kalınlıgında kablom var.

şimdi esas soruya gelelim daha önceki teybim tekampli çıkışlıydı. şimdiki ise 3 çıkışlı. daha önceki araca teypten tek kablo götürüp tesisatçı iki adet Y kabloyla girdi. o zaman sadece 1 subwofer birde comp vardı ampli aynıydı.

iki adet ampli kablosu mu götürmek lazım. ayrıca kapılardaki ve gögüsteki hoparlor kablolarını aracın solundan ampli ve akü güç kablosunu sagından mı geçireyim.

daha önce kullanılan sigorta dandik bişeye benziyordu yenisini alacagım. tavsiyeniz nedir ilerde iki ampliye dönebilirim. ayrıca ampli güç kablosu ne kadar kalın olmalıdır olmazsa elimdekini de degiştireyim. son olarak teypten iki ampli kablosu çekeceksem nasıl bişey alayım elimde bi tane var ama ben olmuşken düzgün olsun istiyorum. bunun içinde tavsiyenize ihtiyacım var.

gelelim diger soruna midler biri 85 rms digeri 90 rms ampli iki ohm da 160 rms*4 güç vermekte. burada sorun yok ancak 10 cm coax 4 ohm bunu teybin çıkışından beslemeyi düşünüyorum. 50 rms lik hoparlora 22 rms girdigimde ne kadar verimli olur.

biraz uzun oldu ancak konuya hakim olunup vereceginiz cevaplarında net ve anlaşılır olması sebebiyle detaylara girdim. vereceginiz bilgiler dogrultusunda kablolar ve sigortayı alıp altyapıyı hazırlayacagım. şimdiden teşekkürler.

• Bağlantı için şema,
     montaj hakkında yardım.

Sorularınıza gelince,

Amfiniz midlerinizi tam beslemez, ama çaldırır. Midleri sanırım paralel bağlayıp 2 ohmda süreceksiniz, RMS değerleri denk olmasa da birbirine yakın. Sorun olmaz. Çok da sağlıklı olmaz.

Arka pandizota mid + tweeter ikisini de koyun. Orta direkte tek başına duran tiz, kulak tırmalar.

Aracın torpidosundaki 10 cmlik Coax' a gelince. Teypten sürüldüğü için tam beslenmez tabi. ÜStelik 22w RMS ile besleneceği için, sesi biraz fazla açarsanız ömrü pek uzun olmaz. Teypten giden düzensiz ve zayıf sinyal Coaxın bobinini yakar.

Son olarak ön kapıların 13 cm olduğundan da emin olun, 16 çıkabilir.

• cevap için teşekkürler. ampliye aküden giden güç kablosu kaçlık olmalı. elimde bir tane var fakat set halinde satılan piyasa mallarından çıkan kablo. pek güven verici degil. degiştireyim diyorum ama kaçlık olmalı.

son olarak yeni bir sigortada alacagım. kaç amperlik marka ve model belirtirseniz sevinirim. iki adette ampli kablosu alacagım kalınlık nasıl olmalı. yada marka model sethalinde de olabilir.

ayrıca ampli kablolarını ve ampli güç kablosunuaynı yerden hoparlor kablolarını diger taraftan mı geçireyim. parazit oluşmaması için.

paralel baglantı şemadaki midlere giden baglantı mıdır. yoksa her hoparlor için bir alt bir üst olacak şekilde midir.
  • Tek bir stereo amfi için 6-8 AWG olabilir. 4 AWG olursa daha iyi olur tabi.

Ampli kabloları (yani RCA)' lar ASS kullanabilirsiniz. Piyasada 15 TL gibi fiyatı var. Oldukça kalitelidir.

Aküden geken güç kablosunu kaputtan aracın içine aracın hangi bölümünden aldıysanız oradan yürütün. Şöför tarafından aldıysanız ordan, sağ taraftan aldıysanız ordan. RCA kabloları da tabi ki aracın diğer yanından.

Ampli' nin üzerindeki sigortalara bakın. Toplamı kaç amper ise, Aküden alacağınız güç kablosu üzerine bu amperde sigorta takınız.

Paralel bağlantı adı üzerine, her kutbu birbirine paralellemek. Yani iki takım midi elinize alın, Ampliye bağlanacağı kabloları tutun, toplam 4+ 4- kablo olacak. + ve - leri birleştirerek 2+ 2- elde edip ampliye girin. Böylelikle ohmaj 2ye düşecek ve ampli 2 ohma verebileceği güçle çalışmaya başlayacaktır.

Son olarak, midleri amplinin front kanalında, bası ise rear kanalından sürün. Bası köprülemeyi zaten biliyorsunuzdur.

Midleri HPF, bası ise LPF olarak süreceksiniz.

• hızlı ceva için çok teşekkürler. yalnız elimdeki ampli 5 kanal dolayısıyla sizin anlattıgınızdan çıkardıgım dört adet mid kullanacagım için iki kanal boşta kalacak. yoksa ben mi yanlış anladım.

yukardaki şemada midlerin baglantısı paralelmidir yoksa seri midir. sonuç olara amplide köprü yapılmayacak zaten ayrı sub çıkışı var.
  • Ampli beş kanalsa paralel bağlama hakkında söylediklerimi unutun. Ben 4 kanal olduğunu düşünerek o şeklde açıkladım.

Bildiğiniz gibi bağlayın.

Ön deki 13 cmlik midleri front kanaldan, arkadaki 16cmlikleri rear kanaldan. Sub çıkışı da zaten belli.
  • Sizin amfide woofer için ayrı RCA girişi yok, yani teypten SW RCA girerek wooferı kontrol edemeyeceksiniz, çok saçma 1 şey bu.
    Amfinin içerisinde LPF devresi var ve bassları süzerek woofera veriyor.
    Teypten front ve rear RCA girişlerini kullanacaksınız, woofer ayarlarını amfiden yapacaksınız.
    O saçma amfiyi satmanızı öneririm.
    Ya da 4 kanal kullanın ve mono bass amfisi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 5 Nisan 2010; 10:42:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Sizin amfide woofer için ayrı RCA girişi yok, yani teypten SW RCA girerek wooferı kontrol edemeyeceksiniz, çok saçma 1 şey bu.
    Amfinin içerisinde LPF devresi var ve bassları süzerek woofera veriyor.
    Teypten front ve rear RCA girişlerini kullanacaksınız, woofer ayarlarını amfiden yapacaksınız.
    O saçma amfiyi satmanızı öneririm.
    Ya da 4 kanal kullanın ve mono bass amfisi alın.

http://www.sahibinden.com/kacirilmamasi_gereken_5_kanal_ampli_2800_w_fiyat_dustu-91WQQaXQQ23443214WQQpXQQdisplayitem

ilandaki amli bana ait resim temsili. şimdi bunudaha önce baglattıgımda tesisatçı iki adet y kablo kullanarak bir sub ve bir takım mid bagladı. ancak teybin tek çıkışı oldugu için mecburen bagladı. emin misin mustang buna ikinci bir ampli kablosu giremeyip teybden subu kontrol edemeyecegimize.

bugün gidip 4 avg kablo seti aldım. öncekinin iki katı kalınlıkta. ampli güç kablosunu aracın sagından diger bütün kabloları solundan geçirdim.

yalnız teybi baglayamadım hoparlor kalolarının haricinde bir sürü kablo var. çözemedim olayı yarın bi tesisatçıya baglatacam artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.